Co słychać w Wiśle?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Wiśle?
no masz racje ale mam nadzieje ze nie bedzie to cos w stylu Gawor....
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
Greebo pisze:Shavo pisze:jak Wisła teraz szuka Polki to chyba bedzie to dosyc dobra zawodniczka bo kasy z Leucha jeszzcze troche chyba zostalo...
Nie będzie to dobra zawodniczka bo takich Polek nie ma. Albo inaczej: dobre są 2 - jedna gra u nas druga jest w ciąży. Branie Polki to IMO marnowanie kasy.
Czy mówisz o Pawlak?
o Kobryn i Bibie
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
Shavo pisze:o Kobryn i Bibie
No to Pawlak wam przy najbliższej okazji pokaże PALUSZEK.
NAMAX pisze:Shavo pisze:o Kobryn i Bibie
No to Pawlak wam przy najbliższej okazji pokaże PALUSZEK.
o czym Ty piszesz człowieku? zostaw Pawlak w spokoju.nie wiem po co w ogóle ją tutaj przywołujesz w tej dyskusji. żaden Wiślak na Paule złego słowa nie powie.
a Leuchanka bardzo bardzo nieładnie, ale cóż ten typ tak ma...
cóż trzeba mieć nadzieję, że Józek jakoś to wszystko poskłada i że Ewka z Milką i Petrą dadzą radę pod koszem...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Shavo pisze:no masz racje ale mam nadzieje ze nie bedzie to cos w stylu Gawor....
to nie ma większego znaczenia... kimkolwiek ona będzie zbawić nas nie zbawi i będzie którąś tam z kolei w ewentualnej rotacji
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
ale zawsze mozna sprowadzii kogos lepszego choc troche od np Gawor. 
Człowiek pół dnia nie zerkał na forum, a tu taki news...
Nie czytałem jeszcze wszystkich komentarzy odnośnie roszad w Wiśle, ale zgadzam się z ogólnym tonem. Lewczenko od początku "podpadła mi" swoim gwiazdorstwem i lansowaniem sie. Dziwiłem się, że zostaje u nas, bo przecież Fenerbahce, UMMC, Spartak, a zwłaszcza Walencja bardzo potrzebowały podkoszowych z topu, a - jak wiadomo - kasy mają więcej niż Wisła, no i miasta jakby większe... Na usta cisną mi sie porównania z Holdsclaw, która tez zapewniała o swojej miłości do klubów i miast, a jak potem bywało - pamiętamy... Zgadzam się, że nie można tego odejścia porównywać do historii z Gorzowem, bo tam były opóźnienia z wypłatą, a w Wiśle wszystko na czas. Więc jej wygłup tym samym jeszcze bardziej nieodpowiedzialny.
Ujhely - hmm, to chyba będzie druga Jelavić, tyle, że podkoszowa... Tylko mam nadzieję, że jeśli będzie dawać takie popisy, ktoś pójdzie po dwóch miesiącach po rozum i ją zwolni, gdy nadzarzy sie okazja na lepszą podkoszową. Trzeba w tej sytuacji jeszcze bardziej trzymać kciuki za zdrowie Leci. Owszem, może czasem grać Nicole na PF, ale to nie jej pozycja. Nowa Polka faktycznie niczego dobrego nie wróży, bo kto to może być? Czarnecka? Piekarska?
Proszę, nie... Już bym wolał Wielebnowską.
A tak poza tym to już jedna gazetka (szczegół, że brukowiec) zrobiła z Węgierki gwiazdę, bo coś tam grała w WNBA. Pod ty względem analogia do Jelavić ogromna...
PS. Dziwię sie, czemu Ujhely, gdy blisko wzięcia były wspomniane tutaj Krivacević, Dubljević czy Sipavciute. Petronyte też byłaby o wiele lepszym pomysłem.
Nie czytałem jeszcze wszystkich komentarzy odnośnie roszad w Wiśle, ale zgadzam się z ogólnym tonem. Lewczenko od początku "podpadła mi" swoim gwiazdorstwem i lansowaniem sie. Dziwiłem się, że zostaje u nas, bo przecież Fenerbahce, UMMC, Spartak, a zwłaszcza Walencja bardzo potrzebowały podkoszowych z topu, a - jak wiadomo - kasy mają więcej niż Wisła, no i miasta jakby większe... Na usta cisną mi sie porównania z Holdsclaw, która tez zapewniała o swojej miłości do klubów i miast, a jak potem bywało - pamiętamy... Zgadzam się, że nie można tego odejścia porównywać do historii z Gorzowem, bo tam były opóźnienia z wypłatą, a w Wiśle wszystko na czas. Więc jej wygłup tym samym jeszcze bardziej nieodpowiedzialny.
Ujhely - hmm, to chyba będzie druga Jelavić, tyle, że podkoszowa... Tylko mam nadzieję, że jeśli będzie dawać takie popisy, ktoś pójdzie po dwóch miesiącach po rozum i ją zwolni, gdy nadzarzy sie okazja na lepszą podkoszową. Trzeba w tej sytuacji jeszcze bardziej trzymać kciuki za zdrowie Leci. Owszem, może czasem grać Nicole na PF, ale to nie jej pozycja. Nowa Polka faktycznie niczego dobrego nie wróży, bo kto to może być? Czarnecka? Piekarska?
A tak poza tym to już jedna gazetka (szczegół, że brukowiec) zrobiła z Węgierki gwiazdę, bo coś tam grała w WNBA. Pod ty względem analogia do Jelavić ogromna...
PS. Dziwię sie, czemu Ujhely, gdy blisko wzięcia były wspomniane tutaj Krivacević, Dubljević czy Sipavciute. Petronyte też byłaby o wiele lepszym pomysłem.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, 18:56 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Shavo pisze:ale zawsze mozna sprowadzii kogos lepszego choc troche od np Gawor.
Tylko po co? W zero minut na boisku zdobędzie tyle samo punktów co Gawor.
A jeśli już to brałbym J.Markiewicz, ale tylko pod warunkiem że rezerwa będzie istniała.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Widze ze kogoś nerwy poniosły bardziej niż mnie tym razemgarnett pisze:Wszystko jasne i czas najwyższy odnieść się do paru wątków.
Nie tak bardzo jak niektórzy to odebrali
c) Mimo wszystkich minusów tych pań , to jednak nie przesadzałbym ze stwierdzeniem ze Petronyte zdepta Bjelice(...)
To był taki osobliwy kolokwializm z mojej strony..
W walce o F8 Euro lepsze od Litwinki rywalki trzeba będzie zatrzymać pod koszem i biedna Ewka będzie w tej rywalizacji mocno osamotniona.
d) Za zawodniczkę które wymieniłeś wziąłbym na pewno Krivacevic i - zwłaszcza Dubljevic - natomiast Sipaviciute już nie specjalnie
Lepszych wg mojej oceny znalazłbym jeszcze trochę i niekoniecznie zajętych, ale najbardziej przeraża mnie taki 2pak =Milka+Petra..Paugaite, Hasper, Berezhynska, Meesseman, Stakneviciene, Zlatanova. Czy choćby którejś z nich nie dało się dorzucić do Bjelicy?
@Endrju
Nie zrozumieją..nie płaciliście jej? Odeszła, ty pracujesz tam gdzie ci nie płacą?
Tutaj podpisała kontrakt i przestała go respektować po tym jak dostała propozycję z Moskwy(?)
flash pisze:garnett pisze:6.Krivacevic jeszcze tydzień temu była wolna, Dubljevic nie podpisała umowy z żadnym klubem, a z Tarbes odeszła,
Krivacevic ani przez moment wolna nie była w tym roku, bo ona podpisała na Węgrzech wieloletni kontrakt kiedy tam przechodziła...
Co do Leuczanki i jej odejścia. Czasami chyba lepiej mieć w składzie teoretycznie trochę gorszego zawodnika niż kompletnie stukniętego człowieka.
Krivacevic była wolna
At the same time, MKB Euroleasing announced signing of 2-year contract extension with Tijana Krivacevic (194-F-90) and Fanni Szabo (178-G-94). The team also landed Australian player Hanna Zavecz (182-F/G-85).
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
garnett pisze:@Endrju
Nie zrozumieją..nie płaciliście jej? Odeszła, ty pracujesz tam gdzie ci nie płacą?![]()
Tutaj podpisała kontrakt i przestała go respektować po tym jak dostała propozycję z Moskwy(?)
Sprawdzales jej konto ze mowisz ze nie placilismy jej ??
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
garnett pisze:
6.Krivacevic jeszcze tydzień temu była wolna, Dubljevic nie podpisała umowy z żadnym klubem, a z Tarbes odeszła,
Mój błąd, masz rację. Ten trzyletni kontrakt wygasł właśnie w tym roku, więc faktycznie można było o nią powalczyć.
d) Za zawodniczkę które wymieniłeś wziąłbym na pewno Krivacevic i - zwłaszcza Dubljevic - natomiast Sipaviciute już nie specjalnie
Krivacevic z pewnością byłaby dobrym strzałem, co do Sipaviciute to już spora zagadka. Natomiast Dubljevic OK, ale zależy w jakiej roli. W ostatnim sezonie została przestawiona do gry na trójce, od wielkiego dzwonu pogrywała na czwórce. Na trójce w Wiśle raczej by nie pograła (Powell!), a z Bjelicą raczej by się dublowała. Z kolei ustawianie Bjelicy na centrze, a Dubjlevic na PF byłoby wg mnie jednoczesnym marnowaniem potencjału obu tych pań.
bball
Wiec narazie mamy tak:
Dabovic za Jelavic - tu zmiana powinna wyjsc na wielki plus
De Mondt za Basko - trudno cos napisac, ale sadze ze tez moze byc maly plusik
Zostaje podstawa czyli Ewcia, Powell, Phillips, Krezel, Lecia i Paula
A teraz co do tego co "stało się" dzisiaj:
No niestety jak patrzac na to, to Milka jest za Gawor no i to jest jednak dobra zamiana, a co do Ujhelyi to zmiana na wielki minuuuuuuuuuus
zobaczymy co parkiet pokaze ale wydaje mi sie, że Ewcia bd sama na centrze grac 25 minut, potem 10 minut Bjelica na centrze a reszte Petra. bjelica powinna wiecej grac na czworce. Na szczescie Bjelica powinna zastapic Leucha w trojkach, aczkolwiek uwazam ze Milka rzuca ich za duzo i i jej sposób gry jest nieco chaotyczny... Petra Ujhelyi - podstarzałe drewno jak juz ktos tu pisał. Zoobaczymy jak bd grac ale raczej fanfarów tu nie oczekuję. Jednak Hernandez mowil ze najwazniejsze bylo dla niego zatrzymanie Leuchanki i potem dalsze budowanie skladu, no ale jak widac Leuch sie sprzedał...
Teraz czekamy jeszce na info o Polce... ja osobiscie chcialbym Misiuk, ale nie wiem czy ona chce sie marnowac w Wisle siedząc na ławce 39 minut....
ale mamy wyrazne podwyzszenie skladu, bo co do podwyzszenia umiejetonsci to mam watpliwosci
De Mondt za Basko - trudno cos napisac, ale sadze ze tez moze byc maly plusik
Zostaje podstawa czyli Ewcia, Powell, Phillips, Krezel, Lecia i Paula
A teraz co do tego co "stało się" dzisiaj:
No niestety jak patrzac na to, to Milka jest za Gawor no i to jest jednak dobra zamiana, a co do Ujhelyi to zmiana na wielki minuuuuuuuuuus
Teraz czekamy jeszce na info o Polce... ja osobiscie chcialbym Misiuk, ale nie wiem czy ona chce sie marnowac w Wisle siedząc na ławce 39 minut....
ale mamy wyrazne podwyzszenie skladu, bo co do podwyzszenia umiejetonsci to mam watpliwosci
Shavo pisze:Jednak Hernandez mowil ze najwazniejsze bylo dla niego zatrzymanie Leuchanki i potem dalsze budowanie skladu, no ale jak widac Leuch sie sprzedał...
Hernandez aż tak raczej nie mówił, niemniej pewnie gdyby nie udało się zatrzymać Leuchanki to wrócilibyśmy do opcji pt. center z USA i nie byłoby w składzie Powell.
Misiuk IMO w play-off była niezwykle pożyteczna...z naszego punktu widzenia, szczególnie w meczu nr 2 i niech tak lepiej pozostanie
ten tekst o podwyższeniu składu (jak rozumiem na podstawie zamiany Andzia - Ana) przypomina mi stały tekst sprzed kilku lat leśnych dziadków z R22 gdy na boisku pojawiała się Beata Krupska-Tyszkiewicz, a brzmiał on: "ooo... wchodzi na podwyższenie bloku"
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
- diablewcielone:P
- Kadet
- Kontaktowanie:
niech się takowo stanie, acz ja póki nie zobaczę, że się wkomponuje w zespół, to nie uwierzę, tak wiem, że wszystkim wiślakom marzy się "druga" Skera(trafiony transfer młodej, zdolnej...), Jelavić też miała "fajne" staty w słabszym zespole...
Zamiana siekierki(Yela) na drewno (Ujhelyi) i kijek(Bjelica), no cóż ach miało być tak pięknie, ale nie jest i pewnie nie będzie.
Bjelica zapewne tak czy siak by do nas przyszła, biorąc pod uwagę kontuzję Leci, natomiast pozyskanie Węgierki pachnie wersją ratuj się kto może --> łapmy jakąś wolną przyzwoitą europejkę(znane nazwisko?). No właśnie przyzwoitą...3 zespół ligi włoskiej w 30 minut gry 9,7 zb.(to nie wygląda źle), ale tylko 7,8 ptk., dla zawodniczki podkoszowej to trochę bardziej niż marnie...do tego niespełna 60% z wolnych
Natomiast co do gdybania, że trzeba było pozyskać Krivacević, bo była nie podpisana do połowy maja, no cóż to jest "nasze" gdybanie... Gdyby działacze wiedzieli, że im Yela da nogę, to by z nią rozmów nie podejmowali, tylko szukali by kogoś innego na rynku europejskim, gdy był pełniejszy, ściągnęliby Amerykankę kosztem Nicole...a tak pozostało "płakać nad rozlanym mlekiem".
Co do wersji Polka, jak zaznaczono już nie raz chodzi o Polkę podkoszową, a Misiuk(183cm) taką nie jest, nie była i nie będzie;]. Rynek w tym przypadku jest jaki jest i cudów się nie wyczaruje czy to będzie ktoś z grona Piekarska, Gulak, Czarnecka...Koc? zapewne tak...bo wybierać nie ma w kim, tylko czy one nam są potrzebne? Pewnie nie, ale działacze chyba chcą mieć polisę bezpieczeństwa
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”