TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Ruda_
Żak

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Ruda_ » 07 maja 2011, 17:35

http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211, ... sezon.html

poza tym co już było wcześniej powiedziane dowiadujemy się też, że Kasia Dźwigalska nigdzie się z Gorzowa nie wybiera :) (co było do przewidzenia)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 maja 2011, 19:55

Do akara i Endrju : Otóż faktycznie wielka szkoda, że nie zostałem jeszcze zatrudniony na trenera, którejś z drużyn, ale mam nadzieję, że szybko się to zmieni :mrgreen: .

Nie sądzę jednakże, że jakąś kasę można zaoszczędzić na mojej trenerce, bo skoro przeciętne polskie zawodniczki zarabiają ponad 10 tysięcy zł miesięcznie, to ja pomimo braku jakiegokolwiek dyplomu trenerskiego, ale za to z szeroką wizją i taktyką a la Raczyński, postanowiłbym podrenować klubowy budżet :mrgreen: .

Na pewno jednakże w mojej kadrze nie zatrudniałbym przeciętnych "ligówek",po których wiadomo, że ponad pewien poziom się nie wzniosą. Czyli Drzewińskich, Czarneckich, Chomaciów, Antków itp.

Do Twojej wiadomości akar, miałem okazję przypatrzeć się grze Antka od ładnych paru lat, odkąd zaczęła przygodę w MUKS-ie. dokładnie widziałem jak partaczyła wielokrotnie akcje za akcją grając w MUKS-ie, a przede wszystkim wykazała się słabą psychiką, której się niestety ale nie da za łatwo zmienić.

Zreszta mi się nie chce nikogo przekonywać, co do tego, że Antek i Olivka są obecnie bardzo przeciętnymi koszykarkami i raczej przez dłuszy czas nimi pozostaną. Jezeli ktos uważa odmiennie, to po prostu gratuluję i nie widzę dalszej mozliwości kontynuowania dyskusji, bo nie ma to sensu.

Koniec off topu: Pruszkowowi życzę porządnych transferów na poziomie Mielocha czy Międzik. Bardzo ciekawe czy ostatecznie u Konia wyląduje Idczak.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 08 maja 2011, 09:06

A ja bym baaardzo chętnie w barwach Lidera zobaczył zarówno Sosne i Olivke - jeżeli mają się odbudować to gdzie jak nie w swoim rodzinnym mieście, gdzie wreszcie jest koszykówka na miare ich ambicji? Poza tym mieć rasowe wychowanki w składzie - to skarb.... (niekoniecznie musi chodzić o umiejętności - ale o morale i możliwość wyzwolenia chęci walki w zespole)
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 08 maja 2011, 11:36

Łukasz_UFB pisze:A ja bym baaardzo chętnie w barwach Lidera zobaczył zarówno Sosne i Olivke - jeżeli mają się odbudować to gdzie jak nie w swoim rodzinnym mieście, gdzie wreszcie jest koszykówka na miare ich ambicji? Poza tym mieć rasowe wychowanki w składzie - to skarb.... (niekoniecznie musi chodzić o umiejętności - ale o morale i możliwość wyzwolenia chęci walki w zespole)

Jeśli weźmiecie je w pakiecie, to będziesz mógł je w weekendy spotkać w rozmaitych dyskotekach. Uważam, że Olivka powinna trafić do klubu takiego jak Pruszków i tam może zechce jej się grać. Ale brać imprezowiczki razem, to już jest spora odwaga... ;)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

akar
Żak

Postautor: akar » 08 maja 2011, 11:57

A ja proponuję nieco dystansu i cierpliwości. Zapewne niebawem będzie więcej szczegółów kto, gdzie , za ile, i na jak długo.
Czytając niektóre wpisy mam wrażenie że to sympatycy poszczególnych klubów układają składy na nowy sezon, nie oglądając się na to co mają do powiedzenia włodarze i przede wszystkim trenerzy.
Co prawda temat to także "plotki" ale nie przesadzajmy.
Zwolennikom (Saletra) składu gwiazd przypominam że w każdej drużynie są ludzie od "czarnej roboty" a nie tylko od zdobywania jak największej ilości punktów i wysokiego evalu. Nie znaczy to że taki zawodnik jest kimś gorszym, po prostu ma takie a nie inne zadania. No ale asy trenerki na tym forum chyba o tym wiedzą.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 maja 2011, 12:10

Hmmm ciekawe, że Tomiałowicz i Sosnowska miałyby odejść z Gdyni. Do tej pory Lotos chuchał i dmuchał na takie młode zawodniczki, bo trzeba ogrywać młodzież, coby w przyszłości były efekty, itp. Więc zastanawiające, co teraz wymyśli Mietek, zwłaszcza jak z powrotem do Francji uciekła "jego córka" i być może odejdzie też Mieloszyńska. To byłyby już cztery Polki, a do tego zdrowie Jujki i Gali nie jest zbyt dobre (chociaż pewnie powinny być zdolne do gry na początek sezonu). Chociaż poniekąd nie dziwię sie, że panny T. i S. opuszczą Gdynię, po tym jak obydwie ewidentnie nie czynią postępów i ten sezon był w ich wykonaniu dużo gorszy od poprzedniego.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 maja 2011, 12:24

reaktywacja pisze: Ale brać imprezowiczki razem, to już jest spora odwaga... ;)

mam jedno pytanie: dlaczego piszesz o tym teraz? :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2011, 12:31

To byłyby już cztery Polki, a do tego zdrowie Jujki i Gali nie jest zbyt dobre (chociaż pewnie powinny być zdolne do gry na początek sezonu)

o ile się nie mylę to Jujce skończył się kontrakt w Gdyni...i czy Lotos chcę podpisać z nią nowy kontrakt i czy ona chce tam zostać wcale nie jest moim zdaniem takie oczywiste.
ja bym Martę chętnie w Wiśle zobaczyła... kibice innych klubów mogli sobie znów pogadać że podkupujemy 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 08 maja 2011, 12:49

ann pisze:
To byłyby już cztery Polki, a do tego zdrowie Jujki i Gali nie jest zbyt dobre (chociaż pewnie powinny być zdolne do gry na początek sezonu)

o ile się nie mylę to Jujce skończył się kontrakt w Gdyni...i czy Lotos chcę podpisać z nią nowy kontrakt i czy ona chce tam zostać wcale nie jest moim zdaniem takie oczywiste.
ja bym Martę chętnie w Wiśle zobaczyła... kibice innych klubów mogli sobie znów pogadać że podkupujemy 8)

A nie podkupujecie?? :-) Co do Jujki to słyszałem, że na brak propozycji nie narzeka specjalnie, a z jednym z klubów to rozmawia całkiem konkretnie i nie jest to Lotos...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 maja 2011, 12:56

Pewien trener cały czas myśli o pewnych zawodniczkach i jak mu się nie uda w jednym sezonie to nic nie stoi na przeszkodzie,aby spróbować w kolejnym. 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2011, 12:58

adrenalina pisze:
ann pisze:

A nie podkupujecie?? :-) Co do Jujki to słyszałem, że na brak propozycji nie narzeka specjalnie, a z jednym z klubów to rozmawia całkiem konkretnie i nie jest to Lotos...

pewnie że podkupujemy :twisted:
idąc tym tokiem myślenia to nie ma w PLKK i Europie drużyny która nie podkupuje...a Fenerbahce to juz całkiem przegina...
"Pathetic..." rzec by się chciało :mrgreen:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 maja 2011, 13:08

ann nie przesadzaj.....proporcje muszą być wyważone,a na krajowym podwórku to Wisła może wiele. Takie są fakty bez zawiści i zazdrości.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 13:09 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 maja 2011, 13:09

Nie pogniewał bym się gdyby JUJKA przyszła do Torunia. Omanić też z pewnością 8)
Pamiętam jak 2-3 lata temu były mecze i sędziowie nam wyoutowali J.Moore czy Gulak - to EDO w wywiadach podkreślał że gdyby Toruń miał chociaż Martę Jujkę - do rotacji to pewnie by wygryl z Lotosem. To chyba bodajże 2 lata temu po jakimś meczu z Lotosem..
No nic - zobaczymy. W lotosie też nieciekawie - wszystkie odchodzą , a młodzież stoi w miejscu.

Tomiałowicz to dla mnie drewno - więc jej bym nie chciał nawet - zresztą mamy Róże Ratajczak - talent o klasę większy - a Tomiałowicz to żaden talent.
Co do Sosnowskiej - no 2-3 lata temu była obiecująca... ale jeśli jest mowa o tych ,,imprezach'' no to sorry...

Jeśli ostatecznie poznamy regulamin itp /ile Polek itp. To możemy być świadkami wielu przetasowań. Poki co ,,same POLKI'' też czekają na decyzje PLKK .

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 maja 2011, 13:14

matrix pisze:ann nie przesadzaj.....proporcje muszą być wyważone,a na krajowym podwórku to Wisła może wiele. Takie są fakty bez zawiści i zazdrości.

Papatrzcie na Eurolige i to co wyprawiają Galata i FENER - te klubu spowodowały i ich podkupywanie spowodowało efekt domina.. Bo one podkupiły gwiazdy z innych klubów , a tamte z kolei jeszcze innym.
I przed nowym rokiem to się nie zmieni.

Trzeba dodać że oprócz WNBA jest jeszcze Eurobasket - tak więc nawet gwarancja kontraktu z jakąś dobrą zawodniczką nie musi oznaczać że ta zawodniczka pojawi się w tym samym klubie w październiku.

Dobry występ jakiejś pani na ME może oznaczać że pojawi się oferta od kogoś innego itp..

Dlatego ja sie nie ździwie jak np: skład Energi ostateczny będzie znany dopiero po ME - przynajmniej ta europejsko/polska nacja. .. Amerykanki też pewnie gdzieś we wrześniu pewnie.... Ale tak zapewne będzie w wielu innych klubach - za wyjątkiem Wisły - bo tu widać działacze nie pokpili sprawy i spokojnie realizują swoje cele. (no ale jak jest kasa no to zawsze łatwiej )

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 maja 2011, 13:21

matrix pisze:ann nie przesadzaj.....proporcje muszą być wyważone,a na krajowym podwórku to Wisła może wiele. Takie są fakty bez zawiści i zazdrości.

Proporcje? My Podkupujemy" (w cudzysłowu bo podpisujemy kontrakty z "wolnymi zawodniczkami" a nie wykupujemy ich z innych klubów jak Fenerbahce) Lotos podkupuje, Torun tez podkupuje.. i wszystkie inne kluby też. A ze bogatszy możne więcej to "podkupuje" lepsze? tak życie, kiedyś przestaniemy być bogatymi to inni będą "podkupywać" nam... jakiejkolwiek moralności lub jej braku bym w to nie mieszał..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”