MECZ GWIAZD FGE

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

KrK
Amator

MECZ GWIAZD FGE

Postautor: KrK » 25 stycznia 2011, 17:52

Obrazek
13 lutego 2011 r. o godzinie 18:00 w hali Globus w Lublinie dojdzie do rywalizacji Reprezentacji Polski z drużyną Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy

Pierwszą piątkę zespołu Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy tworzyć będą: Veronika Bortelova (Energa Toruń), Stephanie Raymond (Artego Bydgoszcz), Alicia Gladden (Energa Toruń), Amisha Carter (CCC Polkowice) i Jelena Maksimovic (Energa Toruń).

Wyniki głosowania kibiców:

Obrońcy

Veronika Bortelova 3110 głosów
Stephanie Raymond 2696
Erin Phillips 1953
Gunta Basko 1177
Samantha Richards 534
Xenia Stewart 448

Skrzydłowe

Alicia Gladden 3282 głosów
Kristen Morris 2879*
Amisha Carter 1144
Natalija Trofimowa 887
Aysha Jones 711
Monica Wright 652

Środkowe

Jelena Maksimovic 3041 głosów
Yelena Leuchanka 1346
Janell Burse 827

Skład drużyny Gwiazd FGE uzupełni pięć zawodniczek wskazanych przez trenerów tego zespołu i dodatkowo dwie zawodniczki zaproponuje Zarząd PLKK. Nominacje dla trenerów, masażysty i dyrektora zespołu Gwiazd FGE Polska Liga Koszykówki Kobiet ogłosi 27 stycznia 2011 r., a cały skład 1 lutego 2011 r.

* Kristen Morris nie będzie już występować w Polsce, dlatego też nie była brana pod uwagę przy ustalaniu składu pierwszej piątki. W niej zastąpi ją trzecia w klasyfikacji Amisha Carter.

plkk.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: MECZ GWIAZD FGE

Postautor: paulo2907 » 25 stycznia 2011, 17:59

No to chyba w Toruniu i Bydgoszczy kluby chyba specjalnie zatrudniły ludzi na umowę zlecenie albo o dzieło, coby ich zagraniczne playerki były w pierwszej piątce, ewentualnie etatowi pracownicy siedzieli po godzinach. :shock: 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

KrK
Amator

Postautor: KrK » 25 stycznia 2011, 18:04

paulo2907 pisze:No to chyba w Toruniu i Bydgoszczy kluby chyba specjalnie zatrudniły ludzi ...

Też mam takie zdanie :) szczególnie że system był dziurawy - 0 zabezpieczenia - można bylo głosować tyle razy ile się tylko chciało a szkoda. Mam jednak nadzieję że do składu zostaną wybrane już tylko najlepsze zawodniczki plkk. :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 25 stycznia 2011, 18:15

Bardzo dobrze, że nie ma tam zawodniczek z Gdyni. I mam nadzieję, że w szerokich składach drużyn również się nie znajdą.
ObrazekObrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 stycznia 2011, 18:37

Gdyby oceniać faktycznie sportowo i całość co poszczególne zawodniczki póki co pokazują to zdecydowanie na obwodzie powinny być ZOLL i PHILLIPS a w rezerwie Richards i ...niech edzie ta RAYMOND . Gra całkiem fajnie.

Pod koszem niewatpliwie Leuczanka . Maksimović to też dobra zawodniczka - potrafi zagrać widowiskowo więc akurat tu się cieszę że ona wystąpi

Na silnym skrzydle kandydatura CARTER bez dwóch zdań - trzeci sezon z rzędu gra bardzo dobrze.

Z ,,3'' jest lekki kłopot - bo jeśli Gladden z zeszłego roku to tak - ale jeśli z tego roku to już nie.. Choć ostatnio już zaczyna grać lepiej. :roll:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 25 stycznia 2011, 20:01

KrK pisze:
paulo2907 pisze:No to chyba w Toruniu i Bydgoszczy kluby chyba specjalnie zatrudniły ludzi ...

Też mam takie zdanie :) szczególnie że system był dziurawy - 0 zabezpieczenia - można bylo głosować tyle razy ile się tylko chciało a szkoda. Mam jednak nadzieję że do składu zostaną wybrane już tylko najlepsze zawodniczki plkk. :)

o jej!! ale sie czepiacie!! nawet w wnba nie ma limtów głosowania, co 3 lata temu cały Kraków gęsto wykorzystał :mrgreen:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 stycznia 2011, 20:29

Zawodniczki Bortelova,Gladden i Maksimović będą się na pewno na tej imprezie dobrze bawić(nie ma nawet sensu rozgrzebywać czy znalazły się na niej słusznie czy nie choć pamiętam,że na początku głosowania toruńskie media rozpisywały się,że mecz Gwiazd nie dla koszykarek Energi,ale być może była to próba mobilizacji toruńskich kibiców,którzy zabrali się do roboty 8) ),bo tak ją się co roku traktuje i o to chyba chodzi.Dla mnie nic nie przebije wartości meczu ligowego choć taką Euroligę trzeba traktować prestiżowo,a jak już nie ma szans przejść dalej to już tylko szkoleniowo.
PS.Teksty typu: cieszę się,że nie gra tam zawodniczka z Gdyni,cieszę się,że nie gra tam zawodniczka z Krakowa czy cieszę się,że nie gra tam dziewczyna z Ostaszewa mnie po prostu śmieszą cały czas wartościując również przy tym prestiż tej imprezy z czym zgadzam się całkowicie.Aha ja skorzystałem nawet z maila mojej 94 letniej babci. :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

KrK
Amator

Postautor: KrK » 25 stycznia 2011, 22:09

jimmy pisze:o jej!! ale sie czepiacie!! nawet w wnba nie ma limtów głosowania, co 3 lata temu cały Kraków gęsto wykorzystał :mrgreen:

tak, tyle że w WNBA (tak jak z resztą w PLK) jest chociaż weryfikacja poprzez e-mail (potwierdzenie linku aktywującego) a tu można było wpisać cokolwiek :P

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 stycznia 2011, 22:02

Wiemy już kto poprowadzi drużynę Gwiazd FGE podczas zbliżającego się wielkimi krokami Meczu Gwiazd, który 13 lutego 2011 r. o godzinie 18:00 zostanie rozegrany w hali Globus w Lublinie! Nominację na to stanowisko otrzymał i przyjął szkoleniowiec Energi Toruń - Elmedin Omanic.

Skład Drużyny Gwiazd - Lublin 2011:

Pierwsza piątka: Veronika Bortelova (Energa Toruń), Stephanie Raymond (Artego Bydgoszcz), Alicia Gladden (Energa Toruń), Amisha Carter (CCC Polkowice), Jelena Maksimovic (Energa Toruń)
Trener Drużyny Gwiazd: Elmedin Omanic (Energa Toruń)
Asystent Trenera Drużyny Gwiazd: Adam Ziemiński (Artego Bydgoszcz)
Trener Odnowy Biologicznej Drużyny Gwiazd: Jacek Wilczyński (TS Wisła Can-Pack Kraków)
Dyrektor Drużyny Gwiazd: Gabriela Wistuba (UTEX ROW Rybnik)

Przypomnijmy, że skład drużyny Gwiazd FGE uzupełni pięć zawodniczek wskazanych przez trenerów tego zespołu i dodatkowo dwie zawodniczki zaproponuje Zarząd PLKK. Cały skład Polska Liga Koszykówki Kobiet ogłosi 1 lutego 2011 r.
www.plkk.pl
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Lena
Nowy na forum

Postautor: Lena » 28 stycznia 2011, 13:20

Ja zagłosowałam raz na swoich tak jak i zrobili moi znajomi. A ciesze się osobiście że dziewczyn z Białej Gwiazdy nie ma w składzie (i mam nadzieje nie będzie) z jednego prostego powodu całkeim możliwe ze 9 luty będziemy grac z Orneburgiem (a jesli już dojdzie do tego meczu to na pewno nie będzie łatwy dla zawodniczek) a już 16 lutego jedziemy do Gdyni bądź co bądź z na mecz z Lotosem. Do tego zarząd PLKK funduje nam 13 lutego mecz gwiazd gdzie? - w Lublinie.... 5h autobusem/autem z Krakowa (przy dobrych wiatrach:)
Sorry ale nie wszyscy to roboty a jeśli są tacy co maja więcej wolnego (brak Euroligi lub EuroCup) to wtedy mozna się bawić.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 stycznia 2011, 17:58

paulo2907 pisze:No to chyba w Toruniu i Bydgoszczy kluby chyba specjalnie zatrudniły ludzi na umowę zlecenie albo o dzieło, coby ich zagraniczne playerki były w pierwszej piątce, ewentualnie etatowi pracownicy siedzieli po godzinach. :shock: 8)

ta jasne. A co nie wiedziałes? :lol: :lol: :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 28 stycznia 2011, 21:12

Lena pisze:Ja zagłosowałam raz na swoich tak jak i zrobili moi znajomi. A ciesze się osobiście że dziewczyn z Białej Gwiazdy nie ma w składzie (i mam nadzieje nie będzie) z jednego prostego powodu całkeim możliwe ze 9 luty będziemy grac z Orneburgiem (a jesli już dojdzie do tego meczu to na pewno nie będzie łatwy dla zawodniczek) a już 16 lutego jedziemy do Gdyni bądź co bądź z na mecz z Lotosem. Do tego zarząd PLKK funduje nam 13 lutego mecz gwiazd gdzie? - w Lublinie.... 5h autobusem/autem z Krakowa (przy dobrych wiatrach:)
Sorry ale nie wszyscy to roboty a jeśli są tacy co maja więcej wolnego (brak Euroligi lub EuroCup) to wtedy mozna się bawić.

a wierzysz w to, że nikogo nie wezmą... bo ja nie 8), a tak poza tym panie z repy i tak pojadą

szansa
Nowy na forum

Postautor: szansa » 29 stycznia 2011, 14:40

diablewcielone:P pisze:
Lena pisze:Ja zagłosowałam raz na swoich tak jak i zrobili moi znajomi. A ciesze się osobiście że dziewczyn z Białej Gwiazdy nie ma w składzie (i mam nadzieje nie będzie) z jednego prostego powodu całkeim możliwe ze 9 luty będziemy grac z Orneburgiem (a jesli już dojdzie do tego meczu to na pewno nie będzie łatwy dla zawodniczek) a już 16 lutego jedziemy do Gdyni bądź co bądź z na mecz z Lotosem. Do tego zarząd PLKK funduje nam 13 lutego mecz gwiazd gdzie? - w Lublinie.... 5h autobusem/autem z Krakowa (przy dobrych wiatrach:)

a wierzysz w to, że nikogo nie wezmą... bo ja nie 8), a tak poza tym panie z repy i tak pojadą

No właśnie a kiedy będą powołania dla Polek?

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 31 stycznia 2011, 15:48

.
Mecz Gwiazd: Skład reprezentacji Polski
2011-01-31 15:34

Wydział Sportowy Polskiego Związku Koszykówki na wniosek trenera kadry narodowej kobiet Dariusza Maciejewskiego, podaje listę zawodniczek powołanych do Reprezentacji Polski na mecz Reprezentacja Polski - Gwiazdy Ford Germaz Ekstraklasy, który odbędzie się w Lublinie w hali Globus w dniu 13 lutego 2011 roku.

Lista powołanych zawodniczek do Reprezentacji Polski na mecz Reprezentacja Polski - Gwiazdy Ford Germaz Ekstraklasy:

Alicja Bednarek (PTS Lider Pruszków),
Joanna Czarnecka (Super-Pol Tęcza Leszno),
Katarzyna Dźwigalska, Agnieszka Skobel, Justyna Żurowska (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.),
Marta Jujka (Lotos Gdynia),
Ewelina Kobryn, Katarzyna Krężel, Magdalena Leciejewska, Paulina Pawlak (TS Wisła Can-Pack Kraków),
Elżbieta Mowlik (INEA AZS Poznań),
Agnieszka Szott (Artego Bygdoszcz).

Zawodniczki rezerwowe:
Weronika Idczak (INEA AZS Poznań), Agnieszka Majewska, Anna Pietrzak (CCC Polkowice), Izabela Piekarska (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.), Olivia Tomiałowicz (Lotos Gdynia).

źródło: http://plkk.pl/index.php?p=news&id=6378

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
486
.

KrK
Amator

Postautor: KrK » 31 stycznia 2011, 18:47

ciesze się osobiście że dziewczyn z Białej Gwiazdy nie ma w składzie (i mam nadzieje nie będzie) z jednego prostego powodu całkeim możliwe ze 9 luty będziemy grac z Orneburgiem

już 4 :/ a pewnie do tego dołączą jeszcze dwie zawodniczki.
Pełny skład już jutro.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”