Eurocup - temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Eurocup - temat zbiorczy
Faktycznie Gran Canaria - zespól jak najbardziej do ogrania, aczkolwiek koszty podróży mogą być niezbyt przyjemne dla klubowego budżetu.
Wydaje mi sie ze obecny budżet jest przygotowany pod puchar.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
W tym roku wyjątkowo dalekie wyjazdy ... Była Portugalia , Hiszpania - teraz Wyspy Kanaryjskie - na pewno spory wydatek dla klubu - sama Gran Canaria spokojnie jest do przejścia - są słabszym kadrowo klubem od Mann Filter.
Trzeba uważać na środkową Kathrin Ress i bardzo wszechstronną Amerykankę - Nicole Michael - która mimo 188 cm wzrostu - jest rzucającą - bardzo dobrze rzuca za 3 pkt - i do tego sporo zbiera .
Ogolnie Gran Canaria to typowy średniak w lidze Hiszpańskiej - dostał baty od wszystkim potentatów :
- z Ros Casares 61-91
- z Rivas Ecopolis 61-95
z Salamancą 68-92 .
- z Mann Filter także 51-71 . Katarzynki dobrze radziły sobie z Mann Filter więc z dużo słabszą Gran Canarią także powinny skutecznie powalczyć. Czy z nową zawodniczką ? Chyba jednak nie. Bo Eurocup wydaje mi się dogramy tym co mamy. Natomiast Amerykańska ,,4'' - to będzie już typowo pod kątem ligi.
Trzeba uważać na środkową Kathrin Ress i bardzo wszechstronną Amerykankę - Nicole Michael - która mimo 188 cm wzrostu - jest rzucającą - bardzo dobrze rzuca za 3 pkt - i do tego sporo zbiera .
Ogolnie Gran Canaria to typowy średniak w lidze Hiszpańskiej - dostał baty od wszystkim potentatów :
- z Ros Casares 61-91
- z Rivas Ecopolis 61-95
z Salamancą 68-92 .
- z Mann Filter także 51-71 . Katarzynki dobrze radziły sobie z Mann Filter więc z dużo słabszą Gran Canarią także powinny skutecznie powalczyć. Czy z nową zawodniczką ? Chyba jednak nie. Bo Eurocup wydaje mi się dogramy tym co mamy. Natomiast Amerykańska ,,4'' - to będzie już typowo pod kątem ligi.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
PS. Szczególne słowa uznania dla Agaty Gajdy - która mimo tragedii rodzinnej - zagrała w meczu - . Pełen profesjonalizm .
Dla zespołu Gran Canaria najbliższy mecz z Energą będzie pierwszym w tym roku,a ostatni pojedynek zespół hiszpański rozegrał 18 grudnia ulegając na własnym parkiecie Ibizie.
Mecz coraz bliżej. Ja liczę na awans, ale będzie bardzo ciężko. Najpierw musimy u nas wygrać i to tak w miarę pewnie ok. 10 "oczek" (13 ?
). I będziemy w dobrej sytuacji przed rewanżem, bo w Hiszpani nie sądze, że bedzie bardzo ciężko wygrać.
Tu jest jakaś zapowiedź: http://www.ilovetorun.pl/sport/2011/01/ ... atarzynek/
Tu jest jakaś zapowiedź: http://www.ilovetorun.pl/sport/2011/01/ ... atarzynek/
Zespół Gran Canaria papierowo yanek jest słabszy od Mann Filter,a jak będzie w rzeczywistości pokaże parkiet.Osobiście nie mam nic przeciwko temu co mówił Edo,że cieszyłby się z połowy przewagi niż to było z Lesznem czyli 13 punktów do przodu nomen omen trzynastego!!! 
o 13 pkt mówił mama
mam nadzieje ze tak bedzie. niestety nie bede na meczu ale komentazy tez nie napisze 
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Puchar Europy: W czwartek wielki dzień toruńskiego sportu. Mecz Energa Toruń - Gran Canaria!
(jp)
To byłoby historyczne osiągnięcie polskiej koszykówki żeńskiej. Puchar Europy ma niższą rangę niż Euroliga, ale mimo tego od 2003 roku i pierwszej edycji tych rozgrywek, żadna polska drużyna nie przebiła się do najlepszej ósemki.
reklama
Zaliczka musi być spora
Czy Energa ma na to szanse? Udane występy w eliminacjach sprawiły, że torunianki zostały wysoko rozstawione i miały łatwego rywala w pierwszej rundzie play off. Teraz Gran Camaria to zespół nieporównywalnie mocniejszy od Young Cats Bruksela, ale z pewnością znajduje się w zasięgu "Katarzynek”.
Zwycięstwo w Toruniu będzie zaledwie połową drogi. Za tydzień "Katarzynki” będą musiały jeszcze obronić się na Wyspach Kanaryjskich. W Hiszpanii zawsze przyjezdnym gra się bardzo ciężko, a Energa przekonała się o tym na własnej skórze. Dwukrotnie w ostatnich sezonach wygrywała u siebie z Mann Filter Saragossa, by na wyjeździe przegrywać z kretesem.
- Musimy we własnej hali dać z siebie wszystko. Spróbować przede wszystkim wygrać, a potem wypracować jak największą różnicę, bo w rewanżu na wyjeździe będzie bardzo ciężko - przyznaje trener Elmedin Omanić.
Początek meczu w czwartek o godz. 19 w hali przy ul. Grunwaldzkiej.
http://www.pomorska.pl
PS.Hajdana Radunović jest już zgłoszona do tych rozgrywek i być może juz jutro Elmedin Omanić skorzysta z jej usług dając szansę debiutu w barwach Katarzynek.
(jp)
To byłoby historyczne osiągnięcie polskiej koszykówki żeńskiej. Puchar Europy ma niższą rangę niż Euroliga, ale mimo tego od 2003 roku i pierwszej edycji tych rozgrywek, żadna polska drużyna nie przebiła się do najlepszej ósemki.
reklama
Zaliczka musi być spora
Czy Energa ma na to szanse? Udane występy w eliminacjach sprawiły, że torunianki zostały wysoko rozstawione i miały łatwego rywala w pierwszej rundzie play off. Teraz Gran Camaria to zespół nieporównywalnie mocniejszy od Young Cats Bruksela, ale z pewnością znajduje się w zasięgu "Katarzynek”.
Zwycięstwo w Toruniu będzie zaledwie połową drogi. Za tydzień "Katarzynki” będą musiały jeszcze obronić się na Wyspach Kanaryjskich. W Hiszpanii zawsze przyjezdnym gra się bardzo ciężko, a Energa przekonała się o tym na własnej skórze. Dwukrotnie w ostatnich sezonach wygrywała u siebie z Mann Filter Saragossa, by na wyjeździe przegrywać z kretesem.
- Musimy we własnej hali dać z siebie wszystko. Spróbować przede wszystkim wygrać, a potem wypracować jak największą różnicę, bo w rewanżu na wyjeździe będzie bardzo ciężko - przyznaje trener Elmedin Omanić.
Początek meczu w czwartek o godz. 19 w hali przy ul. Grunwaldzkiej.
http://www.pomorska.pl
PS.Hajdana Radunović jest już zgłoszona do tych rozgrywek i być może juz jutro Elmedin Omanić skorzysta z jej usług dając szansę debiutu w barwach Katarzynek.
Informacje za TVP Bydgoszcz:
- Jelena Maksimovic ma grypę i nie uczestniczyła w treningach
- Vera Perostiyska uskarża się po raz kolejny na ból w kolanie
- Hajdana Radunović miała uczestniczyć dzisiaj w treningu, jednak ze względu na złe warunki atmosferyczne nie doleciała
Tak więc nasza sytuacja środkowych wygląda bardzo źle, jak damy rozszaleć się Włoszce w zespole Hiszpańskim może być szybko pozamiatane...
- Hajdana Radunović miała uczestniczyć dzisiaj w treningu, jednak ze względu na złe warunki atmosferyczne nie doleciała
Tak więc nasza sytuacja środkowych wygląda bardzo źle, jak damy rozszaleć się Włoszce w zespole Hiszpańskim może być szybko pozamiatane...
witold197 pisze:Informacje za TVP Bydgoszcz:
mnie akurat ciekawi postawa dziewczyn ze Skandynawii w tym meczu.Międzynarodowa mieszanka ten zespół z Wysp Kanaryjskich(6 wysokich koszykarek w kadrze 185 i wyższe!!!).
PS.Sprawa z Verą Perostiyską powinna być w końcu rozwiązana,gra-nie gra,odpoczywa-nie odpoczywa ciężko złapać odpowiednią formę w takim układzie,co było już trochę widoczne chociażby w meczu z Lesznem...o Jelę jestem spokojny,ale dobrze witold, że podałeś tą informację i nie będzie mam nadzieję przysłowiowego "wieszania psów" na zawodniczkach
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2011, 22:32 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do międzynarodowej mieszanki to w tym sezonie można to samo powiedzieć o naszym zespole, jak widać wychodzi to różnie jednak z czasem (jak powinno być) co raz lepiej. Dokładnie Vera albo powinna przejść jakiś zabieg ( nie wiem dokładnie co jej dolega ) albo porządnie odpocząć i się wyleczyć, bo co to za polityka żeby co mecz, dwa pauzowała jeden ze względu na ból w kolanie, no paranoja po prostu. Jak napisałeś matrix, ale niestety jest to wszystko dokładnie widoczne podczas meczu.
jestem mimo wszystko dobrej myśli,bo zespół z Hiszpanii jest całkowicie w zasięgu.Debiut Radunović i się oddala(ze względu na późny przyjazd) i przybliża zarazem ze względu na problemy Perostiyskiej,a sama Maksimović(po chorobie) pod koszem Nam tego meczu nie wygra. 
PS.Prośba do kibiców: na spokojnie przeanalizujcie akcje jeden na jeden(ja to zrobiłem w słynnym już frustracyjnym przypadku Jela kontra Czarnecka Joanna) Jeleny Maksimović zwłaszcza w FGE.
PS.Prośba do kibiców: na spokojnie przeanalizujcie akcje jeden na jeden(ja to zrobiłem w słynnym już frustracyjnym przypadku Jela kontra Czarnecka Joanna) Jeleny Maksimović zwłaszcza w FGE.
mimo porażki nadal twierdzę,że zespół z Wysp Kanaryjskich był w zasięgu.Różnica? Toruń grał akcje chaotyczne szukając już później praktycznie Jeleny Maksimović(jestem dla niej pełen podziwu i mam nadzieję,że zamknęła usta niektórym mądralom),która sama dokładając Ali Gladden nie mogła tego pojedynku wygrać.Gran Canaria okazał się doskonale zorganizowanym zespołem w ataku,a skrzydłowe sobie poszalały.Dołożę jeszcze sędziowanie z osobistymi Energi i mamy cały obraz.
PS.Dobrze,że niektórzy kibice mieli odwagę i zgotowali po meczu Jeli małą owację.
PS.Dobrze,że niektórzy kibice mieli odwagę i zgotowali po meczu Jeli małą owację.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”