20 kolejka FGE:Wisła Kraków - Energa Toruń
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
20 kolejka FGE:Wisła Kraków - Energa Toruń
Środa, 26.01.2011
g.17:00
g.17:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Re: 20 kolejka FGE:Wisła Kraków - Energa Toruń
Live oczywiście na Wisla.TV
Kurcze, dlaczego tak wcześnie???
wislakosz.pl pisze:Live oczywiście na Wisla.TV
"Oczywiście", choć w sobotę z AZS Poznań relacji chyba nie będzie.
Niemniej dziś wszystkich, którzy nie dotrą do hali, zapraszamy. Godzina 16:55, www.wisla.tv/live
Wisla.TV pisze:Niemniej dziś wszystkich, którzy nie dotrą do hali, zapraszamy. Godzina 16:55, http://www.wisla.tv/live
dzięki....mam nadzieję,że dziewczyny z Krakowa pozwolą rzucić popularnym Katarzynkom przynajmniej 35 punktów(ciekawe,która koszykarka go zdobędzie),bo tyle brakuje do osiągnięcia historycznego 30000 punktu w występach na parkietach ekstraklasy. Obecny bilans to 29965-31025.
Będzie to 38 pojedynek obu zespołów 8(2 na wyjeździe w 2001 i 2008) razy wygrywał Toruń,a 29 meczów zakończyło się sukcesem Białej Gwiazdy. Bilans koszy 2503(Toruń)-2818(Kraków).
O 199 zwycięstwie torunianek już nawet nie marzę,bo krakowscy kibice w komentarzach do tego pojedynku na różnych portalach nie tylko sprowadzili mnie na ziemię,a mecz Gwiazd FGE jest przysłowiową "wodą na młyn".
Wypada podziękować Edo za to ze tak łatwo przyszła nam wygrana.. po raz kolejny udowodnił ze jest frustratem wysokiej klasy co nam w znacznie ułatwiło gre.
Ogólnie zagraliśmy bardzo słabo, chyba najsłabiej w tym roku kalendarzowym. Wyglądało to tak, jakby Hernendez wykorzystując fakt ze wreszcie możemy trochę potrenować w Krakowie zarzucił zawodniczkom intensywne zajęcia. w każdym razie brakowało nam energii do gry tak w obronie jak i w ataku. Na szczescie dzięki Omanicowi w 3 kwarcie szybko udało sie odskoczyć i 5 minut fajnej gry wypracowało bezpieczną przewagę. A to co Edo zrobił od 25 minuty to już czyste błazeństwo. Nie wiem czy obraził sie na swoje "wysokie" czy na cały swiat, w każdym razie od tego momentu gra miła niewiele wspólnego z koszykówką.
Indywidualnie oceniając - u nas nikt nie rozegrał dobrego spotkania, ale kazda z zawodniczek oprócz błędów wnosiła do gry tez cos pozytywnego. W Enerdze była Krawiec, była(dzieki Edo tylko do przerwy) Maksimovic i 10 absolutnych zer.
Ogólnie zagraliśmy bardzo słabo, chyba najsłabiej w tym roku kalendarzowym. Wyglądało to tak, jakby Hernendez wykorzystując fakt ze wreszcie możemy trochę potrenować w Krakowie zarzucił zawodniczkom intensywne zajęcia. w każdym razie brakowało nam energii do gry tak w obronie jak i w ataku. Na szczescie dzięki Omanicowi w 3 kwarcie szybko udało sie odskoczyć i 5 minut fajnej gry wypracowało bezpieczną przewagę. A to co Edo zrobił od 25 minuty to już czyste błazeństwo. Nie wiem czy obraził sie na swoje "wysokie" czy na cały swiat, w każdym razie od tego momentu gra miła niewiele wspólnego z koszykówką.
Indywidualnie oceniając - u nas nikt nie rozegrał dobrego spotkania, ale kazda z zawodniczek oprócz błędów wnosiła do gry tez cos pozytywnego. W Enerdze była Krawiec, była(dzieki Edo tylko do przerwy) Maksimovic i 10 absolutnych zer.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
a co mu znowu zrobiła Jela? przecież grała nieźle!!! 
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Przez pracę dopiero teraz patrzę na wyniki i......wychodzi na to że wynik lepszy niż gra. (czekam na relacje kolegów z Krakowa) . No i jak widać po ilościach minut , punktach itp. - sporo zawodniczek(zwłaszcza zagranicznych) powinno się pożegnać z Energą (Bortelova , Perostijska , Radunović = przeciętność)
Jeśli w Toruniu nie będzie zmian - to lepiej podziękować od razu zagranicznym - zostawić jedynie Maksimović - i dograć spokojnie sezon na miejscach 5-8 . Bo tym składem nic nie zwojujemy.
No i EDO znowu grał ...niskimi skrzydłowymi na ,,4''
TAK NIE MOZNA GRAĆ !!!!!!!!!! Tak nie robi nikt
Zresztą jak zsumowałem minuty centrów to wychodzi , że parę minut graliśmy bez centra
Żenada panie trenerze (za taktykę , a raczej jej brak , za obrażanie się niczym dziecko), żenada działacze (za beznadziejnie zbudowany skład .
Czekam na derby (w meczach o 5 miejsce)

Jeśli w Toruniu nie będzie zmian - to lepiej podziękować od razu zagranicznym - zostawić jedynie Maksimović - i dograć spokojnie sezon na miejscach 5-8 . Bo tym składem nic nie zwojujemy.
No i EDO znowu grał ...niskimi skrzydłowymi na ,,4''
Zresztą jak zsumowałem minuty centrów to wychodzi , że parę minut graliśmy bez centra
Czekam na derby (w meczach o 5 miejsce)
Widziałes mecz? Po raz kolejny oceniasz cos czego nie widziałes! Jak tak można?! Koszykarz=zenada na maksa!
Człowieku przestań meczyc mnie swoimi pseudointeligentnymi postami. A co zrobisz jak te zawodniczki zagraniczne zostana? Przestaniesz chodzic na mecze? Zrób to ! Ku radosci i chwale pozostałych toruńskich kibiców!
Liga zaczyna sie od PO i jakby nie patrzec porazka z Wisła była wliczona.
Człowieku przestań meczyc mnie swoimi pseudointeligentnymi postami. A co zrobisz jak te zawodniczki zagraniczne zostana? Przestaniesz chodzic na mecze? Zrób to ! Ku radosci i chwale pozostałych toruńskich kibiców!
Liga zaczyna sie od PO i jakby nie patrzec porazka z Wisła była wliczona.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
bez centra graliście całą drugą połowę, na moment tylko pojawiły się wysokie, ale poźniej pan Omanic strzelił fochem
obraził się na swoje zawodniczki i generalnie cały świat i postanowił próbować na 4 i 5 takie zawodniczki jak Radwan, Gladden...
generalnie mecz kiepski, Wisła słabooooo. ale mam nadzieję, że spowodowane to było cięższymi treningami przed PO Euroligii.
aa no i na konfie oczywiście stała gadka
generalnie mecz kiepski, Wisła słabooooo. ale mam nadzieję, że spowodowane to było cięższymi treningami przed PO Euroligii.
aa no i na konfie oczywiście stała gadka
- Mówiłem zawodniczkom, że to mecz bez presji. Dla nas ważniejsze będzie spotkanie z ROW-em Rybnik. To moje pierwsze przewinienie techniczne w tym sezonie. Jeszcze będzie darmowe. Powinni zmienić nazwę z PLKK [Polska Liga Koszykówki Kobiet - przyp. red.] na PLKS [Polska Liga Koszykówki Sędziów] - ironizował Omanić.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Ann ale taka jest prawda! Jaki jest sens grac na 150% jak i tak torunianki z 4 pozycji zaczna PO. No chyba ze Gorzów sprawi Nam ogromną radosć i spadnie nizej. Dla niego faktycznie mecz z Rybnikiem jest wazniejszy bo tam moze dac gry całemu skłądowi. Z tego co widziałem (dwa razy moze po 20 s) na plkk torunianki na poczatku kwart dostawały po 6-0 i 8-0 a potem jakos sobie radziły. Ostatnia wizyta to zobaczenie wyniku koncowego. Nie oceniam postawy zadnej zawodniczki, BO NIE MAM DO TEGO PRAWA!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Dziwię się działaczom z Torunia, że tak dlugo dają fory łysemu - przez niego i tylko przez niego kolejna porażka - a mogło być naprawde ciekawie! Maxi dawała rade w 1 połowie w pomalowanym a Krawiec wchodziła pod kosz jak w masło - fajna dobitka z powietrza Gladen na koniec polowy. Co potem zrobił ten łysy kretyn?? nie wiem! dach za pyskówke i na początku 3 kw( a czemu nie pod koniec 2 kw?) 2 osobiste Powell i zajebisty manewr żeby Ewkę kryła Radwan a Lecie Krawiec
taka głupia gra udzieliła się naszym - co chciała zrobić Niki w kontrze 3 na 1?? Kołcz Erni się mocno zdenerwował - zwłascza na Kaśkę i JL...
i tylko szkoda dziewczyn z Torunia
i tylko szkoda dziewczyn z Torunia
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Tradycji stało się zadość - trzeci raz Omanić jako coach Energi przeciwko Wiśle i trzeci raz dach. Jego akcja tuż po końcowej syrenie powinna być pokazywana na różnych konferencjach jako instruktaż dla trenerów, jak skutecznie dostać przewinienie techniczne.
O jego fochach w drugiej połowie nie ma się co rozpisywać, bo przecież nie pierwszy raz wolał trzymać wszystkie wysokie na ławce. Jednym słowem - Omanić skutecznie rozbił swój zespół i zapewnił wiślaczkom wygraną. O dziwo pod koniec meczu bardzo się ożywił - chyba chciał przegrać różnicą mniejszą niż 15 pkt (może się z kimś założył
). A jeśli chodzi o wiślaczki, to denerwowały straty - dwie kosmiczne w kontrach, co najmniej trzy Jelavić (tu chyba staty jej nie "doceniły") w ostatnich minutach przy wyprowadzaniu piłki, poza tym znowu Lecia musiała głupio pudłować spod samego kosza... Aż strach pomyśleć co byłoby, jakby wynik był sprawą otwartą i to byłby np. mecz z Orenburgiem czy jakiś w play off PLKK.
Chociaż widać było, że w czwartej kwarcie dziewczyny były już cokolwiek rozluźnione. Oby Erin nic się nie stało z nogą, ale to twardzielka. 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Dziękuję fanom Wisły za krótkie opinie i relacje... No cóż... - mi też szkoda dziewczyn z Torunia - ale przede wszystkim właśnie przez to że Omanić obraża się na byle co i centrów rywala kryją... niskie. No jak tak można ????
Czemu zarząd na to przyzala ??? prezes i dyrektor - DO TABLICY !!! Przecież to śmiech na sali...
Już w meczu z Odrą - ostatnie minuty - Alexander 201 cm - kryła ją ..RADWAN - 176 cm. No Qurwa kto tak robi ????
Śmiech na sali... Na ,,3'' w Wiśle gra Powell - 189 cm , a u nas na ....,,4'' Tłumak / Murphy. po 184.185 cm...
Skoro obraża się na niektóre zawodniczki - to czemu one jeszcze są w zespole ? Skoro zawodzą - a niektóre zdecydowanie - to trzeba się żegnać... i tyle.
Bo wychodzi na to że tylko Krawiec i Maksimović nadają się do walki o jakieś cele w tym roku. No i Gladden z Gajdą ? a cała reszta ???
Tyle kasy w błoto. Ciekawe co sponsor na to.
EDO zaczyna przeginać...
Czemu zarząd na to przyzala ??? prezes i dyrektor - DO TABLICY !!! Przecież to śmiech na sali...
Już w meczu z Odrą - ostatnie minuty - Alexander 201 cm - kryła ją ..RADWAN - 176 cm. No Qurwa kto tak robi ????
Śmiech na sali... Na ,,3'' w Wiśle gra Powell - 189 cm , a u nas na ....,,4'' Tłumak / Murphy. po 184.185 cm...
Skoro obraża się na niektóre zawodniczki - to czemu one jeszcze są w zespole ? Skoro zawodzą - a niektóre zdecydowanie - to trzeba się żegnać... i tyle.
Bo wychodzi na to że tylko Krawiec i Maksimović nadają się do walki o jakieś cele w tym roku. No i Gladden z Gajdą ? a cała reszta ???
EDO zaczyna przeginać...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
hermes46 pisze:Ann ale taka jest prawda! Jaki jest sens grac na 150% jak i tak torunianki z 4 pozycji zaczna PO. No chyba ze Gorzów sprawi Nam ogromną radosć i spadnie nizej. Dla niego faktycznie mecz z Rybnikiem jest wazniejszy bo tam moze dac gry całemu skłądowi. Z tego co widziałem (dwa razy moze po 20 s) na plkk torunianki na poczatku kwart dostawały po 6-0 i 8-0 a potem jakos sobie radziły. Ostatnia wizyta to zobaczenie wyniku koncowego. Nie oceniam postawy zadnej zawodniczki, BO NIE MAM DO TEGO PRAWA!
My z 4 miejsca ??? Nie żartuj... chyba trzeba celować...w 6 i czekać na...3 Gorzów... nie trzeba być laikiem...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”