Małgorzata Dydek nie żyje...
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Pablo_Picasso
- Nowy na forum
Re: Małgorzata Dydek nie żyje...
[*][*][*][*][*]
Bardzo, bardzo żal.
Bardzo, bardzo żal.
przemoe pisze:http://www.lotosgdynia.pl/node/1984
"W związku ze smutnymi informacjami o odejściu Małgorzaty Dydek, Prezes, zarząd oraz członkowie Stowarzyszenia Miłośników Koszykówki i Klubu Kibica pragną złożyć wyrazy najgłębszego współczucia rodzinie Małgosi. Małgosia była niekwestionowaną ikoną gdyńskiego klubu i reprezentacji Polski. Była idolką gdyńskich kibiców, jej sportowa postawa i kontakt z kibicami były wzorem zarówno dla zawodniczek jak i fanów. Z wielkim smutkiem żegnamy osobę, która dała tak wiele koszykówce w Gdyni, Polsce i na świecie.
Ponadto aby uhonorować dokonania Małgosi dla klubu apelujemy do Prezesa i zarządu klubu o zastrzeżenie numeru 12 w Lotosie Gdynia, aby nikt więcej nie przywdział koszulki tak bardzo kojarzącej się z Małgosią. Inicjatywa ta, choć jeszcze mało rozpowszechniona w Polsce byłaby w naszej opinii godnym i trwałym upamiętnieniem Małgosi dla obecnych i przyszłych pokoleń kibiców w Gdyni. Koszulka z numerem 12 bez problemu zmieści się pod sufitem gdyńskiej hali.
Zapraszamy wszystkich miłośników sportu aby razem z nami uczcili pamięć zmarłej Małgorzaty "Margo" Dydek, zapalając dla niej znicz przy Hali Sportowo-Widowiskowej w Gdyni. Spotykamy się o 18.
Kibice Lotosu Gdynia"

Czytając dzisiaj ten wywiad, pomyślałem sobie, że miała pełne życie i była szczęśliwa. To nie zdarza się często. Jej 37 lat to może więcej niż 100 w przypadku wielu spośród nas.
http://www.sports.pl/Koszykowka/Malgorz ... 1,280.html
Ptyś...
http://www.sports.pl/Koszykowka/Malgorz ... 1,280.html
Ptyś...
- markylipek
- Młodzik
Życie sportowe miała rzeczywiście niezwykłe, najsmutniejsze że nie nacieszyła się życiem rodzinnym i swoimi dziećmi
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
ehhh.. [*]
taka mala refleksja z mojej strony: kiedy jeszcze nie bylem tak zapalonym milosnikiem koszykówki kobiecej i AZS awansowal do ekstraklasy, bylem "wniebowziety" ze wzgledu na to, ze AZS bedzie mogl zagrac z wielkim Lotosem, w którym wystepowala Gosia Dydek. Nie moglem sie doczekac tego meczu, kiedy zobacze na wlasne oczy ta wielka gwiazdę. Juz tydzien wczesniej kupilem bilet na ten mecz co by go nie przegapic. Ogladanie tej zawodniczki to byl wielki zaszczyt. Byla to wielka, ale tp naprawde wielka koszykarska osobowosc!.
taka mala refleksja z mojej strony: kiedy jeszcze nie bylem tak zapalonym milosnikiem koszykówki kobiecej i AZS awansowal do ekstraklasy, bylem "wniebowziety" ze wzgledu na to, ze AZS bedzie mogl zagrac z wielkim Lotosem, w którym wystepowala Gosia Dydek. Nie moglem sie doczekac tego meczu, kiedy zobacze na wlasne oczy ta wielka gwiazdę. Juz tydzien wczesniej kupilem bilet na ten mecz co by go nie przegapic. Ogladanie tej zawodniczki to byl wielki zaszczyt. Byla to wielka, ale tp naprawde wielka koszykarska osobowosc!.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
W imieniu Towarzystwa Sportowego Wisła i wszystkich koszykarek - zarówno byłych, jak i obecnych - pragnę przekazać bardzo serdeczne Wyrazy Współczucia całej Rodzinie Świętej Pamięci Małgorzaty Dydek - mówi prezes TS Wisła Kraków, Ludwik Miętta-Mikołajewicz.
- Z wielkim żalem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Małgorzaty Dydek - zawodniczki wielkiej nie tylko wzrostem, ale i duchem. Mimo, że zawsze była naszym groźnym przeciwnikiem na parkiecie, jako koszykarka Olimpii Poznań czy Foty Gdynia - a później już obecnego Lotosu - z wielkim szacunkiem odnosiliśmy się do jej występów na boisku, ponieważ była to naprawdę wspaniała postać.
- Miałem z nią bardzo dobry kontakt przede wszystkim podczas Mistrzostw Europy w 1999 roku w Katowicach, kiedy reprezentacja Polski sięgnęła po mistrzowski tytuł. Byłem wtedy kierownikiem technicznym kadry - konsultantem trenerów - i mieliśmy świetne relacje. Tak było także podczas Olimpiady w Sydney. Niejednokrotnie żartowaliśmy, że nasze drogi nie zbiegły się w czasie, bo oboje twierdziliśmy, że bardzo dobrze by się nam współpracowało na polu szkoleniowym. Z tym większym żalem przyjąłem wiadomość o jej odejściu.
- Z wielkim żalem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Małgorzaty Dydek - zawodniczki wielkiej nie tylko wzrostem, ale i duchem. Mimo, że zawsze była naszym groźnym przeciwnikiem na parkiecie, jako koszykarka Olimpii Poznań czy Foty Gdynia - a później już obecnego Lotosu - z wielkim szacunkiem odnosiliśmy się do jej występów na boisku, ponieważ była to naprawdę wspaniała postać.
- Miałem z nią bardzo dobry kontakt przede wszystkim podczas Mistrzostw Europy w 1999 roku w Katowicach, kiedy reprezentacja Polski sięgnęła po mistrzowski tytuł. Byłem wtedy kierownikiem technicznym kadry - konsultantem trenerów - i mieliśmy świetne relacje. Tak było także podczas Olimpiady w Sydney. Niejednokrotnie żartowaliśmy, że nasze drogi nie zbiegły się w czasie, bo oboje twierdziliśmy, że bardzo dobrze by się nam współpracowało na polu szkoleniowym. Z tym większym żalem przyjąłem wiadomość o jej odejściu.
Ptyś poza umiejętnościami sportowymi to był także niezwykle otwarty na kontakty z kibicami człowiek i tak,jak powiedział trener Herkt schodziła do szatni o wiele później niż wszystkie zawodniczki po udzieleniu wielu autografów i wspólnych fotek....
mam nadzieje ze za to co zrobie nie dostane ostrzezenia.
Odnośnie Małgosi Dydek ...nic nie napisze!
Bo niby co napisac? To nic nie zmieni!
Żegnaj Margo! Nasz kochany Ptysiu!
Odnośnie Małgosi Dydek ...nic nie napisze!
Bo niby co napisac? To nic nie zmieni!
Żegnaj Margo! Nasz kochany Ptysiu!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Nie napiszę nic odkrywczego - szok, wielki szok! Wspaniała koszykarka, wspaniały człowiek, przez wiele lat najbardziej rozpoznawalna osoba z Polski w świecie koszykówki. Nieszczęście przyszło w najgorszym momencie - kiedy ułożyła już sobie życie rodzinne i mogła mu się w pełni poświęcić po wielu latach trudów i wyrzeczeń w roli zawodniczki.
Pierwszy mecz koszykarek Wisły, który widziałem "na żywo" to właśnie finał z Lotosem w hali na Reymonta z Małgosią w składzie. I zarazem był to Jej ostatni występ w polskiej ekstraklasie.
Pierwszy mecz koszykarek Wisły, który widziałem "na żywo" to właśnie finał z Lotosem w hali na Reymonta z Małgosią w składzie. I zarazem był to Jej ostatni występ w polskiej ekstraklasie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
<*>
Co tu dużo mówić: Szkoda dziewczyny!
Miałem okazję podziwiać jej grę w finałach w 2004 roku gdy przyjechała do Poznania z Lotosem, kilka miesięcy temu były spekulacje o jej powrocie do repy na Eurobasket w Polsce, kto by się spodziewał że tak się życie potoczy....
Co tu dużo mówić: Szkoda dziewczyny!
Miałem okazję podziwiać jej grę w finałach w 2004 roku gdy przyjechała do Poznania z Lotosem, kilka miesięcy temu były spekulacje o jej powrocie do repy na Eurobasket w Polsce, kto by się spodziewał że tak się życie potoczy....
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
Don Igłata
- Młodzik
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”