Mecze o 5 miejsce: Energa Toruń - Lider Pruszków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Mecze o 5 miejsce: Energa Toruń - Lider Pruszków
Sobota, 2.04.2011
g.19:00
g.19:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: Mecze o 5 miejsce: Energa Toruń - Lider Pruszków
Ostatni mecz w Toruniu
Koszykówka. Łatwo Katarzynkom z Liderem nie będzie
Krystian Góralski, Piątek, 1 Kwietnia 2011; aktualizowano: 01.04.2011 11:13
Tylko dwa spotkania pozostały do końca sezonu zawodniczkom Energi Toruń. Katarzynki w dwumeczu o piąte miejsce zmierzą się z Liderem Pruszków.
Pierwszy mecz zaplanowany jest w hali „Spożywczaka” w sobotę o godz. 19. Rewanż odbędzie się w środę w Pruszkowie.
Podopieczne Elmedina Omanicia stają przed szansą na poprawę swojej lokaty po rundzie zasadniczej. Do fazy play off przystępowały bowiem z szóstej pozycji. Lider był piąty.
Toruński szkoleniowiec zdaje sobie sprawę, że nie będzie łatwo. Na dodatek nie będzie mógł w tych spotkaniach skorzystać z kontuzjowanych Moniki Krawiec i Alicii Gladden.
Reklama
[b]- Mamy szeroki skład, ale myślę, że z Pruszkowem wcale nie będzie łatwego meczu - powiedział Elmedin Omanić. - Mają w składzie dobre Amerykanki (Bernice Mosby, Brittany Denson i Adrianne Ross - dop. aut.) i Katarzynę Bednarczyk, która ma bardzo dobry sezon. To bardzo ciekawy zespół i trzeba będzie powalczyć.[/b]
Optymistką jest kanadyjska skrzydłowa Lizanne Murphy.
- Jesteśmy niezadowolone z braku awansu do półfinału i dlatego do końca sezonu będziemy walczyły o jak najlepszą pozycję - dodała. - Pokazałyśmy dobrą koszykówkę w meczach z Artego i tak samo zamierzamy zagrać przeciwko Liderowi.
W rundzie zasadniczej Katarzynki okazały się lepsze od rywalek. We własnej hali na inaugurację sezonu przegrały co prawda 63:65, ale w rewanżu triumfowały na parkiecie Lidera 68:56.
PS . No sorry - Omaniciowi coś się pomyliło - Bednarczyk ma dobry sezon ??? No - wiadomo że Chomać i Perlińskiej nie mógł wymienić - których się pozbył z Energi w przeszłości. Ale Bednarczyk ?
Na Amerykanki trzeba uważać jednak : Ross i Mosby grają nieźle.
Koszykówka. Łatwo Katarzynkom z Liderem nie będzie
Krystian Góralski, Piątek, 1 Kwietnia 2011; aktualizowano: 01.04.2011 11:13
Tylko dwa spotkania pozostały do końca sezonu zawodniczkom Energi Toruń. Katarzynki w dwumeczu o piąte miejsce zmierzą się z Liderem Pruszków.
Pierwszy mecz zaplanowany jest w hali „Spożywczaka” w sobotę o godz. 19. Rewanż odbędzie się w środę w Pruszkowie.
Podopieczne Elmedina Omanicia stają przed szansą na poprawę swojej lokaty po rundzie zasadniczej. Do fazy play off przystępowały bowiem z szóstej pozycji. Lider był piąty.
Toruński szkoleniowiec zdaje sobie sprawę, że nie będzie łatwo. Na dodatek nie będzie mógł w tych spotkaniach skorzystać z kontuzjowanych Moniki Krawiec i Alicii Gladden.
Reklama
[b]- Mamy szeroki skład, ale myślę, że z Pruszkowem wcale nie będzie łatwego meczu - powiedział Elmedin Omanić. - Mają w składzie dobre Amerykanki (Bernice Mosby, Brittany Denson i Adrianne Ross - dop. aut.) i Katarzynę Bednarczyk, która ma bardzo dobry sezon. To bardzo ciekawy zespół i trzeba będzie powalczyć.[/b]
Optymistką jest kanadyjska skrzydłowa Lizanne Murphy.
- Jesteśmy niezadowolone z braku awansu do półfinału i dlatego do końca sezonu będziemy walczyły o jak najlepszą pozycję - dodała. - Pokazałyśmy dobrą koszykówkę w meczach z Artego i tak samo zamierzamy zagrać przeciwko Liderowi.
W rundzie zasadniczej Katarzynki okazały się lepsze od rywalek. We własnej hali na inaugurację sezonu przegrały co prawda 63:65, ale w rewanżu triumfowały na parkiecie Lidera 68:56.
PS . No sorry - Omaniciowi coś się pomyliło - Bednarczyk ma dobry sezon ??? No - wiadomo że Chomać i Perlińskiej nie mógł wymienić - których się pozbył z Energi w przeszłości. Ale Bednarczyk ?
Na Amerykanki trzeba uważać jednak : Ross i Mosby grają nieźle.
- markylipek
- Młodzik
Zapewne chodziło mu o Bednarek. Słyszalem wywiad w Radio Gra i tam wymienił Bednarczyk jednak bez imienia, jestem pewien że się przejęzyczył a pismaki nie mają orientacji, gościu przeczytał suchy skład, nie skorygował błędu i jeszcze dodał imię.
No właśnie, Perła z nami zagra?
No właśnie, Perła z nami zagra?
takiej siły,jak trio Denson-Mosby-Ross nie udało się dzisiaj niestety przeskoczyć. Podkoszową niemoc Katarzynek obrazuje kuriozum z III kwarty,gdzie spadająca piłka stała się łupem leżącej już na parkiecie zawodniczki Pruszkowa.Kuriozum numer dwa.....no zgadniecie? Psująca się znowu tablica.
Kolejne kuriozum to sprawa Jereici Hughes z brawami za to dla całego sztabu Lidera.
jak zwykle zreszta Koszykarz mijasz siez z prawda. Perła poki co sama odeszła z Torunia, nie zgadzajac sie na warunki finanoswe. ale co tam drobnostka!!
Mecz moze ciekawy dla oka przez wynik ale nedzny jezeli chodzi o poziom. Błedy sedziów i obu stron. Tablica do smietnika lub Bydgoszczy! to wszystko o tym meczu. Zamknac hale do remontu tablicy bo tak nie ma sensu udawac ze cokolwiek sie w tym temacie robi!!
O dopingu sie nie wypowiem, bo zrobi to Yanek.
PS Łukasz miło było poznac. Do zobaczenia w Pruszkowie
Odnośnie Perły w poniedziałek ma jakies badania i wtedy podejmą decyzje co dalej z Jej zdrowiem. Nius od zawodniczki
Mecz moze ciekawy dla oka przez wynik ale nedzny jezeli chodzi o poziom. Błedy sedziów i obu stron. Tablica do smietnika lub Bydgoszczy! to wszystko o tym meczu. Zamknac hale do remontu tablicy bo tak nie ma sensu udawac ze cokolwiek sie w tym temacie robi!!
O dopingu sie nie wypowiem, bo zrobi to Yanek.
PS Łukasz miło było poznac. Do zobaczenia w Pruszkowie
Odnośnie Perły w poniedziałek ma jakies badania i wtedy podejmą decyzje co dalej z Jej zdrowiem. Nius od zawodniczki
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:Tablica do smietnika lub Bydgoszczy! to wszystko o tym meczu. Zamknac hale do remontu tablicy bo tak nie ma sensu udawac ze cokolwiek sie w tym temacie robi!!
Tablica ma za dużo funkcji(liczba fauli zawodniczek,punkty etc.).
PS.Odnośnie Perły i jej odejścia z Torunia to mam nieco inne info(do tych warunków finansowych powinieneś coś raczej dołożyć lub porozmawiać nie tylko z samą zainteresowaną),ale co było,a nie jest nie pisze się już w rejestr,a nie za wszystkimi koszykarkami po ich odejściu z klubu trzeba przecież tęsknić. Jest też spora szansa na to,że trochę obecnych Katarzynek na następny sezon w Toruniu zostanie i czasami nawet nie ze względu na warunki finansowe,co budzi u mnie akurat podwójny szacunek.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Chłopaki w zasadzie wszystko już opisali... Dodam tylko jedno kuriozum - spiker mówiąc czas pozostający do końca akcji robił to w II kwarcie po polsku, a u nas rozgrywała... Ross. Przez to każda akcja trwała max 10s. 
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Łukasz_UFB pisze:Chłopaki w zasadzie wszystko już opisali... Dodam tylko jedno kuriozum - spiker mówiąc czas pozostający do końca akcji robił to w II kwarcie po polsku, a u nas rozgrywała... Ross. Przez to każda akcja trwała max 10s.
z całym szacunkiem,ale pani Ross jest już drugi sezon w Polsce i chyba trochę słów(liczby przede wszystkim) zna. Psująca się NIE PIERWSZY JUŻ RAZ tablica i wcielający się w zegar spiker zawsze pozostawią pewien problem niezależnie od końcowego wyniku
PS.Łukasz dzięki,że nie zaśpiewaliście:"Gdzie Wy się pchacie....."
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
matrix pisze:hermes46 pisze:Tablica do smietnika lub Bydgoszczy! to wszystko o tym meczu. Zamknac hale do remontu tablicy bo tak nie ma sensu udawac ze cokolwiek sie w tym temacie robi!!
Tablica ma za dużo funkcji(liczba fauli zawodniczek,punkty etc.).Proponuję ustawić tylko zegar odmierzający czas w meczu i czas 24 sekund akcji,a punkty niech przekłada ręcznie(niczym na spotkaniach tenisa stołowego) pani Krysia(zamiast machać ze zrezygnowania rączkami) względnie sympatyczny pan Janusz.
(to tak na marginesie,bo nie można zganiać winy na przedmiot lub miasto,które i tak się same nie obronią)
PS.Odnośnie Perły i jej odejścia z Torunia to mam nieco inne info(do tych warunków finansowych powinieneś coś raczej dołożyć lub porozmawiać nie tylko z samą zainteresowaną),ale co było,a nie jest nie pisze się już w rejestr,a nie za wszystkimi koszykarkami po ich odejściu z klubu trzeba przecież tęsknić. Jest też spora szansa na to,że trochę obecnych Katarzynek na następny sezon w Toruniu zostanie i czasami nawet nie ze względu na warunki finansowe,co budzi u mnie akurat podwójny szacunek.
Za Perlinską chyba nikt nie tęskni ?
PS . Mam nadzieje także że WIELKIEJ rewolucji w składzie nie będzie..
1. KTOŚ LEPSZY ZA BORTELOWĄ
4- KTOŚ lepszy za RADUNOVIĆ . Do tego powrót EGENTI (jako POLKI ) i wcale nie musi być tak źle.
PS. No i zrezygnować z Pucharów bo to nic nie daje. A kasę przeznaczyć - WRESZCIE - na jakąś uznaną koszykarkę.
Gajda , Krawiec , Małaszewska, Tłumak , Maksimović - to podstawa ...
Reszta od koncepcji trenera (Gladden , Murphy ) i paszportu EGENTI. , oraz występoów w Pucharach. Bo jeśli EGENTI dostanie obywatelstwo , a my nie wyśtapimy w Pucharach - to można przecież posiadać więcej pań spoza Europy niż 2.
PS. Liczę że działacze już dzwonili do SWANIER
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2011, 11:03 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Łukasz_UFB pisze:Chłopaki w zasadzie wszystko już opisali... Dodam tylko jedno kuriozum - spiker mówiąc czas pozostający do końca akcji robił to w II kwarcie po polsku, a u nas rozgrywała... Ross. Przez to każda akcja trwała max 10s.
A ja wam zazdroszczę ROSS
Aż wstyd że my zakontraktowaliśmy taką Radunović w tym roku
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
ja tęsknie
taki duet jak Perlinska - Małaszewska i chociaż pod względem urody nikt by naszym nie podskoczył
do tego Agata, by ktoś trójeczki rzucał
i uważam, że źle byśmy na tym nie wyszli
"tablica na śmietnik albo do Bydgoszczy"

"tablica na śmietnik albo do Bydgoszczy"
Koszykarz (Toruń) pisze:Gajda , Krawiec , Małaszewska, Tłumak , Maksimović - to podstawa ...
tu trzeba zrobić naprawdę wszystko i od tego budować team na sezon 2011/2012.
PS.Wczoraj po meczu usłyszałem tekst:" Babkina była za słaba do Energi więc zagrała dla Gdyni".
według mnie ZADNA zawodniczka zagraniczna nie powinna zostac w naszym klubie
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:według mnie ZADNA zawodniczka zagraniczna nie powinna zostac w naszym klubie
taaaaaa,a sprowadzić 6(słownie sześć) następnych w tym 3(słownie trzy) z Bałkanów.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Rewanż w środę w Pruszkowie, piąte miejsce zajmie drużyna lepsza w dwumeczu. - Mamy szanse na odrobienie strat, o ile moje koszykarki nie będą myślały o zakupach - dodał trener Elmedin Omanić.
PS . Co do zagranicznych z tego roku..... Na pewno nie powinny zostać Bortelova i Radunović.
Maksimović bym zostawił... potem kalkulacja...
Jeśli nie będzie PUCHARÓW - można zatrudnić wicej pań spoza Europy - i wttedy bym zostawił MURPHY - a na rozegranie i pod kosz ściągnął dobre Amerykanki. Do tego wielkie nadzieje z Egenti wiąże - zresztą ona ponoć jest głosna gry. Więc dobrze to wróży na przyszły sezon.
Perostijkska - ale już na REZERWĘ - też może ewentualnie zostać. Albo pomyśleć nad Majewską z CCC (choć wątpię.)
Ale trzeba WYRAŹNIE ODDZIELIĆ WYJŚCIOWY SKŁAD od zmienniczek. a nie taki misz masz jak w tym roku.
PS . Co do zagranicznych z tego roku..... Na pewno nie powinny zostać Bortelova i Radunović.
Maksimović bym zostawił... potem kalkulacja...
Jeśli nie będzie PUCHARÓW - można zatrudnić wicej pań spoza Europy - i wttedy bym zostawił MURPHY - a na rozegranie i pod kosz ściągnął dobre Amerykanki. Do tego wielkie nadzieje z Egenti wiąże - zresztą ona ponoć jest głosna gry. Więc dobrze to wróży na przyszły sezon.
Perostijkska - ale już na REZERWĘ - też może ewentualnie zostać. Albo pomyśleć nad Majewską z CCC (choć wątpię.)
Ale trzeba WYRAŹNIE ODDZIELIĆ WYJŚCIOWY SKŁAD od zmienniczek. a nie taki misz masz jak w tym roku.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”