WNBA 2012

Informacje na temat najlepszej zawodowej ligi świata - WNBA, Wszystko o MŚ, rozgrywkach na innych kontynentach

Moderatorzy: rzymi, Ałgaja, przemoe

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: WNBA 2011

Postautor: Shavo » 12 czerwca 2011, 13:46

paulo2907 pisze:
Shavo pisze:Holt grała trzy mecze w tym sezonie - w pierwszym PRE rzuciła 25 pkt, a w RZ kolejno 11 i 4pkt. Punktowo nie jest źle, ale skutecznośc rzeczywiście bardzo słaba. Ale w takim razie kogo proponujesz na zmienniczke? - Holt wychodziła w s5. Nawet jesli zmienniczka byłaby Jackson albo Lacy to rotacji nie ma juz praktycznie żadnej...

A co do Minnesoty - masz racje Storm dostały i to baaaaaaaaardzo... ale jednak Minnesota ma bardzo szeroką ławkę

Od kiedy punkty w meczach przedsezonowych świadczą o przydatności i formie danej zawodniczki?! :shock: Holt ma średnią 7,5 pkt z fatalną skutecznością, a nie ponad 13 pkt. Nie rozumiem też powodów do rozpaczy, zwłaszcza że Holt nie była żadną gwiazdą, a tylko solidną zawodniczką. To profesjonalna drużyna i na pewno będą tak kombinować, żeby na tą pozycję ściągnąć jakąś porządną zawodniczkę. To nie PLKK i - nie przymierzając - ŁKS... :P

chodzi mi wlasnie o to, ze Tulsa traci solidną zawodniczkę. A te 7,5 pkt to zawsze cos... a co do meczu przedsezonowego - to czemu nie swiadczy on o formie zawodniczki?! myslę ze kazdy mecz - obojetnie czy jest to pre czy rz swiadczy o jej formie. mysle ze inaczej bysmy dyskutowali gdyby Holt rzucala 3ppg... a jesli Holt jest w s5 to nie jest to zawodniczka "jakas tam"...
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 czerwca 2011, 14:25

Shavo pisze:
paulo2907 pisze:Od kiedy punkty w meczach przedsezonowych świadczą o przydatności i formie danej zawodniczki?! :shock: Holt ma średnią 7,5 pkt z fatalną skutecznością, a nie ponad 13 pkt. Nie rozumiem też powodów do rozpaczy, zwłaszcza że Holt nie była żadną gwiazdą, a tylko solidną zawodniczką. To profesjonalna drużyna i na pewno będą tak kombinować, żeby na tą pozycję ściągnąć jakąś porządną zawodniczkę. To nie PLKK i - nie przymierzając - ŁKS... :P

chodzi mi wlasnie o to, ze Tulsa traci solidną zawodniczkę. A te 7,5 pkt to zawsze cos... a co do meczu przedsezonowego - to czemu nie swiadczy on o formie zawodniczki?! myslę ze kazdy mecz - obojetnie czy jest to pre czy rz swiadczy o jej formie. mysle ze inaczej bysmy dyskutowali gdyby Holt rzucala 3ppg... a jesli Holt jest w s5 to nie jest to zawodniczka "jakas tam"...

No sorry, ale na miejscu trenera krew by mnie zalała, gdyby zawodniczka w dwóch pierwszych meczach sezonu miała po 2/10 za 2 pkt i do tego żadnej celnej "trójki" na kilka prób... Czy ważny byłby wtedy mecz przedsezonowy - co prawda z mistrzyniami ligi? Takie mecze to jednak zupełnie inna bajka niż te w lidze, po prostu jakby mocniejszy trening. Poza tym kontuzji Holt nie można w żaden sposób porównać choćby z wyłączeniem na prawie cały sezon Augustus dwa sezony temu - na jej absencji Minnesota niewątpliwie sporo wówczas straciła. Takich zawodniczek jak Holt jest sporo w WNBA i okolicach, a takich jak Augustus - już niekoniecznie i żaden klub nie pozbywa się ich lekką ręką.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 12 czerwca 2011, 14:54

paulo2907 pisze:
Shavo pisze:
paulo2907 pisze:Od kiedy punkty w meczach przedsezonowych świadczą o przydatności i formie danej zawodniczki?! :shock: Holt ma średnią 7,5 pkt z fatalną skutecznością, a nie ponad 13 pkt. Nie rozumiem też powodów do rozpaczy, zwłaszcza że Holt nie była żadną gwiazdą, a tylko solidną zawodniczką. To profesjonalna drużyna i na pewno będą tak kombinować, żeby na tą pozycję ściągnąć jakąś porządną zawodniczkę. To nie PLKK i - nie przymierzając - ŁKS... :P

No sorry, ale na miejscu trenera krew by mnie zalała, gdyby zawodniczka w dwóch pierwszych meczach sezonu miała po 2/10 za 2 pkt i do tego żadnej celnej "trójki" na kilka prób... Czy ważny byłby wtedy mecz przedsezonowy - co prawda z mistrzyniami ligi? Takie mecze to jednak zupełnie inna bajka niż te w lidze, po prostu jakby mocniejszy trening. Poza tym kontuzji Holt nie można w żaden sposób porównać choćby z wyłączeniem na prawie cały sezon Augustus dwa sezony temu - na jej absencji Minnesota niewątpliwie sporo wówczas straciła. Takich zawodniczek jak Holt jest sporo w WNBA i okolicach, a takich jak Augustus - już niekoniecznie i żaden klub nie pozbywa się ich lekką ręką.

ale jednak Tulsa to nie Minnesota. Porównaj sobie sklad Minnesoty, ktora ma o wiele dłuzsza lawke niz Tulsa. Holt była jedną z niewielu liderek Tulsy, wiec strata zawodniczki takiej jak ona to dla TULSY cios... mam nadzieje ze Shock sprowadzi kogos takiego jak Amber albo nawet lepszą ;)

P.S. gdyby Tulsa miala kilka zaowdniczek typu Holt to bym o tym nie pisal, ale zepsol ten jest moim zdaniem najslabszy w tegorocznej WNBA, wiec co za tym idzie zawodniczki sa przecietne. A pozatym zobacz sobie na statsy Holt z tamtego sezonu - skutecznosc jakos nie powalala, ale nie byla tez zla. A te dwa/trzy mecze ktore zagrała w tym sezonie nie moga odzwierciedlac jej skutecznosci. 8)
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 12 czerwca 2011, 15:19

A wie ktoś ile będzie pauzować Alana Beard? Szkoda dziewczyny.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 12 czerwca 2011, 15:24

reaktywacja pisze:A wie ktoś ile będzie pauzować Alana Beard? Szkoda dziewczyny.

skręciła kostkę więc na parkiet wróci za jakieś 4 do 6 tygodni. zalezy od stopnia skrecenia

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 13 czerwca 2011, 12:39

ktos moze wie cos sie dzieje z Cheryl Ford - czemu nie gra w WNBA?

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 17 czerwca 2011, 01:07

June 15
The Tulsa Shock waived Miranda Ayim

June 16
The Tulsa Shock signed Jacinta Monroe

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 17 czerwca 2011, 02:09

Piękny mecz dzisiaj w wykonaniu Sun. Duet Charles - Montgomery nie do zatrzymania! Polecam oglądnąć powtórkę ;P

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 28 czerwca 2011, 08:42

Kolejna duża pani się zepsuła - Parker i jej kolano będzie pauzować około 6 tygodni.... szkoda dziewczyny
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 28 czerwca 2011, 11:29

jimmy pisze:Kolejna duża pani się zepsuła - Parker i jej kolano będzie pauzować około 6 tygodni.... szkoda dziewczyny

No jesli mówisz o CANDACE to szkoda .

Natomiast mam nadzieje że Thompson na tym skorzysta - a głównie chodzi mi o FANTASY WNBA 8) Bo Tina ostatnio cieniowała .

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 czerwca 2011, 14:05

Koszykarz (Toruń) pisze:
jimmy pisze:Kolejna duża pani się zepsuła - Parker i jej kolano będzie pauzować około 6 tygodni.... szkoda dziewczyny

Natomiast mam nadzieje że Thompson na tym skorzysta - a głównie chodzi mi o FANTASY WNBA 8) Bo Tina ostatnio cieniowała .

A jest jakaś inna pani o takim nazwisku? :roll:

To Ewka w Seattle :-) tylko czy już do końca sezonu czy tylko na czas nieobecności LJ ?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 28 czerwca 2011, 14:59

rzymi pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:

A jest jakaś inna pani o takim nazwisku? :roll:

To Ewka w Seattle :-) tylko czy już do końca sezonu czy tylko na czas nieobecności LJ ?

"This isn't a short-term, quick-fix thing. This is something where we feel we're getting a good player who could be on our roster for a period a time."

więcej tutaj: http://community.seattletimes.nwsource. ... 015442669&

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 10:22

Debiut "Ewki" w najlepszej lidze świata
2011-07-02 09:19

Ewelina Kobryn tę chwilę zapamięta zapewne do końca życia! Środkowa Wisły Can-Pack Kraków po raz pierwszy pojawiła się na parkiecie w oficjalnym meczu WNBA.

Zawodniczka "Białej Gwiazdy" zadebiutowała w amerykańskiej lidze WNBA jako koszykarka Seattle Storm.

Ewelina Kobryn spędziła na parkiecie 29 sekund. Na boisko weszła w trzeciej kwarcie - na 3 minuty i 3 sekundy przed końcem tej odsłony zmieniając Lecoe Willingham. Niespełna pół minuty później w jej miejsce pojawiła się Camille Little.

Wprawdzie drużyna "Ewki" przegrała u siebie z Connecticut Sun 70:75, ale do sukcesu zabrakło naprawdę niewiele, a spotkanie było zacięte do ostatnich sekund.

W zespole rywalek wiślaczki wystąpiła między innymi Kalana Greene, która w ostatnich rozgrywkach Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet grała w barwach KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. i CCC Polkowice.

- Jedne z najpiękniejszych 29 sekund na parkiecie!!! - tak wrażeniami po debiucie dzieliła się wiślaczka na jednym z portali społecznościowych.

PS . Z czego się cieszyć ? Dla mnie to przykre i smutne że tak postępuje się z najlepszą polską zawodniczką....29 sekund ? to już lepiej mogli jej odpuścić... A wy narzekacie na rotacje Maciejewskiego :lol: :lol: :lol:
W pierwszym momencie zrozumiałem 29 minut ... mówie sobie - FAJNIe. Ale po tem jak jeszcze raz przeczytałem i żę ,,sekund'' - to śmiech :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 lipca 2011, 11:46

Cieszyć sie można z debiutu. A powodu do smutku to juz zupełnie nie rozumiem? Ze niby jak postępuje w pierwszym meczu po przylocie? Dobre i to na początek.

Przywołania Maciejewskiego zupełnie nie rozumiem.. :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 12:17

Chodziło mi tylko i wyłącznie o sam fakt że weszła za Willingham - a po 29 sekundach zeszła.... :roll:

Choć może chodziło o konkretną akcję - by wybroniła itp. No nieważne. 8) A Storm wtopiły z Sun ...

Przerwa LJ ma trwać 8-12 tyg. więc lepiej niech wraca bo w tym składzie STORM będą przegrywać mecz za meczem. Nijaki mają ten skład.

Wróć do „WNBA/Świat/MŚ”