TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: matrix » 12 czerwca 2011, 11:11

Greebo pisze:A co fakt polskiego obywatelstwa zmienia w fakcie że jest Białorusinką?

i reprezentantką tego właśnie kraju.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 12 czerwca 2011, 18:38

hermes46 pisze:Kadrowiczki w ŁKS-ie?!

Na początku lipca wyjaśni czy zespół ŁKS-u Łódź na zasadzie "dzikiej karty" będzie mógł nadal występować w rozgrywkach żeńskiej ekstraklasy. Po nieudanym minionym sezonie działacze klubu zapowiadają nadejście lepszych czasów.- Wierzę, że uda się zebrać silny skład, który pozwoli ŁKS-owi powrócić do krajowej czołówki - mówi Mirosław Trześniewski, wiceprezes klubu.

Sternicy ŁKS-u w swoim zespole widzieliby kilka dobrej klasy zawodniczek. Pierwszą z nich jest Justyna Jeziorna, rozgrywająca CCC Polkowice i reprezentacji Polski. Łodzianie prowadzą także rozmowy z Natalią Trafimową, skrzydłową z Białorusi. Możliwe, że do ŁKS-u powróci Katarzyna Kenig ostatnio występująca w Widzewie.

Jeśli chodzi o koszykarki, które reprezentowały ŁKS w minionym sezonie to decyzja, które w nim pozostaną będzie należała do szkoleniowca. Na razie nie wiadomo kto nim zostanie. Jak informuje "Dziennik Łódzki" największe szanse na pozostanie w Łodzi mają Ugo Oha i Magdelana Losi, które już otrzymały ofertę dalszych występów. Teraz trwają negocjacje.

Źródło: Dziennik Łódzki Sportowe Fakty

ps. Z tego co pamietam Trafimowa jest obywatelka polska
. Ale co tam nie łapmy sie szczegółów.

Jeziorna poza Polkowicacmi?????

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 12 czerwca 2011, 19:25

A nawet jeśli Jeziorna poza Polkowicami, to co to takiego? Takie życie, Żurowska też poza Gorzowem.

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 12 czerwca 2011, 20:09

Wreszcie jakieś dobre wieści z Łodzi. Kenig, Jeziorna, Trafimawa i Oha - brzmi nieźle, żeby to było coś więcej niż tylko plotki lub pobożne życzenia!

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 12 czerwca 2011, 20:14

podejrzewam ze to takie dobre wiadomosci jak to ze Herkt zostal treneram ŁKS ( oczywiscie Herkt w AZS Koszalin z PLK)
Ztego co sie orietuje Trafimawa podpisala juz w Polkowicach( jesli sie myle prosze o sprostowanie) a Jeziorna blisko Pruszkowa...chyba kolejne lanie wody przez Trzesniewskiego

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 12 czerwca 2011, 21:36

tak tak ŁKS najpierw niech wykupi Dzika Karte a potem niech sie wzmacnia. Dziwna sprawa z tym ŁKSem pilkarze i koszykarze bez siana a koszykarki kasa sypia :roll:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 czerwca 2011, 08:08

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/9474 ... f58,1,3,60

Odrodzi się mocny zespół w ŁKS Siemens AGD

2011-06-11, Aktualizacja: 2011-06-11 02:36 Marek Kondraciuk

Rozpoczynający się za tydzień EuroBasket Women powinien być impulsem nie tylko dla polskiej, ale i dla łódzkiej koszykówki żeńskiej. Od 29 czerwca do 3 lipca w Atlas Arenie nastąpią najważniejsze rozstrzygnięcia w europejskim baskecie.

W tym samym czasie także w Łodzi, ale poza boiskiem, zapadną najważniejsze decyzje dla naszej koszykówki ligowej. Od 1 do 3 lipca obradować będzie rada nadzorcza Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet, która ostatecznie określi, ile drużyn zagra w ekstraklasie i określi status m.in. ŁKS, który wystąpił o dziką kartę.

W roku polskich finałów mistrzostw kontynentu ŁKS Siemens AGD przeżył spadek, ale wszystko wskazuje na to, że 9-krotny mistrz Polski szybko przezwycięży kryzys. Wiceprezes Mirosław Trześniewski buduje solidny budżet i zapowiada nadejście lepszych czasów.

- Dzięki życzliwości prezydent Hanny Zdanowskiej i od lat pomagającego łódzkiej koszykówce wiceprezydenta Marka Cieślaka, poprawił się klimat dla basketu w naszym mieście - mówi wiceprezes Trześniewski. - Wierzę, że uda się zebrać silny skład, który pozwoli ŁKS powrócić do krajowej czołówki.

Zamierzenia są bardzo ambitne. ŁKS złożył ofertę powrotu po rocznym pobycie w Widzewie Katarzynie Kenig i negocjacje są już bliskie sfinalizowania. Zaawansowane są także rozmowy z 32-letnią silną skrzydłową Natalią Trafimową (186 cm), zawodniczką z pierwszej piątki reprezentacji Białorusi, półfinalisty ubiegłorocznych mistrzostw świata, która od lat występowała w polskich klubach, ostatnio w CCC Polkowice. ŁKS zamierza także pozyskać byłą reprezentantkę Polski, 30-letnią rozgrywającą Justynę Jeziorną, od 12 lat związaną z Polkowicami.

Z ubiegłorocznego składu prezes Trześniewski negocjuje warunki nowych kontraktów z Magdaleną Losi i Ugo Ohą, zdecydowanie najlepszymi zawodniczkami ŁKS w minionych rozgrywkach. Pozostałe kandydatki wskaże trener Tomasz Herkt, jeśli ostatecznie zdecyduje się objąć zespół ŁKS. Były trener złotej drużyny naszych mistrzyń Europy 1999 nie mógł ze względów rodzinnych przyjechać w piątek na rozmowy do Łodzi. Pojawi się natomiast we wtorek.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 13 czerwca 2011, 09:10

chyba tymi sprawami riodzinnymi bylo podpisanie kontraktu z AZS Koszalin.....a dziennikarze mogliby weryfikowac wiadomosci...Heerkt przeciez podpisal kontrakt juz w piatek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 czerwca 2011, 11:49

Jakoś nie wierze w nagłe odrodzenie ŁKS. Nie ma czym . Nie ma kim.

Trześniewski to obok Jabłońskiego z MUKSU - najwięksi BAJKOPISARZE jeśli chodzi o środowisko żenskiego basketu.

A MIREK Trześniewski w ostatnich latach to już wegetuje dosłownie.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 czerwca 2011, 14:01

mam wrazenie ze w raz zakonczeniem Eurobasketu w Łodzi zakonczy sie temat odrodzenia sie koszykówki w ŁKS-ie. Ale z drugiej strony trzymajmy kciuki za ŁKS!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

concierge
Nowy na forum

Postautor: concierge » 13 czerwca 2011, 14:21

Ja mam takie zapytanie, mianowicie: czy te wszystkie off topicki są potrzebne ?
To jest chyba temat o transferach a w mojej subiektywnej opinii ok. 15 stron jest do wyrzucenia....

sorki za off...

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 13 czerwca 2011, 15:08

Ale o co konkretnie chodzi? Przeciez to tez jest o transferach (ŁKS zapowiada transfery, jedni sie ciesza, inni podaja to w watpliwosc...). Poza tym to jest forum, a forum to miejsce, gdzie mozna sobie podyskutowac - a nie sucha baza danych. Chyba ze cos pomylilem...

Aha, pytasz, czy to potrzebne. Moze Tobie nie, a innym uzytkownikom (na przyklad tym, ktorzy sie wypowiadaja) owszem?

Jesli sie uprzec, to mozna powiedziec, ze cale to forum jest niepotrzebne, a moze nawet i koszykowka:P

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 13 czerwca 2011, 15:13

concierge pisze:Ja mam takie zapytanie, mianowicie: czy te wszystkie off topicki są potrzebne ?
To jest chyba temat o transferach a w mojej subiektywnej opinii ok. 15 stron jest do wyrzucenia....

sorki za off...

aa czy twoj offtop jest potrzebny...?! czlowiek zastanow sie co piszesz i gdzie piszesz. Tak jak napisal Kanpak - dyskusja jest o transferach, a temat brzmi - "TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012". Jak bedziesz mial swoje forum to bedziesz sobie mogl kasowac 15 stron postow na temat 8)
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

concierge
Nowy na forum

Postautor: concierge » 13 czerwca 2011, 21:40

aa czy twoj offtop jest potrzebny...?! czlowiek zastanow sie co piszesz i gdzie piszesz. Tak jak napisal Kanpak - dyskusja jest o transferach, a temat brzmi - "TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012". Jak bedziesz mial swoje forum to bedziesz sobie mogl kasowac 15 stron postow na temat 8)[/quote]

może przeprosiłem za off.... yhmmm

faktycznie stiwrdzenie typu "tak tak ŁKS najpierw niech wykupi Dzika Karte a potem niech sie wzmacnia. Dziwna sprawa z tym ŁKSem pilkarze i koszykarze bez siana a koszykarki kasa sypia"

tak dużo wnosi do tematu transferów że ho ho ho....

ps. od razu najlepiej zagryść i zaszczuć człowieka.... bo atak już przeprowadzacie, własnie forum jest po to by wyrażac swoją subiektywną opinię na każdy temat

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 13 czerwca 2011, 23:43

Admini - przenieście tę dyskusję powyżej do odpowiedniego wątku, np. Co słychać w Toruniu - tam też idą na ilość ;)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”