Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 13:51

bart_81 pisze:Dupree, Cambage, Sapova, Żurowska....ja wiem że marzenia można mieć, ale troche realizmu Panowie:)

Koszykarz jesteś kolejny raz niekonsekwentny. Nie chcesz żeby Energa grała w pucharach ale chcesz mieć klasowe zawodniczki w drużynie. Jaka klasowa Ci przyjdzie grac tylko w PLKK?

Wiesz - chodzi o to żeby wzorem CCC zmontować skład tylko na LIGĘ i tutaj postawić ,, cały kesz '' niż roździelić to jeszcze na Puchary... Dalekie wyjazdy do Hiszpanii , Portugalii też trochę kosztowały...

Poza tym nazwiska Cambage , Sapova rzucił ktoś z Polkowic - a nie z Torunia 8)

Tu nie chodzi o KLASOWE - bo na te nas nie stać. Chodzi mi jednak o troche solidniejsze grajki - a już na pewno mam dość stajni Omanicia (Pilav , Varda , Mazić , Radunović - jak na 2 lata - dosyć niewypałów bałkańskich...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 lipca 2011, 13:52

Koszykarz (Toruń) pisze:Przeglądnąłem sobie listę pań z tegorocznego sezonu w WNBA

Kayla Pedersen
Jessica Davenport
Jayne Appel
Tiffany Jackson
Kia Vaughn

Nie pogniewałbym się gdybyśmy jedną z nich chociaż mogli zakontraktować...

Yacobou z Francji też zajebista jest..

Fajnie by było jakby wreszcie w Toruniu zjawiła się jakaś dość znana zawodniczka.

Nawet Rybnik miał kiedyś i to nawet trzy od razu (Perkins , Atkinson , Terry - CHOC SPŁACA JE DO DZIŚ ) Lider , Leszno mieli nawet Ashley Shields.
Nawet Jelenia Góra miała Shyre Ely - która zawsze znajduje angaż w WNBA...

Naszymi największymi gwiazdami były chyba LG TAYLOR , i Maksimović ( było nie było - reprezentantka Serbii )

Czekamy na kolejną

Yacobou w Toruniu?! :shock: No nie, żartujesz sobie, podobnie jak jeden z Twoich kolegów na temat Dupree... Taka zawodniczka kosztuje dość sporo, do tego trafi na pewno do jakiejś Euroligowej ekipy. Powtórzę to, co Greebo - po co zawodniczka, która bez problemów może grać w Eurolidze, ma trafić do Torunia, który nie ma oszałamiającego budżetu, a przede wszystkim nie gra w pucharach?!
Było nie było - reprezentacja Serbii była zbyt słaba, aby zagrać na ME, więc jeśli podkreślenie, że ona jest reprezentantką tego kraju, miało podnieść prestiż jej gry w Enerdze, to trafiłeś kulą w płot... Chociaż niewątpliwie jest cokolwiek lepsza od Chomać, Gulak oraz podkoszowych z kilku innych krajów, które grały na ME.

PS. No właśnie - zapomniałem, że Yacobou ma grać w Walencji. Kiedyś wyciągaliście Wielebnowską z Wisły, gdy grała w pierwszej piątce, teraz wyciągacie czołowe zawodniczki europejskie. To się nazywa rozwój. :lol:
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2011, 13:54 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 13:54

Greebo pisze:
bart_81 pisze:Dupree, Cambage, Sapova, Żurowska....ja wiem że marzenia można mieć, ale troche realizmu Panowie:)

Koszykarz jesteś kolejny raz niekonsekwentny. Nie chcesz żeby Energa grała w pucharach ale chcesz mieć klasowe zawodniczki w drużynie. Jaka klasowa Ci przyjdzie grac tylko w PLKK?

i jeszcze Yacobou :lol: już widzę jak rozwiązuje świeżo podpisany kontrakt w Walencji bo sie pojawiła oferta z Torunia :roll:

Fajnie że udzielają się tu forumowicze z Krakowa i Gorzowa :P

PS . Czy wyrażenie ,, Yacobou jest zajebista '' oznacza że będzie w Toruniu ? Przecież wiem że to nierealne....

paulo2907 pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:Przeglądnąłem sobie listę pań z tegorocznego sezonu w WNBA

Kayla Pedersen
Jessica Davenport
Jayne Appel
Tiffany Jackson
Kia Vaughn

Nie pogniewałbym się gdybyśmy jedną z nich chociaż mogli zakontraktować...

Yacobou z Francji też zajebista jest..

Fajnie by było jakby wreszcie w Toruniu zjawiła się jakaś dość znana zawodniczka.

Nawet Rybnik miał kiedyś i to nawet trzy od razu (Perkins , Atkinson , Terry - CHOC SPŁACA JE DO DZIŚ ) Lider , Leszno mieli nawet Ashley Shields.
Nawet Jelenia Góra miała Shyre Ely - która zawsze znajduje angaż w WNBA...

Naszymi największymi gwiazdami były chyba LG TAYLOR , i Maksimović ( było nie było - reprezentantka Serbii )

Czekamy na kolejną

Yacobou w Toruniu?! :shock: No nie, żartujesz sobie, podobnie jak jeden z Twoich kolegów na temat Dupree... Taka zawodniczka kosztuje dość sporo, do tego trafi na pewno do jakiejś Euroligowej ekipy. Powtórzę to, co Greebo - po co zawodniczka, która bez problemów może grać w Eurolidze, ma trafić do Torunia, który nie ma oszałamiającego budżetu, a przede wszystkim nie gra w pucharach?!
Było nie było - reprezentacja Serbii była zbyt słaba, aby zagrać na ME, więc jeśli podkreślenie, że ona jest reprezentantką tego kraju, miało podnieść prestiż jej gry w Enerdze, to trafiłeś kulą w płot... Chociaż niewątpliwie jest cokolwiek lepsza od Chomać, Gulak oraz podkoszowych z kilku innych krajów, które grały na ME.

Paulo - spokojnie....

Uważąm że SERBKI mają silniejszy skład od wielu reprezentacji tegorocznych ME . Maksimović jednak od lat była podporą reprezentacji .. - jeszcze przed roździeleniem Serbii i Czarnogóry.
PS. Nie rozpędzajcie się . O Yacobou napisałem tylko tak luźno - bo bardzo spodobała mi się jej gra , dynamika - nawet nasza EWKA - może o takiej dynamice tylko pomarzyć... 8) PS. maly offtop 8)

ja już raz przytoczyłem - więc przytoczę raz jeszcze.

Kayla Pedersen
Jessica Davenport
Jayne Appel
Tiffany Jackson
Kia Vaughn

Uważam że na tego typu grajki już bardziej nas stać... a nie żadne Dupree , Yacobou i Sapove.

następnym razem za 3 posty pod rząd będzie plusik. Jest opcja edycji!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 lipca 2011, 14:12

No i OK, ale skoro jednym tchem po tych pięciu paniach wychwalasz Yacobou, to ktokolwiek (zwłaszcza nie z Torunia 8) ) to przeczytałby, ma pełne prawo uważać, że również i Francuzkę chętnie widziałbyś w Toruniu. Logiczne.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 02 lipca 2011, 15:46

Ale się fajnie ożywił temat :D W zeszłym roku było na początku kilkanaście koszykarek i w sumie one razem nie źle też kosztowały, więc nie rozumiem w czym problem zrobić skład z 9 koszykarek plus jakieś juniorki i one mogą też sporo kosztować, a w tym może być jakaś gwiazda światowego formatu. Dla większości Amerykanek to i tak najważniejsze, żeby zgadzał się dla nich kasa, zwłaszcza dla tych które grają w WNBA, nie sądzę, żeby jakąś większą wartość przywiązywały do Euroligi bo kobieca koszykówka nie jest, aż tak medialna jak chociażby Euroliga w męskim wydaniu. Oczywiście sama gra w Eurolidze to może być większe wyzwanie i działa to na korzyść w kontraktowaniu koszykarek, niż tylko liga,ale zarazem i większe zmęczenie a po ciężkim sezonie w WNBA, nie jedna na pewno marzy o jakimś spokojnym sezonie i granie raz w tygodniu.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lipca 2011, 15:51

Septymiusz pisze:Ale się fajnie ożywił temat :D

nie dziwię się,bo dopiero widać papierową wartość własnej drużyny na bazie papierowej wartości innych. 8)
dla mnie newralgicznymi pozycjami w Toruniu są pozycje 4-5.....z tym od lat były kłopoty.(były Egenti-Fluker,a nie doszło do normalnej współpracy dzięki pewnemu trenerowi na linii Alexis-Taylor.....szkoda!!!).Teraz jest Cherry(i nawet w słabszej formie ambicja będzie taka sama) i.......przyzwoity,jak na polskie warunki center(mam nadzieję,że toruńscy działacze tym razem tego "niezpartolą")
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 lipca 2011, 16:32

Septymiusz pisze:Ale się fajnie ożywił temat :D W zeszłym roku było na początku kilkanaście koszykarek i w sumie one razem nie źle też kosztowały, więc nie rozumiem w czym problem zrobić skład z 9 koszykarek plus jakieś juniorki i one mogą też sporo kosztować, a w tym może być jakaś gwiazda światowego formatu(1). Dla większości Amerykanek to i tak najważniejsze, żeby zgadzał się dla nich kasa, zwłaszcza dla tych które grają w WNBA(2), nie sądzę, żeby jakąś większą wartość przywiązywały do Euroligi bo kobieca koszykówka nie jest, aż tak medialna jak chociażby Euroliga w męskim wydaniu.(3) Oczywiście sama gra w Eurolidze to może być większe wyzwanie i działa to na korzyść w kontraktowaniu koszykarek, niż tylko liga,ale zarazem i większe zmęczenie a po ciężkim sezonie w WNBA, nie jedna na pewno marzy o jakimś spokojnym sezonie i granie raz w tygodniu.(4)

Bo zaraz padne... ze smiechu oczywiscie :)
1. Zadna gwiazda swiatowego formatu nie przyjdzie do Torunia (wybijcie to sobie raczej z glowy), brak pucharów = brak gwiazd swiatowego formatu. Dla kazdej szanujacej sie gwiazdy gra w europie to jeden z najwazniejszych warunkow kontraktu.
2. Juz to widze jak lgna do Torunia wielkie gwiazdy... przeciez wszyscy w europie i za oceanem wiedza jak to jest wspanialy, bardzo dobrze ulozony klub i kazda zawodniczka w ciemno tam idzie.
3. Tak tak ... kazda zawodniczka marzy zeby 3 miesiace pograc w WNBA a pozniej 9 miesiecy "pierdziec w stolek" a najlepiej to grac w lidze Mongolskiej czy Kazachstanskiej... gdzie duzo sie nie zmecza a triple double zrobia :mrgreen:
4. Kilka bylo takich zawodniczek :) Polkowice o tym najlepiej wiedza jak topic w takie zawodniczki pieniazki :mrgreen: a ile z nich bylo pozytku to kazdy widzial 8)

Podsumowujac: zeby dolaczyla do was naprawde klasowa zawodniczka wasz klub musialby miec choc troche jakas marke. Zeby ja miec trzeba troche pograc w europie (Odrazu mówie bo zaraz zaczniecie szczekac na Gorzów - AZS jeszcze zadnej wielkiej marki pomimo czterech sezonów spedzonych w Europie (2 w eurolidze) nie ma... tez dopiero raczkujemy w tym temacie)... ale nieraz udawalo sie fajne nazwiska zakontraktowac. (Zakontraktowanie Leuczanki to bylo jak na te mozliwosci "mistrzostwo swiata", w dodatku strzal w dziesiatke (bo miesiac czy dwa po zakontraktowaniu) zostalo wyróżniona na MŚ.

Wiec proponuje kubel zimnej wody na wasze gorące głowy.

PS (A teraz panowie z Krakowa i Gorzowa wychodzimy z tego tematu bo Ci ktorzy nigdzie indziej sie nie udzielaja nas tu nie chca) :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lipca 2011, 17:29

Endrju......z powyższego postu wyszła cała twoja miłość do toruńskich forumowiczów(to mam niestety w poważaniu akurat 8) ),jak i toruńskiego klubu. Pal tam licho kto tu przyjdzie,ale zawiść to cecha,której najbardziej nienawidzę o szacunku do innych już nie wspominając. Radzę ci pomartwić się trochę o twój ukochany Gorzów z ukochanym trenerem na czele,którzy obchodzą mnie akurat(jeszcze niedawno martwiłem się o los tego klubu,a szkoleniowcowi współczułem) tyle co zeszłoroczny śnieg.8)
PS.Pamiętam,jak dostałem opr. od niejakiego akara,że wtrącam się w sprawy pruszkowskiego klubu-vide pani Hughes. :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 lipca 2011, 17:42

mi wystarczy jedna zawodniczka z Czech Jana Vesela z ...Walencji :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 17:50

hermes46 pisze:mi wystarczy jedna zawodniczka z Czech Jana Vesela z ...Walencji :lol:

ale Hermesie do czego ? :lol: Do podawania ręczników ??? 8)

Pomarzyć sobie można , po drugie nazwiska Dupree , Sapova - przywołąl forumowicz A.R.C.H.I.B.A.ll z POLKOWIC - a obrywa się Torunianom :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi póki co - podoba się - rozsądek naszych działaczy - zresztą na brakujące ogniwa - to pewnie i do września poczekamy.
A pani METCALF - to była kontraktowana - według teraźniejszego budżetu - zresztą - to tradycją się już staje że w styczeń do KOREKTY SKŁADU w Enerdze są... 8)

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 02 lipca 2011, 19:26

Dobra ja je wypowiedziałem (Cambage i Sapova) i co z tego ??? Mówiliście o Dupree, Yacobou i Żurowskiej .
Każdemu może się marzyć a co do moich postów to jest przecież Forum
Mogę nawet napisać, żeby Candace Parker przyszła do was bo jest dobra i pewnie by nie chciała grać w Eurolidze ze swoim UMCC (chociaż nie wiem czy w następnym sezonie dalej tam będzie)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 lipca 2011, 19:26

Hmm Dupree to pojawiła sie we wpisie Septymiusza, Sapovą owszem, przywołał Polkowiczanin, ale potwierdził już Matrix. To tak dla formalności, bo znaczenia wielkiego to nie ma.

te 5 nazwiska Amerykanek które sie przewinęły, to rzeczywiście nie sa juz tak nierealne. Ktoras z nich mogłaby sie skusić gdyby pojawiła sie ciekawa oferta.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 02 lipca 2011, 19:38

Koszykarz (Toruń) pisze:
hermes46 pisze:mi wystarczy jedna zawodniczka z Czech Jana Vesela z ...Walencji :lol:

Pomarzyć sobie można , po drugie nazwiska Dupree , Sapova - przywołąl forumowicz A.R.C.H.I.B.A.ll z POLKOWIC - a obrywa się Torunianom :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi póki co - podoba się - rozsądek naszych działaczy - zresztą na brakujące ogniwa - to pewnie i do września poczekamy.
A pani METCALF - to była kontraktowana - według teraźniejszego budżetu - zresztą - to tradycją się już staje że w styczeń do KOREKTY SKŁADU w Enerdze są... 8)

Cofnij się i zobacz bo ci się przywidziało że powiedziałem coś o transferze Dupree do Torunia ???

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 19:42

A.R.C.H.I. ball pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:

Cofnij się i zobacz bo ci się przywidziało że powiedziałem coś o transferze Dupree do Torunia ???

OK - już przestańmy się przekrzykiwać.. Pomyliło mi się - podałeś CAMPAGE a nie Dupree. Dupree przywołał Septymiusz .

Przestańmy bujać w obłokach...

Center ma być z USA - ma ktoś jakieś REALNIEJSZE marzenia ? Ja już podałem m.in. Pedersen , Vaughn, Davenport .
choć wolałbym pozostawić Maksimović .

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 02 lipca 2011, 19:58

ja mam swoje typy:

Amber Harris
Alison Bales
Irvin (Ta co grała ostatnio w Lotosie )
Ta'Shia Phillips (ta jest dobra fizycznie tak samo jak Bales)
Quanitra Hollingsworth
Carolyn Swords
Kelsey Griffin ( ona bardziej na skrzydło )
DeMya Walker (może by z nią wypaliło nie tak jak niegdyś w polkowicach 8)
Olayinka Sanni
Jayne Appel
Jantel Lavender
LaToya Pringle

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”