I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Postautor: matrix » 20 marca 2011, 20:02

Zegar działał na dzisiejszym meczu koszykarzy ok. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 20 marca 2011, 20:41

feri pisze:Obrazek

Oczywiście matrix nie potrzebuje adwokata ale... Fakt, czasami obawiam się, że jak otworzę lodówkę to on z niej wyskoczy, facet w każdym temacie musi dorzucic swoje 3 grosze, ale ja widzę w nim... niegroźnego "freaka" :P Trzeba przyznać, że gość ma pasje i to w nim widać, żyje tą kobiecą koszykówką, oddał serce i swój czas dla Katarzynek pewnie stąd ta jego nadaktywność. Forum jest dla wszystkich i należy brać pod uwagę inne, nawet skrajne, głosy. Nie trzeba się ze wszystkim zgadzać jak również (UWAGA!) nie brać słów matrixa jako stanowiska całego środowiska kibiców toruńskich :)

A więc... FREE MATRIX :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 marca 2011, 21:21

feri pisze:Obrazek

Matrix nie żyje? Nie boję się śmierci i za karetkę z góry dziękuję 8) (zwłaszcza,że mam na koncie kilka niepisanych wyroków).Proponuję dać mu(im) bana i będzie spokój.
PS.Skąd wy możecie wiedzieć ile osób kryje się pod nickiem matrix i kto na dobro lub zło tego nicku tak naprawdę pracuje? 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 marca 2011, 21:33

Czekam z niecierpliwością na skład obsady sędziowskiej meczu w Gorzowie , także i komisarza...

W dwóch pierwszych meczach sędziowanie było pod Gorzów - taka jest większość opinii - a mimo to Katarzynkom niewiele zabrakło by pokrzyżować plany co niektórym.

Jeśli w Gorzowie będą równo gwizdać to myślę że dziewczyny nie pokpią sprawy 8)

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 21 marca 2011, 14:19

Chętnych na wyjazd do Gorzowa zapraszam po wszelkie informacje na priv

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 21 marca 2011, 17:55

adrenalina pisze:Chętnych na wyjazd do Gorzowa zapraszam po wszelkie informacje na priv

ps. jak myślicie, dlaczego Zarząd PLKK kazał ze swej strony w trybie natychmiastowym zrzucić poniższą informację?

http://www.energa-katarzynki.pl/informa ... internecie

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 21 marca 2011, 18:00

adrenalina pisze:
adrenalina pisze:Chętnych na wyjazd do Gorzowa zapraszam po wszelkie informacje na priv

ps. jak myślicie, dlaczego Zarząd PLKK kazał ze swej strony w trybie natychmiastowym zrzucić poniższą informację?

Bo wszystko bedzie wydrukowane i nie moga pozwolic sobie zeby zobaczyla to cala Polska
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tak pewnie odbieraja to kibice z Torunia

.
.
.
.
... a jakby troszeczke ruszyli głowka to by wpadli na to ze PLKK ma podpisana umowe z TVP !! i nie moga "reklamowac innych telewizji" ;||||
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 21 marca 2011, 18:24

Endrju pisze:
adrenalina pisze:

Bo wszystko bedzie wydrukowane i nie moga pozwolic sobie zeby zobaczyla to cala Polska
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tak pewnie odbieraja to kibice z Torunia

.
.
.
.
... a jakby troszeczke ruszyli głowka to by wpadli na to ze PLKK ma podpisana umowe z TVP !! i nie moga "reklamowac innych telewizji" ;||||

a wystarczy wejść na stronę plkk,, aby w pewnej zapowiedzi ujrzeć informację, iż pewne wydarzenie koszykarskie będzie można oglądać w Eurosport2
ponadto ot taki meczyk Lotos - Wisła i zapowiedź:
Spotkanie transmitowane będzie na stronie internetowej www.sporttv.com.pl oraz www.nadmorski24.pl

reklama konkurencji na stronie plkk??

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 23 marca 2011, 11:03

Prywatna wojna Moniki Krawiec, czyli w środę trzeba zastopować liderkę Energi!

Ireneusz Klimczak,

Nie byłoby żadnej sprawy, gdyby Dariusz Maciejewski z KSSSE AZS PWSZ Gorzów nie był jednocześnie szkoleniowcem kadry narodowej pań, która w czerwcu w naszym kraju wystąpi w finałach mistrzostw Europy i marzy o przepustkach na igrzyska olimpijskie w 2012 r. w Londynie, a 27-letnia Monika Krawiec koszykarką liczącą na występy w tej reprezentacji. - EuroBasket to turniej, podczas którego można się pokazać - przyznała zawodniczka Energi. - Na pewno gra w kadrze to wyróżnienie oraz możliwość realizacji ambicji sportowych.

Krawiec ostatni raz styczność z reprezentacją miała jednak latem ubiegłego roku. Maciejewski nigdy nie ukrywał, że od lat dobiera graczy do swoich zespołów - klubowych i teraz również do kadry - nie tylko patrząc na statystyki, ale i biorąc pod uwagę wiele innych cech. Takie koszykarki, które odpowiedni poziom podeprą naprawdę ciężką pracą. Dlatego "kadra Maciejewskiego na pewno nie będzie miejscem dla każdej polskiej zawodniczki, która potrafi nieźle grać w basket. Tutaj będzie się liczył zespół." - pisał szkoleniowiec, gdy tworzył swój pomysł na reprezentację. W podobny sposób wyjaśniał toruńskim dziennikarzom, dlaczego Krawiec nie dostaje kolejnych powołań, choć jest niekwestionowaną liderką Energi, właśnie walczącą z zespołem KSSSE AZS PWSZ w ćwierćfinale play-off - decydujący o awansie jednej z drużyn mecz w najbliższą środę o godz. 18 w Gorzowie. - Nie wysłałem powołania do Moniki, bo nie spełniła moich podstawowych wymogów - opowiadał trener Maciejewski w wywiadzie w "Gazecie". - To bardzo dobra koszykarka. Jedna z najlepszych w naszym kraju na pozycji rzucającego obrońcy. W zeszłym roku Monika dostała powołanie na zgrupowanie, które odbywało się w Białej Podlaskiej. Liczyłem, że przez dwa miesiące dobrze ją poznam, że zobaczę jej metody treningu. Ale, niestety, przyjechała kompletnie nieprzygotowana. Po dwóch dniach treningów nie wytrzymała. Zaczęły się kłopoty zdrowotne, musiałem ją odesłać do domu. Wiele zawodniczek nie zdaje sobie sprawy z tego, co znaczy być zawodowcem. W całym roku każdy sportowiec, nie tylko koszykarka, powinien wyjechać na dwa tygodnie do sanatorium. Nawet na własny koszt. W tym czasie powinien się podleczyć i wrócić do sił. Kolejne dwa tygodnie może przeznaczyć na leżenie do góry brzuchem na plaży. Albo można się bawić w inny sposób. Ale to koniec przyjemności. Siłownia trzy razy w tygodniu, do tego dwa razy zajęcia lekkoatletyczne. Do tego trzeba dodać treningi koszykarskie. I tu nie ma zmiłuj! Nie mówię, że to dotyczy tylko Krawiec. Jest wiele takich koszykarek w naszym kraju - dodał gorzowski szkoleniowiec.

Te słowa Krawiec zabolały. - Trener powiedział na mój temat wiele złych rzeczy - stwierdziła koszykarka Energi. - Nikt w mojej dotychczasowej karierze nie powiedział, że potrzebuję indywidualnego taktowania. Zawsze podchodziłam do treningów na sto procent, zawsze dawałam z siebie wszystko. Na tyle oczywiście, na ile zdrowie mi pozwalało. A tu zostałam od razu oceniona z góry. Wydaje mi się, że teraz to jest temat zamknięty, nie widzę sensu dalszej współpracy. Kontuzje są wkalkulowane w sport. Może ja odnoszę je częściej, nie mam na to wpływu.

Pewnie właśnie z tego powodu ćwierćfinał play-off pomiędzy KSSSE AZS PWSZ, a Energą nazywają w Toruniu "prywatną wojną Moniki Krawiec". Koszykarka ostatnio znów miała problemy zdrowotne, ale gdy torunianki wpadły na gorzowianki, wróciła na boisko. - Pytałem się Moniki, czy będzie mogła zagrać. Odpowiedziała, że musi - zdradził trener naszych przeciwniczek Elmedin Omanić. W pierwszym spotkaniu w Gorzowie, wygranym przez nasze akademiczki po ciężkiej walce 81:77, jeszcze nie błysnęła, w 20. min zdobyła zaledwie 2 pkt, trafiła tylko jeden z pięciu rzutów. W sobotę w Toruniu - zwycięstwo Energi 72:71, w dziwnym pojedynku, z nieustannie psującym się zegarem- - była już jednak gwiazdą pierwszej wielkości. - Pokazała jak ważną w naszym zespole jest postacią - komentował Omanić.

Tym razem Krawiec spędziła już na boisku aż 34 min. Zdobyła 19 pkt, trafiła 6 z 14 rzutów z gry oraz 7 z 9 z linii rzutów wolnych. Także te dwa najważniejsze wolne na 2 s przed końcem spotkania, dzięki którym torunianki objęły bezpieczne prowadzenie 72:68. Pokazała trenerowi Maciejewskiemu i akademiczkom najgroźniejszą twarz. Jak w swoich najlepszych meczach odważnie wbiegała pod kosz, także trafiała z dalszej odległości. Do swojego dorobku dołożyła też 5 zbiórek, 3 asysty, 2 przechwyty. Piłkę traciła tylko raz. Dodała też koleżankom z drużyny wiary. - Kluczową grę mamy w Gorzowie, a przed tamtą żywiołową publicznością gra się niezwykle ciężko - przyznała Emilia Tłumak. - Z drugiej strony wróciła do nas Monika w najlepszym wydaniu. Dlatego na trzecią grę pojedziemy optymistycznie nastawione.

W tej chwili jest już bez znaczenia, czy Maciejewski i Krawiec kochają się, czy nie. Jednym z najważniejszych zadań akademiczek w decydującej grze ćwierćfinałowej na pewno będzie zastopować liderkę Energi. Łatwo powiedzieć

Przewidywaliśmy, że taka skrócona seria może przynieść emocje, których nie przeżywaliśmy od lat. Ostatni raz w play-off, w meczu decydującym o wszystkim, wystąpiliśmy w 2007 r. Wtedy w Polkowicach przegraliśmy brązowy medal. Dziś mamy w ręku atut własnej hali, a za plecami fantastycznych kibiców. Używając w tej grze sezonu wszystkich swoich atutów przejdziemy tą trudną przeszkodę, a Energi nie pomoże nawet genialna postawa Krawiec

PS . Jezu Chryste... Cze ten klimczak musi takie brednie pisać ? :evil: Przecież nikt w Toruniu nie nazywa ćwierćfinału z Gorzowem - ,, prywatną wojną Moniki Krawiec '' :evil: Wstyd

Co do meczu - jeśli sędziowie staną na wysokości zadania i będą gwizdać w miarę równo to Energa powinna ten mecz wygrać. Po gdyby nie sędziowie to nie byłoby trzeciego meczu. I w Gorzowie o tym wiedzą 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 marca 2011, 11:14

A Gorzów pewnie powie ze gdyby tablice w Toruniu działały normlanie to oni by sie już szykowali na Polkowice..

Jak dla mnie szanse 50/50.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 23 marca 2011, 12:51

Tyle że popsuta tablica to kłopot dla OBU drużyn. Natomiast jeśli sędziowie gwiżdzą pod jeden zespół - to już raczej równo nie jest.

A więc dziewczyny - bronić SZCZELNIE , rzucać CELNIE. ENERGA DO BOJU !!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 marca 2011, 13:04

Koszykarz (Toruń) pisze:Tyle że popsuta tablica to kłopot dla OBU drużyn. Natomiast jeśli sędziowie gwiżdzą pod jeden zespół - to już raczej równo nie jest.

A więc dziewczyny - bronić SZCZELNIE , rzucać CELNIE. ENERGA DO BOJU !!!

Owszem, teza o tablicach jest dyskusyjna, ale podbnie ma sie sytuacja z "sedziowaniem". Zresztą argument że Torun jest sportowo lepszy a w Gorzowie przegrał jedynie przez sedziow sporo stracił na wiarygodności po meczu rewanżowym: tu nie słyszałem pwiekszych pretensji do sedziów ze strony Torunskiej, a mimo to Energa bynajmniej nie rozjechała rywalek.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 marca 2011, 16:12

Greebo pisze: a mimo to Energa bynajmniej nie rozjechała rywalek.

a czy tu chodzi o rozjechanie? :lol: na tym poziomie sportowym liczy się każdy punkt,pojedyncza akcja.Banały,które składają się na końcowy efekt.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 marca 2011, 16:33

Koszykarz (Toruń) pisze: Przecież nikt w Toruniu nie nazywa ćwierćfinału z Gorzowem - ,, prywatną wojną Moniki Krawiec '' :evil: Wstyd

oczywiście!!! koszykówka,jakby nie patrzeć panie Klimczak(co pan wcześniej zauważył) jest grą zespołową i nawet pana "prywatna wojna Moniki Krawiec" na wiele się nie przyda.Zwycięża i przegrywa zespół nawet,jak Monia będzie MVP spotkania.
PS.Ktoś chce koniecznie "dolać oliwy do ognia"?,wejść na stronę psychiczną(w co wątpię,bo Monia to jest MONIA) jednej z liderek Energi? 8) Niech dziś wygra koszykówka i zespół lepszy!!!(Katarzynki zasługują już na szacunek za podjęcie walki z faworytem,a to już dla mnie się bardzo liczy).

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 23 marca 2011, 17:59

matrix pisze:(Katarzynki zasługują już na szacunek za podjęcie walki z faworytem,a to już dla mnie się bardzo liczy).

Za to im w końcu płacą, więc to norma, a nie jakiś mega powód do wielkiego szacunku dla nich.
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”