TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Shavo » 01 czerwca 2011, 21:16

friel pisze:Ale w kontekście jej sportowych ambicji trzeba jej współczuć ma nadzieję że ta porażka a w zasadzie po prostu pech nie wpłynie na jej morale na mistrzostwach

ja jednak mam nadzieje ze zagra jeszce w tym sezonie w WNBA, ale mogła się tez trochę "zrazić". Trzymajmy kciuki!
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 02 czerwca 2011, 06:54

Może do trzech razy sztuka?

Ale chwila. Kontrakt był gwarantowany chyba? To znaczy, że z waivers ktoś ją może zgarnąć, może ktoś się skusi?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 02 czerwca 2011, 08:53

Nie, kontrakt nie był gwarantowany, a jesli ktos się skusi to moze SA 8)
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 02 czerwca 2011, 09:05

Bardziej myślałem o Conn. Charles nie ma praktycznie żadnego backupu. Choć z drugiej strony Ewka tak jak Gruda byłaby dopiero po ME.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 02 czerwca 2011, 09:18

W Słońcach nie pograłaby dużo, a jej chyba głownie o to chodzi. A SA nie ma takiej swietnej podkoszowej jak chocby Charles albo Fowles, a Apel kontuzjowana, wiec moze tam Ewka powedruje ale to sa narazie czyste spekulacje... 8)

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 04 czerwca 2011, 23:01

Samantha Richards poza Gorzowem... info od osoby związanej z klubem.
Można to też wywnioskować z tegoż wywiadziku:

- Pewnie wielu ludzi już pytało cię o plany na przyszły sezon. Podjęłaś decyzję, w jakim zespole i kraju go spędzisz?
- Za rok są igrzyska olimpijskie, w których chciałabym zagrać z reprezentacją. Dlatego moje zamierzenia są w tej chwili podporządkowane tylko i wyłącznie temu celowi. Muszę zadecydować, gdzie będzie najlepiej dla mnie, dla mojego chłopaka Breta i dla moich kolan (Samantha od dłuższego czasu ma z nimi problemy - przyp. red.). Chcę to wszystko uwzględnić przed podjęciem ostatecznego wyboru, dlatego jest on tak trudny.

- Słyszałem, że dla Australijek dobrym wyjściem, by dostać się do reprezentacji są występy w ojczystej lidze. Trenerka kadry może obserwować cię wtedy na co dzień.
- Trenerka lubi, kiedy jej gracze są na miejscu i ma z nimi kontakt. Ale nie zawsze jest to najlepsze rozwiązanie. W tej chwili nie mam pojęcia, gdzie będę grała, przyznaję, że utknęłam. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie podejmę właściwą decyzję.

- Wybierasz między Australią, Europą, Polską...?
- Mam wiele powodów, by najbliższy sezon spędzić w Australii. W Europie grałam przez trzy ostatnie lata i to był świetny okres dla mnie. Za domem przemawia jednak to, że chciałabym spędzać więcej czasu z najbliższymi. Nie wiem tak naprawdę, ile lat jeszcze będę grać w koszykówkę. Może ze względu na zdrowie będzie to jedynie rok lub dwa...

- Ostatnie sezony spędziłaś w jednym kraju, mieście i klubie. Trzy lata to dużo i czujesz, że chcesz to zmienić?
- Trzy lata to z pewnością długi czas. Przede wszystkim biorąc pod uwagę rozłąkę z rodziną. Moja siostra właśnie urodziła córeczkę, moi przyjaciele pobrali się, też mają dzieci. Wszystko się zmienia, a mnie przy tym nie było. Z tego powodu jeszcze bardziej tęskniłam za bliskimi mi ludźmi, którzy byli po drugiej stronie świata. Tak więc trzy lata to dużo czasu, ale w porównaniu do całego życia, niewiele. Dlatego muszę się dokładnie zastanowić, gdzie chcę spędzić kolejny rok.

- Trzy lata to jednak już odpowiedni czas, by pokusić się o szczerą opinię na temat Gorzowa.
- Przez te trzy lata poznałam tu wielu wspaniałych ludzi, zaprzyjaźniłam się z nimi. To nie są ludzie związani tylko z koszykówką i to jest najważniejsze. Gdybym żyła tu tylko sportem, z pewnością tęsknota za Australią byłaby większa. Dzięki przyjaciołom mogłam poczuć się, jak w domu. To jest największa różnica w Gorzowie w porównaniu, gdy tu przyjechałam po raz pierwszy.

- Dziękuję.

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... F635690131

friel
Kadet

Postautor: friel » 04 czerwca 2011, 23:20

No bardzo ciekawe jak nasz klub będzie wyglądał we wrześniu -październiku
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 05 czerwca 2011, 07:56

friel pisze:No bardzo ciekawe jak nasz klub będzie wyglądał we wrześniu -październiku

Nie wiadomo jak będzie, bo nie wiadomo jak z kasą.

CCCPOLK
Nowy na forum

Postautor: CCCPOLK » 05 czerwca 2011, 20:39

MEGAN FRAZEE w CCC POLKOWICE !!

Megan Frazee, 24-letnia koszykarka, która dwa ostatnie sezony spędziła w klubie WNBA San Antonio Stars podpisała kontrakt z klubem z Polkowic. To kolejne wzmocnienie zespołu, który w nowym sezonie wystąpi w prestiżowej Eurolidze.

- Liczymy na to, że Megan dobrze wkomponuje się w nasz zespół i przyniesie mu wiele dobrego - mówi Krzysztof Korsak, prezes CCC Polkowice. Mierząca 191 cm skrzydłowa w ostatnim sezonie spędzała na parkietach WNBA w szeregach San Antonio Stars nieco ponad 10 minut, notując 3,8 punktu na mecz oraz 2,7 zbiórki. Ponadto występowała także w rozgrywkach tureckiej ekstraklasy, w ekipie Botasspor Adana. Tam spisywała się bardzo dobrze. Rozegrała w sumie 27 meczów rzucając średnio 16,6 punktu (była drugim strzelcem w zespole, po Jolene Anderson) oraz 8,1 zbiórki (najlepsza w tym elemencie gry w tureckiej ekipie). Megan, zanim rozpoczęła swoją przygodę z zawodową ligą za oceanem występowała w rozgrywkach uniwersyteckich, w drużynie Uniwersytetu Liberty z Lynchburgu w stanie Virginia. Tam również spisywała się bardzo dobrze. W ciągu czterech sezonów rozegrała 101 meczów i zanotowała następujące średnie - 18,6 punktu oraz 9,3 zbiórki.

- Doświadczenie, które Megan zebrała występując w Turcji powinno okazać się przydatne zarówno na parkietach Ford Germaz Ekstraklasy, jak i Euroligi. Zawodniczka ma spory potencjał, który postaramy się wykorzystać z jak najlepszym pożytkiem dla zespołu - deklaruje prezes Korsak.

źródło: oficialna strona CCC (basket.cccsport.pl)
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2011, 21:03 przez CCCPOLK, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 05 czerwca 2011, 20:41

kolejna wysoka dziewczyna :) przyda się na pewno w walce na tablicach taka 3/4. a do tego z pewnością wsparcie dla Asi, Pałeczki, Perovanovic i Petronyte.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 czerwca 2011, 21:22

Trochę zaskoczenie, bo wydawało się, że drugą Amerykanką będzie zawodniczka na pozycje 2-3, a nie 3-4. Sezon pokaże, czy będzie istotnym wzmocnieniem Polkowic, ale widać, że działacze - pamiętając o niewypałach z poprzednich sezonów - zaniechali już ściągania zawodniczki z dużym doświadczeniem w WNBA. Pytanie tylko, czy nie zakończy sie jak z Morris.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 05 czerwca 2011, 21:26

A co z Darią Mieloszyńska, wraca do CCC??? I co z Jeziorną, Trafimową, Babicka, Pietrzak, Musiną??????

CCCPOLK
Nowy na forum

Postautor: CCCPOLK » 05 czerwca 2011, 21:56

Miejmy nadzieje, że Daria do nas wróci bo na razie wygląda to nieźle chociaż mogło by to wyglądać jeszcze lepiej.
Jeśli będzie zdrowa to myślę, że trener Koziorowicz chciałby Didi u nas.
Jednak mam mały niedosyt co do pozycji 2/3 i 3/4, bo niby są wzmocnienia i są koszykarki jednak po jedynym nazwisku mi brakuje.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 czerwca 2011, 22:05

Czyli CARTER out ? No to mam nadzieje że wyląduje w Enerdze 8)

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 05 czerwca 2011, 22:13

no tak prawda, kolejna wysoka zawodniczka, owszem będzie wspomagac aktualne zawodniczki, jednak wlasnie czuc ten niedosyt zawodniczki na pozycji szczegolnie 2/3, ewent 3(3/4)..

a tutaj smutna wiadomosc, co do przyszlosci kochanej zawodniczki przebywajacej juz w Polkowickim CCC 3 sezon
http://www.gazetawroclawska.pl/sport/41 ... ,id,t.html

no ciekaw jestem co pokaze, i jak pomoze nowy nabytek. . ? hmm
wielkiego ogrania na eurolige nie ma, tylko dwa sezony w l.tureckiej(co prawda b.dobra liga) statystyki z druzyn i ligi uniwerysteckiej - no szczerze mowiac dobre.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”