TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koala
Nowy na forum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Koala » 11 sierpnia 2011, 21:34

No cóż, można chyba wpisać S. Richards na zielono po stronie odejść z Gorzowa. Pod poniższym linkiem znajduje się skład drużyny BULLEEN BOOMERS grającej w australijskiej WNBL, a wśród zawodniczek wymieniona jest Samantha oraz inna, znana i lubiana w Gorzowie koszykarka, J. Leedham (pewnie dostała dobre referencje od koleżanki).

http://www.wnbl.com.au/index.php?id=132

Szkoda, do końca liczyłem na to, że może jednak uda się ją zatrzymać w Gorzowie. A tak, hmm... już wiem jakiej drużynie będę kibicował w Australii :) Powodzenia!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 sierpnia 2011, 21:42

Koala pisze:No cóż, można chyba wpisać S. Richards na zielono po stronie odejść z Gorzowa. Pod poniższym linkiem znajduje się skład drużyny BULLEEN BOOMERS grającej w australijskiej WNBL, a wśród zawodniczek wymieniona jest Samantha oraz inna, znana i lubiana w Gorzowie koszykarka, J. Leedham (pewnie dostała dobre referencje od koleżanki).

http://www.wnbl.com.au/index.php?id=132

Szkoda, do końca liczyłem na to, że może jednak uda się ją zatrzymać w Gorzowie. A tak, hmm... już wiem jakiej drużynie będę kibicował w Australii :) Powodzenia!

Szkoda... obie bardzo by sie przydaly w Gorzowie... moze po roku/dwóch kiedy koszykówka w Gorzowie wroci na wlasciwe tory Samantha zagra jeszcze w naszych barwach... : )

Ale i tak bardzo wielkie uznanie dla tej zawodniczki za te lata spedzone w Gorzowie.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 12 sierpnia 2011, 09:12

Czy koszykarka z Kenii zagra w ŁKS Siemens?

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1033 ... f58,1,3,60
2011-08-12, Aktualizacja: dzisiaj 05:23
(hof)

To może być prawdziwe towarzysko-sportowe wydarzenie koszykarskiej ekstraklasy. Działacze ŁKS Siemens AGD podjęli rozmowy z menedżerem zawodniczki z... Kenii. O ile nam wiadmo, żadna koszykarka z tego afrykańskiego kraju nie występowała jeszcze na polskich parkietach.

- Nie mogę nic więcej powiedzieć o zawodniczce, bo nasza konkurencja nie śpi - mówi prezes ełkaesianek Mirosław Trześniewski. - Zdradzę jedynie tyle, że doświadczenie sportowe zdobywała w Stanach Zjednoczonych, grając w Lidze Akademickiej. Oglądaliśmy na wideo kilka spotkań z jej udziałem i sądzę, że byłaby bardzo przydatna w naszej drużynie. Rozmowy trwają i nie można wykluczyć, że pod koniec miesiąca Kenijka przyjedzie do Łodzi.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 12 sierpnia 2011, 09:59

Jessica Starling w Odrze Brzeg.
bball

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 12 sierpnia 2011, 10:05

simon pisze:Czy koszykarka z Kenii zagra w ŁKS Siemens?

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1033 ... f58,1,3,60
2011-08-12, Aktualizacja: dzisiaj 05:23
(hof)

To może być prawdziwe towarzysko-sportowe wydarzenie koszykarskiej ekstraklasy. Działacze ŁKS Siemens AGD podjęli rozmowy z menedżerem zawodniczki z... Kenii. O ile nam wiadmo, żadna koszykarka z tego afrykańskiego kraju nie występowała jeszcze na polskich parkietach.

- Nie mogę nic więcej powiedzieć o zawodniczce, bo nasza konkurencja nie śpi - mówi prezes ełkaesianek Mirosław Trześniewski. - Zdradzę jedynie tyle, że doświadczenie sportowe zdobywała w Stanach Zjednoczonych, grając w Lidze Akademickiej. Oglądaliśmy na wideo kilka spotkań z jej udziałem i sądzę, że byłaby bardzo przydatna w naszej drużynie. Rozmowy trwają i nie można wykluczyć, że pod koniec miesiąca Kenijka przyjedzie do Łodzi.

A jednak wraca stary dobry MIREK :lol: No na pewno udało mu się zrobić trochę SZUMU MEDIALNEGO z Indianką..... która ostatecznie chyba nie będzie w ŁKS - ale w mediach dzięki temu ŁKS był. A więc promocja - udana.

Teraz się zabiera za KENIJKĘ :lol: . Pytanie kto następny ? reprezentantka Alaski ? :lol: :lol: :lol:

Dobrze że przynajmniej Raymond i POLKI - gwarantują w miarę dobry poziom

Piątka typu : Raymond , Jeziorna , Kenig , Trofimova , Żytomirska - to już całkiem sporo - a jeśli MIREK nie przekombinuje z Amerykankami a sprowadzi WZMOCNIENIA - to zdanie podtrzymam - i ŁKS będzie groźny.

No i potwierdzenie o Tahnee Robinson :

Piękna Indianka nie dla ŁKS-u

autor: Piotr Ciesielski, 2011-08-12, 08:58, źródło: inf. własna
skomentuj komentarze (2) drukuj artykuł Udostępnij

Wbrew wcześniejszym informacjom, w barwach Łódzkiego Klubu Sportowego nie będzie w nadchodzącym sezonie występować urodziwa Indianka - Tahnee Robinson. W klubie trwają poszukiwania innych zawodniczek z zagranicy
Transfer do Łodzi mającej indiańskie korzenie Amerykanki Tahnee Robinson miał być hitem letniej przerwy w rozgrywkach Ford Germaz Ekstraklasy, a przynajmniej w Łodzi. Zawodniczka ta posiada spore umiejętności, a także nieprzeciętną urodę i kibice niecierpliwie czekali na jej przyjazd. Temat pozyskania tej koszykarki jednak upadł, a klubowi działacze szukają teraz innych zagranicznych zawodniczek, które mogłyby wzmocnić łódzki zespół.

- Tahnee nie podpisała kontraktu z ŁKS-em i nie będzie grała w Polce, ponieważ dostała także inne oferty i ostatecznie wybrała izraelską drużynę Hapoel Holon, w której będzie występować w najbliższym sezonie - powiedziała portalowi SportoweFakty.pl agentka zawodniczki - Lindsay Kagawa.

Drużyna Łódzkiego Klubu Sportowego trenuje aktualnie na własnych obiektach w krajowym składzie. Do zespołu dołączyły już nowe zawodniczki - Katarzyna Kenig, Olga Urbanowicz, Justyna Jeziorna i Natalia Trofimowa. W przyszłym tygodniu ma dojechać m.in. pierwsza z Amerykanek - Stephanie Raymond.

PS . Ewidentnie - chwyt marketingowy... który zadziałał. :shock:

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 12 sierpnia 2011, 11:20

czy wiadomo ile zespołów spada z FGE???
jeden dwa czy trzy???

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 12 sierpnia 2011, 11:39

tommiiii pisze:czy wiadomo ile zespołów spada z FGE???
jeden dwa czy trzy???

Tego nie wie nikt - pewnie będzie wiadomo pod koniec przyszłego roku :lol: :lol: :lol:
Zresztą zawsze można wykupić dziką kartę - więc ,, spadki '' chyba przestaną obowiązywać... W I lidze - ekip z aspiracjami też jakoś nie widać - choć może w Ostrowie i Rzeszowie coś ruszy w kierunku FGE.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 sierpnia 2011, 15:22

tommiiii pisze:czy wiadomo ile zespołów spada z FGE???
jeden dwa czy trzy???

a w jakim kraju żyjesz? 8) nie masz jeszcze pełnego terminarza na ten sezon, a już myślisz o spadku. Dla "spadkowiczów"(tych z nazwy) są zawsze "dzikie karty".
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 12 sierpnia 2011, 16:22

Koala pisze: a wśród zawodniczek wymieniona jest Samantha oraz inna, znana i lubiana w Gorzowie koszykarka, J. Leedham (pewnie dostała dobre referencje od koleżanki).

W sensie, ze Leedham wystawila dobre referencje Richards :) Aktualnie hed kołczem Boomers jest pan Tom Maher. To ten sam gosc, ktory prowadzi zespol GBR kobiet i goscil u nas w kraju podczas Eurobasketu. Gdzies trafilem na jego wypowiedz, ze chetnie zabierze Jo ze soba ... no a pozniej pewnie Jo cos wspomniala, ze zna taka Sam ... i ze moze znalazloby sie miejsce... i raczej bez problemow miejsce sie znalazlo. Obu zycze powodzenia w nowym sezonie i zdrowych kolan :)

W Gorzowie jest chyba gorzej niz mogloby sie wydawac. Prawie polowa sierpnia i tylko 3 zawodniczki zaklepane. Chioma i Lyndra chyba wyraznie szukaja tak zwanego "czegos lepszego" skoro tyle czasu zwlekaja z podpisaniem kontraktow. Oby nie skonczylo sie tak, ze tydzien przed liga przyjedzie wagon Amerykanek i bedziemy wybierac te ktore umieja kozlowac tez lewa reka a nie tylko prawa.

PS. Ktos cos wie na temat Justyny Ż. ? :)
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2011, 16:33 przez Jack Napier, łącznie zmieniany 1 raz.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 12 sierpnia 2011, 16:28

wiem który to facet. Ma bardzo dobre oko
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 sierpnia 2011, 18:02

MUKS podpisał kontrakty z Żancią Durak plus Agnieszką Makowską- źródło - kierownik Dutkiewicz na łamach poznanskiego dodatku Wybiórczej.l

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 12 sierpnia 2011, 18:37

Jack Napier pisze:
Koala pisze: a wśród zawodniczek wymieniona jest Samantha oraz inna, znana i lubiana w Gorzowie koszykarka, J. Leedham (pewnie dostała dobre referencje od koleżanki).

W sensie, ze Leedham wystawila dobre referencje Richards :) Aktualnie hed kołczem Boomers jest pan Tom Maher. To ten sam gosc, ktory prowadzi zespol GBR kobiet i goscil u nas w kraju podczas Eurobasketu. Gdzies trafilem na jego wypowiedz, ze chetnie zabierze Jo ze soba ... no a pozniej pewnie Jo cos wspomniala, ze zna taka Sam ... i ze moze znalazloby sie miejsce... i raczej bez problemow miejsce sie znalazlo. Obu zycze powodzenia w nowym sezonie i zdrowych kolan :)

W Gorzowie jest chyba gorzej niz mogloby sie wydawac. Prawie polowa sierpnia i tylko 3 zawodniczki zaklepane. Chioma i Lyndra chyba wyraznie szukaja tak zwanego "czegos lepszego" skoro tyle czasu zwlekaja z podpisaniem kontraktow. Oby nie skonczylo sie tak, ze tydzien przed liga przyjedzie wagon Amerykanek i bedziemy wybierac te ktore umieja kozlowac tez lewa reka a nie tylko prawa.

PS. Ktos cos wie na temat Justyny Ż. ? :)

Faktycznie to czekanie robi się już powoli frustrujące. wiele zespołów wyjeżdża już na obozy przygotowawcze do sezonu a my nie mamy nawet zarysu składu. I przez najbliższe 2 tyg pewnie nic się nie zmieni bo przecież jest Uniwersjada. A potem zostanie miesiąc przez który "na wariata" będziemy kontraktować najpewniej lepsze i gorsze Amerykanki. No chyba że trener ma już nazwiska w "swoim notesie" i tylko czeka na dopięcie budżetu. Tylko ile można czekać? :roll:

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 12 sierpnia 2011, 21:06

Zastanawia mnie jedno co z Darią Mieloszyńska i CCC??? Czy może coś już wiadomo???

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 12 sierpnia 2011, 21:51

Kozior w wywiadzie mówił, że skład jest zamknięty, a ruchy kadrowe bedą robione tylko, gdy któraś z zawodniczek bedzie miała kontuzje/ ciąże
A o Darii to moge tylko powiedzieć, że przed rokiem, gdy przechodziła do lotosu jescze nawet przed była niezdecydowana czy iść do jakiegoś klubu czy zrobić sobie przerwe, a w trakcie, gdy już została oficjalnie zawodniczką lotosu mówiła że prawdopodobnie po tym sezonie (który się niedawno skończył) zrobi sobie przerwe
Bo wątpie, żeby poszła do Poznania (rodzinne miasto) grać w Inei czy Muksie za gruszki no ale Pożyjemy zobaczymy :)

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 12 sierpnia 2011, 22:09

piotrek2100 pisze:Zastanawia mnie jedno co z Darią Mieloszyńska i CCC??? Czy może coś już wiadomo???

aktualnie wszystko zamkniete
na obwod jest Maltsi, Musina, Frazee do tego Jasnowska z Dobrowolską.

a o powiekszeniu skladu i Didi w nim, cicho.
moze w trakcie, albo swietczno-zimowy transfer.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”