17 kolejka FGE: Energa Toruń - Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

17 kolejka FGE: Energa Toruń - Tęcza Leszno

Postautor: ann » 06 stycznia 2011, 20:46

Sobota, 8.01.2011
godz.19:0
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 17 kolejka FGE: Energa Toruń - Tęcza Leszno

Postautor: matrix » 06 stycznia 2011, 20:53

Przed każdym rywalem trzeba mieć respekt,ale tego meczu się nie obawiam,bo jeśli tak ma być to lepiej zapomnieć o TOP 4 i dograć ten sezon spokojnie do końca.Katarzynki powinny wyciągnąć lekcję z ubiegłorocznej porażki w Lesznie nawet przy maksymalnej ambicji popularnego Wróbla o którym w Toruniu się ciągle pamięta,a który twierdzi,że spotkania przeciw Energi traktuje,jak każde inne 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 06 stycznia 2011, 21:21

Ja się jednak obawiam . Dlaczego ? Bo mamy ledwie 2 zawodniczki pod koszem - które w normalnym trybie to powinny zmieść z parkietu Goff i Czarnecką. Tyle , że pewnie tak nie będzie. Energa nie ma zawodniczki na ,,4'' - a Leszno taką ma - Joy Cheek - oby nie zaszalała. Poza tym jest nieprzewidywalna Fox Griffin - na FGE wystarczy.

A w Toruniu ciągle liczymy na przebudzenie Ali Gladden . Dodatkowo - po odejściu Gulak - zmniejszyła się trenerowi możliwość rotacji - teraz mamy Polki tylko na pozycjach 1-3 . Więc dużo więcej zależeć będzie od Agaty i Moniki - które z pewnością na pozycjach 1 i 2 będą grały najwicej. A na pozycjach 3-5 - zagraniczne dziewczyny (wyjątkiem Szpila dająca możliwość zmiany / rotacji ).

No i trzeba uczulić dziewczyny na rzuty za 3 pkt - bo w Lesznie mogą zaskoczyć. (Czarnecka choćby) . I trzeba grać na faul bo Leszno gra dość agresywnie , okupuje to faulami - ale niekiedy na tym zyskuje.

Skoro jednak dziewczynom dość łatwo poszło w Pruszkowie - to z Lesznem też powinno być dobrze. Zobaczymy jak będzie 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 stycznia 2011, 21:27

Napisałem,że nie obawiam się przeciwnika,bo co powiedzieć na przykład o wyjeździe do takiego Lotosu,gdzie będę liczył na czwarte zwycięstwo w historii. 8) Wynik sobotniego pojedynku jest sprawą otwartą,ale to Toruń nie Leszno jest jego faworytem.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 stycznia 2011, 21:39

choć notka ze spotkania na http://www.plkk zabrała mi tytuł to i tak jestem zadowolony. 8) Na początku zdziwiłem się,że pan Krysiewicz wystawił polską piątkę,ale już później wiedziałem dlaczego .Amerykanki jeszcze chyba na świętach(tylko Cheek miała przebłyski) z formą.Trudno oceniać gospodynie skoro mecz jest od drugiej kwarty kontrolowany i gra się wtedy zupełnie inaczej.Wszystkie dziewczyny zagrały dobrze,a przewaga systematycznie rosła nawet przy przeróżnych kombinacjach z pierwszą piątką. Było to 197 zwycięstwo Torunia w ekstraklasie,a czwarta "setka".
PS.Dla Agaty podziękowania-machnąć 3x3 z rzędu to też sztuka. Verę Bortelovą to ja zmobilizowałem już w drodze na mecz. 8)
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2011, 21:51 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 stycznia 2011, 21:43

Mnie na meczu niestety nie było. Ale ciewszy pewne i łatwe zwycięstwo :P
Co do Agaty . W Pabianicach chyba też rzuciła 3x3 pod rząd. :P Brawo :P

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 stycznia 2011, 21:57

no i znowu frustracja Jeli po nieudanym rzucie....

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 stycznia 2011, 22:03

matrix pisze:no i znowu frustracja Jeli po nieudanym rzucie....

myśle , że gra Jeli u boku nowej ,,4'' będzie wyglądac zupełnie inaczej poza tym - widać że Monia kapitalny mecz. No i Ala Gladden też nieźle.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 stycznia 2011, 22:20

podobała mi się akcja,która świadczy o dobrej chemii w tym zespole.Vera Bortelova będąc sama pod koszem nie rzucała,a tylko "zawinęła" piłkę do nadbiegającej Moni i punkty.Akcja,którą mógłbym ogladać wiele razy.Aha nie wiem jeszcze czy Edo trzyma stoper w ręku? 8) ,bo Nasze cztery obwodowe zagrały niemal równą ilość minut w tym meczu.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 stycznia 2011, 22:48

Poza Wróblem i Czarnecka reszta w Lesznie to nedza. Przebyłski formy (?) miała jeszcze Kułaga, a reszta powiedzmy ze grały.
Torunianek nie oceniam, bo naprawde musiałbym mocno krzywdzić ekipe Teczy.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 stycznia 2011, 22:51

hermes46 pisze:Poza Wróblem i Czarnecka reszta w Lesznie to nedza. Przebyłski formy (?) miała jeszcze Kułaga, a reszta powiedzmy ze grały.
Torunianek nie oceniam, bo naprawde musiałbym mocno krzywdzić ekipe Teczy.

Racja i z taką grą,a zwłaszcza defensywą trudno będzie walczyć o ósemkę podopiecznym Jarosława Krysiewicza.
PS.Skoro lubię staty to dodam jeszcze zdobycie dzisiaj równo 800 punktu Moni dla Torunia.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 stycznia 2011, 12:10

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 09 stycznia 2011, 16:25

Wczorajszy mecz przetrawiony to i można coś napisać.

Na pewno wrażenie robią aż 102 punkty, bo nawet przy marnej obronie przeciwnika zdobycie ponad 100 punktów w żeńskiej koszykówce jest rzeczą dość rzadką. Dodatkowo wiele akcji rozgrywanych było bardzo zespołowo i wydaje mi się, że 19 asyst to trochę niedocenienie przez statystyka :). Po Katarzynkach zupełnie nie było widać tej świątecznej przerwy, wręcz przeciwnie wyglądało to jakby przez te kilkanaście dni trenowały i się zgrywały. Bardzo mnie cieszy mała ilość strat w tym spotkaniu, a chyba połowa ich została popełniona w pierwszej kwarcie, czyli na 3 kwarty przypada gdzieś około 6-7 strat.

Jeśli uda się do tej ekipy dorzucić jakąś silną, skoczną Amerykankę, która będzie potrafiła dobrze zagrać 1 na 1 i dołoży kilka zbiórek to możemy mieć w dalszej części sezonu jeszcze więcej pociechy z torunianek.

Jedyny mankament to jednak chyba obrona, ja rozumiem, że dla kibiców ofensywna koszykówka jest bardzo miła dla oka, ale mimo wszystko chciałbym, żeby przeciwnik miał większe kłopoty z dochodzeniem do sytuacji.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 09 stycznia 2011, 20:05

Septymiusz pisze:Wczorajszy mecz przetrawiony to i można coś napisać.

Na pewno wrażenie robią aż 102 punkty, bo nawet przy marnej obronie przeciwnika zdobycie ponad 100 punktów w żeńskiej koszykówce jest rzeczą dość rzadką. Dodatkowo wiele akcji rozgrywanych było bardzo zespołowo i wydaje mi się, że 19 asyst to trochę niedocenienie przez statystyka :). Po Katarzynkach zupełnie nie było widać tej świątecznej przerwy, wręcz przeciwnie wyglądało to jakby przez te kilkanaście dni trenowały i się zgrywały. Bardzo mnie cieszy mała ilość strat w tym spotkaniu, a chyba połowa ich została popełniona w pierwszej kwarcie, czyli na 3 kwarty przypada gdzieś około 6-7 strat.

Jeśli uda się do tej ekipy dorzucić jakąś silną, skoczną Amerykankę, która będzie potrafiła dobrze zagrać 1 na 1 i dołoży kilka zbiórek to możemy mieć w dalszej części sezonu jeszcze więcej pociechy z torunianek.

Jedyny mankament to jednak chyba obrona, ja rozumiem, że dla kibiców ofensywna koszykówka jest bardzo miła dla oka, ale mimo wszystko chciałbym, żeby przeciwnik miał większe kłopoty z dochodzeniem do sytuacji.

Do finezji i zgrania z poprzedniego roku jeszcze bardzo daleka droga. Cieszy bardzo dobry mecz Moniki Krawiec - niezły Gladden - no to są nasze liderki i od ich gry bardzo dużo będzie zależeć.
Centry też bardzo dobrze - ale z takim przeciwnikiem jak Leszno - nie mogło być inaczej.

Bardzo dużo obiecuję sobie po przyjściu nowej zawodniczki - bo będzie to zapewne jedno ale konkretniejsze wzmocnienie - takowe zresztą być musi - zwłaszcza że pretendenci do medali - ci sami jak zawsze - też nie będą próżnować w styczniu.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 09 stycznia 2011, 21:21

Koszykarz (Toruń) pisze:Do finezji i zgrania z poprzedniego roku jeszcze bardzo daleka droga. Cieszy bardzo dobry mecz Moniki Krawiec - niezły Gladden - no to są nasze liderki i od ich gry bardzo dużo będzie zależeć.
Centry też bardzo dobrze - ale z takim przeciwnikiem jak Leszno - nie mogło być inaczej.

Bardzo dużo obiecuję sobie po przyjściu nowej zawodniczki - bo będzie to zapewne jedno ale konkretniejsze wzmocnienie - takowe zresztą być musi - zwłaszcza że pretendenci do medali - ci sami jak zawsze - też nie będą próżnować w styczniu.

Skąd wiesz jak wygladał mecz i na co pozwalały zawodniczki Tęczy?? Skoro

Koszykarz (Toruń) pisze:Mnie na meczu niestety nie było. Ale ciewszy pewne i łatwe zwycięstwo :P
Co do Agaty . W Pabianicach chyba też rzuciła 3x3 pod rząd. :P Brawo :P

Znów staty i obserwacja na plkk meczu?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”