WNBA 2012

Informacje na temat najlepszej zawodowej ligi świata - WNBA, Wszystko o MŚ, rozgrywkach na innych kontynentach

Moderatorzy: rzymi, Ałgaja, przemoe

rzymi
Oldboy

Re: WNBA 2011

Postautor: rzymi » 02 lipca 2011, 12:22

Przerwa LJ może potrwać nawet do końca sezonu... czego jej oczywiście nie życzę....
ObrazekObrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 02 lipca 2011, 16:07

Koszykarz (Toruń) pisze:Debiut "Ewki" w najlepszej lidze świata
2011-07-02 09:19

Wprawdzie drużyna "Ewki" przegrała u siebie z Connecticut Sun 70:75, ale do sukcesu zabrakło naprawdę niewiele, a spotkanie było zacięte do ostatnich sekund.

Mecz był na parkiecie Connecticut Sun w Uncasville a więc na wyjeździe.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 03 lipca 2011, 11:51

Co do tej zmiany to jasne - weszła, musiała dać ciała i wkurzyć trenera skoro zaraz ją wyrzucił na ławę i więcej nie wpuścił. I tyle.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 lipca 2011, 12:40

reaktywacja pisze:Co do tej zmiany to jasne - weszła, musiała dać ciała i wkurzyć trenera skoro zaraz ją wyrzucił na ławę i więcej nie wpuścił. I tyle.

Wersja delikatnie mówiąc mało prawdopodobna, :roll: w ciągu tych już słynnych 29 sekund, Ewka nie miała ani straty, ani faulu, ani nie oddała niecelnego rzutu a rywalki nie zdobyły żadnych punktów. Za to Seattle powiększyło swój dorobek o 3 oczka (akcja 2+1 Cash). Wiec na wkurzenie trenera szans większych nie miała.

A wcześniej nie miała tez większych szans na trenowanie z zespołem, wiec można domniemywać ze niespecjalnie wiedziała co ma "grac" i dlatego jej występ był tak epizodyczny bardziej "dla zasady" - by miała debiut za sobą.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 03 lipca 2011, 13:02

Greebo pisze:
reaktywacja pisze:Co do tej zmiany to jasne - weszła, musiała dać ciała i wkurzyć trenera skoro zaraz ją wyrzucił na ławę i więcej nie wpuścił. I tyle.

Wersja delikatnie mówiąc mało prawdopodobna, :roll: w ciągu tych już słynnych 29 sekund, Ewka nie miała ani straty, ani faulu, ani nie oddała niecelnego rzutu a rywalki nie zdobyły żadnych punktów. Za to Seattle powiększyło swój dorobek o 3 oczka (akcja 2+1 Cash). Wiec na wkurzenie trenera szans większych nie miała.

A wcześniej nie miała tez większych szans na trenowanie z zespołem, wiec można domniemywać ze niespecjalnie wiedziała co ma "grac" i dlatego jej występ był tak epizodyczny bardziej "dla zasady" - by miała debiut za sobą.

Oglądając powtórkę tych "29 sekund" Ewki na parkiecie to: po przechwycie Bird to wlaśnie Ewka i Sue pobiegły do kontry mając przewagę. Gdy Bird podała piłkę do Ewci to ta spokojnie mogła wejść pod kosz i postarać się nawet o 2+1 ale tak nie było. Ewcia wycofała na obwód bo podbiegła do niej inna zawodniczka - więc jeśli coś mogło wkurzyć trenera to właśnie to, aczkolwiek myślę ze Kobryn nie znała jeszcze taktyki i nie wiedziała co grać (chociaż ta akcja nie wymagała znajomości taktyki Aglera). Nie ma co gdybać - zobaczymy co pokaże dziś. 3mam kciuki!
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 lipca 2011, 09:10

Na razie Ewcia głównie zajmuje się życiem na ławce ;)
Pewnie po powrocie do Seattle trochę potrenuje, to i trochę pogra. Robinson nie robi żadnego wrażenia na parkiecie.

Z drugiej strony nie wiem z czego wynika brak kariery Little na parkietach Euroligi. Ona chyba w ogóle w Europie nie grała, ktoś zna powód?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lipca 2011, 09:21

Ależ grała, ostatnio w Izraelu (Electra Ramat 15,8pkt, 10,3zb), wczesniej tez na Cyprze (na stronie FIBA figuruje jako Marissa Little) Faktem jest ze wielkiej kariery poki co nie zorbiła, ale na miejscu działaczy np z Torunia czy Pruszkowa mocno bym sie nią interesował.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 lipca 2011, 09:29

Izrael to nie Europa ;P

Robić 16+10 w tamtej lidze nie jest łatwo, kelnerki tam nie grają, dziwne, że szlaja się po jakichś Cyprach...
Sam bym nią zainteresował Lotos, zresztą nie pierwszy to rok, gdzie wcale bym się nie obraził na jej obecność w Gdyni. Biorąc pod uwagę budżet jakiego się możemy spodziewać byłby to ciekawy nabytek.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 04 lipca 2011, 09:39

Zgadza sie ze statsy w Izraelu wiecej niz ok. Tym niemniej to jednak nie to samo co gra w eurolidze. Mysle ze czesciowo jets to spowodowane tym, ze PF jest jednak bardzo silnie obsadzoną pozycje tak zarówno jesli chodzi o europejki jak i o koszykarki spoza naszego kontynentu. Duzo trudniej znaleć klasycznego centra czy jakąs strzelbe z wysokiej półki.

Apropos Cypru jeszcze: wystepowal tam mniej wiecej pół sezonu, w zespole grającym w pucharze FIBA. Jej miejsce zajęła potem Holdsclaw :)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 lipca 2011, 10:50

Ewka nie zagrała - a troche szkoda. Bo grają dość wąskim składem - z Willingham , Cash i C.Little

Co ciekawe - w Washington grała Joy Cheek z Leszna.. Ale jak widać rodzimym zawodniczkom zawsze łatwiej o angaż w swojej lidze (WNBA) a Europejki - mimo wszystko - zawsze są na bok .

PS. Też bym się zastanowił na Camille Little - odnośnie zespołu ENERGI. Zresztą jest sporo zawodniczek - w WNBA - które mogłyby być sporym wzmocnieniem - a które na pewno nie są czymś nierealnym dla Energi , Lidera. Skoro Leszno stać było na Joy Cheek ? A wcześniej JELENIA GÓRA miała Shyre Ely.
Ciekaw jestem ile mogą zarabiać / chcieć - panie typu Davenport , Vaughn i panie tej półki. Czyli ,,niegwiazdy'' - ale solidne.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 lipca 2011, 11:12

Greebo pisze:Jej miejsce zajęła potem Holdsclaw :)

Czemu mnie to nie dziwi? :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 06 lipca 2011, 15:55

B.January nie zagra do końca sezonu - rozwaliła kolano, Erin szykuje się intensywny sezon
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 06 lipca 2011, 23:39

A Ewka ciągle bez punktu, ale z pierwszym przewinieniem i stratą - zawsze coś. ;) Gwoli ścisłości - był też pierwszy przechwyt i nowy rekord długości przebywania na parkiecie - teraz do pobicia 2 min. 32 sek.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 09 lipca 2011, 00:44

http://wislakosz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1241

Ewelina Kobryn - zawodniczka Seattle Storm i Wisły Can-Pack Krąków odbyła już pierwsze treningi i ma za sobą debiut w najlepszej lidze świata!

Seattle skończyło już swoje tournee z drużynami z konferencji wschodniej, więc nasza Pani Kapitan będzie miała szanse na występ przed własną publicznością!

Jestem bardzo szczęśliwa, było mi jednak bardzo trudno, ponieważ dołączyłam do drużyny przed podróżą (przed tournee z drużynami z konferencji wschodniej -red.)” - powiedziała Ewelina Kobryn po pierwszym treningu w Seattle. Teraz, gdy w końcu jestem w Seattle mam nadzieję, że będę mogła pomóc drużynie. Dam z siebie wszystko! Jest to mój nowy zespół i oczywiście każdy pomagał - czyje się już częścią tej drużyny - dodała "Ewka".

Każdy mówił mi - musisz jechać! Seattle Storm to mistrz WNBA i jest to szansa dla ciebie, aby zdobyć pierścień (mistrzynie WNBA zamiast medali otrzymują pamiątkowe pierścienie - red.). Jestem bardzo szczęśliwa, że mogę być tu gdzie jest wielu fantastycznych graczy - zakończyła Ewelina.

Ewelina jest przyjemną osobę, co pewnie już odkryliście - jest cały czas uśmiechnięta - mówił trener Seattle - Brian Agler. Dziś był tak naprawdę jej pierwszy trening i odbyła go całkiem dobrze - dodał.

Kolejny mecz Seattle Storm rozegra przed własną publicznością w niedzielę o godzinie 4:00 z Los Angeles Sparks. Spotkanie będzie można oglądnąć za darmo na nba.tv.

Ewelinie jeszcze raz życzymy powodzenia!
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 09 lipca 2011, 23:59

http://www.wnba.com/games/20110709/LASSEA/gameinfo.html?ls=gt2hp1021100064

Sparks-Storm Preview

By BRETT HUSTON
Posted Jul 08 2011 12:59PM

The Seattle Storm and Los Angeles Sparks are struggling to adjust without their biggest respective stars, but the Storm at least have the luxury of heading home after a disappointing three-game road trip.

The Sparks' sabbatical from Staples Center, meanwhile, isn't close to ending.

Four straight losses - the last two without Candace Parker - have Los Angeles' eight-game road swing off to a sour start heading into Saturday night's visit with the Storm, who try to avenge a 24-point loss to the Sparks prior to Lauren Jackson's injury.

Parker and Jackson have won three of the WNBA's past four MVP awards, so it's no surprise that Los Angeles (4-5) and Seattle (5-4) are having difficulties winning with their stars on the mend.

While the Storm have split four games since Jackson suffered a hip injury, the Sparks were having issues even before Parker tore the lateral meniscus in her right knee. They lost the first two games of their trip by double digits with Parker and have fallen twice without her, the latest an ugly 101-82 defeat - after leading by eight at halftime - Tuesday at Phoenix.

"We weren't tough mentally today and that's sad to say with as many veterans as we have on this team," said Ebony Hoffman, who led the Sparks with 21 points and eight rebounds. "It's kind of inexcusable and I'm speechless at our effort today.''

A loss Saturday would be Los Angeles' fifth straight for the first time since Aug. 3-11, 2007, but their current 0-5 road record is nothing new. The Sparks dropped their first seven road games of 2010, including a pair of losses in Seattle by an average of 18.0 points.

Los Angeles lost all seven meetings with the Storm last season - including a two-game sweep in the Western Conference semifinals - but earned a small bit of revenge June 19 at home. The Sparks held Seattle to 30.3 percent shooting and forced 23 turnovers in a 74-50 rout.

Turnovers again hurt the Storm on Tuesday at Indiana to prevent them from closing their trip with a second victory. Seattle gave the ball away 19 times and allowed Indiana to shoot 53.7 percent in a 78-61 defeat.

"Tough loss," said forward Swin Cash, who had 13 points. "It will be good to get off the East Coast.''
The league's defending champions are 3-1 at home, but without Jackson, their lack of offensive production may be starting to catch up with them. The Storm are averaging a league-low 69.0 points - 67.2 since Jackson's injury.

Cash and Sue Bird have continued to produce, but Seattle is hoping it has someone up front who can at least pick up some of Jackson's production. Polish center Ewelina Kobryn, who played briefly at Connecticut and Indiana during the road trip, finally had a chance to go through a full practice Thursday.
"Now that I am here finally in Seattle, I hope I can help the team," Kobryn told the Storm's official website.

no to może więcej zagra 8)

edit: zagrała 5:34 min; FG 0-2; 1zb; 2straty; 1blk

czyli dalej bez punktów, a miała dwie akcje, w których spokojnie mogła zdobyć punkty :oops:

Wróć do „WNBA/Świat/MŚ”