20 kolejka FGE:Wisła Kraków - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 20 kolejka FGE:Wisła Kraków - Energa Toruń

Postautor: matrix » 27 stycznia 2011, 08:43

Koszykarz (Toruń) pisze:My z 4 miejsca ???

z 4 ? ja słyszałem niedawno redaktora fantastę(osobiście nie mam nic przeciwko temu),który mówił coś o 3 miejscu przed play-off.... :lol:
jeszcze raz powtórzę,że jestem pełen podziwu,że ten ogólny misz-masz daje radę w tej lidze.
Edo oszczędzał Maksimović na przemęczony ciężkim meczem z ŁKS Rybnik,a zafundował harówkę Krawiec? 8) Energa to zespół,któremu,jeśli nie wpadnie w spotkaniu 5-6 "trójek" z wymagającym rywalem to nie ma szans na końcowy sukces.Tak to bynajmniej na razie wygląda. Widać,że szok po odejściu Charity ciągle jeszcze w toruńskim klubie trwa,bo tylko tak sobie tłumaczę transfery Mazić i Radunović. Wiem,że to był mecz z W-I-S-Ł-Ą,ale nie można do tego podchodzić w ten sposób,co Omanić pokazał już w Polkowicach.
PS.Hermes zauważyłem,że w tym sezonie zmieniłeś zdecydowanie profil patrzenia(wykluczam z tego słowne przepychanki oczywiście) na niektóre sprawy,a jeśli piszesz do mnie,że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia to odpowiem Ci inaczej: Z kim przystajesz takim się stajesz. 8)
GAME OVER!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 stycznia 2011, 09:33

Zgadzam się z ,,PS. '' Matrixa w 100 % . Przecież sezon / dwa temu Hermes wytykał i zarządowi , i Omanciowi - potrafił też ,,zganić '' zawodzące zawodniczki. A w tym roku jak ,,poznał '' się z pewnymi osobami - to nagle wszystko stało się idealne - hehe :lol: :lol: :lol: No super - postawa. Godna naśladowania bym dodał. Najeżdza jedynie na...Maksimović, która póki co jest najlepszą zawodniczki w drużynie.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 27 stycznia 2011, 10:07

Faktycznie spora odmiana u hermesa ale żeby daleko nie szukać taki Noculak też krytykował Ludwiczuka a teraz gdy ma zostać szefem szkolenia zmienił się w wielkiego orędownika starego prezesa :) Co zyskał hermes? Karnet na mecze, koszulkę, szalik? :)

Z hermesem zgadzam się z tym, że nie powinno się oceniać zawodniczek po meczu którego się nie widziało, statystyki są pomocne ale same minuty, punkty czy zbiórki wiele nie wyjaśniają. A już zwalnianie po każdym meczu coraz to nowszych zawodniczek to spore przegięcie. Ja się ciesze, że w ogóle gramy w ekstraklasie, a walczymy przecież o 4 m-ce przed playoffs więc nie wiem skąd ta panika?

Co do Omanicia - odstawiał cyrki żeby mieć potem alibi - całą winę tradycyjnie można zrzucić na sędziów, on wspaniale przygotował i prowadził zespół w trakcie meczu jednak paskudni arbitrzy zabrali nam szansę na sukces :)

Do końca sezonu jeszcze daleko ale nawet jeśli Energa z Edo zdobędzie medal to mimo wszystko byłbym skłonny by się z nim pożegnać a dać szansę np. Ilonie Jasnowskiej. Wiadomo, że może to się wiązać z odejściem Krawiec i kilku innych dziewczyn ale mimo to będąc prezesem zdobyłbym się na taki krok.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 stycznia 2011, 11:42

Ilona to ma niewdzięczną robotę - użerać się z takim ... :lol: :lol:

Obrazek
fot. z interia.pl

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 stycznia 2011, 12:01

Ja nie jestem zwolennikiem odejścia Omanicia - bo mimo wszystko może to wszystko się posypać.. Choć z drugiej strony - teraz praktycznie wszystko załatwiają agenci i menadżerowie więc ,,znajomości '' EDO już tak nie są przydatne - zresztą w większości jego ,,bałkańskie'' wynalazki były niewypałami : Varda , Pilav , Mazić.

Z pewnością Ilona Jasnowska będzie brana pod uwagę gdyby EDO miał tam kiedyś odejść. No bo po co ktoś z zewnątrz ? A Jańcia zna Toruń od podszewski . Fajnie by było. :P

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 27 stycznia 2011, 12:28

ja jestem za Twoim odejsciem! Zrobisz Nam normalnym kibicom ogromna radośc! Po raz kolejny pytam nie widziałes ostatnich trzech meczy a bierzesz sie za ocene spotkan?! Kto z Polski tak robi??? Nie znam zadnego pacjenta zeby nie widzac swojego zespołu w grze go oceniał i jeszcze zadał zmiany trenera. Na tym forum zaden z kibiców nie jest na tyle nie odpowiedzialny żeby zadac rzeczy które przekraczaja swoje kompetencje o 700%!!! . Ale ty jestes na tyle cienki ze boisz sie ujawnic nam kibicom a ty bardziej władzom klubu:lol: :lol: :lol: . Proponuje rozpoczac głodówkę i oflagowac sie!!! :lol: :lol: Jancia no cóż wrzucanie totalnie nie doswiadczonego trenera na głeboką wode jest klapa i samobójstwem. Praca trenera i zawodniczki to dwie różne sprawy ale skąd ty mozesz to wiedziec??? Przecież ktos krytykuje Edo to sie przyłącze do nich!! A ja dla prosze kibiców z innych miast:
W ramach ciekawych opisów napiszcie ze zankomicie zagrała Paulina Olszak. "Nasz Gwiazda" zaraz napisze ze mamy nowa liderke :lol: :lol:

Marky za dobre pisanie o Edo dostałem komplet majtek i 200 szt pampersów dla dziecka :lol: ;-)
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2011, 18:20 przez hermes46, łącznie zmieniany 2 razy.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 stycznia 2011, 12:36

hermes46 pisze:ja jestem za Twoim odejsciem! Zrobisz Nam normalnym kibicom ogromna radośc! Po raz kolejny pytam nie widziałes ostatnich trzech meczy a bierzesz sie za ocene spotkan?! Kto z Polski tak robi??? Nie znam zadnego pacjenta zeby nie widzac swojego zespołu w grze go oceniał i jeszcze zadał zmiany trenera. Na tym forum zaden z kibiców nie jest na tyle nie odpowiedzialny żeby zadac rzeczy które przekraczaja swoje kompetencje o 700%!!! . Ale ty jestes na tyle cienki ze boisz sie ujawnic :lol: :lol: :lol: .
Proponuje rozpoczac głodówkę i oflagowac sie!!! :lol: :lol:
Kibice z Krakowa w ramach ciekawych opisów napiszcie ze zankomicie zagrała Paulina Olszak. "Nasz Gwiazda" zaraz napisze ze mamy now liderke :lol: :lol:

Marky za dobre pisanie o Edo dostałem komplet majtek i 200 szt pampersów dla dziecka :lol: ;-)

Zobacz czlowieku na swój post i się zastanów - każdemu dowalasz. - może moderatorzy zrobią z Tobą porządek. Nikt nie żąda odejścia trenera - nigdzie tak nie napisałem - przypomnę że w ubiegłym sezonie , i nawet 2 lata temu sam mu tutaj dowalałes , podobnie jak mecenasowi i pani dyrektor. Co takiego się stało, że teraz ich UBÓSTWIASZ ??? :twisted: :twisted: :twisted: . :shock: .
PS. Meczu z Wislą nie oceniłem - stwierdziłem tylko przydatność co niektórych zawodniczek - twoja ulubiona - Bortelova to mega drewno i czym prędzej nie powinno jej już być - to moje zdanie - ją OCENIAM na podstawie meczy w Spożywczaku to mi w zupełności wystarczy . 8)
PS. Hermes - promocja w Lidlu - 6-pak Harnasia za 9,99. :lol: :lol: :lol: (Liczę się z ,,+'' od moderatorów - ale sami zobaczcie na charakter i styl postów ,,Hermesa'' :evil: )

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 27 stycznia 2011, 12:41

Na podstawie gry w Spożywczaku?? Przeciez ty nawet w Toruniu nie chodzisz na mecze vide mecz z Tecza Leszno!! :lol: :lol: :lol:

PS odpieprz sie od moich spraw osobistych!!! Nie jest Twoja sprawa co robie w swoim zyciu osobistym.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2011, 12:46 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 27 stycznia 2011, 12:44

Tabela jaka wyklarowała się po tej kolejce dla mnie może zostać już do samego końca rudny zasadniczej. Nie widzę sensu walki o 4 miejsce i ewentualną grę z Lotosem. W obecnej sytuacji Gorzowa z całym szacunkiem dla tej drużyny jest szansa na powalczenie z wicemistrzyniami Polski.

Pierwsza połowa wczorajszego meczu wyglądała dość dobrze z perspektywy Katarzynek, ale rzeczywiście nie zrozumiałe są te decyzje o zostawianiu na ławce w drugiej części meczu wszystkich wysokich. Jeśli się gra przeciwko drużynie która posiada Kobryn,Leuchankę, Leciejewską i na dodatek na trójce wysoką Powell to trzeba przez 40 minut mieć centra na boisku. Generalnie uważam, że Maksimovic powinna grać tak długa dopóki miała siłę, zwłaszcza, że wczoraj skupiała się na grze, a nie na przepychankach. Nie możemy wymawiać się meczem z Rybnikiem, bo to nie jest przeciwnik, którego powinniśmy się bać.

Niestety smutne to jest, ale wczoraj też graliśmy znowu bez klasycznej jedynki. Zarówno Gajda jak i Bortelova zawiodły na całej linii, w wielu akcjach był chaos dziewczyny nie potrafiły ustawiać tego co na pewno dużo razy ćwiczyły.

Podsumowując pierwsze 20 minut napawa optymizmem i może do samych play-offów złapią formę, która pozwoli na skuteczną walkę o jak najwyższe miejsce.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 27 stycznia 2011, 14:12

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 27 stycznia 2011, 15:08

Panowie spotkajcie się prywatnie, wyjaśnijcie sobie nawzajem swoje problemy i
NIE KATUJCIE NAS JUŻ SWOIMI POSTAMI.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 stycznia 2011, 15:09

Septymiusz pisze: Generalnie uważam, że Maksimovic powinna grać tak długa dopóki miała siłę, zwłaszcza, że wczoraj skupiała się na grze, a nie na przepychankach. Nie możemy wymawiać się meczem z Rybnikiem, bo to nie jest przeciwnik, którego powinniśmy się bać.

dobrze Septymiuszu uważasz 8) Jela im gra więcej minut w danym meczu tym jest o dziwo jeszcze lepsza!!!,a nie można odstawiać z zawodniczką tej klasy takich numerów,jak w Polkowicach,gdzie dziewczyna jest wyróżniającą się w drużynie,sadzana jest na ławce,długo długo bez grania,wpuszczana jest jeszcze na kilka minut,a później jest rugana za swoją grę.Czy tak można? Można tylko zniszczyć to co dobre. Mogę dać jeszcze jeden przykład koszykarki,która już dwa sezony w Toruniu nie gra,a do której wciąż mam spory sentyment.Dziewczyna zmieniła klimat i sportowo odżyła,a może psychicznie też? 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”