I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Re: I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Postautor: Paul_Banks » 23 marca 2011, 23:56

zasłużyliśmy panie koszykarz, nikt Toruniowi nie bronił wygrać. Nikt Toruniowi nie bronił zająć np. 3 miejsca przed play off..
A to, że graliście cały sezon w takim składzie a nie innym? czyja to wina? sędziów czy Gorzowa?

Gorzów nie zasłyżył? 5 półfinał z rzędu :) aktualny vicemistrz z dwóch poprzednich sezonów zasłużył dużo bardziej niż Energa Toruń co udowodniły dzisiaj dziewczyny :)

Cóż, znowu Polkowice....Tym razem jednak to 'pomarańczowe' będą w roli faworyta. Trzymam kciuki za widowiska i jak Polkowiczanki nas przejdą to życzę im z całego serca mistrzostwa :)

pozdrawiam.

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 24 marca 2011, 01:22

Wczorajsze zwycięstwo Gorzowa zupełnie zasłużone. Sędziowie super, oby takich gwizdków było częściej na każdej arenie sportowej! Niestety Energa zagrała słaby mecz i to, że mecz był w miarę na styku to tylko zasługa słabszej formy, a może i też zmęczenia gospodyń.

ps. pozdro dla niektórych kiboli z Gorzowa

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 marca 2011, 01:45

wygrał lepiejej dysponowany w wczorajszym dniu. Nasze dziewczyny zagrały na maksa. NIKT nie dał ciała.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

friel
Kadet

Postautor: friel » 24 marca 2011, 02:41

Teraz pytanie czy Gorzów stać na pokonanie Polkowic ? moim zdaniem wszystko będzie w rękach aż strach mówić Izabeli
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 marca 2011, 02:56

Friel szczerze (bez zadnych animozji) zadanie jest mega mega trudne. Chyba raczej mało mozliwe do wykonania!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

felix
Nowy na forum

Postautor: felix » 24 marca 2011, 07:31

To jest sport i każdy moze wygrac. Jeszcze miesiąc temu po odejściu zawodniczek z Gorzowa nikt nie wierzył ze Gorzów będzie w czworce, a jednak jest. Teraz kolejne mecze i zobaczymy jak to się skończy. Ja wierzę w dziewczyny i mam nadzieję ze pokażą że nawet bez gwiazd sa w stnie zdobyć medal. Gratulacje za wygraną

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 marca 2011, 07:36

felix pisze:To jest sport i każdy moze wygrac. Jeszcze miesiąc temu po odejściu zawodniczek z Gorzowa nikt nie wierzył ze Gorzów będzie w czworce, a jednak jest. Teraz kolejne mecze i zobaczymy jak to się skończy. Ja wierzę w dziewczyny i mam nadzieję ze pokażą że nawet bez gwiazd sa w stnie zdobyć medal. Gratulacje za wygraną

Bez przesady.. nie róbice z siebie biedaków ktorzy osiagneli obecnie wielki sukces. Macie skłąd na 4-ke, mieliście wywalczona głównie w 1 rundzie - przewage własnego parkietu, wiec eliminując Torun zrobiliście "swoje" i nic wiecej.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 marca 2011, 07:48

Greebo pisze:
felix pisze:To jest sport i każdy moze wygrac. Jeszcze miesiąc temu po odejściu zawodniczek z Gorzowa nikt nie wierzył ze Gorzów będzie w czworce, a jednak jest. Teraz kolejne mecze i zobaczymy jak to się skończy. Ja wierzę w dziewczyny i mam nadzieję ze pokażą że nawet bez gwiazd sa w stnie zdobyć medal. Gratulacje za wygraną

Bez przesady.. nie róbice z siebie biedaków ktorzy osiagneli obecnie wielki sukces. Macie skłąd na 4-ke, mieliście wywalczona głównie w 1 rundzie - przewage własnego parkietu, wiec eliminując Torun zrobiliście "swoje" i nic wiecej.

Dokladnie tak jak Greebo pisze. Wejscie do 4-ki to dla AZS-u powinna byc oczywista oczywistosc!! Jezeli odpadliby na tym poziomie to bylaby zupelnie tragedia dla Gorzowa (rowniez mogla (patrzac na klopoty finansowe i nieprzychylnosc prezydenta) bardzo sie dramatycznie odbic na przyszlym sezonie.
A tak jestesmy w 4-ce... i wpadac w euforie bedziemy mogli jak pokonamy Orla.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 marca 2011, 07:55

Greebo pisze:Macie skłąd na 4-ke, mieliście wywalczona głównie w 1 rundzie - przewage własnego parkietu, wiec eliminując Torun zrobiliście "swoje" i nic wiecej.

oczywiście,a jak powiedział(bez napinki) jeden z kibiców z Gorzowa takie zwycięstwa to normalka i nie ma się czym(w przeciwieństwie do Torunia) podniecać.Sympatycy Energi powinni zrobić małą retrospekcję całego sezonu,a później stwierdzić czy ten półfinał się rzeczywiście należał.Play-off to rozgrywki tzw. ostatniej deski ratunku i nikt nikomu nie zabraniał wierzyć w końcowy sukces(a Toruń był mimo wszystko najbliżej tego z drużyn 5-8 i mam za ten fakt pełen szacunek do dziewczyn). 8) Stało się inaczej i tak,jak powiedział treneiro Gorzowa: ktoś się cieszy,a ktoś płacze.(ja nie płaczę,ale każda porażka toruńskich koszykarek mnie akurat boli,a na docinki gorzowskich hools byłem akurat przygotowany 8) ).Toruń przegrał tą rywalizację już w pierwszym spotkaniu,a później było dramatyczne ratowanie uciekającej szansy.Łatwiej jest coś zdobyć niż obronić.Może za rok. 8)
PS.W 1/2 to Gorzów będzie startował z Naszej(toruńskiej) pozycji.
Do Paul Banksa jeszcze......historia owszem trzeba mieć szacunek,ale za to miejsc w końcowej rywalizacji nie przyznają.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2011, 08:07 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 24 marca 2011, 08:07

Do matrix: dlatego napisałem również, że wczoraj dziewczyny pokazały komu należy się półfinał. :)
nikt nam nic nie przyznawał, trzecie miejsce przed play off wywalczyły przez cały sezon, wygrały z Toruniem 2-1 więc też wywalczyły coś a nie zostało im to przyznane za zasługi. Z kolei to, że to piąty półfinał z rzędu to akurat takie małe podsumowanie odnośnie słów pana (tfu) koszykarza, który twierdzi, że nie zasługujemy na półfinał... Ja się go pytam czy sobie Energa zasłużyła ?!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 marca 2011, 08:11

Paul_Banks pisze:Do matrix: dlatego napisałem również, że wczoraj dziewczyny pokazały komu należy się półfinał. :)
nikt nam nic nie przyznawał, trzecie miejsce przed play off wywalczyły przez cały sezon, wygrały z Toruniem 2-1 więc też wywalczyły coś a nie zostało im to przyznane za zasługi.

Zgadzam się,bo nie wyobrażam sobie historii z poprzedniego sezonu,gdyby trzeci Toruń(niesamowita seria zwycięstw w końcowej części fazy zasadniczej,ale klimat w drużynie chyba też inny) przegrał z szóstym Brzegiem(proszę zauważyć na którym miejscu jest teraz ten zespół i to jest sport).Trener Omanić powtarzał ciągle,że najważniejsza jest faza play-off.Owszem,ale chyba zapomniał,że wypadałoby do tej sprawy przystąpić z jak najlepszej pozycji wyjściowej czyli atutu własnego parkietu chociażby.Trzeba teraz walczyć o jak najlepsze miejsce po tym sezonie i wygrać rywalizację z sąsiadami zza miedzy dla których pojedynki z Toruniem będą niczym walka o MP,a niezwykle obiektywny dziennikarz z grodu nad Brdą dozna być może kolejnej ekstazy 8)
PS.Napisałem "może za rok",ale podejście do budowania zespołu(pomijając kwestie finansowe o których tutaj w Toruniu ciągle się przypomina łącznie z magicznym City of Sport :lol: ) musi być też naprawdę inne(toruńskich dziennikarzy proszę tylko o nie dmuchanie balonika przy transferach na sezon 2011/2012,a wyjdzie to wielu osobom naprawdę na dobre) i mam nadzieję,że wszyscy wiedzą o co chodzi. :P
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

yanek
Żak

Postautor: yanek » 24 marca 2011, 09:42

Wczoraj Gorzów Wlkp. wygrał w pełni zaslużenie. Gratuluacje i tyle w temacie. Trzeci mecz był lepszy w wykonaniu AZS-u.

Nasze też nie zagrały słabo, ale po prostu nie były w stanie wygrać. Brakowało trochę szczęścia i takiego większego zrywu w końcówce. Szkoda i tyle

Ale halę to macie "super". Ja zawsze uważałem, że nasz Spożywczak to mały jest - chyba dlatego, że wcześniej u was nie byłem. Jak przyjedzie taka Gdynia to Klaustrofobii można się w tej hali nabawić. Jedno wam też trzeba przyznać to atmosfera na hali gorąca.
:)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 marca 2011, 10:23

a wyobraz sobie jakby Wisełka podjechała :lol: :lol:

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 marca 2011, 14:56

Endrju pisze: bylaby zupelnie tragedia dla Gorzowa (rowniez mogla (patrzac na klopoty finansowe i nieprzychylnosc prezydenta) bardzo sie dramatycznie odbic na przyszlym sezonie.
A tak jestesmy w 4-ce...

No to ten wasz prezydent, niegdyś sekretarz komitetu miejskiego miał czarną środę. Awans koszykarek, nici z finału Drużynowego Pucharu Świata i pewnie Grand Prix na żużlu, bo bez Polaków po co to robić...

felix
Nowy na forum

Postautor: felix » 24 marca 2011, 15:39

greebo ja tylko napisałem że sport jest okrutny i nigdy nie można powiedzieć przed meczem kto wygra?
Ale widze że ty boisz już sie spotkania z Gorzowem, a dlaczego? odpowiedź jest prosta - macie naszą pseudo gwiazdę L...... KTORA MIESZA I MA W NOSIE ROZGRYWKI LIGOWE powodzenia

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”