TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 30 czerwca 2011, 14:38

Na maxa można by wziąć TOFFI do Torunia jako zmienniczkę dla SZPILI na skrzydle...

Ale ale....... Ona się już starzeje...Sorrki - Ale bardzo powolna..... A już rzut nie ten co kiedyś....

Nie takich zawodniczek nam potrzeba... To już wole by została Ala Gladden.

Co do Babickiej i Pietrzak --- no cóż - słabe ogólnie.

Najlepszy paradoks że CCC pozbywa się ,,reprezentantek '' Polski na tegorocznym ME - a zostawił Walich , Majewską - które w oczach selekcjonera kadry - są za słabe na kadre 8) :lol:

Czy już wiadomo gdzie będą grały następujące panie : Piekarska , Koc , Gulak , Małaszewska , Skorek . Bo wydaje się że czołowe kluby ich raczej nie potrzebują - a słabsze nie będzie na nie stać...

Chyba powoli zaczyna ,,uderzać '' w co niektóre przepis o 1 POLCE 8) 8) 8) I co niektóre mogą mieć poważne problemy z załapaniem się gdzieś do jakiegoś klubu. Chyba że drastycznie zejdą z CEN :twisted:

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 30 czerwca 2011, 16:40

Gosia, prawdopodobnie ponownie wybierze kierunek klubu zagranicznego..
a jeśli chodzi o pożegnanie się z reprezentantkami.. To trener widzi wizje teamu, Kozioł dobrze wie, kogo chce miec w druzynie.
Poza tym, jeśli Pałeczka nie mialaby problemu z plecami, pewnie byłaby w kadrze, Asia Walich też mogła.. słaby trener kadry, wybrał słabe kadrowiczki.. Bo ja nie sądze, żeby zostawienie tych dwóch, było przeszkodą i osłabieniem drużyny nie mając Babickiej czy Pietrzak.. tak jak prezes powiedział, chce sprostac Eurolidze..
choc lepiej, wyszedł by na zatrzymaniu Polki - 'Siwej' niż Musiny.. tu jest akurat chyba to złe posunięcie transferu.
Co do Tofika, fakt faktem, starzeje sie czy wolna, ale jesli chodzi o wiek będzie porownywalna Maltsi(bodajze 33) ale klasa zawodniczku juz inna. Tofik, była za to bardzo przydatna do ważnych koncowych akcji, rzutow, podan itd. Ciekawie jakie bedzie wypelnienie luki? :<
A jeśli chodzi o młodziez.. to one same beda sie bic i walczyc o msc w skladzie, jest duzo kandydatek.
Ja liczyłbym w takim razie na pojawienie się reprezentantki - Mowlik oraz Didi, choc nic nie slychac co z jej zdrowiem..
Czas pokaze, sezon wystaruje, boisko zweryfikuje.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 czerwca 2011, 17:02

Ja bym Pietrzak chętnie u nas widzial, zastąpiłaby godnie Werę 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 30 czerwca 2011, 17:10

checi checiami ale chyba nie ma na to kasy ....

http://www.sportowypoznan.pl/koszykowka ... ezonu.html

a biorac pod uwage maly budzet w zeszlym sezonie 200 tys mniej to chyba pewny spadek tak mniej wiecej odczytuje deklaracje o ogrywaniu mlodych co zaprocentuje w przyszlosci....no chyba ze dzialacze zapewnia nam jakas niespodzianke

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 30 czerwca 2011, 17:13

shineonball pisze:Gosia, prawdopodobnie ponownie wybierze kierunek klubu zagranicznego..
a jeśli chodzi o pożegnanie się z reprezentantkami.. To trener widzi wizje teamu, Kozioł dobrze wie, kogo chce miec w druzynie.
Poza tym, jeśli Pałeczka nie mialaby problemu z plecami, pewnie byłaby w kadrze, Asia Walich też mogła.. słaby trener kadry, wybrał słabe kadrowiczki.. Bo ja nie sądze, żeby zostawienie tych dwóch, było przeszkodą i osłabieniem drużyny nie mając Babickiej czy Pietrzak.. tak jak prezes powiedział, chce sprostac Eurolidze..
choc lepiej, wyszedł by na zatrzymaniu Polki - 'Siwej' niż Musiny.. tu jest akurat chyba to złe posunięcie transferu.
Co do Tofika, fakt faktem, starzeje sie czy wolna, ale jesli chodzi o wiek będzie porownywalna Maltsi(bodajze 33) ale klasa zawodniczku juz inna. Tofik, była za to bardzo przydatna do ważnych koncowych akcji, rzutow, podan itd. Ciekawie jakie bedzie wypelnienie luki? :<
A jeśli chodzi o młodziez.. to one same beda sie bic i walczyc o msc w skladzie, jest duzo kandydatek.
Ja liczyłbym w takim razie na pojawienie się reprezentantki - Mowlik oraz Didi, choc nic nie slychac co z jej zdrowiem..
Czas pokaze, sezon wystaruje, boisko zweryfikuje.

Wybrał te które najbardziej mu pasowały, a że u nas nie ma w czym wybierać? Jeśli Maciejewski to słaby trener to co powiedzieć o Koziorowiczu, który 2 lata temu z Bibą, Lecią i Mieloszyńską wypadł tak samo słabo..

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 30 czerwca 2011, 18:48

do Adrenalina: Łączysz osobę Musiny z właścicielem CCC??? (bo takie ploty chodzą po Polkowicach)

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 30 czerwca 2011, 21:03

Musina ma męża, Amerykanin - Childs, a ona sama nazywa się Valeriya Musina-Childs
..ktos miesza bo moze widzial polkowicka ekipe razem na ME w Kato.

concierge
Nowy na forum

Postautor: concierge » 01 lipca 2011, 07:42

Zarząd MKS Tęcza Leszno oficjalnie informuje, że Pan Dariusz Raczyński obejmie funkcję I trenera ekstraklasowego zespołu Tęczy Leszno w sezonie 2011/2012.

Dariusz Raczyński w dotychczasowej karierze trenerskiej związany był z drużynami Wisły Kraków, Polfy Pabianice, ŁKS Łódź, Energi Toruń i Lotosu Gdynia. Obecnie jest tez drugim trenerem kadry Polski kobiet U-20.

W drużynie Tęczy z ubiegłego sezonu pozostaną także Anna Kuncewicz, Dominika Urbaniak i Justyna Grabowska oraz młodsze pokolenie leszczynianek: Jagoda Iradzka, Zuzanna Janowicz, Żaneta Kubicka i Dagmara Moszak. Być może też kolejne młode zawodniczki z Leszna dostaną swoją szanse na debiut w ekstraklasie. Trener i Zarząd rozglądają się także nad kolejnymi wzmocnieniami wśród doświadczonych już zawodniczek

za tęcza.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 lipca 2011, 07:54

MARAS pisze:Ja bym Pietrzak chętnie u nas widzial, zastąpiłaby godnie Werę 8)

Jezeli nie podpisza kontraktu z Samantha to ja bym ja z mila checia widzial w Gorzowie :twisted:
Maciejewski zrobi z niej dobra rozgrywajaca 8) (bo przeciez talentu jej nie brakuje tylko go oszlifowac) :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 lipca 2011, 07:59

Endrju pisze:

Jezeli nie podpisza kontraktu z Samantha to ja bym ja z mila checia widzial w Gorzowie :twisted:
Maciejewski zrobi z niej dobra rozgrywajaca 8) (bo przeciez talentu jej nie brakuje tylko go oszlifowac) :D

Dla oceny pracy Maciejewskiego jako trenera kadry lepiej by ani ona ani Babicka do Gorzowa nie tarfiły. :roll:
A co do jej talentu jako rozgrywającej to mozna miec sporo zastrzeżeń (juz predzej nadawałaby sie na "2", tylko ze cm jej brakuje") zaczynajac od tego ze ma juz swoje latka, wiec trudno nazywac ją nieoszlifowanym talentem.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 01 lipca 2011, 10:14

Greebo pisze:
Endrju pisze:

Dla oceny pracy Maciejewskiego jako trenera kadry lepiej by ani ona ani Babicka do Gorzowa nie tarfiły. :roll:
A co do jej talentu jako rozgrywającej to mozna miec sporo zastrzeżeń (juz predzej nadawałaby sie na "2", tylko ze cm jej brakuje") zaczynajac od tego ze ma juz swoje latka, wiec trudno nazywac ją nieoszlifowanym talentem.

no to byłby koniec obu zawodniczek.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 lipca 2011, 10:15

Greebo pisze:
Endrju pisze:

Szczerze?? to głeboko w ***** to mam co sie stanie... i tak przeciwnicy Maciejewskiego nie zostawili na nim suchej nitki.
A jezeli ona ma się jeszcze bardziej rozwinac to w jakim klubie jak nie w Gorzowie... ktory na pewno bedzie walczyl o wysokie cele. :mrgreen:

PS *(przepraszam bardzo się pomylilem... przeciez w tym sezonie (jak i w poprzednich) Toruń bedzie RZĄDZIŁ I DZIELIŁ na parkietach PLKK) :mrgreen:
/czyli jest jakas inna opcja :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 lipca 2011, 11:04

"Jeszcze bardziej" sie rozwinąć? hmm to chyba na takiej zasadzie jak w "Rejsie": "Będzie w kolektywie. Po drugie. Nabierze więcej optymizmu życiowego" KO-wiec: "Jeszcze więcej. Jeszcze więcej bo przecież już ma"

A patrząc na wystep na ME (a nawet takze na progresje "statystyk" w ostatnich sezonach), to obrona tezy ze przy Maciejewskim polskie zawodniczki się jakos wybitnie rozwijają jest dośc trudna do obrony. :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 01 lipca 2011, 12:43

Znany nowy trener Super Pol Tęczy Leszno

autor: Krzysztof Kaczmarczyk, 2011-07-01, 13:15, źródło: elka.fm

Nie Jarosław Zyskowski, a Dariusz Raczyński poprowadzi w sezonie 2011/2012 drużynę Super Pol Tęczy Leszno, która poprzednie rozgrywki Ford Germaz Ekstraklasy zakończyła na siódmej pozycji.
Niemal tuż po zakończeniu sezonu 2010/2011 było wiadome, że w nowy sezon leszczyńska drużyna wejdzie już bez swojego dotychczasowego szkoleniowca, czyli Jarosława Krysiewicza. Ten zamienił żeński basket na męski i w nowym sezonie poprowadzi na pierwszoligowych parkietach ekipę beniaminka z Kutna.

Włodarze Super Pol Tęczy Leszno szybko przystąpili do poszukiwań nowego trenera, a pierwszy wybór padł na Jarosława Zyskowskiego. Ten na początku przyjął ofertę, ale po jakimś czasie rozmyślił się i zdecydował się kontynuować swoją trenerską karierę w Niemczech.

Taki stan rzeczy zmusił sterników leszczyńskiego zespołu do kolejnych poszukiwań, a ostatecznie umowę parafowano z Dariuszem Raczyńskim, który do niedawna współpracował z Lotosem Gdynia. - Jesteśmy z tej umowy zadowoleni, to nowa osoba, która wprowadzi nowe rozwiązania - powiedział dla elka.fm prezes klubu Jerzy Pielech.

Na tym budowa zespołu na nowy sezon nie została zakończona. Po trenerze przyszedł czas na zawodniczki. W Lesznie zostanie Anna Kuncewicz, która ma ważny kontrakt. Nowe umowy wysłane zostały do Dominiki Urbaniak, Justyny Grabowskiej oraz za ocean, skąd mają przybyć trzy koszykarki amerykańskie.

Wiadomo, że w Super Pol Tęczy Leszno zabraknie Joanny Czarneckiej, Agnieszki Kułagi i Aleksandry Drzewińskiej. Pierwsza wybrała ofertę Wisły Can Pack Kraków, druga bydgoskiego Artego, a trzecia na razie pozostaje bez klubu, ale najbliżej jej do Poznania.

PS . A więc chyba oficjalnie można powiedzieć że KUŁAGA w Bydzi... http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -w-artego/

ARTEGO : Agnieszka Kułaga , Martyna Koc , Paulina Kuras

Z wysokich są więc już Mrozińska i Koc - dojdzie zapewne też jakaś Amerykanka. Czyżby więc Patrycja Gulak na lodzie ??

Ja to bym ją z powrotem w Toruniu widział - ale to już nierealne chyba. :-/

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lipca 2011, 14:52

Koszykarz (Toruń) pisze:
ARTEGO : Agnieszka Kułaga , Martyna Koc , Paulina Kuras

jeśli tak to:

Energa Katarzynki Toruń
Odejście: Agata Gajda, Natalia Małaszewska,Veronika Bortelova,Vera Perostiyska,Lizanne Murphy,Hajdana Radunović,Paulina Olszak.
Przyjście:Leah Metcalf, Weronika Idczak, Charity Szczechowiak,
Zostaje: trener Elmedin Omanic, Róża Ratajczak, Emilia Tłumak,Monika Krawiec
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”