TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Postautor: hermes46 » 28 stycznia 2011, 16:36

Jak Lider sie nie liczy?? Dopoki nie zaczna sie PO kazdy z 8-10 zespołow ma szanse zaistniec w lidze. Najsilniejsze wydaja sie Wisła i ABC, ale to nie znaczy ze taki bedzie finał ligi. Dla przypomienia mecz połfinałowy dla Lotosu miał byc spacerek a mało brakowało Lotos grałby o ..braz. Przeciez wtedy Energa tez ...sie nie liczyła!
W Toruniu Lider tez miał przyjechac po bagaz 15-20 okt a co zrobił? wygrał i nie duzo brakowało a Energa z tym bagazem by została.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 16:38

hermes46 pisze:W Toruniu Lider tez miał przyjechac po bagaz 15-20 okt a co zrobił? wygrał i nie duzo brakowało a Energa z tym bagazem by została.

nie na temat(tu jest o transferach panowie i panie!!! 8) ),ale jeśli już to sytuacja w Pruszkowie miała być odwrotna....Zdania na temat Hughes i na przykład pani,która ostatnio do bydgoskiego Artego zawitała nie zmienię.
PS.O niby skrzydłowej Radunović już się nie wypowiadam.....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

akar
Żak

Postautor: akar » 28 stycznia 2011, 18:40

matrix pisze:[

PS.Kolejna nadinterpretacja przeczytanego tekstu,a prawa do innego zdania przecież sam mi nie zabroniłeś 8) ..

Prawa do innego zdania nie zabroniłem bo to jest naturalne prawo każdego człowieka.
Ale ty "matrixie" czytasz wpisy bez ich zrozumienia.
Sam w przeszłości krytykowałem posunięcia włodarzy Lidera - drużyny z mojego miasta której kibicuje i o której siłą rzeczy wiem najwięcej, lecz nigdy nie odważyłbym się krytykować działania innych klubów bo po prostu nie wiem co dla nich jest najlepsze, czym się kierują podejmując takie a nie inne decyzje personalne.
Ty natomiast chcesz z Torunia decydować o tym czy ta lub inna zawodniczka w tym lub innym klubie powinna być zakontraktowana bądź nie. Powiedz łaskawie co ciebie to obchodzi jak swoje pieniądze wydaje Lider, Lotos,Artego czy jeszcze ktoś inny.
Ciebie powinno obchodzić jak kasę wydaje Energa bo jej kibicujesz, bo to jest twój klub.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 19:01

akar pisze:Ty natomiast chcesz z Torunia decydować o tym czy ta lub inna zawodniczka w tym lub innym klubie powinna być zakontraktowana bądź nie.

między decydowaniem(gdzie napisałem:proszę wyrzucić z klubu koszykarkę Hughes? :shock: ),a swoim zdaniem jest spooora różnica,a być może trafiłem w samo sedno sprawy,ze tak Cię to zabolało 8) Poza tym szkoda,że nie czytasz postów innych forumowiczów z innych miast o toruńskich Gwiazdach FGE 8)
PS.Temat:Transfery jest tematem o wszystkich zawodniczkach FGE...

akar
Żak

Postautor: akar » 28 stycznia 2011, 19:31

Czy ty na prawdę tak myślisz czy tylko udajesz (nie wiem po co)inteligentnego inaczej?
Przecież nie trzeba mówić że tę czy inną zawodniczkę należy zwolnić wystarczy poddawać w wątpliwość kontrakty podpisane przez kluby. I ty to robisz. Tylko dlatego że temat to "TRANSFERY,plotki,informacje".
Może ciebie interesują plotki - mnie nie.
A informacje to termin który sam w sobie zawiera wszystko.
A co do mnie to nic mnie nie zabolało, po prostu nie bardzo rozumiem co ciebie obchodzi jak kasę wydaje Lider :?:
Tyle w temacie.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 20:31

akar pisze:Przecież nie trzeba mówić że tę czy inną zawodniczkę należy zwolnić wystarczy poddawać w wątpliwość kontrakty podpisane przez kluby.

To jest tu na tym forum nagminne,a Ty akurat mnie się uczepiłeś? 8)
Wypowiedzi trenera Konieckiego(przed przyjściem Hughes) o transferach Lidera i innych drużyn FGE nie będę już cytował.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 stycznia 2011, 20:40

Koszykarki Odry Brzeg walczą o pozostanie w ekstraklasie. W niedzielę na własnym parkiecie podejmować będą wicemistrzynie Polski - drużynę KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. Podopieczne trenera Dariusza Maciejewskiego do Brzegu przybędą najprawdopodobniej jedynie w polskim składzie. Odrę zaś w ostatniej chwili wzmocniła znana i doświadczona koszykarka.
W ostatniej chwili działaczom brzeskim udało się sprowadzić do Brzegu doświadczoną skrzydłową Ilonę Mądrą. To wielokrotna reprezentantka Polski
i złota medalistka mistrzostw Europy z 1999 roku, uczestniczka Igrzysk Olimpijskich w Sydney (2000) oraz dwukrotna mistrzyni kraju. - Ilona będzie miała podwójne zadanie. Z jednej strony
będzie swoim doświadczeniem
wspierać zespół na parkiecie, z drugiej będzie pomagać trenerowi na ławce - tłumaczył na łamach Gazety Wyborczej prezes Odry, Bolesław Garnczarczyk.
http://www.sportowefakty.pl

Środkowa Tęczy Super-Pol Leszno, Amerykanka Shawn Goff nie zagra do końca sezonu. Zawodniczka doznała urazu w ostatnim spotkaniu swojej drużyny przeciwko KSSSE AZS PWSZ Gorzów.
Amerykanka doznała urazu w ostatniej kwarcie spotkania z gorzowiankami. Dziś już wiadomo, że środkowa Tęczy Super-Pol Leszno ma naderwane więzadła krzyżowe i nie zagra do końca sezonu. - Naderwane więzadła krzyżowe to 6 tygodni bez treningów dla zawodniczki. Dwa pierwsze tygodnie noga musi być zupełnie unieruchomiona. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to zawodniczka będzie mogła po tych sześciu tygodniach lekko truchtać. Ponieważ liga kończy się za dwa miesiące, to nie ma żadnych szans na powrót Goff do gry w obecnym sezonie - mówi na łamach Panoramy Leszczyńskiej Jarosław Krysiewicz, trener Tęczy Super-Pol Leszno.

Dobrą wiadomością dla fanów zespołu z Leszna jest to, że do składu ich klubu wraca Aleksandra Drzewińska, która prawdopodobnie wybiegnie na parkiet już 5 lutego podczas spotkania z CCC Polkowice.
www.sportowefakty.pl

regulamin zabijania
Nowy na forum

Postautor: regulamin zabijania » 29 stycznia 2011, 19:15

Bibrzycka wzmocni Wisłę ?

Sobota, 29. Styczeń 2011 13:06 Gazeta Wyborcza .Skrzydłowa reprezentacji Polski rozwiązała kontrakt z UMMC Jekaterynburg. Nie wiadomo, czy wróci do gry w przyszłym sezonie, ale jeśli tak, duże szanse na jej zatrudnienie ma Wisła Can-Pack.

Bibrzycka pięć sezonów spędziła w Rosji. Najpierw przez rok grała w Spartaku Moskwa, potem przeniosła się za Ural do Jekaterynburga. W tym sezonie Euroligi rzucała dla mistrzyń Rosji średnio 12 punktów na mecz. Była też drugą najczęściej trafiającą z dystansu zawodniczką w Europie.

Managerem Bibrzyckiej jest ta sama osoba, która prowadzi sprawy Janell Burse, Nicole Powell i Jeleny Leuczanki.

28-letnia koszykarka chce wrócić do kraju, a do Krakowa najbliżej jej także z powodów osobistych. - Co roku się nad tym zastanawiam. Na pewno zagram w Polsce - czy to w Krakowie, czy w jakimś innym zespole. Ale przeprowadziłam się pod Wawel i tam planuję przyszłość - zapowiadała rok temu Bibrzycka.

Problemem mogą być pieniądze, bo w Rosji skrzydłowa mogła liczyć na zarobki rzędu miliona dolarów. Wciąż nieznane są też konkretne przyczyny rezygnacji Bibrzyckiej.

- W tej chwili mamy pełen skład. Dojście takiej zawodniczki jak Bibrzycka byłoby ogromnym wzmocnieniem - powiedział Gazecie Wyborczej Piotr Dunin-Suligostowski, wiceprezes krakowskiego klubu.

http://wislakosz.pl/index.php?option=co ... catid=38:1

66-400
Nowy na forum

Postautor: 66-400 » 30 stycznia 2011, 09:46

Jeśli wzmocnienie, to Lyndra Weaver!

W nadchodzącym tygodniu do Gorzowa powinna przyjechać jeszcze jedna koszykarka. Jak udało nam się dowiedzieć KSSSE AZS PWSZ Gorzów podpisał kontrakt z Amerykanką Lyndra Weaver.

fot. AP PhotoKoszykarka ma być drugim i ostatnim wzmocnieniem wicemistrzyń Polski. Wszystko zależeć będzie od tego, czy zespół z Chopina zdąży z załatwieniem wszystkich formalności do końca stycznia, kiedy to kończy się okienko transferowe.

Amerykanka skończy w tym roku 24 lata, ma 185 cm wzrostu i jest graczem obwodowym. W 2009 roku została wybrana w drafcie z numerem 17 do WNBA przez Indiana Fever. W sezonie 2009/2010 występowała w zespole TTT Ryga, z którym grała w Eurolidze. Wystąpiła w ośmiu spotkaniach, w których średnio zdobywała 12,8 punktów. W obecnym sezonie zagrała jedno spotkanie w Izraelu w zespole MACCABI RAMAT HEN. Na boisku spędziła 34 minuty i rzuciła 10 punktów.

Koszykarka występowała wcześniej pod nazwiskiem Littles.

Potwierdziły się nasze czwartkowe informacje i kontrakt z klubem AZS PWSZ podpisała Szwedka Chioma Nnamaka. W Gorzowie trenowała od kilku dni i zadebiutuje w akademickim zespole już dziś w Brzegu przeciwko Odrze.

Do zdrowia wróciła także nasza rozgrywająca Samanta Richards. Ją również zobaczymy w Brzegu.

http://www.66-400.pl/wiadomosc/627-jesli-wzmocnienie-to-lyndra-weaver

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 stycznia 2011, 00:52

pokusiłem się o jakiś wstępny zarys tego, co może nas czekać w playoff jeśli chodzi o pierwszą szóstkę ligi.

przyjąłem założenie, że np. Wisła żadnego meczu już nie przegra. bo nie powinna. nie powinna również zmienić się kolejność na pierwszych trzech miejscach. interesująco robi się poniżej. pojawia się pytanie, czy wszystko będzie grane na 100% do końca, czy zacznie się już niebawem jakieś kombinowanie...

jeśli Energa przegra już tylko z Wisłą, czyli pokona i CCC, i Lotos (więcej niz 2 oczkami) to zajmie 4 miejsce. Liderowi zostały 4 spotkania i tylko w jednym nie powinien sięgnąć po komplet oczek, więc zamknie sezon na 40pkt. tyle samo w wyżej wymienionym wariancie będzie miała Energa, ale lepszy bezpośredni bilans.

Lotos ma najcięższy terminarz chyba, choć większość meczów u siebie. zakładając, że polegnie z Wisłą to potem, żeby nie spaść na 6. miejsce nie może przegrać ani z Gorzowem ani z Toruniem. Gdynia, by sezon skończyc na 4 miejscu, może sobie pozwolić praktycznie na jedną porażkę. wygrywając z Energą "spuści" ją na 6 miejsce (5. - Lider). Wszystko to przy założeniu, że Toruń nie przegra z Polkowicami na swoim parkiecie. co jest możliwe, bowiem nasze panie nie będą grały już o stawkę, treningi mogą być mocniejsze, by forma przyszła na playoff i Energa może to wykorzystać, bo do końca będzie grała o coś.

najmniej zależy od Lidera, któremu zostały jedynie 4 mecze do rozegrania. 7 punktów jak najbardziej do zdobycia i cierpliwe czekanie jak sytuacja rozwinie się u konkurencji.

ja jednak przychylam się najbardziej ku scenariuszowi takiemu: 1.Wisła, 2.Orzeł, 3.Gorzów, 4. Pruszków, 5.Lotos, 6.Energa. co musi się stać? Lotos przegrywa z Wisłą i Gorzowem. (jeśli nie z AZSem, to zamieni się pozycją z Liderem). Energa przegrywa (ah te taktyki Omanicia) z Lotosem, Gorzowem i Polkowicami, a Pruszków tylko z Wisłą.

tak czy siak już w pierwszej rundzie zapowiadają się fajne mecze: Lotos - Lider (pytanie, kto z przewagą parkietu) i Energa - Gorzów. nie wydaje mi się, żeby Toruń mógł wmieszać się w pierwszą piatkę na zakończenie rundy zasadniczej...

ale to oczywiscie czyste spekulacje kilka meczów przed końcem, które osobiscie bardzo lubię ;) wszystko rozstrzygnie parkiet!

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 31 stycznia 2011, 21:00

Ale to jest temat transfery!

akar
Żak

Postautor: akar » 02 lutego 2011, 16:42

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lutego 2011, 17:14

No i fajnie - widać , że w Pruszkowie krok po kroku robi się coraz mocniejsza paka. Już teraz Lider jest czarnym koniem rozgrywek - tak jak rok temu Energa - tak w tym roku Lider.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lutego 2011, 17:31

Koszykarz (Toruń) pisze:No i fajnie - widać , że w Pruszkowie krok po kroku robi się coraz mocniejsza paka.

to samo można powiedzieć o fryzjerach z Bydgoszczy. 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 lutego 2011, 18:14

Neyder zrezygnował, Rozwadowski trenerem ŁKS

Piotr Neyder pracował z koszykarkami Łódzkiego Klubu Sportowego zaledwie przez 3 miesiące. Bilans zespołu pod jego wodzą to 2 zwycięstwa i 14 porażek. Od sobotniego meczu z Energą Toruń, jego miejsce zajmie Piotr Rozwadowski.
Historia można powiedzieć, że zatoczyła koło, gdyż Piotr Neyder obejmował funkcję trenera w Łódzkim Klubie Sportowym także przed spotkaniem tego zespołu z Energą. Przez 3 miesiące zdążył więc zmierzyć się na ligowych parkietach ze wszystkimi drużynami i bilans z pewnością nie jest zadowalający. ŁKS zajmuje ostatnie miejsce w tabeli i ma już za sobą porażki z głównymi rywalami w walce o utrzymanie - ROW-em Rybnik i Odrą Brzeg.

Od kilku dni mówiło się w Łodzi o możliwej rezygnacji Neydera, który podobno nie mógł znaleźć wspólnego języka z zawodniczkami, a poza tym był sfrustrowany fatalną grą ŁKS-u. Pogłoski się potwierdziły, choć oficjalnym powodem, jaki przedstawił szkoleniowiec, były sprawy osobiste, zmuszające go do powrotu do rodzinnego Poznania.

Nowym szkoleniowcem, który podjął się niezwykle trudnego zadania ratowania ŁKS-u przed spadkiem z ekstraklasy jest Piotr Rozwadowski. To trener, który w ubiegłym sezonie wprowadził do FGE inny łódzki zespół - Widzew. W wakacje został jednak zwolniony, gdyż nie chciał z nim współpracować nowy trener tej drużyny - Miodrag Gajić. Czy Rozwadowski może się okazać wybawicielem ŁKS-u? Raczej wątpliwe...

sportowefakty.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”