TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: hermes46 » 17 sierpnia 2011, 14:20

w ŁKS-ie nie długopo z Bezludnej Wyspy bedzie koszyraka :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 sierpnia 2011, 14:29

Sabina Parus odchodzi z bydgoskiego Artego do pierwszoligowych Pabianic.
Dorota Sobczyk (Piątkowska) również do Pabianic tyle, że z coraz bardziej amerykańsko-afrykańskiego lądu w Łodzi. 8)
PS.Powiało optymizmem w Pabach i z tego najbardziej się cieszę.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 17 sierpnia 2011, 16:10

ajaja pisze:Z pewnością hala na Morasku jest lepsza od tej na Krzesinach, tylko czemu znowu mecze będą na takim zadupiu?

Lepiej powiedz gdzie twój MUKSik będzie grał? Tylko nie mów że w Kórniku jednak?? 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 17 sierpnia 2011, 16:22

ajaja pisze:Z pewnością hala na Morasku jest lepsza od tej na Krzesinach, tylko czemu znowu mecze będą na takim zadupiu?

Ja przepraszam bardzo ale zadupie to,to mega nie jest skoro można tam studiować :))

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 17 sierpnia 2011, 16:48

MARAS pisze:Lepiej powiedz gdzie twój MUKSik będzie grał? Tylko nie mów że w Kórniku jednak?? 8)

Mój Muksik :? :shock: Daj namiar na swojego weterynarza, to Ci odpowiem :roll:

Kuba: wyjątkowo mało wyszukany "żart", obrażający innego forumowicza. W przyszłości z całą pewnością będzie "plusik".

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 17 sierpnia 2011, 17:40

Magdalena Radwan bedzie grac w ROW-ie Rybnik. Info od zainteresowanej
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 17 sierpnia 2011, 18:08

Soku pisze:Bo w Poznaniu nie ma hali. Ta AWF-u jest za droga, a w Arenie nie ma wolnych terminów.

Soku, za droga może na treningi, ale pewnie nie na to, by na 15 spotkań w sezonie wynająć ją na mecze. Na Morasko blisko będą mieli tylko ci z Piątkowa, reszta odpuści, bo gdzie z Wildy czy Rataj tłuc się 15 km przez miasto na mecz? Frekwencja będzie mizerna, a w efekcie - po wprowadzeniu tych nowych punktów w kwestii dofinansowania z budżetu miasta, AZS dostanie za rok mniej kasy.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 17 sierpnia 2011, 18:22

hermes46 pisze:Magdalena Radwan bedzie grac w ROW-ie Rybnik. Info od zainteresowanej

czyli została jeszcze jedna niewiadoma(Litwinka)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 sierpnia 2011, 18:33

hermes46 pisze:Magdalena Radwan bedzie grac w ROW-ie Rybnik. Info od zainteresowanej

O odejściu Magdy pisałem w innym miejscu, ale czekam teraz na info od zainteresowanych. Umowa ma to do siebie, że czasami podpisują ja dwie strony. :P
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 17 sierpnia 2011, 18:38

ajaja pisze:
Soku pisze:Bo w Poznaniu nie ma hali. Ta AWF-u jest za droga, a w Arenie nie ma wolnych terminów.

Soku, za droga może na treningi, ale pewnie nie na to, by na 15 spotkań w sezonie wynająć ją na mecze. Na Morasko blisko będą mieli tylko ci z Piątkowa, reszta odpuści, bo gdzie z Wildy czy Rataj tłuc się 15 km przez miasto na mecz? Frekwencja będzie mizerna, a w efekcie - po wprowadzeniu tych nowych punktów w kwestii dofinansowania z budżetu miasta, AZS dostanie za rok mniej kasy.

Bez przesady. Ja z Rataj 30 minut tam jechałem, więc nie jest źle :). Ale hala AWF-u jest droga. Dlaczego nawet PBG Basket nie stać na jej wynajem?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 18 sierpnia 2011, 09:11

matrix pisze:Sabina Parus odchodzi z bydgoskiego Artego do pierwszoligowych Pabianic.
Dorota Sobczyk (Piątkowska) również do Pabianic tyle, że z coraz bardziej amerykańsko-afrykańskiego lądu w Łodzi. 8)
PS.Powiało optymizmem w Pabach i z tego najbardziej się cieszę.

Ja też się cieszę, a dodatkowo jeszcze taki news:

Pabianice doczekają się hali sportowej

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/lo ... omosc.html

"Polska Dziennik Łódzki": Pabianice wzbogacą się o halę sportową z prawdziwego zdarzenia. Staraniem władz powiatu obiekt zostanie wybudowany w ciągu roku przy ul. św. Jana w centrum Pabianic. Z hali będą mogli korzystać uczniowie szkół ponadgimnazjalnych oraz miejscowe koszykarki.

Po zakończeniu budowy skończy się kuriozalna sytuacja sportsmenek z Pabianic. Zawodniczki Pabianickiego Towarzystwa Koszykarskiego już dwa razy wywalczyły awans do ekstraklasy, ale wciąż nie mogą w niej występować z powodu braku nowoczesnej, pełnowymiarowej hali sportowej. Jest szansa, że sytuacja zmieni się jesienią 2012 roku, kiedy nowy obiekt ma być gotowy.

Hala powstanie na działce, którą starostwo uzyskało od miasta w ramach wymiany barterowej. Miejsce jest znakomite, między dwiema szkołami: Zespołem Szkół nr 2 przy ul. św. Jana i II Liceum Ogólnokształcącym przy ul. Pułaskiego. Przetarg na wykonanie inwestycji wygrała firma Rosa-Bud, która uzyskała już pozwolenie na budowę. Wbicie pierwszej łopaty na budowie ma nastąpić na początku września.

Przy ul. św. Jana powstanie piętrowy obiekt, mający 45 metrów długości, 36 metrów szerokości i 12 metrów wysokości. Wewnątrz będzie można pograć w koszykówkę, siatkówkę, piłkę ręczną i w tenisa ziemnego. Będą szatnie, prysznice i zaplecze techniczne. - W hali, przygotowanej do obsługi osób niepełnosprawnych, powstanie widownia dla trzystu osób - zapowiada Agnieszka Skalska, rzecznik prasowy starostwa pabianickiego. - Wokół obiektu będzie zieleń, parkingi dla samochodów osobowych i dla autokarów. Na budowę obiektu władze starostwa wydadzą w tym roku 2,5 mln zł, a w przyszłym koszt wyniesie 3 mln zł.

"Polska Dziennik Łódzki", Wiesław Pierzchała

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 18 sierpnia 2011, 11:19

Kolejny powrót do rybnickiej drużyny!

Najpierw Magdalena Skorek, a teraz jej imienniczka Magdalena Radwan zdecydowała się powrocić do drużyny KK ROW Rybnik. Zakontraktowanie Radwan kończy budowę polskiej części składu śląskiego zespołu na sezon 2011/2012. Umowy podpisały cztery zawodniczki amerykańskie, a do zespołu dołączy jeszcze jedna zawodniczka zagraniczna, ale już nie zza oceanu.Magdalena Radwan po zakończeniu sezonu 2008/2009 spędzonym w rybnickiej drużynie, zdecydowała się na przenosiny do Grodu Kopernika, gdzie przez dwa kolejne lata była zawodniczką toruńskiej Energi. Teraz zawodniczka podjęła decyzję o drodze powrotnej pomimo faktu, że w Toruniu naprawdę czuła się dobrze, a pierwszy sezon zakończyła z medalem na piersi.

- Bardzo dobrze wspominam czas spędzony w Toruniu. W pierwszym sezonie było wiele radości, gdyż zdobyłyśmy brązowy medal i ten sukces na pewno zostanie mi w pamięci na bardzo długo. Drugi nie był już tak szczęśliwy - opowiada Radwan. - Bardzo miło wspominam też osoby, z którymi pracowałam, dziewczyny, z którymi grałam oraz współpracę z trenerem. Więc można powiedzieć, że te dwa sezony były bardzo pozytywne.

Czy zatem po tak miłych wspomnieniach nie było opcji na pozostanie w dotychczasowej drużynie? - Brałam pod uwagę taką opcję, ale ostatecznie zdecydowałam się na grę w Rybniku. Było kilka czynników, które wpłynęły na moją decyzję, o których jednak mówić nie będę - dodała nowa-stara zawodniczka ROW-u.

Magdalena Radwan wraca do Rybnika

Radwan, mając 29 lat, będzie najstarszą zawodniczką nowej rybnickiej drużyny. Jak z tym faktem czuje się sama zainteresowana? - Zależy, jak na to spojrzymy. (śmiech) Można to skomentować przecież tak: mamy bardzo młoda druzynę, a czuję się dobrze, bo jak to się mówi masz tyle lat, na ile się czujesz (śmiech) - komentuje sprawę była już Katarzynka. - Może z racji takiej sytuacji będę miała jakieś handicapy?

W Rybniku trwa zatem budowa zespołu, który ma uchronić go od powtórki z poprzedniego sezonu, czyli spadku z Ford Germaz Ekstraklasy. Skład będzie niemal cały nowy, bowiem z kadry z poprzedniego sezonu pozostaną jedynie Katarzyna Suknarowska, Natalia Przekop oraz Rebecca Harris. Co o zespole twierdzi Radwan?

- Jest to nowy zespół, więc musimy się zgrać. Mamy zaplanowanych kilka meczów. Część dziewczyn jest już z nami, reszta dołączy już wkrótce. Mam nadzieję, że razem z trenerami stworzymy fajny zespół, który swój charakter będzie pokazywał na parkiecie - mówi o drużynie, a jakie ma ambicje sama zainteresowana? - Ja będę dawać z siebie jak najwięcej, żeby pomóc drużynie w odnoszeniu sukcesów.

Rybniczanki przygotowania do sezonu rozpoczęły we wtorek 16 sierpnia. W ten sam dzień w Rybniku zameldowały się trzy zawodniczki amerykańskie, które od środy dołączyły do trenującej polskiej części zespołu. Po Letniej Uniwersjadzie dołączy Katarzyna Suknarowska, a z początkiem września kolejna Amerykanka. Już w poniedziałek drużyna wyjeżdża na tygodniowy obóz do Brennej.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... j-druzyny/

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 18 sierpnia 2011, 15:16

Soku pisze:Bez przesady. Ja z Rataj 30 minut tam jechałem, więc nie jest źle :). Ale hala AWF-u jest droga. Dlaczego nawet PBG Basket nie stać na jej wynajem?

PBG Basket stać na jej wynajem, ale:
1. PLK chce większej hali, bo AWF jest za słaba do telewizji
2. Hala AWF była dla nich kilka razy za mała, a wg owej nowej punktacji dostaną więcej z miasta wtedy, gdy będzie więcej widzów. Więcej może być tylko w Arenie.

No, jak dla Ciebie 30 minut nie jest źle... Jak będzie mecz w środę Górczyna ok. 17-18 jest tam minimum godzina.

Cieszy za to nowa hala w Panianicach, nareszcie.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 18 sierpnia 2011, 15:32

ajaja pisze:
Soku pisze:Bez przesady. Ja z Rataj 30 minut tam jechałem, więc nie jest źle :). Ale hala AWF-u jest droga. Dlaczego nawet PBG Basket nie stać na jej wynajem?

PBG Basket stać na jej wynajem, ale:
1. PLK chce większej hali, bo AWF jest za słaba do telewizji
2. Hala AWF była dla nich kilka razy za mała, a wg owej nowej punktacji dostaną więcej z miasta wtedy, gdy będzie więcej widzów. Więcej może być tylko w Arenie.

No, jak dla Ciebie 30 minut nie jest źle... Jak będzie mecz w środę Górczyna ok. 17-18 jest tam minimum godzina.

Cieszy za to nowa hala w Panianicach, nareszcie.

widze ze w Poznaniu ciezko wszystkim dogodzic.......Krzesiny zle!!!.....kiedys byla Arena zle bo za duza.....teraz Morasko tez zle........jak dla Ciebie raz na 2 tyg dojechac na Morasko 30 czy 40 min to duzy problem to juz nie rozumiem....
nie przesadzajmy ...spotkan jest raptem 15 w sezonie na wlasnej hali wiec nie jest tak zle a i dojazd na Morsko nie jest zly....Pestka , 2 autobusy.......a i tak polowa osob bedzie dojezdzala samochodami

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 18 sierpnia 2011, 15:41

Zgadzam się w pełni z postem wyżej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”