Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: paulo2907 » 07 lipca 2011, 22:35

Shavo pisze:http://www.youtube.com/watch?v=TWo4cplrlso&feature=player_embedded

i Swanier znowu rozwaliła szczęke :roll:

Koszykówka to urazowy sport, zdarza się. :roll: Jednak wątpię, aby ten news podciągać pod Lotos. Swanier prawie na pewno nie zagra w tym klubie w przyszłym sezonie. Dużo bardziej to wydarzenie dotyczące WNBA.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 07 lipca 2011, 22:43

paulo2907 pisze:
Shavo pisze:http://www.youtube.com/watch?v=TWo4cplrlso&feature=player_embedded

i Swanier znowu rozwaliła szczęke :roll:

Koszykówka to urazowy sport, zdarza się. :roll: Jednak wątpię, aby ten news podciągać pod Lotos. Swanier prawie na pewno nie zagra w tym klubie w przyszłym sezonie. Dużo bardziej to wydarzenie dotyczące WNBA.

z tego co pamiętam to Mietek chcial ją "zostawić", ale jak jest w tej chwili to nie wiem. A jeśli nie zagra to rzeczywiście post do tematu WNBA :mrgreen:
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 07 lipca 2011, 23:19

Mieczysław Krawczyk Prezesem Dziesięciolecia!

dodano:2011-07-05

Zarząd Basketball Investments SSA, z wielką przyjemnością informuje, że w dniu 3 lipca br. Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet przyznał Prezesowi Mieczysławowi Krawczykowi tytuł Prezesa Dziesięciolecia z okazji dziesięciolecia działalności PLKK oraz w podziękowaniu za wkład w rozwój żeńskiej koszykówki, sukcesy sportowe na polskich oraz europejskich parkietach oraz bezpośrednie zaangażowanie w powołanie Polskij Ligi Koszykówki Kobiet.

Serdecznie Gratulujemy!

www.lotosgdynia.pl

-----

Proszę jaki miły newsik, zupełnie niezauważony.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 lipca 2011, 23:20

Shavo pisze:z tego co pamiętam to Mietek chcial ją "zostawić", ale jak jest w tej chwili to nie wiem. A jeśli nie zagra to rzeczywiście post do tematu WNBA :mrgreen:

aha, widzę koledzy??? :mrgreen: "Mietek" chciał ale temat odszedł w zapomnienie niestety i jest tak jak pisał Paulo....
ObrazekObrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 lipca 2011, 19:46

Gratulacje z powodu dzikiej Karty :) i powodzenia w Euro
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 12 lipca 2011, 12:04

W kręgu zainteresowań gdyńskiego klubu jest aż 16 nowych koszykarek

Aneika Henry i Sanja Knezevic mogą w przyszłym sezonie zagrać w gdyńskim klubie. Lotos jest nimi zainteresowany, ale nie wszystko jeszcze przesądzone.

25-letnia Henry w minionych rozgrywkach wyróżniała się w barwach hiszpańskiego Mann Filter Saragossa. Tym samym mocne strony środkowej z Jamajki zna trener Juan Forte, który prowadził Rivas Ecopolis Madryt. Drużyny rywalizowały ze sobą w LFB.

Co ciekawe, Henry zapisała się w annałach ligi hiszpańskiej, bo jako pierwsza umieściła piłkę w koszu wsadem.

Knezević to z kolei reprezentantka Czarnogóry, który na parkiecie pełni rolę skrzydłowej. 27-letnia zawodniczka wystąpiła w dwóch meczach mistrzostw Europy, które niedawno rozegrano na polskich parkietach, ale nie wypadła najlepiej.
Knezević ma za to na swoim koncie sukces w rodzimej lidze. Pod koniec kwietnia wraz z partnerkami z KK Jedinstvo Bijelo Bolje, sięgnęła po mistrzostwo kraju.

- Obie koszykarki są w kręgu naszego zainteresowania, który liczy szesnaście zawodniczek. Wiele będzie jednak zależało od naszej sytuacji w Eurolidze, ale już wiemy, że zagramy, więc teraz możemy się przyglądać koszykarkom. Henry i Knezevic są gotowe reprezentować nasz klub, ale wciąż dopinamy budżet - wyjawia Mieczysław Krawczyk, prezes Lotosu Gdynia.

Przypomnijmy, że obecnie kadra gdyńskiego teamu liczy pięć koszykarek. Ważne umowy mają Małgorzata Misiuk, Magdalena Kaczmarska i Magdalena Ziętara, a nowe nabytki to Natalia Plumbi i Ivana Jalcova.

http://www.dziennikbaltycki.pl/sport/42 ... l?cookie=1

szkoda, że póki co nic z tego nie wynika....
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 lipca 2011, 18:18

A co z Mukosiej, Galą i Sosnowską?
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 13 lipca 2011, 06:38

Mukosiej - póki co wychodzi, że to plotka
Gala - chciała zostać i pewnie zostanie
Sosna - o ile wiem jest wolna, klub umowy nie przedłużył
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 20 lipca 2011, 12:55

K. Swanier w Izraelu na następny sezon, czyli nie zostaje..
wylądowała w BNOTH HASHARON, razem z Kerri Gardin(Sun) i Kerima Christmas(Mystics)
info-http://www.eurobasket.com/Israel/basketball.asp?NewsID=233870&Women=1

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 05 sierpnia 2011, 21:42

Ruszają przygotowania do nowego sezonu!
dodano:2011-08-04

Wielkimi krokami zbliżamy się do sezonu 2011/2012!

Już wkrótce zawodniczki Lotosu Gdynia rozpoczną przygotowania do nowego sezonu. Pod okiem hiszpańskiego szkoleniowca, Javiera Fort Puente, trenować będą Magdalena Kaczmarska, Małgorzata Misiuk, Magdalena Ziętara, Ewelina Gala, Marzena Marciniak oraz Kinga Bandyk.

Pierwszą możliwością do sprawdzenia swojej formy będą dwa wrześniowe turnieje, w których nasza drużyna zmierzy się z czołowymi klubami PLKK.

Prawdziwych emocji nasi kibice doświadczą już 1 października! Na inaugurację ligi Gdynianki zmierzą się w Krakowie z obrońcą tytułu Mistrza Polski - Wisłą Can Pack Kraków! Spotkania pomiędzy tymi drużynami zawsze wzbudzają zainteresowanie wsród kibiców kobiecego "basketu". W tym wypadku można spodziewać się jeszcze bardziej zaciętej walki. Zawodniczki Lotosu z całą pewnością będą chciały zrewanżować się za porażki, których doznały w półfinałach w poprzednim sezonie!

Równie interesująco zapowiada się pierwszy mecz Euroligi Kobiet! 12 października, podopieczne Javiera Fort Puente podejmą na własnym parkiecie UMMC Ekaterinburg! W tym sezonie rosyjska drużyna stała się jeszcze silniejsza, jednak trzeba pamiętać, że początek sezonu może przynieść wiele niespodzianek!

Przed naszą drużyną ciężkie treningi i przygotowania, które pozwolą na wypracowanie formy umożliwiającej przełamanie złej passy z zeszłego sezonu i powrót na najwyższy stopień podium!

http://www.lotosgdynia.pl

------------

Ale rozumiem, że ten powrót na najwyższy stopień podium to chyba nie w tym tylko składzie, co awizowany na początek treningów. 8)

A te dwa wrześniowe turnieje - jeden to "Zawsze z Mistrzem" w Łodzi, a drugi??? czy aby nie w Brzegu?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 21 sierpnia 2011, 18:49

Jolene Anderson, Amerykanka nową zawodniczką Lotosu Gdynia.

Poprzedni sezon spędzony w tureckim Botasie, wraz z nową twarzą CCC Polkowice-Megan Frazee.
Była jedną z liderek drużyny.

W przeszłości grała m.in. z Shrnee Zoll(CCC), C.Langhorne, C.Paris, M.Coleman, E.Carson, N.Anosike w kadrze USA.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 21 sierpnia 2011, 19:04

A skąd to info?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 21 sierpnia 2011, 19:13

Jeśli to prawda to "piona" dla naszych ;) w tym sezonie J.A otarła się o Chicago ale niestety coś nie zatrybiło.
ObrazekObrazek

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 21 sierpnia 2011, 19:40

inf - z facebook'a (tablica rozgrywajacej Zoll, komentarz Anderson z 16.08)
a co do wnba, tak to prawda, jednak miejsca w teamie zabrakło.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 25 sierpnia 2011, 18:11

No więc mamy wreszcie jakiś konkret pod koszem. I co z tego, że kontrakt podpisany z miesiąc temu. :)
14 koron:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”