Półfinał FGE: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: Półfinał FGE: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wielkopo

Postautor: paulo2907 » 05 kwietnia 2011, 23:36

Gratulacje dla CCC, ale również dla AZS-u za wspaniałą walkę. Trzeba przyznać, że te dwie wygrane w Gorzowie były pewniej odniesione niż zwycięstwa Polkowic, ale widać, że w tej parze decydującą rolę odegrał atut własnej hali. Co by nie powiedzieć, to pod koniec trzeciej kwarty istniała tylko jedna drużyna - kawałek wygrany 21:4 mówi wszystko. :shock: W ważnym momencie obudziła się Greene i to miało niemałe znaczenie. Tak czy inaczej pościg Gorzowa w tak ważnym meczu musi budzić uznanie.

Myślę, że wiślaczkom będzie łatwiej z CCC niż byłoby z AZS-em - ale to moja dość subiektywna opinia. W przypadku Gorzowa ciążyłaby ta swoista klątwa i porażki z nim w ostatnich trzech meczach. Co prawda składy obu ekip znacznie się różnią od tych sprzed roku i dwóch lat, ale niewątpliwie ten rywal dalej jest dla Wisły pod względem stylu trudniejszy do ogrania. Poza tym mają już doświadczenie w finałach, a z ekipy CCC grę w finale PLKK mają za sobą tylko Koziorowicz oraz Majewska i Toffi - do tego na ogół drugorzędne role. Dlatego może być powtarzane jak mantra, że to zdobywanie doświadczenia w finale, frycowe, itp. 8) Chociaż na tym etapie rozgrywek nie ma co mówić o łatwiejszych czy trudniejszych rywalach, a po prostu trzeba wyjść na parkiet i wygrać.

PS. To co dzisiaj stało się na stronie TVP Sport, było niemałym skandalem. Już się cieszyłem, że jest transmisja live w necie, nieco przypadkiem na nią natrafiłem, bardziej szykując się na zapowiadany mecz Anwil - Trefl. No a jakieś 3 min do końca czwartej kwarty taka masakra. :shock: :evil: Naprawdę robią z ludzi jeleni... :evil: :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 06 kwietnia 2011, 17:59

Gratulacje dla zespołów za mecz.
Organizatorzy a co to k...... jest, przecież oni tematu nie ogarniają.
Doping - wielkie gratulacje dla Polkowic, nie ma co cały mecz napierdzielać CCC - chyba w depresji jesteście.
Oprawa niezła jak na fotkach widać sponsor wam zrobił hahahahahahhaha (żenada) jak by biletów Wam nie kupił to byście nie przyszli.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 06 kwietnia 2011, 20:02

kmitek85 pisze:Doping - wielkie gratulacje dla Polkowic, nie ma co cały mecz napierdzielać CCC - chyba w depresji jesteście.
Oprawa niezła jak na fotkach widać sponsor wam zrobił hahahahahahhaha (żenada) jak by biletów Wam nie kupił to byście nie przyszli.

Po 1 nie ten temat, po 2 odnośnie dopingu - jak byście byli pierwszy raz na hali w Polkowicach, co oni innego krzyczą ? - wiadomo. po 3 oprawa? żadnej nie zauważyłem,
kmitek85 pisze:Doping - wielkie gratulacje dla Polkowic, nie ma co cały mecz napierdzielać CCC - chyba w depresji jesteście.

a co pikniki zagłuszyli wasze AZS ? bo nie wiem do czego pijesz tym stwierdzeniem, czyżby wkurwienie ogarniało, że mimo takiej liczby nie przebiliście się przez co jak by nie było smentne 'CCC' - daj spokój byliście głośniejsi ;) ;) ;) ;)

Proszę o przeniesienie postu mojego i kmitka85 do odpowiedniego tematu/działu.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 kwietnia 2011, 20:52

Nie ma co sie spinac panowie :) Bylo minelo.. nie pierwszy raz jestesmy w Polkowicach (ja z tego co naliczylem to juz kilkanascie razy...).

Co do meczu (Serii) dawno nie bylo tak interesujaco w tej parze (ostatni raz podczas walki o braz...)... [ wczesniejsze 2 lata szybkie 3:0 i GAME OVER.

Niedosyt troszeczke pozostal... ale i tak uwazam ze dziewczyny wspiely sie na wyzyny swoich umiejetnosci a szczegolne uznanie (nie zaleznie od koncowego wyniku) nalezy sie MACIEJEWSKIEGO !! W tak trudnym okresie potrafil praktycznie zespol rozlozony na lopatki zlozyc w jedna calosc... (nie wiem naprawde skad On bierze te nazwiska... ale Weaver i Namaka... to byly strzaly w 10-tke... jak na nasze mozliwosci finansowe). To ze jestesmy w 4-ce przy takich zawirowaniach w klubie i ze postawilismy bardzo twarde warunki w batalii półfinalowej zasluguje na ogromny szacunek).

Mam nadzieje ze nigdzie się nie wybiera i zostanie w Gorzowie... Jak On zostanie... to ja o reszte jestem juz spokojny.

... a szanse na wygrana z Lotosem (przy ich oslabieniach kadrowych i przewadze wlasnego parkietu) oceniam na 65:35...
Kolejny medal w tak krótkiej historii klubu bedzie wielkim sukcesem.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 06 kwietnia 2011, 21:37

Gratulacje Dla Polkowic i liczę że skopiecie tyłek Wiśle :P
Podpisuje się pod wszystkim co powiedział Endrju po za Amerykanką Drogi kolego dla mnie mimo że walczak to mimo wszystko nie wypał jak na amerykankę oceń chłodnym okiem i chodź obgadamy po meczu przy piwie :d
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
manyzbajki
Nowy na forum

Postautor: manyzbajki » 06 kwietnia 2011, 21:43

sebzinho pisze:a co pikniki zagłuszyli wasze AZS ? bo nie wiem do czego pijesz tym stwierdzeniem, czyżby wkurwienie ogarniało, że mimo takiej liczby nie przebiliście się przez co jak by nie było smentne 'CCC' - daj spokój byliście głośniejsi ;) ;) ;) ;)

heh kiedy my krzyczeliśmy AZS! pikniki oklaskami robili nam rytm :)

Co do meczu to jeden z ładniejszych meczów jaki oglądałem na żywo (porównywalny z pierwszą wygraną z Wisłą w Krakowie kilka lat temu - w mojej skali oczywiście) i gratulacje należą się obu ekipom .. za walkę, ambicję, litry potu wylanego na parkiecie .. czyli wszystko to co my kibice lubimy najbardziej .. koszykówka dla kibiców :)
pozdrawiam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”