Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Endrju » 02 lipca 2011, 21:07

matrix pisze:Endrju......z powyższego postu wyszła cała twoja miłość do toruńskich forumowiczów(to mam niestety w poważaniu akurat 8) ),jak i toruńskiego klubu. Pal tam licho kto tu przyjdzie,ale zawiść to cecha,której najbardziej nienawidzę o szacunku do innych już nie wspominając. Radzę ci pomartwić się trochę o twój ukochany Gorzów z ukochanym trenerem na czele,którzy obchodzą mnie akurat(jeszcze niedawno martwiłem się o los tego klubu,a szkoleniowcowi współczułem) tyle co zeszłoroczny śnieg.8)
PS.Pamiętam,jak dostałem opr. od niejakiego akara,że wtrącam się w sprawy pruszkowskiego klubu-vide pani Hughes. :lol:

matrix ja naprawde nie wiem oco ci chodzi... ja napisalem poprostu realia... a nic zlosliwego (moze w ostatnim zdaniu w ktorym prosze ludzi o wyjscie). (Jezeli moglbym byc zawistny to bardziej o sklad Polkowic ktory maja naprawde fajny i moga nam troche odskoczyc... ale jakos sie nie wypowiadam na ten temat).

Co do AZS-u? Po zostaniu Maciejewskiego w Gorzowie (dla mnie ten czlowiek to 50% sukcesu) jestem o sklad i o wynik druzyny jestem spokojny :) i za bardzo nie obchodzi mnie kim bedziemy grali :).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lipca 2011, 21:11

Endrju pisze: i za bardzo nie obchodzi mnie kim bedziemy grali :).

trzymam cię za słowo. :P
PS.Umiejętności trenera umiejętnościami,ale personalia mimo wszystko mają znaczenie. Nie wierzę na przykład,że bałkańska skrzydłowa Energi z poprzedniego sezonu grałaby u Darka inaczej,a gdyby ją w klubie chciał działacze nie zaufaliby i jemu.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 02 lipca 2011, 21:18

Endrju zacytowałeś mój post, ale go w ogóle nie zrozumiałeś :).

Nie pisałem o gwiazdach tylko o jednej gwieździe która mogłaby kosztować tyle co Maksimovic, Murphy, Małaszewska, Perstoisjka ( dla przykładu - razem wzięte), bo przecież one za darmo nie grały. Do tego zakwaterowanie jest tańsze bo jedna koszykarka to nie 4. Dupree to może przykład ze zbyt wysokiej półki, ale bardzo bym chciał zobaczyć w Toruniu zawodniczkę, która by grała w podobnym stylu, poza tym wolno mi wywodzić takie wnioski i poglądy, bo też nigdzie nie napisałem, że może przyjść do Torunia i wyraźnie zaznaczyłem, że tak mi się marzy. Poza tym to chyba dobrze, że nie popadamy w pesymizm w obliczu kłopotów wielu klubów, lepiej myśleć sobie i dywagować o składzie nawet jeśli to jest nierealne, niż myśleć czy w ogóle klub ma szanse na wystartowanie w lidze.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 03 lipca 2011, 07:02

On wielu rzeczy nie rozumie. Nie róbcie Mu krzywdy bo to naprawde przykre jest gnoic goscia

Koszykarz widziałes kiedys Vesele na boisku jak nie to zamilcz. Albo sobie poszukaj meczy Czech z Eurobasketu.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 03 lipca 2011, 11:37

Hej. Źle zrozumiałem twoją wypowiedź odnośnie Veseli. Chyba każdy kibic basketu wie kto to Vesele więc nie rób z siebie wszechwiedzącego..
Po drugie - napisałem że podoba mi się gra Yacobou z Francji - fajny , zwinny center - to niektórzy pomyśleli że stać na nią Energę... A nie o to mi chodziłó.... Wątek z Valencią też się pojawił.
A ty zapewne dodałeś że odnośnie tego wątku Valencii - że ty byś - jak już to stamtąd chciał Veselę..
Ja się zagolopowałem - bo poszedłem bardziej w tą stronę że ona już wiekowa się robi - i dlatego powiedziałem że do podawania ręczników jest... I tyle w tym temacie...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 03 lipca 2011, 11:55

Koszykarz (Toruń) pisze:Hej. Źle zrozumiałem twoją wypowiedź odnośnie Veseli. Chyba każdy kibic basketu wie kto to Vesele więc nie rób z siebie wszechwiedzącego..
Po drugie - napisałem że podoba mi się gra Yacobou z Francji - fajny , zwinny center - to niektórzy pomyśleli że stać na nią Energę... A nie o to mi chodziłó.... Wątek z Valencią też się pojawił.
A ty zapewne dodałeś że odnośnie tego wątku Valencii - że ty byś - jak już to stamtąd chciał Veselę..
Ja się zagolopowałem - bo poszedłem bardziej w tą stronę że ona już wiekowa się robi - i dlatego powiedziałem że do podawania ręczników jest... I tyle w tym temacie...

Lepiej powiedz że sobie zażartowałeś, bo jeśli Vesela nawet w tym wieku jest wg Ciebie do podawania ręczników, to do czego nadaje się cały skład Energi?? :lol: Skoro Vesela jest lepsza od każdej jaką macie

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 lipca 2011, 11:59

bart_81 pisze: Skoro Vesela jest lepsza od każdej jaką macie

od każdej,którą Wy macie zresztą też. :lol:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 03 lipca 2011, 12:02

matrix pisze:
bart_81 pisze: Skoro Vesela jest lepsza od każdej jaką macie

od każdej,którą Wy macie zresztą też. :lol:

A czy ja to neguje? To Twoj kolega po szalu stwierdził że Ona jest od podawania ręczników. Do niego pij chłopie

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 lipca 2011, 19:21

Marta Jujka w Enerdze Toruń

dodano: 4 lipca 2011, 19:20 Autor: Joachim Przybył, joachim.przybyl@pomorska.pl

Marta Jujka podpisała kontrakt z "Katarzynkami". Toruński klub zyskał najbardziej perspektywiczną polską środkową.

Jujka (193 cm) całą swoją "dorosłą" karierę była związana z Gdynią. Lotos ją zatrudnił zaraz po zakończeniu nauki w Szkole Mistrzostwa Sportowego. Nad morzem środkowej wiodło się różnie, ale zwykle była w cieniu zagranicznych gwiazd. Dopiero w zakończonym sezonie koszykarka pograła w PLKK więcej (średnio ponad 20 minut w meczu), a jej statystyki to 8,3 pkt i 4,3 zbiórki.

To wystarczyło, żeby znaleźć się w reprezentacji trenera Dariusza Maciejewskiego i Jujka zapewne zagrałaby w mistrzostwach Europy, gdyby nie drobna kontuzja w okresie przygotowawczym. Teraz utalentowana koszykarka uznała, że pora zmienić otoczenie i przyjęła ofertę "Katarzynek".

Czekają na sponsorów
Przypomnijmy, że do tej pory Energa ma w składzie na przyszły sezon rozgrywające Weronikę Idczak i Amerykankę Leah Metcalf oraz skrzydłowe Charity Szczechowiak, Emilia Tłumak i Róża Ratajczak. Jujka jest więc pierwszym graczem podkoszowym w ekipie Elmedina Omanicia. Kto będzie drugim centrem? Najprawdopodobniej Amerykanka, choć jest możliwe jeszcze przedłużenie kontraktu z Jeleną Maksimović.
Cały skład drużyny poznamy dopiero za kilka tygodni. Wszystko dlatego, że klub prowadzi cały czas rozmowy ze sponsorami i od ich wyniku zależą cele w kolejnych rozgrywkach. Im będą wyższe, tym lepszych (i zwykle także droższych) koszykarek będzie szukała Energa.

Nam udało się jedynie ustalić, że klub prowadzi zaawansowane negocjacje z jedną z polskich koszykarek, które grały na ostatnich mistrzostwach Europy.

Jadą potęgi z Rosji
Wiadomo natomiast, z kim zagra nasza drużyna przed sezonem. Niezwykle ciekawie zapowiada się obsada wrześniowego turnieju w Toruniu. Energa wygrała dyplomatyczną batalię z Lotosem Gdynia o prawo goszczenia i zagrania towarzyskiego meczu z UMMC Jekaterynburg. To najbogatszy klub w Europie, który zatrudnia same gwiazdy. Od czterech lat występuje nieprzerwanie w Final Four Euroligi, w trzech ostatnich edycjach stawał na podium największych klubowych rozgrywek na kontynencie. W jego składzie zobaczymy zapewne takie gwiazdy jak Łotyszkę Anete Jekabsone-Zogotę, Rosjankę Marię Stiepanową czy naszą Agnieszkę Bibrzycką (aktualnie na urlopie macierzyńskim).

To nie wszystko. W weekend swój przyjazd do Torunia potwierdziła kolejna rosyjska potęga, Nadieżda Orenburg. To także uczestnik Euroligi i aktualny brązowy medalista ligi rosyjskiej.

PS . No.... Fajne newsy. I ciekawe kto to ,,tajemniczą '' Polką z ME. Mowlik , Żurowska , Babicka ? 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 lipca 2011, 19:37

cała trójka by pasowała. Zobaczylibysmy jak co niektórzy front by zmienili :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 lipca 2011, 19:39

hermes46 pisze:cała trójka by pasowała. Zobaczylibysmy jak co niektórzy front by zmienili :lol:

Pasować by pasowała... Ale BABICKA po co ? Żurowska też nie przyjdzie... Zresztą mamy Szczechowiak na ,,4''.

Ela Mowlik ? No ale mamy już Krawiec , Ratajczak i Tłumak na 2/3 . Chyba że Ela za Ale 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 lipca 2011, 19:44

Koszykarz (Toruń) pisze:
hermes46 pisze:cała trójka by pasowała. Zobaczylibysmy jak co niektórzy front by zmienili :lol:

Pasować by pasowała... Ale BABICKA po co ? Żurowska też nie przyjdzie... Zresztą mamy Szczechowiak na ,,4''.

Ela Mowlik ? No ale mamy już Krawiec , Ratajczak i Tłumak na 2/3 . Chyba że Ela za Ale 8)

ja się cieszę już z samego faktu,że działacze i Edo prawdopodobnie oszczędzą przynajmniej na początku sezonu "europejskich wynalazków"(pomijając Jelę oczywiście!!!)
PS.ELA M. to chyba nie tylko moje marzenie od lat,co do gry w Toruniu. No jest jeszcze AGA SZ.,ale to przynajmniej na razie nierealne 8)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 04 lipca 2011, 21:15

Transfery,transfery a co z długami???

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 lipca 2011, 21:25

NAMAX pisze:Transfery,transfery a co z długami???

a który polski klub oprócz może dwóch przez Ciebie wymienionych w innym temacie ich nie ma? 8)
PS.Problem jest to fakt. :cry:

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 04 lipca 2011, 21:28

matrix pisze:
NAMAX pisze:Transfery,transfery a co z długami???

a który polski klub oprócz może dwóch przez Ciebie wymienionych w innym temacie ich nie ma? 8)
PS.Problem jest to fakt. :cry:

To po co się podnieciać jak można wcale nie grac?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”