Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Shavo » 14 kwietnia 2011, 19:29

flash pisze:Dobra wiadomość. Ewka nawet bez wspólnych treningów, prosto z marszu, i tak będzie lepsza od tych zawodniczek, które będą całe dwa miesiące trenować, trenować, trenować... ;)

mam taka nadzieje, ale zobaczymy jak bedzie z taktyką. a ktos wie co z Kristi Toliver?
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

friel
Kadet

Postautor: friel » 14 kwietnia 2011, 22:12

z tego co czytałem to sprawa się wleeecczzee i chyba nawet trener już w cuda nie wierzy ,ale my jesteśmy kibicami i w cuda wierzyć możemy :)
No gratki dal Eweliny ja się okropnie cieszę bo WNBA nawet z tym kontaktem to fantastyczna sprawa i mam nadzieję że dotrzyma słowa i będzie w dyspozycji na mistrzostwa
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 15 kwietnia 2011, 21:25

Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 17 kwietnia 2011, 19:58

Osiemnaście koszykarek powołał trener reprezentacji Polski koszykarek Dariusz Maciejewski na badania lekarskie w Warszawie i pierwsze zgrupowanie w Cetniewie przed czerwcowymi mistrzostwami Europy. W gronie tym nie ma Amerykanki Kristi Toliver.

Skład szerokiej kadry: (kluby z sezonu 2010/2011)

Rozgrywające: Paulina Pawlak (Wisła Can-Pack Kraków), Katarzyna Dźwigalska (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.), Weronika Idczak (INEA AZS Poznań), Anna Pietrzak (CCC Polkowice), Olivia Tomiałowicz (Lotos Gdynia)

Skrzydłowe: Agnieszka Skobel, Justyna Żurowska, Agnieszka Kaczmarczyk (wszystkie KSSSE), Agnieszka Szott (Artego Bydgoszcz), Elżbieta Mowlik (INEA), Daria Mieloszyńska (Lotos), Emilia Tłumak (Energa Toruń), Katarzyna Krężel (Wisła), Małgorzata Babicka (CCC)

Środkowe: Izabela Piekarska (KSSSE), Agnieszka Majewska (CCC), Ewelina Kobryn (Wisła), Aleksandra Chomać (Matizol Lider Pruszków)

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -bez-toli/

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 kwietnia 2011, 20:26

Generalnie nie mogło być zaskoczeń co do powołanej szerokiej kadry...

Więcej zgrzytów będzie - myśle jak z tej 18 zostanie 12..

No i nie ma Krawiec - przypomina mi to trochę sytuacje z siatkówki z Barańską .

Ciekawe że jest Pietrzak - która w lidze nie grała dużo - a nie ma Jeziornej która grała sporo.

Tak czy siak - tej reprezentacji sukcesu nie wróżę - choć życzę jak najlepiej . To jednak bez Biby , Krawiec, Leci - a więc najlepszych zawodniczek na pozycji 2,3,4 - w dodatku bez najlepszej do niedawna jedynki czyli Gajdy - ta repra większych szans zwyczajnie nie ma . Za dużo zgrzytów wokół tego wszystkiego / także organizacyjne - oraz na lini trener-zawodniczki z innych klubów.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 17 kwietnia 2011, 20:38

Ciężko, jednak jak dal mnie trener powinien powiedzieć paszoł won czterem koszykarkom - Chomać, Dzwigalskiej, Piekarskiej plus Tomiałovicz. Ze względu na mizerny poziom umiejętności nie powinny mieć możliwości przywdziania trykotu z Białym Orzełkiem.

Inna sprawa, że z ogólnej mizerii, ciężko powołać kogoś sensownego.

Cieszy powrót Międzik- zawodniczka ma duże reprezentacyjne doświadczenie. Ciężko będzie z tej konstelacji sklecić jakis zespół.... Oby jednakże Maciejewskiemu się udało, aczkolwiek cholernie trudno będzie o wyjście z grupy.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 kwietnia 2011, 21:00

Saletra pisze:Ciężko, jednak jak dal mnie trener powinien powiedzieć paszoł won czterem koszykarkom - Chomać, Dzwigalskiej, Piekarskiej plus Tomiałovicz. Ze względu na mizerny poziom umiejętności nie powinny mieć możliwości przywdziania trykotu z Białym Orzełkiem.

Szczegolnie ta druga pokazala jak "mizerny" ma poziom umiejetnosci w finale pocieszenia... grajac po 40 minut... :roll:
Jedna z pierwszych na mojej liscie do pozostania w AZS-ie !!

wez zmien plyte Saletra bo sie nudny zaczynasz robic...

... tak pozatym ta reprezentacja pod wzgledem organizacyjnym to jeden wielki cyrk... i wiele zawodniczek traktuje ja nie powaznie (szukajac roznych pretekstów zeby w niej nie wystapic)... WSTYD !!

Wystepowanie z Orzelkiem na piersi to powinien byc zaszczyt !! !! !!

Co do Piekarskiej przez ostatni rok zrobila ogromny postep i jest bezapelacyjna nr 2 na pozycji centra... jednak jej wystep w kadrze stoi pod duzym znakiem zapytania... ; |

Jeszcze raz powtórze:

Wystepowanie z Orzelkiem na piersi to powinien byc zaszczyt !! !! !!

i powinno stanac sie na glowie zeby w niej wystapic ! (oczywiscie nie mowie tu o powaznych kontuzjach itp.).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 17 kwietnia 2011, 21:13

w zasadzie Podpisuje się pod tym co napisał Endrju z jednym ale co do Piekarskiej bo moim podkreślam moim gdyby mając Ewelinę (sprawna w formie) dobrać tylko jedna do niej na pozycji nr 5 wziąłbym Majewską ze względu że gra trochę inaczej niż Ewelina i Izabela (inny styl gry) ,te dwie panie grają dość podobnie co nie znaczy że mają ten sam poziom umiejętności (co by mnie zaraz na forum nie zabili)

Co do Saletry idź przeproś się z okulistą a potem zobacz jak gra Kasia w ostatnich meczach o stawkę
Co do sytuacji trenera oj ciężko ciężko będzie teraz.
Czemu nie Jeziorna ? sam nie wiem może rozmawiał z nią może młoda Pietrzak ma więcej chęci po ciężkim sezonie (jeziorna grała więcej) na to by biegać z tym Orłem na piersi co jak napisał kolega wyżej powinien być zaszczytem tyle z mojej strony

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 17 kwietnia 2011, 21:33

Oj nie zazdroszczę Maciejewskiemu... Kto wie czy nie wypadnie jeszcze Mieloszyńska

1 piątka Pawlak Mowlik Krężel Żurowska Kobryn
+ Idczak, Dźwigalska Skobel Szott Kaczmarczyk Tłumak Piekarska + ewentualnie Majewska

skład masakryczny według mnie, ale cóż, trzeba wierzyć, że nie przegramy wszystkich meczów :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 kwietnia 2011, 21:38

adrenalina pisze:Oj nie zazdroszczę Maciejewskiemu... Kto wie czy nie wypadnie jeszcze Mieloszyńska

+ Idczak, Dźwigalska Skobel Szott Kaczmarczyk Tłumak Piekarska + ewentualnie Majewska

skład masakryczny według mnie, ale cóż, trzeba wierzyć, że nie przegramy wszystkich meczów :)

no co Ty Łabędzie śpiewają,że będzie finał. :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 kwietnia 2011, 21:48

adrenalina pisze:Oj nie zazdroszczę Maciejewskiemu... Kto wie czy nie wypadnie jeszcze Mieloszyńska

masakrycznie słaby trzeba dodać..

Normalnym trybem to bym obstawił taką wyjściową piątkę : Gajda (Pawlak), Krawiec, Bibrzycka , Leciejewska , Kobryn. Niestety z różnych względów mogę tylko pomarzyć o takim czymś.

Kasia Krężel wogóle mnie nie przekonuje do tego by być w wyjściowym składzie. Ale wobec braku Leci i niewiadomej z Mielochem będą zapewne spore przetasowania - bo jeśli Żurowska przejdzie na 4 (obstawiałem ją na 3) to wtedy Krężel na tą 3 wskoczy.

PS Przepraszam - a gdzie jest WALICH ???? Bo nie widzę - a są takie ,,gwiazdy '' jak Kaczmarczyk czy Babicka...

Walich udanie grała w tym roku w CCC - i dzielnie walczyła w finale przeciwko Wiśle.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 kwietnia 2011, 21:51

Koszykarz (Toruń) pisze:PS Przepraszam - a gdzie jest WALICH ????

no właśnie,ale za to witamy po kilkuletniej nieobecności Emilię "Szpilę" Tłumak!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 kwietnia 2011, 22:02

matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:PS Przepraszam - a gdzie jest WALICH ????

no właśnie,ale za to witamy po kilkuletniej nieobecności Emilię "Szpilę" Tłumak!!!

Nieobecność Biby i niewiadoma z Mielochem oraz brak LECI - a także sama dobra gra SZPILI zapewne to spowodowała.
Nie da się ukryć że EMILIA przeciwko Gorzowowi a więc DARKOWI rozgrywała dobre mecze.

Zresztą parę lat temu - jeszcze jako Lamparska - była właściwie zmienniczką Bibrzyckiej. No ale zobaczymy jak to będzie.

Luki w kadrze są więc może załapie się do 12.

Pierwsze do odpadnięcia są z pewnością Pietrzak , Tomiałowicz , Babicka , Kaczmarczyk i Chomać. - które są chyba tylko na wypadek kontuzji - a będą w cyklub tak by potem być jako tako w formie...

PS. Mam nadzieje że z WALICH do zwykłe PRZEOCZENIE jest :evil:

friel
Kadet

Postautor: friel » 17 kwietnia 2011, 22:40

Fajnie jest przejrzeć strony wstecz i popatrzeć jak my zwykli kibice mamy różne poglądy na to kto powinien grac teraz jeszcze kontuzje a trener jest sam ze sztabem i muszą zdecydować kim załatać dziury oj nieciekawie ...

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 18 kwietnia 2011, 10:12

A może by tak przesztać gdybać co będzie, jak będzie, kto będzie grał tak a kto tak i poczekać co nam czas przyniesie?

Wróć do „Reprezentacja Polski”