23 kolejka FGE: AZS Gorzów Wielkopolski - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: 23 kolejka FGE: AZS Gorzów Wielkopolski - Wisła Kraków

Postautor: bart_81 » 19 lutego 2011, 16:39

Druga kwarta 19-11 dla Gorzowa. Dobrze że dziewczyny podjęły rywalizację bo już myślałem, że będzie - jak to się mówi "po ptokach"

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 lutego 2011, 16:41

Za dużo głupot w drugiej kwarcie, za bardzo dziewczyny dały się rozhulać AZS-owi... Weaver jest odkryciem tego meczu. Było 12 pkt do przodu, zmarnowana akcja, a w odpowiedzi 3+1 Skobel i od tego zaczęły się problemy. Frajersko rozegrana ostatnia minuta - spokojnie mogło być 9-10 pkt przewagi... Trzeba mieć nadzieję, że w trzeciej kwarcie wróci to, co było w pierwszej. Erin kapitalna, a jej blok na Kaczmarczyk to prawdziwy majstersztyk!

PS. Czy tylko mi nie włączają się staty na plkk.pl? :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 lutego 2011, 16:51

paulo2907 pisze:PS. Czy tylko mi nie włączają się staty na plkk.pl? :roll:

to co się tam dzieje zostawię bez komentarza.Czyżby fatalny początek meczu kogoś w Gorzowie rozkojarzył? 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

fkfk4
Nowy na forum

Postautor: fkfk4 » 19 lutego 2011, 17:35

Pewne zwycięstwo Wisły 68-57, trzeba jednak napisać, że kibice z Gorzowa mają niską kulturę kibicowania.

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 19 lutego 2011, 17:38

fkfk4 pisze:Pewne zwycięstwo Wisły 68-57, trzeba jednak napisać, że kibice z Gorzowa mają niską kulturę kibicowania.

dlaczego ?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 lutego 2011, 17:39

Brawo dziewczyny! Spokojna wygrana, bez nerwowej końcówki, której się obawiałem. Do tego trafiłem wynik za 3 pkt w Fantasy. 8) Zdecydowała dobra obrona i świetna postawa Erin, także fajnie zagrała Gunta, Ewelina mogła zagrać lepiej, ale była trochę poturbowana.

PS. Oprawa tego meczu to jakiś dramat. Zero statów - tak w TV, jak i na plkk.pl. Chyba faktycznie ktoś w Gorzowie usnął albo słowo "profesjonalizm" jest tam nieznane... :shock: :roll:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 lutego 2011, 17:44

a ja jestem pod wrażeniem gry.....Andji Jelavić,która zmieniając Paulę robiła różnicę.Wisła to klasowy zespół i porażka wstydu nie przynosi.

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 19 lutego 2011, 17:46

fkfk4 pisze:Pewne zwycięstwo Wisły 68-57, trzeba jednak napisać, że kibice z Gorzowa mają niską kulturę kibicowania.

Proszę o nie przypisywanie tego wszystkim kibicom z Gorzowa, bo to wobec nas nie fair.

Gratulacje dla Wisły, bo była to dziś drużyna lepsza.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 lutego 2011, 17:50

Biję się w piersi - na koniec relacji w TVP Sport były zbiorcze staty. No ale nie zmienia to smutnego obrazu całości pod tym względem.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 lutego 2011, 17:51

paulo2907 pisze:Biję się w piersi - na koniec relacji w TVP Sport były zbiorcze staty.

no rychło w czas. :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 lutego 2011, 19:46

Swoje zrobione, 2 miejsce przed PO już na 99,9% pewne. Cieszy przyzwoity mecz Basko, pomału wraca do formy, oby potwierdziła to w Salamance. A Jelavic mogłaby zostać w Gorzowie .. tam lubią ambitne zawodniczki.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 19 lutego 2011, 20:03

Trzeba sobie jasno powiedzieć , że gdy nie ma Phillips na boisku - rozegranie Wisły mocno szwankuje . Erin naprawdę w tym roku notuje swoj chyba najlepszy sezon w karierze.

Właściwie zwycięstwo Wisły bezdyskusyjne .

Zagrało jednak mnóstwo reprezentantek kraju - które - mówiąc wprost nie zachwyciły.

Po stronie krakowskiej : Ewka i Lecia - jak zwykle zrobiły swoje w ataku i obronie , Paula - gdy była na boisku - to gra się zaostrzała . No i Krężel. Co się dzieje z nią ??? Gra padakę - z taką grą raczej wogóle nie powinna być brana pod kątem Eurobasketu.

Po stronie Ggorzowskiej : jedynie Skobel coś się w tym meczu udawało. Natomiast reszta zagrała bardzo słabo. Piekarska poza zapasami i dwoma rzutami za 3 pkt na konieć I połowy i końca meczu - w cieniu Ewki i Leuczanki. Natomiast gra Żurowskiej.....Co się z nią dzieje to ja nie wiem....

W tej chwili Żurowska jest za Szott i Mieloszyńską jeśli chodzi o pozycję numer 3 , oraz za Leciejwską i Walich - jeśli chodzi o ,,4 '' . Grę Dźwigalskiej pomijam .

Współczuję trenerowi kadry - bo było widać że miał wielkie pretensje do do arbitrów o ostro grającą ..Pawlak . Ale Pawlak to w tej chwili zdecydowanie numer 1 jeśli chodzi o reprę - i mam nadzieje że DAREK maksymalnie oddzieli emocje i mecze ligowe od dobra reprezentacji...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 lutego 2011, 20:04

Greebo pisze: A Jelavic mogłaby zostać w Gorzowie .. tam lubią ambitne zawodniczki.

nie rozumiem to co w takim razie powiedzieć o Pauli? :shock:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 lutego 2011, 20:10

matrix pisze:
Greebo pisze: A Jelavic mogłaby zostać w Gorzowie .. tam lubią ambitne zawodniczki.

nie rozumiem to co w takim razie powiedzieć o Pauli? :shock:

Jak dla mnie grała jednak ciut lepiej. Statystycznie też: kluczowe dla rozgrywajcych 3 as - 2 starty, Jelavic 1-4. Najgorszy fragment naszej gry - w 2 kwarcie to też zasługa Jelavic.

Poza tym a): Pauli zdarzaja sie takie emcze jakw Orenburgu, Jelavic nie i b) Paula jest Polka a nie tzw"gwiazda" z zagranicy ktorej pąłci się kupe kasy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 lutego 2011, 20:18

Koszykarz (Toruń) pisze:
W tej chwili Żurowska jest za Szott i Mieloszyńską jeśli chodzi o pozycję numer 3 , oraz za Leciejwską i Walich - jeśli chodzi o ,,4 '' . .

A czym tak Mieloch zachwyca ze jest wyżej (bynajmniej nie pałam miłością za Zurowska..) 1 meczem przeciwko Wiśle? Warto zobaczyć co grał tez choćby w styczniu..

Skobel to dla mnie niestety spore rozczarowanie w tym seoznie. Poki Gorzów był mocny, nie istniała. Teraz gra lepiej, ale z reguły to cały czas jazda "na ambicji" póki rywalki są słabe lub mniej zmotywowane to wystarcza.

Ogólnie mecz podły. My graliśmy strasznie nierówno, czasami przyzwoicie, czasami fatalnie, a Gorzów ogólnie dramatycznie. Jeśli coś się tam szybko nie zmieni (zwłaszcza do formy musi dojść Richards, a także Żurowska) to 1 runda PO będzie ostatnią. Ale to nie mój problem. "Moim" są głownie Jelavic i Krężel - początek sezonu miała jeszcze przyzwoity, ale to co gra od stycznia to woła o pomstę do nieba. Z taka gra to o kadrze nawet myśleć nie powinna.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”