ME 2011 w Polsce
Moderatorzy: ann, BARTOLINO, rzymi, Ałgaja, Kuba, elen
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: ME 2011 w Polsce
Brawo Niemki ! Rywal jak najbardziej do ogrania. (Chociaz kwalifikacje moga byc w niezlym gazie).
Plan na weekend: Sobota zwyciestwo z Czarnogóra w niedziele z Niemkami... a w poniedzialek powalczyc z Hiszpankami !!
2 zwyciestwa to minimum zeby marzyc o Olimpiadzie: )
Plan na weekend: Sobota zwyciestwo z Czarnogóra w niedziele z Niemkami... a w poniedzialek powalczyc z Hiszpankami !!
2 zwyciestwa to minimum zeby marzyc o Olimpiadzie: )
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Cieszy mnie taki wynik, chociaż z drugiej strony nasz sasiad z Zachodniej granicy ma już wystarczajacą ilość uczestnictw w ME w róznego rodzaju dyscyplinach, toteż w sumie jakby Niemi się nei zakwilifikowały nic by im się nie stało. Nie muszą błyszczeć we wszystkim.
No ale dobra mamy Niemry w grupi i pomiędzy bajki nalezy włozyć stwierdzenia, że teraz "Niemki będą w sztosie" albo "Niemki są zgrane dzięki zwycięstwom w AQR" ( daruje sobie cytowanie całej przydługasnej nazwy, a ludziom w FIBIE życzę aby dalej mieli inwencję w wymyślaniu kolejnych nazw tego typu np jakiejś dłuzszej nazwy na ME - z pewnoscia wszystko przełoży sie na popularyzację dyscypliny
), czy też "wywalczając awans kiedy nikt na nie nie stawiał, wyzwoli się wsród nich dodatkowa chęć walki" itp itd i inny bełkot w podobnym stylu jaki z pewnością będzie się toczył z ust trenera reprezentacji Niemiec .
Wszystko to - bujda - tzn nie patrzmy na rywalki tylko skupmy się na własnej grze a powinno być dobrze. Bez własnie sluchania bezsensownej otoczki jak to inne zespoły są zgrane i "teraz nam pokażą". Twardo w obronie i spokój.
Jakby powiedział niezwykle dosadny w ocenach sportowego życia a takze nie raz wulgarny ( także w tym przypadku) popularny Jabol Wegierki najprawdopodobniej czując opór Niemek się "pos...." i dalej nie dokończę nie chcąc do końca sprzyjać popularyzacji tego typu wulgarnych okresleń ( pomimo znacznego jednakże do nich w tym przypadku przyczynku).
Niemki posiadają znikome doświadczenie jeśli chodzi o ME., z pewnością mniejsze od nas więc trzeba walczyć.
Do boju dziewczyny - skoro z Bourges co roku Vincent może wyciągnąć cos ekstra z w sumie słabego materiału, to dlaczego nie miałby u nas zapoczątkować Maciejewski.
Dajmy Darkowi kredyt zaufania na ME ( aczkolwiek jak znam siebie w przypadku słabego wystepu na Me rozpocznie się polskie piekiełko i Coach zostanie m.in przeze mnie ostro obsmarowany) - póki co jednak liczmy, że mu wyjdzie i przygotowania do ME pod jego wodzą nie poszły na marne.
Na olimpiadę szanse mamy znikome -wiadomo, ze będzie ciężko. Ja bym był zadowolony gdybyśmy dostali się do "ósemki" i walcząc o miejsca 5-8 odnieslibyśmy chociaz jedno zwycięstwo ( tak aby wylądowac na 6 albo 7 miejscu) W przypadku walki o piąte miejsce w cuda nie wierze, bo niestety Polki już wielokrotnie pokazywały jak się prezentują mając nóż na gardle.
No ale dobra mamy Niemry w grupi i pomiędzy bajki nalezy włozyć stwierdzenia, że teraz "Niemki będą w sztosie" albo "Niemki są zgrane dzięki zwycięstwom w AQR" ( daruje sobie cytowanie całej przydługasnej nazwy, a ludziom w FIBIE życzę aby dalej mieli inwencję w wymyślaniu kolejnych nazw tego typu np jakiejś dłuzszej nazwy na ME - z pewnoscia wszystko przełoży sie na popularyzację dyscypliny
Wszystko to - bujda - tzn nie patrzmy na rywalki tylko skupmy się na własnej grze a powinno być dobrze. Bez własnie sluchania bezsensownej otoczki jak to inne zespoły są zgrane i "teraz nam pokażą". Twardo w obronie i spokój.
Jakby powiedział niezwykle dosadny w ocenach sportowego życia a takze nie raz wulgarny ( także w tym przypadku) popularny Jabol Wegierki najprawdopodobniej czując opór Niemek się "pos...." i dalej nie dokończę nie chcąc do końca sprzyjać popularyzacji tego typu wulgarnych okresleń ( pomimo znacznego jednakże do nich w tym przypadku przyczynku).
Niemki posiadają znikome doświadczenie jeśli chodzi o ME., z pewnością mniejsze od nas więc trzeba walczyć.
Do boju dziewczyny - skoro z Bourges co roku Vincent może wyciągnąć cos ekstra z w sumie słabego materiału, to dlaczego nie miałby u nas zapoczątkować Maciejewski.
Dajmy Darkowi kredyt zaufania na ME ( aczkolwiek jak znam siebie w przypadku słabego wystepu na Me rozpocznie się polskie piekiełko i Coach zostanie m.in przeze mnie ostro obsmarowany) - póki co jednak liczmy, że mu wyjdzie i przygotowania do ME pod jego wodzą nie poszły na marne.
Na olimpiadę szanse mamy znikome -wiadomo, ze będzie ciężko. Ja bym był zadowolony gdybyśmy dostali się do "ósemki" i walcząc o miejsca 5-8 odnieslibyśmy chociaz jedno zwycięstwo ( tak aby wylądowac na 6 albo 7 miejscu) W przypadku walki o piąte miejsce w cuda nie wierze, bo niestety Polki już wielokrotnie pokazywały jak się prezentują mając nóż na gardle.
Węgierek szkoda.
Ja chciałbym zauważyć, że jeśli Polki awansują, to w drugiej fazie będą miały stosunkowo łatwych rywali. Francuzki oczywiście są poza zasięgiem, ale Grecja i Łotwa jak najbardziej do ogrania. Zatem może być nawet 3 miejsce w grupie przed ćwierćfinałami, a w drugiej części drabinki może się dziać różnie, dużo silnych i nieobliczalnych zespołów: Turcja, Białoruś, Czechy, Litwa... jest szansa, że pokrzyżują szyki Rosjankom, z kolei na Hiszpanki i Francuzki niejako z definicji nie możemy trafić w ćwierćfinale.
Oczywiście wszystkie te zespoły są od nas personalnie mocniejsze, ale trzeba wierzyć w dziewczyny, liczyć, że zawalczą na własnym parkiecie.
Drabinka w każdym razie wygląda bardzo korzystnie.
Ja chciałbym zauważyć, że jeśli Polki awansują, to w drugiej fazie będą miały stosunkowo łatwych rywali. Francuzki oczywiście są poza zasięgiem, ale Grecja i Łotwa jak najbardziej do ogrania. Zatem może być nawet 3 miejsce w grupie przed ćwierćfinałami, a w drugiej części drabinki może się dziać różnie, dużo silnych i nieobliczalnych zespołów: Turcja, Białoruś, Czechy, Litwa... jest szansa, że pokrzyżują szyki Rosjankom, z kolei na Hiszpanki i Francuzki niejako z definicji nie możemy trafić w ćwierćfinale.
Oczywiście wszystkie te zespoły są od nas personalnie mocniejsze, ale trzeba wierzyć w dziewczyny, liczyć, że zawalczą na własnym parkiecie.
kanpak pisze:Węgierek szkoda.
Grecja i Łotwa pewnie do ogrania, ale dla mnie to silniejsi rywale niż Czarnogóra czy Niemcy, i nie słabsi niż Czechy, Turcja czy Litwa.. Wiec nie miałbym nic przeciwko temu by Chorwatki coś tam namieszały i to one wyszły zamiast jednej z tych drużyn do 2 fazy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
czyli zapowiada cieakwie ten turniej. Sam nie moge sie doczekac meczu Litwa-Rosja i Czechy- Anglia.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Chorwatki nic nie namieszaja, nie maja czym. Nie dosc, ze to jedna z najslabszych druzyn w stawce, to jeszcze beda grac bez kilku podstawowych zawodniczek, a przede wszystkim bez Jelavic.
kanpak pisze: a przede wszystkim bez Jelavic.
Ta okoliczność to akurat znacznie zwiększa ich szanse na przyzwoity wynik:)
Na Niemki w barażach tez chyba nikt nie stawiał
Teoretycznie powinny przegrać 3 mecze, ale jak im będą siedzieć trojki to mogą sie pokusić o jakąś niespodziankę.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Dobra
my tu gadu gadu a juz tylko 2 dni do mistrzostw !!
Ja juz czuje ta atmosfere
Marek Torzewski - DO PRZODU POLSKO !! ;D
http://www.youtube.com/watch?v=jDUzMGgjkA0
Ja juz czuje ta atmosfere
Marek Torzewski - DO PRZODU POLSKO !! ;D
http://www.youtube.com/watch?v=jDUzMGgjkA0
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Umknęła mi ta informacja: u nas transmisje przeprowadza TVP SPORT? Plus czy na regionalnej TVP info też możemy sie spodziewać transmisji?
Ok znalazłem coś takiego:
Transmisje telewizyjne EuroBasket Women 2011
18 czerwca 2011 r. (sobota)
godz. 18:00 Polska - Czarnogóra
19 czerwca 2011 r. (niedziela)
godz. 23:15 Niemcy - Polska (retransmisja)
20 czerwca 2011 r. (poniedziałek)
godz. 9:00 Niemcy - Polska (powtórka)
godz. 17:45 Polska - Hiszpania
godz. 23:20 Polska - Hiszpania (powtórka)
21 czerwca 2011 r. (wtorek)
godz. 9:00 Polska - Hiszpania (powtórka)
22 czerwca 2011 r. (środa)
godz. 17:45 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn D2 - C2)
godz. 23:20 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn D2 - C2)
23 czerwca 2011 r. (czwartek)
godz. 9:00 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn D2 - C2)
godz. 20:20 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn A3 - B1)
24 czerwca 2011 r. (piątek)
godz. 8:05 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn A3 - B1)
godz. 17:45 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn D3 - C3)
godz. 20:20 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn C2 - D1)
godz. 23:20 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
25 czerwca 2011 r. (sobota)
godz. 8:05 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
godz. 10:30 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn C2 - D1)
godz. 16:00 druga faza Mistrzostw Europy
26 czerwca 2011 r. (niedziela)
godz. 11:30 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
godz. 15:20 druga faza Mistrzostw Europy (mecz D1 - C1)
godz. 23:25 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
27 czerwca 2011 r. (poniedziałek)
godz. 9:00 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
godz. 17:50 druga faza Mistrzostw Europy (mecz A2 - B3)
28 czerwca 2011 r. (wtorek)
godz. 9:00 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu mecz A2 - B3)
29 czerwca 2011 r. (środa)
godz. 17:45 pierwszy ćwierćfinał Mistrzostw Europy
godz. 20:20 drugi ćwierćfinał Mistrzostw Europy
30 czerwca 2011 r. (czwartek)
godz. 9:00 powtórka drugiego meczu ćwierćfinału
godz. 13:15 powtórka pierwszego ćwierćfinału
godz. 17:45 trzeci ćwierćfinał Mistrzostw Europy
godz. 20:20 czwarty ćwierćfinał Mistrzostw Europy
godz. 23:20 powtórka trzeciego ćwierćfinału
Nie rozumiem jak można nie przeprowadzić na bieżąco transmisji z meczu z Niemkami....
Transmisje telewizyjne EuroBasket Women 2011
18 czerwca 2011 r. (sobota)
godz. 18:00 Polska - Czarnogóra
19 czerwca 2011 r. (niedziela)
godz. 23:15 Niemcy - Polska (retransmisja)
20 czerwca 2011 r. (poniedziałek)
godz. 9:00 Niemcy - Polska (powtórka)
godz. 17:45 Polska - Hiszpania
godz. 23:20 Polska - Hiszpania (powtórka)
21 czerwca 2011 r. (wtorek)
godz. 9:00 Polska - Hiszpania (powtórka)
22 czerwca 2011 r. (środa)
godz. 17:45 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn D2 - C2)
godz. 23:20 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn D2 - C2)
23 czerwca 2011 r. (czwartek)
godz. 9:00 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn D2 - C2)
godz. 20:20 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn A3 - B1)
24 czerwca 2011 r. (piątek)
godz. 8:05 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn A3 - B1)
godz. 17:45 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn D3 - C3)
godz. 20:20 druga faza Mistrzostw Europy (mecz drużyn C2 - D1)
25 czerwca 2011 r. (sobota)
godz. 8:05 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
godz. 10:30 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu drużyn C2 - D1)
godz. 16:00 druga faza Mistrzostw Europy
26 czerwca 2011 r. (niedziela)
godz. 11:30 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
godz. 15:20 druga faza Mistrzostw Europy (mecz D1 - C1)
godz. 23:25 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
27 czerwca 2011 r. (poniedziałek)
godz. 9:00 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka)
godz. 17:50 druga faza Mistrzostw Europy (mecz A2 - B3)
28 czerwca 2011 r. (wtorek)
godz. 9:00 druga faza Mistrzostw Europy (powtórka meczu mecz A2 - B3)
29 czerwca 2011 r. (środa)
godz. 17:45 pierwszy ćwierćfinał Mistrzostw Europy
godz. 20:20 drugi ćwierćfinał Mistrzostw Europy
30 czerwca 2011 r. (czwartek)
godz. 9:00 powtórka drugiego meczu ćwierćfinału
godz. 13:15 powtórka pierwszego ćwierćfinału
godz. 17:45 trzeci ćwierćfinał Mistrzostw Europy
godz. 20:20 czwarty ćwierćfinał Mistrzostw Europy
godz. 23:20 powtórka trzeciego ćwierćfinału
Nie rozumiem jak można nie przeprowadzić na bieżąco transmisji z meczu z Niemkami....
.
Do tego, co wyżej napisał Saletra - małe uzupełnienie.
Powtórkę meczu Polska-Czarnogóra będzie można obejrzeć w TVPSport nazajutrz (tzn. w niedzielę) o godz. 08:05. Tak podają na stronie telemagazyn.pl.
--------------------------
8928
.
Do tego, co wyżej napisał Saletra - małe uzupełnienie.
Powtórkę meczu Polska-Czarnogóra będzie można obejrzeć w TVPSport nazajutrz (tzn. w niedzielę) o godz. 08:05. Tak podają na stronie telemagazyn.pl.
--------------------------
8928
.
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2011/06/17/tlumak-i-krezel-nie-zagraja-na-me-koszykarek/
Emilia Tłumak i Katarzyna Krężel nie zagrają na mistrzostwach Europy koszykarek. Taką decyzję na dzień przed rozpoczęciem EuroBasketu podjął Dariusz Maciejewski, trener biało-czerwonych.
Ostateczny skład Polek na EuroBasketWomen 2011:
Katarzyna Dźwigalska, Paulina Pawlak, Anna Pietrzak, Małgorzata Babicka, Agnieszka Kaczmarczyk, Elżbieta Mowlik, Agnieszka Skobel, Agnieszka Szott, Justyna Żurowska, Aleksandra Chomać, Patrycja Gulak-Lipka, Ewelina Kobryn.
dziwne to. moim zdaniem powinny wyleciec Babicka i Pietrzak
Emilia Tłumak i Katarzyna Krężel nie zagrają na mistrzostwach Europy koszykarek. Taką decyzję na dzień przed rozpoczęciem EuroBasketu podjął Dariusz Maciejewski, trener biało-czerwonych.
Ostateczny skład Polek na EuroBasketWomen 2011:
Katarzyna Dźwigalska, Paulina Pawlak, Anna Pietrzak, Małgorzata Babicka, Agnieszka Kaczmarczyk, Elżbieta Mowlik, Agnieszka Skobel, Agnieszka Szott, Justyna Żurowska, Aleksandra Chomać, Patrycja Gulak-Lipka, Ewelina Kobryn.
dziwne to. moim zdaniem powinny wyleciec Babicka i Pietrzak
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
A czemu Pietrzak i Babicka? Bo Pietrzak mało doświadczona? Bo Babicka grała słabo w sparingach? A Krężel i Tłumak grały lepiej?
Jak dla mnie to poza Kobryn, Żurowską, Mowlik i Szott, to z całej reszty każde dwie mogły wylecieć, bo prezentują podobny poziom. Trener postawił na taki wariant.
Jak dla mnie to poza Kobryn, Żurowską, Mowlik i Szott, to z całej reszty każde dwie mogły wylecieć, bo prezentują podobny poziom. Trener postawił na taki wariant.