Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: ann » 11 stycznia 2011, 16:18

taaa zwłaszcza, że Gladden i Bortelova to tak na występ w tym meczu zasłużyły że hej... gwiazdy PLKK jak się patrzy :roll:
aha dla mojej przyjemności cała S5 może być z Torunia, bo dla mnie taki mecz to strata czasu, ale forsowanie koszykarek, które niczym w tym sezonie w lidze się nie wyróżniają jest po prostu nie fair.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 stycznia 2011, 16:30

ann pisze:ale forsowanie koszykarek, które niczym w tym sezonie w lidze się nie wyróżniają jest po prostu nie fair.

racja ann,ale czy nie inaczej było w poprzednich latach? 8) pamiętam sezon,jak Jelonka grała w FGE to były cyrki z głosowaniem. :lol:
PS.Takie głosowania to należy przeważnie z przymrużeniem oka traktować.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 stycznia 2011, 17:18

Marky odpowiedz mi na jedno pytanie.
Jak można coś oceniać jak sie tego nie widziało? Nie jest to pierwszy przypadek tego Pana. Ja stwierdzam fakt.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 stycznia 2011, 18:29

za 1,5 roku za 122 mln. będziemy mieć w Toruniu halę widowiskowo-sportową przy ul.Bema i z tego też trzeba się cieszyć.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 11 stycznia 2011, 18:48

yanek pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:[b]
yanek pisze:Nie zapowiada się zbyt ciekawie, ale nie skreślajmy jej przed przyjściem do Torunia. Sądze, że nawet trzeba jej dać kilka meczów na wejście w sezon, bo z tego co wyczytałem nie zagrała ani razu w lidze, grała tylko w FIBA EuroCup. Może to będzie celny strzał, kto wie. [/b]

Najłatwiej jest narzekać na wszystko. Czasami jak patrzę co tutaj niektórzy piszą to aż szkoda pisać. Troszkę więcej szacunku dla koszykarek. Nie sprowadzajmy jednej czy drugiej zawodniczki do "kilku tysięcy dolarów", nie traktujmy ludzi bezpodmiotowo.

PS . No jasne i co jeszcze ? Nie dość że nie grała wogóle w lidze , epizodyczne role w Fiba Cup - no takiej nam raczej nie potrzeba... Nie wiem czemu ma to być celny strzał ? Wszystkie znaki wskazują , że czeka nas kolejny niewypał - zresztą kolejny w tym zespole. No ale zobaczymy - czy może być coś gorszego od Mazić ? :lol: :lol: :lol:

Widzisz określasz kobietę - zawodniczkę jako coś. Nazywjamy wszystko tak jak należy - Moim zdaniem jesteś zwykłym prostakiem tak pisząc.

Też nie wiem czemu ma to być celny strzał, ale wszystko się może zdarzyć to jest sport. Nie chce na podstawie statystyk wyciągać zbyt pochopnych wniosków. Przypomnę ci tylko, że transfer Gladden też się nie zapowiadał zbyt dobrze rok temu a jak grała ?

Nazywasz mnie prostakiem ? To jak nazwać / ocenić styl postów Hermesa ? Ten człowiek swego czasu jechał po Maksimović za jej fałdy na brzuchu.... WSTYD - każdy wiedział , jak Maksimović wygląda , trener , działacze i ci co się choć trochę interesują europejskim basketem. Akurat waga i postura Maksimović to są jej atuty w walce. Dlatego żenujące jest wytykanie takiego czegoś - przecież sam masz fałdy od chlania piwska . 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 11 stycznia 2011, 18:54

ann pisze:taaa zwłaszcza, że Gladden i Bortelova to tak na występ w tym meczu zasłużyły że hej... gwiazdy PLKK jak się patrzy :roll:
aha dla mojej przyjemności cała S5 może być z Torunia, bo dla mnie taki mecz to strata czasu, ale forsowanie koszykarek, które niczym w tym sezonie w lidze się nie wyróżniają jest po prostu nie fair.

Tu się zgadzam z Ann - bo gra Bortelovej - ogólnie ten transfer to nieporozumienie (zaraz po tranferze Mazić) , co do Gladden - gra bardzo słabo - choć ostatnio ma już przebłyski. I pod kątem ligi jestem dobrej myśli.

Powinna być Zoll , Phillips - pod koszem Carter i Leuczanka - natomiast na ,,3'' byłby lekki problem z zagraniczną. - to tak odnośnie meczu gwiazd i wyjściowej piątki. Na pewno koszykarki Energi nie zasłużyły na udział w meczu gwiazd - aczkolwiek ucieszę się jeśli wystąpią - bo może przełamią się..

PS. Szkoda że nie można zagłosować na Lizzane Murphy - a co robią tam Stewart , Jones , Morris , Ukoh czy Mosby - to nie rozumiem.

yanek
Żak

Postautor: yanek » 11 stycznia 2011, 19:22

Mecz gwiazd to impreza mająca dodać popolarności całej lidze. Właśnie to jest w niej fajne, że kibice wybierają składy. Wszędzie tak jest. To, że nie zawsze zostają wybrane najlepsze koszykarki to już inna sprawa. Ja bym najchętniej zagłosował na Monikę Krawiec i ew. Lisanne Murphy z naszego teamu.

Odnośnie Bortelovej to irytuje mnie już ta nagonka na nią. Tymbardziej, że część tych uwag jest przesadzona. Veronika Bortelova nie gra może najlepszego sezonu i nie jest jakąś gwiazdą. Jednak rozgrywa inaczej niż Gajda, gra niższym kozłem, troszkę szybciej i moim zdaniem nie jest taka bezużyteczna.

Koszykarz (Toruń) pisze: przecież sam masz fałdy od chlania piwska .

Dziękuję bardzo. Dawno się tak nie naśmiałem. :lol: Jeśli tak to cię interesuje, chce schudnąć z 3-4 kilo przed rozpoczęciem swojego sezonu. Ale fałdów nie mam.

Fajnie byłoby gdyby nowa wystąpiła już z Gran Canarią. Moim zdaniem możemy awansować dalej, ale będzie bardzo ciężko.
:)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 stycznia 2011, 19:23

Koszykarz (Toruń) pisze:
ann pisze:taaa zwłaszcza, że Gladden i Bortelova to tak na występ w tym meczu zasłużyły że hej... gwiazdy PLKK jak się patrzy :roll:

Tu się zgadzam z Ann - bo gra Bortelovej - ogólnie ten transfer to nieporozumienie (zaraz po tranferze Mazić) , co do Gladden - gra bardzo słabo - choć ostatnio ma już przebłyski. I pod kątem ligi jestem dobrej myśli.

Powinna być Zoll , Phillips - pod koszem Carter i Leuczanka - natomiast na ,,3'' byłby lekki problem z zagraniczną. - to tak odnośnie meczu gwiazd i wyjściowej piątki. Na pewno koszykarki Energi nie zasłużyły na udział w meczu gwiazd - aczkolwiek ucieszę się jeśli wystąpią - bo może przełamią się..

PS. Szkoda że nie można zagłosować na Lizzane Murphy - a co robią tam Stewart , Jones , Morris , Ukoh czy Mosby - to nie rozumiem.

kiedy ostatni raz widziałes te " nieporozumienie"? w tamtym roku? Człowieku nie ogarniasz tematu a piszesz posty ze je tylko naibjac. Tak sie składa ze gra Very w meczu w Pabach i tu Lesznem była kluczem do wygranej. No tak skad masz wiedziec skoro na plkk nie podają kto podaje do kogo. Gdyby Ann wychwalała pod niebiosy umiejetnosci np. Olszak tez bys Ją chwalił.

ps odnośnie tego co robie i od czego mam fałdy. to jakos nie powinno ciebie interseowac! Mam skonczone 18 lat i jak spedzam wolny czas to jest moja sprawa. Widzisz mógł ciebie wyzwac i potem czytac pw od Rzymeiego czy Ann ale tego nie zrobie.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2011, 19:31 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 11 stycznia 2011, 19:31

yanek pisze:Mecz gwiazd to impreza mająca dodać popolarności całej lidze. Właśnie to jest w niej fajne, że kibice wybierają składy. Wszędzie tak jest. To, że nie zawsze zostają wybrane najlepsze koszykarki to już inna sprawa. Ja bym najchętniej zagłosował na Monikę Krawiec i ew. Lisanne Murphy z naszego teamu.

Odnośnie Bortelovej to irytuje mnie już ta nagonka na nią. Tymbardziej, że część tych uwag jest przesadzona. Veronika Bortelova nie gra może najlepszego sezonu i nie jest jakąś gwiazdą. Jednak rozgrywa inaczej niż Gajda, gra niższym kozłem, troszkę szybciej i moim zdaniem nie jest taka bezużyteczna.

Koszykarz (Toruń) pisze: przecież sam masz fałdy od chlania piwska .

Dziękuję bardzo. Dawno się tak nie naśmiałem. :lol: Jeśli tak to cię interesuje, chce schudnąć z 3-4 kilo przed rozpoczęciem swojego sezonu. Ale fałdów nie mam.

Fajnie byłoby gdyby nowa wystąpiła już z Gran Canarią. Moim zdaniem możemy awansować dalej, ale będzie bardzo ciężko.

chodziło o Hermesa - do niego to miało być...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 11 stycznia 2011, 19:34

hermes46 pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:

kiedy ostatni raz widziałes te " nieporozumienie"? w tamtym roku? Człowieku nie ogarniasz tematu a piszesz posty ze je tylko naibjac. Tak sie składa ze gra Very w meczu w Pabach i tu Lesznem była kluczem do wygranej. No tak skad masz wiedziec skoro na plkk nie podają kto podaje do kogo. Gdyby Ann wychwalała pod niebiosy umiejetnosci np. Olszak tez bys Ją chwalił.

ps odnośnie tego co robie i od czego mam fałdy. to jakos nie powinno ciebie interseowac! Mam skonczone 18 lat i jak spedzam wolny czas to jest moja sprawa. Widzisz mógł ciebie wyzwac i potem czytac pw od Rzymeiego czy Ann ale tego nie zrobie.

Człowieku - naprawdę taki pusty jesteś ??? Może jeszcze Bortelova była matką zwycięstwa meczu z Lesznem ? jest nieporozumieniem i tyle.

PS. Robisz wiochę Hermes i tyle. Mówiąc twoim językiem...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 stycznia 2011, 19:38

byłes na tym mecz? Nie! Więc sam nie rób z siebie wiochy.

Dla jasności link do twoich słow: viewtopic.php?f=2&t=10480&p=240060#p240060

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 stycznia 2011, 19:56

matrix pisze:ja już z nieco innej beczki.... 8)

Kolejny tydzień głosowania na Mecz Gwiazd a kibice Energi Toruń wciąż w natarciu! Dzięki im głosom nie tylko Veronika Bortelova i Alicia Gladden prowadzą w swoich klasyfikacjach, ale także na pierwszą pozycję wśród środkowych wysunęła się Jelena Maksimovic!
http://www.plkk.pl
PS.Nic tylko się cieszyć!!! 8) ,ale przepraszam czy na wyżej wymienione zawodniczki muszą i mogą głosować tylko kibice Energi Toruń,a nie sympatyk dajmy na to Mustanga Ostaszewo? :lol: Nie lubię upraszczania,a sugerowania czegokolwiek i komukolwiek tym bardziej.

Widze ze kibice z Torunia spieli się zeby ich zawodniczki wystapily w meczu gwiazd :lol: :lol: :lol:

Osobiscie uważam... "Boże chroń Leedham czy Samanthe zeby nie wystapily w tym meczu" ... raz ze podróż przez cała Polskę, ktora moze odbic się na lidze... dwa mozliwosc zlapania niepotrzebnej kontuzji itd...
Ranga meczu zadna... patrzac na to co bylo w tamtym roku to emocji w meczu tez raczej bym sie nie spodziewal...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 stycznia 2011, 20:05

a ja się będę cieszył zwłaszcza,kiedy w tym spotkaniu wystąpi moja( i nie tylko moja 8) ) ulubienica JELENA MAKSIMOVIĆ!!!
PS.aha Verę i Ali też lubię 8) 3/4 ligi lubię,ale wybaczcie dziewczyny miejsc jest tylko pięć,a ja serce mam tylko jedno....

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 stycznia 2011, 21:08

Panowie Hermes i Koszykarz - widzę, że macie sobie coś do wytłumaczenia także zapraszam na priv bo osobiście to nie chcę czytać kto gdzie ma fałdy itp. I tym razem nie będzie żadnych PW tylko od razu ostrzeżenia.
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 stycznia 2011, 09:52

Hala sportowa w Toruniu. Już wkrótce wbicie pierwszej łopaty

KAF

Aż 10 firm bije się o kontrakt na budowę hali sportowej. Możemy na tym sporo zyskać , bo oferty są niższe niż zakładał magistrat. - Przyznaję, że trochę na to liczyliśmy - wyznaje prezydent miasta.

Budowa hali sportowej w Toruniu może ruszyć już w lutym

Obrazek

(fot. Lech Kamiński)

Miasto przewidziało aż 155 mln zł (to suma brutto) na budowę hali widowisko-sportowej przy ul. Bema. Jednak większość ofert nie przekracza tej kwoty. Co więcej miasto może zaoszczędzić co najmniej kilkanaście milionów złotych.

Najmniej na prace budowlane chce przeznaczyć konsorcjum firm Hydrobudowa i PBG. Zaoferowali 121,7 mln zł. Nieco więcej, bo 125,7 mln zł wycenia inwestycję Skanska. Mostostal i inne spółki wchodzące w skład grupy złożyły aż dwie oferty: jedna na 143, druga na 146 mln zł. Powalczyć postanowiła także firma z Kujawsko-Pomorskiego. Alstal, który do przetargu stanął z firmą Masters ze Szczecina, zaproponował 145 mln zł.

Za to najdroższa oferta opiewa na sumę 159 mln zł. Propozycję taką złożyło konsorcjum firm Alpine Construction i Alpine Bau Deutschland. Wadium wnieśli też: Karmar (152 mln zł), PRI Pol Auqa (146 mln zł), Budus (138,9 mln zł) oraz Erbud.

Umowa najwcześniej w lutym
Teraz komisja przetargowa zbada, czy wszystkie oferty są kompletne. Jeśli pojawią się braki w dokumentacji, firmy będą musiały je dosłać. Kiedy więc poznamy wykonawcę obiektu?

- To trochę potrwa - przyznaje Joanna Nosewicz-Lewandowska, szefowa komisji przetargowej. - Jest wiele ofert, a dokumentacja bardzo obszerna. Myślę, że sprawdzanie jej zajmie nam ok. dwóch tygodni. Potem trzeba dać czas na uzupełnianie braków. Umowa zostanie podpisana nie wcześniej niż w lutym.

Gdy już tylko zwycięzca podpisze dokumenty, będzie miał 18 miesięcy na wykonanie wszystkich prac. W hali zawody lekkoatletyczne będzie mogło oglądać 5 tys widzów. Po złożeniu 200-metrowej bieżni, w obiekcie zasiądzie kolejnych 1800 osób. Przy Bema będzie możliwość przeprowadzania także innych (niż lekkoatletyczne) zawodów. Wszystko za sprawą wymiennych podłóg. Dla sportowców znajdzie się sala na rozgrzewki, a dla gości pokoje hotelowe. W obiekcie zaplanowano też część gastronomiczną oraz miejsce na garderobę dla artystów scenicznych. Hala ma być także przygotowana na organizację koncertów i innych dużych wydarzeń kulturalnych.

Przed i pod budynkiem znajdzie się miejsce dla ok. 800 samochodów. Miasto przekonuje, że to wystarczająca liczba postojów. - Obok hali są inne obiekty sportowe, także wyposażone w parkingi - wyjaśnia Jarosław Więckowski, szef wydziału sportu i turystyki w magistracie. - Oprócz tego dodatkowe miejsca znajdą się po przebudowie ulicy Bema.

Kto będzie zarządzał halą?
Do Krajowego Rejestru Sądowego została już wpisana nowa spółka miejska Toruńska Infrastruktura Sportowa. Spółka ma przejąć pieczę nad halą, ale kiedy to formalnie nastąpi, jeszcze nie wiadomo. Pewne jest, że umowę z wykonawcą podpisze miasto. Jeszcze w trakcie budowy spółka będzie szukała za to podmiotu, który będzie chciał funkcjonować w nazwie obiektu. Teraz spółka zaczyna przygotwywać materiał promocyjny, który ma zachęcić firmy do uczestnictwa w negocjacjach.
http://www.pomorska.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”