TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
O transferze mówiło się już od stycznia - fajnie że Ania będzie w Enerdze. Zawsze waleczna na parkiecie, - zawsze to lepsza opcja niż choćby wynalazki typu Radunović.
Fajnie by było jakby udało się stworzyć kwartet podkoszowy : Wielebnowska , Egenti , Jujka , Maksimović . Są na to spore szanse. 25 % już tego wykonane
Decyzje personalne miały być w połowie czerwca - a tu proszę. Najpierw Metcalf , teraz Wielebna - z zagranicznych brane są pod uwagę wspomniana Maksimović - i raczej zostanie , oraz Ala Gladden . Także wspomniana Egenti - która także pali się do gry - a wyśtepować będzie zapewne pod nazwiskiem Szczechowiak.
Prowadzone są rozmowy z Jujką I Idczak - ale to chyba już żadna tajemnica.
Do tego Krawiec , Tłumak , Ratajczak - i wydaje się że skład w zasadzie - już większych tajemnic nie budzi.
Fajnie by było jakby udało się stworzyć kwartet podkoszowy : Wielebnowska , Egenti , Jujka , Maksimović . Są na to spore szanse. 25 % już tego wykonane
Decyzje personalne miały być w połowie czerwca - a tu proszę. Najpierw Metcalf , teraz Wielebna - z zagranicznych brane są pod uwagę wspomniana Maksimović - i raczej zostanie , oraz Ala Gladden . Także wspomniana Egenti - która także pali się do gry - a wyśtepować będzie zapewne pod nazwiskiem Szczechowiak.
Prowadzone są rozmowy z Jujką I Idczak - ale to chyba już żadna tajemnica.
Do tego Krawiec , Tłumak , Ratajczak - i wydaje się że skład w zasadzie - już większych tajemnic nie budzi.
Koszykarz (Toruń) pisze:Fajnie by było jakby udało się stworzyć kwartet podkoszowy : Wielebnowska , Egenti , Jujka , Maksimović . Są na to spore szanse. 25 % już tego wykonane
Na papierze rzeczywiście fajnie by wyglądało, a przynajmniej lepiej niż w ostatnim sezonie, ale obyś jeszcze odnośnie tychże pań podkoszowych nie płakał - jak to zresztą masz często w zwyczaju.
Wielebnowska - powrót po urodzeniu dziecka, do tego paskudna kontuzja sprzed 2,5 roku też ją osłabiła, więc megagwiazdą to już nie będzie, a jedynie powinna wesprzeć zespół swoim doświadczeniem.
Egenti - również byłby to powrót, Omanić chyba za nią nie przepada, tak więc niekoniecznie musiałaby być czołową zawodniczką PLKK. Pamiętajmy, że taka Gladden drugi sezon miała dużo słabszy.
Jujka - na temat jej kruchości i delikatności wyczerpująco napisał reaktywacja. Współpraca z Omaniciem byłaby jak wejście pod gilotynę i skończyć się podobnie jak w przypadku Gali, a nawet jeśli nie, to mogłaby popaść w ostrą frustrację. poza tym leczy poważna kontuzję, więc pierwsze tygodnie, o ile nie miesiące, ma stracone, a potem czekałby ją mozolny powrót do formy i walka niemal od zera o pozycję w drużynie.
Maksimović - ma na pewno bardzo duże możliwości, ale jest bardzo humorzasta, a do tego Omanić potrafił długimi minutami z niezrozumiałych powodów trzymać ją na ławce, co nie służyło jej formie.
Zatem równie dobrze z tego zestawu podkoszowych może wyjść wielka klapa. Owszem, także np. o wysokich Wisły można byłoby napisać coś w tym stylu, ale od kilku dni wiadomo, że ta formacja nie będzie wizytówką mistrzyń Polski w przyszłym sezonie, a w Toruniu chyba właśnie - o ile wypalą wszystkie zamiary działaczy - ma być.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
To co robimy wymiane Idczak-Małaszewska

Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
MARAS pisze:To co robimy wymiane Idczak-Małaszewska![]()
NIE!!!
Maras ....znamy sie długo
bierz!! Oby Wam pomogła w lidze.
Wielebna w Toruniu! marzenia sie spełaniaja
Wielebna w Toruniu! marzenia sie spełaniaja
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
ja generalnie zwolennikiem tego transferu nie jestem, szczegónie teraz, w obliczu tego nowego przepisu z jedną Polką, ale mam nadzieję, że postawą na parkiecie udowodni, że to nie był zły transfer 
Wera Idczak ma jeszcze jedną alternatywę i być może to właśnie z niej skorzysta.Nie trudno zgadnąć kto z czołówki tabeli nie ma jeszcze dobrej rozgrywającej made in Poland.
PS.Sorry....zapomniałem o ostatnim transferze,ale to niczemu nie przeszkadza przecież....
PS.Sorry....zapomniałem o ostatnim transferze,ale to niczemu nie przeszkadza przecież....
-
reaktywacja
- Junior
matrix pisze:Wera Idczak ma jeszcze jedną alternatywę i być może to właśnie z niej skorzysta.Nie trudno zgadnąć kto z czołówki tabeli nie ma jeszcze dobrej rozgrywającej made in Poland.
Jeśli pijesz do Lotosu, to po zakontraktowaniu Plumbi wzięcie Idczak to praktycznie samobójstwo - nie tylko nie mielibyśmy czego szukać w Euro, ale też o półfinał PLKK byłoby bardzo ciężko. Zdaje się jednak, że Greczynka jest naszą opcją "zamiast", bo podejrzewam, że jest dużo tańsza od Idczak.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
reaktywacja pisze: Zdaje się jednak, że Greczynka jest naszą opcją "zamiast", bo podejrzewam, że jest dużo tańsza od Idczak.A o rozgrywającej made in USA zdaje się wcale nie przestaliśmy myśleć.
zdaje się bardzo szybko sprawa została wyjaśniona. Polskie kluby kontraktują dobre Europejki tuż przed ME. Czyżby obawa,że trochę później może być już na rynku transferowym "pozamiatane"? Będę teraz zaskoczony,jak Idczak nie wyląduje w Enerdze.
PS.Sprawa kontraktu Jujki również nierozstrzygnięta.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2011, 14:54 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Włodarze Lotosu Gdynia podali nazwisko kolejnej zawodniczki, która w sezonie 2011/2012 wzmocni klub z Trójmiasta. Nową zawodniczką Lotosu Gdynia została Ivana Jalcova, była już koszykarka Good Angels Koszyce. To druga nowa zawodniczka, która pojawiła się w kadrze Lotosu.
za sportowefakty.pl
za sportowefakty.pl
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
No to Idczak w Enerdze będzie. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać. Zwolennikiem nigdy nie byłem - a teraz trzeba będzie się przekonać do Wery i basta.
Lotos ma Plumbi i Jalcovą , Wisła , CCC , Gorzów - raczej o Idczak nie marzą.. A Lider mając Perlińską i Cymmer - raczej będzie wzmacniał rozegranie Amerykanką - tak jak to było na przykładzie Ross/Hughes.
Tak więc zostaje Toruń - gdzie na razie jest Amerykanka - Leah Metcalf.
Szkoda Natalii Małaszewskiej - bo ja jej bym wolał dać szanse.
Lotos ma Plumbi i Jalcovą , Wisła , CCC , Gorzów - raczej o Idczak nie marzą.. A Lider mając Perlińską i Cymmer - raczej będzie wzmacniał rozegranie Amerykanką - tak jak to było na przykładzie Ross/Hughes.
Tak więc zostaje Toruń - gdzie na razie jest Amerykanka - Leah Metcalf.
Szkoda Natalii Małaszewskiej - bo ja jej bym wolał dać szanse.
Koszykarz (Toruń) pisze:Szkoda Natalii Małaszewskiej - bo ja jej bym wolał dać szanse.
nie mam nic do panny Idczak,ale jestem absolutnie za.
Sharnee Zoll nadal z CCC Polkowice na sezon 2011-2012 !!

marcos pisze:Sharnee Zoll nadal z CCC Polkowice na sezon 2011-2012 !!
skad takie info?
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”