TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Saletra » 07 czerwca 2011, 09:36

ajaja pisze:Mirek namawiał Herkta, ale widać wygrała inna opcja poznańska z asystentem Herkta z czasów Starego Browaru.

Jakby Herkt poprowadził Widzew/ŁKS to bym się dopiero zdziwił :shock:
Nasz były reprezentacyjny Trener brał zawsze "odpowiednią" gażę, totez nie wiem skąd wspomniane powyżej kluby miałyby tyle kasy. Lepiej juz wydać na zawodniczki.

Co do Neydera -cieniutko.... Jak dla mnie b. słaby trener. Nigdzie sie dotąd nie sprawdził i nie wiem skąd takie parcie pośród działaczy Widzewa na jego osobę ( zwłaszcza jak przypomnimy sobie, jak w ostatniej chwili potraktował w zeszłym sezonie Łódzki zespół).

To już niech lepiej Widzew zatrudni speca zza miedzy Mirka :D

PS. Jezeli jednakże miałaby trenerką/ II trenerką zostać Ela T. to fajnie byłoby zaobaczyć po przeciwnej stronie barykady Daivę J. :P .
Wtedy faktycznie rywalizacje wyżej wspomnianych zespołów nabrałyby dodatkowego smaczku.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 czerwca 2011, 13:41

Patrząć na trandsfery CCC - brakuje dobrej 3 jednak.

Ponieważ pozycje 1,2,4 ,5 są chyba w miare obsadzone - to na trojce chyba nie wyobrażacie sobie gry Trofimovą ?

Poza tym jest aż 5 wysokich : Petronyte , Perovanović , Walich , Majewska , Freeze - na pewno któraś ucierpi ,,minutowo'' - bo nie dla wszystkich będzie tych minut dużo. Ale obsada podkoszowa bardzo mocna - chyba póki co najmocniejsza w lidze.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 czerwca 2011, 13:43

Saletra pisze:
ajaja pisze:Mirek namawiał Herkta, ale widać wygrała inna opcja poznańska z asystentem Herkta z czasów Starego Browaru.

Jakby Herkt poprowadził Widzew/ŁKS to bym się dopiero zdziwił :shock:
Nasz były reprezentacyjny Trener brał zawsze "odpowiednią" gażę, totez nie wiem skąd wspomniane powyżej kluby miałyby tyle kasy. Lepiej juz wydać na zawodniczki.

Co do Neydera -cieniutko.... Jak dla mnie b. słaby trener. Nigdzie sie dotąd nie sprawdził i nie wiem skąd takie parcie pośród działaczy Widzewa na jego osobę ( zwłaszcza jak przypomnimy sobie, jak w ostatniej chwili potraktował w zeszłym sezonie Łódzki zespół).

To już niech lepiej Widzew zatrudni speca zza miedzy Mirka :D

PS. Jezeli jednakże miałaby trenerką/ II trenerką zostać Ela T. to fajnie byłoby zaobaczyć po przeciwnej stronie barykady Daivę J. :P .
Wtedy faktycznie rywalizacje wyżej wspomnianych zespołów nabrałyby dodatkowego smaczku.

Też uważam że Nayder to bardzo słaby trener.

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 07 czerwca 2011, 14:15

Koszykarz (Toruń) pisze:Patrząć na trandsfery CCC - brakuje dobrej 3 jednak.

Ponieważ pozycje 1,2,4 ,5 są chyba w miare obsadzone - to na trojce chyba nie wyobrażacie sobie gry Trofimovą ?

Poza tym jest aż 5 wysokich : Petronyte , Perovanović , Walich , Majewska , Freeze - na pewno któraś ucierpi ,,minutowo'' - bo nie dla wszystkich będzie tych minut dużo. Ale obsada podkoszowa bardzo mocna - chyba póki co najmocniejsza w lidze.

Perovanović , Walich - 4/5
Frazee(tak brzmi jej nazwisko) - 3/4
A, że dziewczyny są 'wyrośnięte' to tylko przewaga wzrostu, za czym idą zbiórki.
Spokojnie każda pogra, jedne więcej szansy będą zapewne miec w Euro, a inne w PLKK.

pozycję trójki, zostawmy na koniec.. No a w sumie, czemu niby Trafimova, nie na 3??

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 07 czerwca 2011, 14:59

tommiiii pisze:ale Trzesniewski Herkta na ŁKS a nie na Widzew...wiec jaki tu zwiazek???

Związkiem jest Łódź :lol:

Myślałem o ŁKS, a pisałem o Widzewie - stąd pomyłka 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 czerwca 2011, 14:59

właśnie o to chodzi że Megan to zawodniczka na "trójkę", to ze ma 191cm nie czyni jej obligatoryjnie środkowej ;-) a jak wyżej wspomniano - tylko plus i przewaga po jej stronie z rywalkami w walce na desce :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 czerwca 2011, 17:00

Weronika Idczak w Toruniu.....jutro oficjalna konferencja prasowa.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 czerwca 2011, 17:58

Były trener ŁKS-u będzie pracował w Widzewie
jw

Wszystko na to wskazuje, że zespół koszykarek Widzewa poprowadzą Piotr Neyder i Elżbieta Trześniewska.
Z dotychczas pracującym w klubie Serbem Miodragiem Gajiciem działacze Widzewa nie planują przedłużenia kontraktu. - Trener plan wykonał, bo przed sezonem celem było utrzymanie w ekstraklasie - tłumaczy Ryszard Nowicki, działacz sekcji. - Teraz mamy bardziej ambitne plany, dlatego potrzebujemy kreatywnego trenera.

Spośród czterech kandydatów wybrano Piotra Neydera. Będzie to dla niego drugie podejście do Widzewa. Przed poprzednim sezonem był zatrudniony w klubie, lecz niespodziewanie zrezygnował z pracy. Później trafił do ŁKS-u Siemens AGD, z którym jednak rozwiązał kontrakt przed końcem rozgrywek. - Chciałbym, aby Widzew prezentował bardziej ofensywny styl gry, a w nowych rozgrywkach walczył o miejsce tuż za podium.

Neyderowi ma pomagać Elżbieta Trześniewska, mistrzyni Europy z 1999 roku. Podczas 20-letniej kariery występowała w ROW-ie Rybnik, Włókniarzu Pabianice, ŁKS-ie, Polfie Pabianice, CCC Polkowice i Wiśle Kraków. Zdobyła pięć tytułów mistrza Polski i siedem razy wicemistrzostwo kraju. Była czołową zawodniczką drużyny, która wywalczyła tytuł mistrza Europy w 1999 roku, a rok później zagrała na olimpiadzie w Sydney.

gazeta wyborcza

Chyba gorszego kuriozum nie dało sie wymyśleć. :shock: Gajić wyciągnął w tamtym sezonie (zwłaszcza w pierwszej fazie) z tej ekipy bardzo wiele - przypomnijmy, że skład w 100% stanowiły Polki. A teraz marzy się działaczom Bóg wie co z o wiele gorszym trenerem, który na dodatek dwa razy w ciągu kilku miesięcy zdezerterował. No chyba, że nie wiadomo jakie wzmocnienia będą, ale jakoś się na to nie zanosi. Przypuszczam, że przy porównywalnym składzie do zeszłego sezonu będzie czekać Widzew ciężka walka o utrzymanie, chociaż... rywalki zza miedzy, mając takiego "stratega" w zarządzie klubu, pewnie będą jeszcze słabsze, no i do tego w Rybniku również nie będzie zbyt ciekawie... Pan trener chciałby dla Widzewa miejsca tuż za podium. Pięknie. A ja chciałbym, aby nasze koszykarki wygrały Eurobasket, a wiślaczki w przyszłym sezonie Euroligę. A co... :lol: :roll:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 czerwca 2011, 20:06

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 czerwca 2011, 20:13

Koszykarz (Toruń) pisze:http://www.tvk.torun.pl/portal.php?moves=true&pos=5762

No to Idczak w Enerdze .

No to pierwszą wymianę (Gajdę na Idczak) macie jakby w plecy.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 czerwca 2011, 20:25

bart_81 pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:http://www.tvk.torun.pl/portal.php?moves=true&pos=5762

No to Idczak w Enerdze .

No to pierwszą wymianę (Gajdę na Idczak) macie jakby w plecy.

Na pewno Gajda dużo bardziej doświadczona. Ale nie pasowało jej bycie ,,drugą ''rozgrywajką... Choć w CCC będzie - to jednak kasa i fakt że CCC w Eurolidze - zrobiły swoje.

Idczak - jeden z bardziej perspektywicznych zawodniczek w naszym kraju - ale twierdze że może ją czekać w Toruniu co najwyżej taka jak Skobel w Gorzowie . Zobaczymy jak poradzi sobie z przejściem to mocniejszego klubu.

Duet Metcalf - Idczak na rozegraniu. - nie wygląda niestety porażającą.. Choć może Metcalf będzie tym strzałem w ,,10 '' .

PS. Teraz czekamy na Wielebną i Juje 8) - a także wyjaśnienie sytuacji z Maksimović Gladden i Egenti

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 czerwca 2011, 20:34

bart_81 pisze:No to pierwszą wymianę (Gajdę na Idczak) macie jakby w plecy.

a ja się cieszę(z całą sympatią do Agaty) co sezon w Toruniu rewolucje kadrowe.Kibice w tym pięknym mieście będą podziwiać nowe twarze.... 8) Weronika Idczak-pierwsza zawodniczka na literkę "I" w barwach Katarzynek.
PS.Bart martw się o swoich....Zapomniałem,że wszystkie transfery do Torunia są dla wielu z góry nieudane,a która z dziewczyn chce tu przyjść jest straszona tym okrutnym Omaniciem(postawił na szybkość odnośnie pozycji nr 1?).
Może nie tylko dla mnie-kibica Katarzynek staje się to już nudne?.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 07 czerwca 2011, 21:39

Jak dla mnie to może być spore wzmocnienie Energi. W końca Idczak miewa fantastyczne spotkania a Gajda... jaka jest każdy widzi. 8) Jeśli tylko Idczak się dogada z Omaniciem to powinno być dobrze. No i pewnie swoje zrobił fakt, że po decyzji ligi co do liczby Polek i odpadnięciu z repy Wera jak sądzę sporo potaniała... 8)
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2011, 21:45 przez reaktywacja, łącznie zmieniany 1 raz.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 czerwca 2011, 21:41

reaktywacja pisze:Jak dla mnie to może być spore wzmocnienie Energi. W końca Idczak miewa fantastyczne spotkania a Gajda... jaka jest każdy widzi. 8) Jeśli tylko Idczak się dogada z Omaniciem to powinno być dobrze. No i pewnie swoje zrobił fakt, że po decyzji ligi co do liczby Polek i odpadnięciu z repy Wera jak sądzę sporo potaniała... 8)

dziękuję,bo sam bałem się to napisać,a tak mamy spojrzenie osoby bezstronnej 8) Czekam teraz na Martę,a Wielebna?
jak chce to niech przychodzi,a jak nie to płaczu z mojej bynajmniej strony na pewno nie będzie.....
PS.Monika Krawiec(mam nadzieję,że wreszcie doczeka się godnej siebie rywalki na pozycję nr 2) czuje się torunianką i w żadnym polskim klubie oprócz Energi nie zagra. :P

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 czerwca 2011, 22:38

O jakiej rywalce dla Krawiec mówisz ?

PS. Zmienniczką powinna być Róża - i jeśli obejdzie się bez kontuzji - będzie z niej wiele dobrego - poza tym wydaje mi się że nie grozi jej syndrom Gali - która ,,gwiazdorzyła'' . Róza ma w głowie poukładane.

Wogóle : polska piątka typu : Idczak , Krawiec , Tłumak , Wielebnowska , Jujka - brzmi całkiem ciekawie - ale czy polskim składem da radę w obecnych czasach walczyć o najwyższe cele ? Chyba nie.

Dlatego ciekaw jestem zagranicznych dokonań . Metcalf już . Warto jednak wziąc te które są na wyciągnięcie ręki czyli Egenti i Maksimović - nawet nad Alą Gladden bym się zastanowił. Choć miała słabszy sezon - to jest to jednak dość tania zawodniczka , a w dodatku troche już się zżyła z Toruniem , no i mega sympatyczna. Dobry duch zespołu. Więc całkowicie bym jej nie skreślał .

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”