TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Jeżeli Polska będzie miała 2 miejsca, to dostaną je mistrz i wicemistrz, bez względu na to kto nim będzie (tak było i teraz). Dopiero gdyby ktorys z klubów z tych miejsc zrezygnował to moze byc "walka" o ta pozycje.
Dzika karta to inna sprawa, tam do FIBA moze sie zgłaszać kto chce. Lotos pewnie miałby spore szanse, choć na jego niekorzyść działa fakt ze jednak Polski zespól juz po raz któryś w ostatnich latach korzystał z "uprzejmości" FIBA. Do tego może się okazać ze o dirką kartę będą walczyły tez np Pecs (moga miec problem z awansem do finału na Wegrzech) i Brno (Czesi mogą stracić 1 miejsce po tym sezonie)
PS: Euroliga męska to zupełnie inna bajka. Kilka klubów ma "wykupione" miejsce w niej na kilka lat z góry.
Dzika karta to inna sprawa, tam do FIBA moze sie zgłaszać kto chce. Lotos pewnie miałby spore szanse, choć na jego niekorzyść działa fakt ze jednak Polski zespól juz po raz któryś w ostatnich latach korzystał z "uprzejmości" FIBA. Do tego może się okazać ze o dirką kartę będą walczyły tez np Pecs (moga miec problem z awansem do finału na Wegrzech) i Brno (Czesi mogą stracić 1 miejsce po tym sezonie)
PS: Euroliga męska to zupełnie inna bajka. Kilka klubów ma "wykupione" miejsce w niej na kilka lat z góry.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Greebo pisze:Jeżeli Polska będzie miała 2 miejsca, to dostaną je mistrz i wicemistrz, bez względu na to kto nim będzie (tak było i teraz). Dopiero gdyby ktorys z klubów z tych miejsc zrezygnował to moze byc "walka" o ta pozycje.
Dokładnie jak mówi Greebo - jeśli będą 2 miejsca - to biorą je mistrz i vice-mistrz. Bez względu na to kto to będzie.
A dopiero przy rozdysponowywaniu dzikimi kartami - Fiba może wybierać te ,,najbardziej zasłużone'' którym z różnych względów się nie udało zapewnić sobie Euroligi.
Jeśli Polkowice awansują w tym sezonie do finału (co biorąc pod uwagę obecną tabelę i możliwe osłabienia w Gorzowie jest bardzo realne), to nie podejrzewam działaczy z tego miasta, aby chcieli grać w Eurolidze, chyba że coś im "odbije". Bo skoro uznali, że w tym sezonie nie będą grać w Pucharze FIBA, to tam liga jest jest priorytetem daleko większym niż w Wiśle. 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
News sprzed dwóch dni, ale według niego wcześniejsze alarmujące sygnały co do osłabień w Lesznie nie są prawdą.
Drużyna prawie w komplecie
04.01.2011. Radio Elka
Na wtorkowym, wieczornym treningu zespół naszych ekstraligowych koszykarek, po przerwie ligowej zameldował się już prawie w komplecie.
Polki w komplecie były już tuż po Świętach, treningi w tym czasie odbywały się normalnie. Na Boże Narodzenie do USA wyleciały nasze Amerykanki. Pierwsza zza Oceanu, wróciła Mercedes Fox – Griffin i prawie prosto z lotniska pojawiła się na treningu.
Pozostałe nasze zagraniczne zawodniczki przylecą jutro informuje trener Jarosław Krysiewicz.
Nasze panie przed sobotnim meczem w Toruniu intensywnie trenują. Urazu stopy nabawiła się Dominika Urbaniak To nie jest, aż tak poważna kontuzja na pojedynek w Toruniu będę gotowa do gry przyznaje sama zawodniczka.
Koszykarki Super Pol Tęcza w przeciwieństwie do sobotnich rywalek miały bardzo krótką świąteczną przerwę. Nie oszczędzaliśmy się w tym okresie i w mam nadzieję , że właśnie tym i agresywną obroną zaskoczymy zespół z Torunia twierdzi leszczyński szkoleniowiec.
Przypomnijmy, że w tabeli Ford Germaz Ekstraklasy Energa zajmuje piąte miejsce, nasze panie są na ósmym, ale zespoły dzielą tylko dwa punkty.
http://elka.fm//content/view/46470/56/
04.01.2011. Radio Elka
Na wtorkowym, wieczornym treningu zespół naszych ekstraligowych koszykarek, po przerwie ligowej zameldował się już prawie w komplecie.
Polki w komplecie były już tuż po Świętach, treningi w tym czasie odbywały się normalnie. Na Boże Narodzenie do USA wyleciały nasze Amerykanki. Pierwsza zza Oceanu, wróciła Mercedes Fox – Griffin i prawie prosto z lotniska pojawiła się na treningu.
Pozostałe nasze zagraniczne zawodniczki przylecą jutro informuje trener Jarosław Krysiewicz.
Nasze panie przed sobotnim meczem w Toruniu intensywnie trenują. Urazu stopy nabawiła się Dominika Urbaniak To nie jest, aż tak poważna kontuzja na pojedynek w Toruniu będę gotowa do gry przyznaje sama zawodniczka.
Koszykarki Super Pol Tęcza w przeciwieństwie do sobotnich rywalek miały bardzo krótką świąteczną przerwę. Nie oszczędzaliśmy się w tym okresie i w mam nadzieję , że właśnie tym i agresywną obroną zaskoczymy zespół z Torunia twierdzi leszczyński szkoleniowiec.
Przypomnijmy, że w tabeli Ford Germaz Ekstraklasy Energa zajmuje piąte miejsce, nasze panie są na ósmym, ale zespoły dzielą tylko dwa punkty.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
nasi działacze z pewnością z Euroligi nie zrezygnują, tego jestem raczej pewny. Inna kwestia, że taka rozmowa teraz nie ma najmniejszego sensu - jeszcze sporo wody w rzekach upłynie, zanim będą jasne miejsca zespołów i ewentualne udziały w europejskich pucharach.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
paulo2907 pisze:News sprzed dwóch dni, ale według niego wcześniejsze alarmujące sygnały co do osłabień w Lesznie nie są prawdą.
04.01.2011. Radio Elka
Szczerze ? Bardzo obawiam się meczu z Lesznem - nowa Katarzynka dopiero w przyszłym tygodniu będzie - dopiero w Fiba cup może zdąży zadebiutować. A w Lesznie te Amerykanki są mocno nieprzewidywalne - nawet Wisła się przekonała niedawno o tym - a dodając do tego dziury w składzie Energi i odejścia dwóch wysokich - może być ciężko. Ale trzeba wygrywać.
PS. Niech ktoś z moderatorów załączy juz rozpiskę ligową bo w sumie sporo się dzieje już w styczniu..
paulo2907 pisze:
Koszykarki Super Pol Tęcza w przeciwieństwie do sobotnich rywalek miały bardzo krótką świąteczną przerwę. dzielą tylko dwa punkty.
no chyba,że trenowały tuż po świętach
Leuchanka Białą Gwiazdą!
Jak udało dowiedzieć się naszemu portalowi, Jelena Leuczanka została nową koszykarką Wisły Can Pack Kraków! Tym samym włodarze tego klubu szybko uporali się z wypełnieniem luki po Janell Burse. Leuczanka pod Wawelem ma pojawić się z początkiem kolejnego tygodnia.- Jestem zadowolona. Cieszę się, że będę częścią tego zespołu. Wisła jest klubem z ogromną historią i tradycjami - powiedziała serwisowi wislakosz.pl Jelena Leuczanka.
Więcej informacji w tym temacie przedstawimy w piątek!
za http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... a-gwiazda/
Ps. hm a całkiem niedawno mieliśmy wszyscy wFGE brac przykład z Gorzowa. Dobrze ze całośc bierze sie w styczniu a nie poźniej ze dziewczyny moga jeszcze zmienic pracodawce
Jak udało dowiedzieć się naszemu portalowi, Jelena Leuczanka została nową koszykarką Wisły Can Pack Kraków! Tym samym włodarze tego klubu szybko uporali się z wypełnieniem luki po Janell Burse. Leuczanka pod Wawelem ma pojawić się z początkiem kolejnego tygodnia.- Jestem zadowolona. Cieszę się, że będę częścią tego zespołu. Wisła jest klubem z ogromną historią i tradycjami - powiedziała serwisowi wislakosz.pl Jelena Leuczanka.
Więcej informacji w tym temacie przedstawimy w piątek!
za http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... a-gwiazda/
Ps. hm a całkiem niedawno mieliśmy wszyscy wFGE brac przykład z Gorzowa. Dobrze ze całośc bierze sie w styczniu a nie poźniej ze dziewczyny moga jeszcze zmienic pracodawce
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Jestem ciekaw, jak skonstruowany był kontrakt Leuchanki z Gorzowem, bo oddając ją w tym momencie Wiśle, Wisła powinna za to AZS-owi nieźle zapłacić. No chyba, że w Gorzowie jest teraz taka panika, ze chcieli się jej jak najszybciej pozbyć (koszty, poważniejsza kontuzja...?). Tak czy siak. Szach-mat Wisły w lidze.
A moze byc inna sytuacja ze Gorzów miał wobec zawodniczki jakis dług i problem rozwiazano polubownie. Tego niestety sie nie dowiemy.
Tak mnie korci zeby Wam cos dowalić ale juz podobna sytuacje w Toruniu przezyłem i w tym momencie jestescie temu klubowi naprawde potrzebni!
Tak mnie korci zeby Wam cos dowalić ale juz podobna sytuacje w Toruniu przezyłem i w tym momencie jestescie temu klubowi naprawde potrzebni!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Była zawodniczka KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Kalana Green odesłała dziś w nocy podpisany kontrakt i jutro ma zjawić się w Polkowicach. – Liczymy na to, że pomoże nam w walce o medale – mówią szkoleniowcy CCC.
Green była na celowniku naszych trenerów już przed rozpoczęciem obecnego sezonu. Ostatecznie trafiła jednak do Gorzowa. Tam rozegrała 14 meczów w ekstraklasie i jej przygoda z przeżywającym problemy klubem dobiegła końca. Jutro rozpocznie nowy rozdział w swojej karierze – będzie reprezentować barwy CCC. Grając w ekipie akademiczek mierząca 173 cm Amerykanka notowała średnio 7,1 punktu na mecz, a także 3,1 zbiórki oraz 0.9 asysty. Pierwszą okazją do ujrzenia nowej zawodniczki kibice „pomarańczowych” będą mieli 15 stycznia. Wówczas w Pruszkowie CCC zmierzy się z tamtejszym Liderem. wwww.ccckosz.polkowice.pl
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
no to Greene w Polkowicach i na tym koniec? 
PS.Hermes Ty się módl,aby w Toruniu demontażu(choroba ten styczeń to najgorszy miesiąc nie tylko dla klubowych budżetów jest) nie było,bo to co już przerabiane nie znaczy,że nie wróci i wypadałoby czasami sobie o tym przypomnieć-vide lata 2003-2006 w Toruniu.
PS.Hermes Ty się módl,aby w Toruniu demontażu(choroba ten styczeń to najgorszy miesiąc nie tylko dla klubowych budżetów jest) nie było,bo to co już przerabiane nie znaczy,że nie wróci i wypadałoby czasami sobie o tym przypomnieć-vide lata 2003-2006 w Toruniu.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
w CCC jeszcze bodajże center z USA.
No to dla wyrównania szans - bierzemy Żurowską z Gorzowa i Irvin z Lotosu - hehe
Jednym słowem parodia się dzieje na tym rynku transferowym...
Jeden drugiego...
No to dla wyrównania szans - bierzemy Żurowską z Gorzowa i Irvin z Lotosu - hehe
Jednym słowem parodia się dzieje na tym rynku transferowym...
Koszykarz (Toruń) pisze:Jednym słowem parodia się dzieje na tym rynku transferowym...Jeden drugiego...
kiedyś już pisałem,że to najprostsze.....sam się wzmacniasz,a drugiego osłabiasz i to podwójnie smakuje.
jeśli w Polkowicach center to będzie Amerykanka nr 4:Zoll,Carter,Greene już są.
staram się jakoś racjonalnie uwarunkować ten transfer i przy odrobinie pomyślunku da się to zrobić. Zobaczymy, jak to wszystko wyjdzie w praniu.
no i czekamy na jeszcze jedną koszykarkę, tym razem pod kosz...
no i czekamy na jeszcze jedną koszykarkę, tym razem pod kosz...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”