ME 2011 w Polsce

Forum poświęcone zbliżającym się ME w Polsce

Moderatorzy: ann, BARTOLINO, rzymi, Ałgaja, Kuba, elen

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Re: ME 2011 w Polsce

Postautor: hellraiser » 22 czerwca 2011, 19:05

Nie chcę bronić trenera jeżeli chodzi o Żurowską ale...
OK Żurowska jest bez formy a i psychikę ma cieniutką (albo przede wszystkim psychikę).Ale kogo w zamian ma wstawić Maciejewski-Leciejewską??
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2011, 19:07

hellraiser pisze:Nie chcę bronić trenera jeżeli chodzi o Żurowską ale...
OK Żurowska jest bez formy a i psychikę ma cieniutką (albo przede wszystkim psychikę).Ale kogo w zamian ma wstawić Maciejewski-Leciejewską??

Nie ma kogo wstawić,bo dziewczyny typu Tłumak czy Czarnecka poszły na trawę. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 czerwca 2011, 19:07

te co mógłby wystawić w jej miejsce wywalił z kadry na dzień przed rozpoczęciem ME.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2011, 19:09

ann pisze:te co mógłby wystawić w jej miejsce wywalił z kadry na dzień przed rozpoczęciem ME.

a później się dziwimy,że taka czy owaka ma dosyć kadry. To co się dzieje nie jest normalne. Łotwa była do "pyknięcia"!!! i tego najbardziej żal.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 czerwca 2011, 19:12

matrix pisze:
ann pisze:te co mógłby wystawić w jej miejsce wywalił z kadry na dzień przed rozpoczęciem ME.

a później się dziwimy,że taka czy owaka ma dosyć kadry. To co się dzieje nie jest normalne.

dlatego m.in jestem absolutną przeciwniczką tego, że trener kadry jest także trenerem klubowym...
nie chcę się tutaj nad nikim pastwić, ani nad trenerem ani nad Żurowską, ale jak dziewczyna, która miała być jedną z liderek kadry ma po 4 spotkaniach średnio 5,5 ppg(ze skutecznościa za 3 16%), 2,8 rpg a trener uparcie stosuje swoją "hokejową" rotację bez względu na to, co się dzieje na boisku, to coś jest nie tak.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 czerwca 2011, 19:17

A o kim mówicie o Tłumak. Niby za kogo-za Justyne. Jest słabsza od Żurowskiej i dodatkowo kompletnie nie nadaje się na 4.

Nie wprowadzajmy demagogi. OK na razie trener przegrał 1 mecz.Dzisiejszy przez złą taktykę w stosunku do Kobryn a nie przez personalia.W pozostałych meczach pokazał taktykę na europejskim poziomie W lepszym skutkiem-z Hiszpanią lub gorszym z Czarnogórą.Al na ławce ( w poprzednich meczach) na pewno nie ustępował od swoich zagranicznych kolegów. Teraz przegrał z Dżordżem, ale pokonał go w PLKK -więc nie można powiedzieć że jest słabszym trenerem od Greka.
Obrazek

aybeesea
Nowy na forum

Postautor: aybeesea » 22 czerwca 2011, 19:20

ann pisze:

te co mógłby wystawić w jej miejsce wywalił z kadry na dzień przed rozpoczęciem ME.

Krężel na czwórce... bardzo interesujące...
Mecz przegrany, trudno, ale może bez paranoi

BTW: Ja też jestem "absolutnym przeciwnikiem" żeby trener kadry był trenerem klubowym. Na początek zacząłbym od trenera kadry Hiszpanii :)
Ten wredny Maciejewski lansuje Żurowską a Wielebnowska, Leciejewska i Trześniewska w odstawce. Karygodne.

(dla uspokojenia nerwów dodam że wszystkie cztery to moje ulubione zawodniczki - kolejność dowolna)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2011, 19:21

hellraiser pisze:A o kim mówicie o Tłumak. Niby za kogo-za Justyne. Jest słabsza od Żurowskiej i dodatkowo kompletnie nie nadaje się na 4.

No wybacz,ale po tym co pokazuje Justyna na tych mistrzostwach słabiej grać się nie da. Darek M. to ambitny człowiek,ale słabości do pewnych koszykarek się nie ustrzegł,a tego nie powinien robić trener zwłaszcza taki,który nie prowadzi swoje prywatne poletko tylko narodową reprezentację-wizytówkę polskiego basketu. 8)
PS.Myślisz,ze takie,a nie inne postępowanie pana Maciejewskiego nie budzi niezdrowych emocji w drużynie(pomeczowa wypowiedź Patrycji Gulak tylko mnie w tym utwierdziła)?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 czerwca 2011, 19:25

W pozostałych meczach pokazał taktykę na europejskim poziomie W lepszym skutkiem-z Hiszpanią lub gorszym z Czarnogórą.Al na ławce ( w poprzednich meczach) na pewno nie ustępował od swoich zagranicznych kolegów

o! :lol:
niestety Darkowe streetballowe granie na takich imprezach jak ME się nie sprawdza.

Krężel na czwórce... bardzo interesujące...

akurat miałam na myśli Tłumak i Czarnecką(choć fakt, ona odpadła chyba tydzień przed ME)

Na początek zacząłbym od trenera kadry Hiszpanii

trener kadry Hiszpani jest trenerem w PLKK, podobnie jak trener kadry Łotwy zresztą(był)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2011, 19:26

ann pisze:trener kadry Hiszpani jest trenerem w PLKK, podobnie jak trener kadry Łotwy zresztą (był)

ale nie ma to notabene wpływu na personalne wybory.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 22 czerwca 2011, 19:30

W tej kadrze nie może być zdrowej atmosfery - wywołuje to osoba trenera - właściwie chętne do współpracy z nim są tylko zawodniczki z Gorzowa oraz te które kiedyś już grały w Gorzowie (Babicka,Chomać) .
Zresztą poszczególne koszykarki w tej kadrze wcale nie darzą się mega wielką sympatią - niektóre wręcz antypatią - tylko o tym się nie mówi 8)
Gra na 2 centry to mogłaby być dobra opcja - Gulak brylowała w sparingach a na ME.......wogóle nie gra bo trenejro woli stawiać na swoje gorzowskie gwiazdy typu Żurowska , Kaczmarczyk - które na maxa dają ciała...
Tak czy siak - trener będzie rozliczany - za wyniki , za atmosferę - tą sportową - i te wszystkie absencje niektórych zawodniczek - które wywołane były za jego kadencji.

PS . Najlepiej gdyby trenerem POLEK został obcokrajowiec - nie mający wcześniej możliwości prowadzenia polskiego klubu. Być może to by ozdrowiło klimat. a tak to trener klubowy - DAREK - faworyzuje na ME swoją stajnie.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 22 czerwca 2011, 20:13

a ja chcialem napisac o jednym.....dla mnie widok bardzo zadowolonej Mowlik jakas minute po spotkaniu dramatyczny....tak wyglada Polska koszykarka po meczu ktory mogl decydowac o byc albo nie byc..........pokazuje to ze nie ma tam takiej prawdziwej sportowej zlosci...rozumiem ze dziecko na rekach ale no k......!!!!!! nie przesadzajmy przegralismy mecz , brdzo wazny mecz......

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 czerwca 2011, 20:15

tommiiii pisze:a ja chcialem napisac o jednym.....dla mnie widok bardzo zadowolonej Mowlik jakas minute po spotkaniu dramatyczny....tak wyglada Polska koszykarka po meczu ktory mogl decydowac o byc albo nie byc..........pokazuje to ze nie ma tam takiej prawdziwej sportowej zlosci...rozumiem ze dziecko na rekach ale no k......!!!!!! nie przesadzajmy przegralismy mecz , brdzo wazny mecz......

to jest tylko wyznacznikiem wcześniejszego postu. Mina i wypowiedź Biby to było to na co być może liczyłeś w przypadku Eli(jednej z lepszych polskich koszykarek na tym turnieju o ile o czymś takim w przypadku porażek można mówić).8)

friel
Kadet

Postautor: friel » 22 czerwca 2011, 20:18

Zawezmę tu pewną wypowiedź, bo co ciekawe wpisy mozna określić jako Pier.... farmazonów i moderatoży mogą się gniewać ale taka prawda .

Co do Żurowskiej absolutne dno jeżeli idzie o formę bez 2 zdań . W całym meczu 1 celny rzut co prawda za 3 ale ....
Co do Eweliny spece i eksperci nie zauważają ,że dziewczyna daje ciała jest solidną centerką ,ale nic ponad to. Nie wypracowuje zbiórek na tych mistrzostwach, jak nie dostanie podania do wykończenia rzutu nie ma z niej żadnego pożytku. Jak chce ktoś dyskutować proszę przewinąć mecz i zobaczyć kto zbierał : Dźwigalska z Skobel no genialny duet centrów sytuacja z wypuszczeniem piłki genialna,spóźniała się i denerwowała mnie co najmniej jak Żurowska .
Nasz towar eksportowy w starciu z Europejską rzeczywistością blednieje .
Wybronię trenera przed durnym i deb...ym zarzutem faworyzowanie Żurowskiej w tym meczu oddała 4 niecelne i ława wyszła na parkiet kiedy Aga oddychała już rękawami ,a przy okazji BARDZO dobry mecz Agi niestety przy słabszym meczu Babickiej .
Co do Mowlik świetnie zaczęła trójkami, 2 pudła i zaczynają się ręce trząść za mało odwagi ma dziewczyna
Kaśka zagrała tragiczny mecz jeżeli idzie o szybki atak dużo lepiej z pozycyjnym rozprowadzaniem i kawał serca w obronie ,ale straty głupie i oprócz jej serca na parkiecie będziemy o nich pamiętać
bezbarwnie po za rzutem za 3 a i ten był chyba tylko jeden zagrała Paulina dno w obroni,e w ataku chaos ciekawa sytuacja była w 3 kwarcie był czas trener rozrysował akcje krzyczał widzieliśmy chyba wszyscy co było rozrysowane Paulina skróciła akcje i jaki był efekt pozostawimy bez komentarza(tak jak i jej poczynania w obronie) .

Słowem dobrze to wyglądało 2 kwarty dobra skuteczność maskowała fatalną grę pod koszem .
Żałuję że nie posadził na dłużej Żurowskiej z Kobryń dużo lepiej wyglądała gra z Agą na centrze i Gulak na 4 chaos w obronie przeciwniczek ,aż miło i bardzo dobra defensywa w tym momencie ciekawe z czego niekonsekwencja wynika .
odnosząc się do fermentu w kadrze .
Jeżeli zawodniczki które nic w Europie nie ugrały obrażają się na trenera kadry ,a nie są mega gwiazdami to coś z ich głowami jest nie tak
"Faworyzuje swoje" a co miał wybrać sprawdźmy : Leciejewska kontuzja , K....c pseudo kontuzjowana, Gajda ma w d..., Biba (no coment) jej komentarze w tvp też pominiemy ,Daria -kontuzja , nawet Piekarska więc kto miał grać ?
Przypomnę wszystkim sklerotykom ,że przed mistrzostwami duet Kaczmarczyk Żurowska notował bardzo dobre gry w play offach i wyglądało na to że jest w gazie więc Żurowska wylądowała w kadrze ,a jak gra no cóż tak gra .
wiem to ciężko ocenić na chłodno może za 2 -3 tyg po euro ktoś podejmie się takiej oceny .
w męskim koszu zagraniczny trener nic nie pomógł .
Teraz kadra wygląda i ma pomysł na grę choć miejscami jest chaos .
Nasze porażki biorą się raczej z braku materiału w postaci solidnie grających zawodniczek

ann: moderatoży się nie gniewają, przynajmniej ja :lol:
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2011, 20:29 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 czerwca 2011, 20:19

tak sobie oglądam mecz Hiszpani z Francją i zastanawiam się czy dziewczyny Hernandeza się rozkręcą? póki co, to co widziałam w Spodku na żywo i dziś w necie to słabizna straszna...

Wróć do „EUROBASKET-ME KOBIET W POLSCE ( UWAGA: za kilka dni podforum będzie przeniesione do działu Europa/Świat )”