ME 2011 w Polsce
Moderatorzy: ann, BARTOLINO, rzymi, Ałgaja, Kuba, elen
Re: ME 2011 w Polsce
Coz, decyzja trenera. Można ja obronić, ale byłoby niesmaczne gdyby np po me okazało sie ze Babicka znajdzie sie w Gorzowie 
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
shineonball
- Żak
Polki statystycznie:
Katarzyna Krężel (7meczy - śr. 4,4pkt)
Anna Pietrzak (7meczy - śr. 4,0pkt)
Małgorzata Babicka (6meczy - śr. 3,8pkt)
Emilia Tłumak (7meczy - śr. 2,6pkt)
Katarzyna Krężel (7meczy - śr. 4,4pkt)
Anna Pietrzak (7meczy - śr. 4,0pkt)
Małgorzata Babicka (6meczy - śr. 3,8pkt)
Emilia Tłumak (7meczy - śr. 2,6pkt)
bart_81 pisze:A czemu Pietrzak i Babicka? Bo Pietrzak mało doświadczona? Bo Babicka grała słabo w sparingach? A Krężel i Tłumak grały lepiej?
Jak dla mnie to poza Kobryn, Żurowską, Mowlik i Szott, to z całej reszty każde dwie mogły wylecieć, bo prezentują podobny poziom. Trener postawił na taki wariant.
a temu ze Pietrzak niewiele umie poza rzutem z dystansu, a pozatym mamy już dwie dobre rozgrywajki, których poziom jest wiele wyzszy niz Pietrzak.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Shavo pisze:bart_81 pisze:A czemu Pietrzak i Babicka? Bo Pietrzak mało doświadczona? Bo Babicka grała słabo w sparingach? A Krężel i Tłumak grały lepiej?
Jak dla mnie to poza Kobryn, Żurowską, Mowlik i Szott, to z całej reszty każde dwie mogły wylecieć, bo prezentują podobny poziom. Trener postawił na taki wariant.
a temu ze Pietrzak niewiele umie poza rzutem z dystansu, a pozatym mamy już dwie dobre rozgrywajki, których poziom jest wiele wyzszy niz Pietrzak.
Czy dobre to mozna polemizowac:) ok a Babicka czemu Ci sie nie podoba? a lepsza byłaby Krężel lub Tłumak?
bart_81 pisze:Shavo pisze:bart_81 pisze:A czemu Pietrzak i Babicka? Bo Pietrzak mało doświadczona? Bo Babicka grała słabo w sparingach? A Krężel i Tłumak grały lepiej?
Czy dobre to mozna polemizowac:) ok a Babicka czemu Ci sie nie podoba? a lepsza byłaby Krężel lub Tłumak?
Krężel akurat lepsza od Babickiej - a przynajmniej duzo wiecej wnosi do gry
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
No tak poparłeś swoje stwierdzenie wieloma argumentami...
Jak dla mnie to Krężel wnosi coś do gry jak jej siedzi rzut, a z tym różnie bywa. Bo w obronie to jest cienka jak barszcz. I na tym polu Babicka na pewno z nią wygrywa.
Jak dla mnie to Krężel wnosi coś do gry jak jej siedzi rzut, a z tym różnie bywa. Bo w obronie to jest cienka jak barszcz. I na tym polu Babicka na pewno z nią wygrywa.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:Coz, decyzja trenera. Można ja obronić, ale byłoby niesmaczne gdyby np po me okazało sie ze Babicka znajdzie sie w Gorzowie
nie wiem po co knujesz takie teorie...
Pozatym Krezel nigdy (charakterologicznie nie pasowala do zespolu Maciejewskiego) - tak przynajmniej bylo w Gorzowie... byc moze i reprezentacji... a ze niczym specjalnym go nie zachwycila... kogos musial usunac
Co do Pietrzak ... mysle ze decyzja spowodowana byla tym ze w razie kontuzji ktorejs z rozgrywajacych zostalibysmy "z reka w nocniku"... bo trener Maciejewski nigdy nie gral jedna rozgrywajaca przez 40 minut !.
Zreszta nad czym wy sie spuszczacie, wiadome jest ze i tak 11-12 zawodniczka nie pogra wiele na ME. Wiec czy to odpadla Krezel czy Babicka nie ma raczej wielkiego znaczenia...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:Greebo pisze:Coz, decyzja trenera. Można ja obronić, ale byłoby niesmaczne gdyby np po me okazało sie ze Babicka znajdzie sie w Gorzowie
Pozatym Krezel nigdy (charakterologicznie nie pasowala do zespolu Maciejewskiego) -
To co wogole robiła w 14-stce? I po co szopka z decyzja w piatek a nie od razu po jej otrzymaniu?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:Endrju pisze:Greebo pisze:Coz, decyzja trenera. Można ja obronić, ale byłoby niesmaczne gdyby np po me okazało sie ze Babicka znajdzie sie w Gorzowie
Pozatym Krezel nigdy (charakterologicznie nie pasowala do zespolu Maciejewskiego) -
To co wogole robiła w 14-stce? I po co szopka z decyzja w piatek a nie od razu po jej otrzymaniu?
Chyba taka decyzja nie zostaje podjeta od tak sobie... tylko sztab szkoleniowy ta decyzje musial przeanalizowac?[/quote]
PS i nie zachowuj sie jak wczesniej co niektore placzki z Torunia (co sie wyzalaly ze ich zawodniczek nie ma w kadrze...)
Taka decyzja zostala podjeta i nic swoim gadaniem nie zmienisz. Po ME ocenisz prace selekcjonera. Tyle w temacie.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
i dobrze ze Szpila nie bedzie grała. Ma zasłuzone wakacje i moze spokojnie przygotowywac sie do kolejnego sezonu!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Nie podobają mi się te decyzje kadrowe i to bardzo. Odstrzeliłbym osobiście Babę i Chomać.
Mam nadzieję, że Darek ma w tych wszystkich wyborach jakąś wizję - jeśli wygra z Montenegro i Niemkami to okaże się, że podjął dobre decyzje.
Z potencjalną lawiną krytyki wstrzymam się zatem zakończenia grupówki.
Mam nadzieję, że Darek ma w tych wszystkich wyborach jakąś wizję - jeśli wygra z Montenegro i Niemkami to okaże się, że podjął dobre decyzje.
Z potencjalną lawiną krytyki wstrzymam się zatem zakończenia grupówki.
hermes46 pisze:i dobrze ze Szpila nie bedzie grała. Ma zasłuzone wakacje i moze spokojnie przygotowywac sie do kolejnego sezonu!
No nie wiem....
-
reaktywacja
- Junior
Pietrzak jakiś tam potencjał ma, choć dla mnie bez dwóch zdań lepsza na dziś jest od niej Idczak. Też myślę, że Babicka pójdzie do Gorzowa, więc trener woli ją trenować (i tak raczej za dużo na ME nie pogra). Dla mnie obie decyzje nieco dziwne, ale w końcu to jego układanka. Ja się po tej ekipie nie spodziewam zbyt wiele, ale mam wielką nadzieję że jakoś wyjdziemy z grupy, bo tylko w ten sposób atmosfera tych mistrzostw może przestać przypominać puchar szkolny...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
.
Niestety, zaczynają się potwierdzać obawy, że ME mogą być kompromitacją PZKosz i antyreklamą dla Polski.
Do Bydgoszczy dotarł wczoraj korespondent białoruskiego portalu o koszykówce. Pisze, że o tym co będzie działo się w Łucznicce w najbliższym czasie, można dowiedzieć się z plakatów (banerów) reklamujących koncert Jean Michel Jarre'a, który odbędzie się 15 listopada 2011, i że takich plakatów (banerów) jest wszędzie pełno (tak jak w Mińsku jest pełno reklam "Superlotto"). Natomiast reklam ME trzeba by ze świecą szukać.
Poza tym, pisze mniej więcej tak:
"W centrum akredytacji pracują wolontariusze ..... którzy masowo nie znają angielskiego.
..... Trzy razy byłem świadkiem, a raz sam znalazłem się w sytuacji, gdy po zadaniu Jankowi jakiegoś pytania (na przykład o grafik treningów reprezentacji Białorusi w najbliższych dniach), Janek wzywał na pomoc Jacka, który z kolei biegł na drugie piętro kompleksu - po Janasa, który dzwonił do jakiegoś Jarka, który z kolei zna chłopaka jakoś tam "spikającego" po angielsku. W rezultacie dziennikarze jak samotne topole stali w centrum prasowym, podczas gdy wokół nich odbywała się operacja poszukiwawcza ..... ".
Cały artykuł, okraszony zdjęciami, tutaj:
http://www.basket.by/node/4578
------------------------------------------------------
9220
.
Niestety, zaczynają się potwierdzać obawy, że ME mogą być kompromitacją PZKosz i antyreklamą dla Polski.
Do Bydgoszczy dotarł wczoraj korespondent białoruskiego portalu o koszykówce. Pisze, że o tym co będzie działo się w Łucznicce w najbliższym czasie, można dowiedzieć się z plakatów (banerów) reklamujących koncert Jean Michel Jarre'a, który odbędzie się 15 listopada 2011, i że takich plakatów (banerów) jest wszędzie pełno (tak jak w Mińsku jest pełno reklam "Superlotto"). Natomiast reklam ME trzeba by ze świecą szukać.
Poza tym, pisze mniej więcej tak:
"W centrum akredytacji pracują wolontariusze ..... którzy masowo nie znają angielskiego.
..... Trzy razy byłem świadkiem, a raz sam znalazłem się w sytuacji, gdy po zadaniu Jankowi jakiegoś pytania (na przykład o grafik treningów reprezentacji Białorusi w najbliższych dniach), Janek wzywał na pomoc Jacka, który z kolei biegł na drugie piętro kompleksu - po Janasa, który dzwonił do jakiegoś Jarka, który z kolei zna chłopaka jakoś tam "spikającego" po angielsku. W rezultacie dziennikarze jak samotne topole stali w centrum prasowym, podczas gdy wokół nich odbywała się operacja poszukiwawcza ..... ".
Cały artykuł, okraszony zdjęciami, tutaj:
http://www.basket.by/node/4578
------------------------------------------------------
9220
.
- Jack Napier
- Amator
Saletra pisze:Nie rozumiem jak można nie przeprowadzić na bieżąco transmisji z meczu z Niemkami....
W niedziele jedzie ekstraliga żużlowa ... sport nieporownywalnie bardziej popularny od kobiecej koszykowki. Zwykly ligowy mecz ma dla ludzi o wiele wieksze znaczenie niz caly turniej Eurobasketu. I nie ma znaczenia tu fakt, ze impreza jest w Polsce. Trzeba miec na uwadze, ze kosz w wykonaniu kobiet to sport niszowy... zreszta powiniennes zdawac sobie z tego sprawe jesli chociaz raz odwiedziles Krzesiny podczas meczu AZS.