TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: friel » 09 września 2011, 22:19

Endrju pisze:Z tego co widizalem na AMP-ach to do "transferów" AZS-u mozna tez dorzucic Justyne Maruszczak, po roku wraca do Gorzowa i pewnie troche minut w obecnej sytuacji kadrowej na pewno dostanie.

Kolego oboje byliśmy na hali i oglądaliśmy jej mecze to trochę stanowi trochę za duże słowo
Na jedynce masz kasie i amerykankę na 2 zagra Aga + Klaudia choć ja obstawiam że częściej na parkiecie będzie duet 2.3 Cho i Linda z 4 Kaczmarczyk i 2 amerykanką na centrze przy czym zakładam że te trochę minut przypadnie Chaliburdzie i Jaworskiej z tym że Chaliburda będzie grać na 5 nie bardzo widzę miejsca dla Maruszczak chyba ,że Klaudia będzie w lidze grać tak jak w ostatnim meczu z Poznaniem chociaż i tak nie wiem czy to przebija Babole Maruszczak z linii
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 września 2011, 08:30

Laima Rickeviciute w Rybniku...nie wiem czy pojawiło się gdzieś oficjalne info.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 10 września 2011, 11:09

ann pisze:Laima Rickeviciute w Rybniku...nie wiem czy pojawiło się gdzieś oficjalne info.

gra na turnieju w Czechach to chyba jest juz zaklepana

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... c-i-row-u/

jeszcze jedno na pierwszej stronie przy MUKS Orczyk chyba przy przyjściu powienien być;)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 września 2011, 12:58

friel pisze:
Endrju pisze:Z tego co widizalem na AMP-ach to do "transferów" AZS-u mozna tez dorzucic Justyne Maruszczak, po roku wraca do Gorzowa i pewnie troche minut w obecnej sytuacji kadrowej na pewno dostanie.

Kolego oboje byliśmy na hali i oglądaliśmy jej mecze to trochę stanowi trochę za duże słowo
Na jedynce masz kasie i amerykankę na 2 zagra Aga + Klaudia choć ja obstawiam że częściej na parkiecie będzie duet 2.3 Cho i Linda z 4 Kaczmarczyk i 2 amerykanką na centrze przy czym zakładam że te trochę minut przypadnie Chaliburdzie i Jaworskiej z tym że Chaliburda będzie grać na 5 nie bardzo widzę miejsca dla Maruszczak chyba ,że Klaudia będzie w lidze grać tak jak w ostatnim meczu z Poznaniem chociaż i tak nie wiem czy to przebija Babole Maruszczak z linii

Friel przekonasz sie jak bedzie w sezonie. ;) Moze ona robi babole, ale swoja motoryka, walecznoscia daleko przewyzsza Trebicka, wiec nie mam watpliwosci kto dostanie w nadchodzacym sezonie wiecej minut.

... i to nie jest tylko moje zdanie :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 września 2011, 14:26

W takim razie pozostaje się nam modlić by to nie ją faulowano:D no chyba , że Darek dokona cudu nad wartą

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 12 września 2011, 13:47

Justyna Żurowska --> Lotos Gdynia
ObrazekObrazek

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 12 września 2011, 14:01

obserwujac wyniki i zdobycze punktowe AZS Poznan w tym sezonie zaobserwowalem pokazne ilosci punktów J. Adamowicz....moze w koncu pojawi sie regularnie w naszej lidze mloda punktujaca skrzydlowa......wydaje sie ze Szewczyk na nia postawil kosztem Wozniak przez wszystkich uwazanej za talent(chyba troche przereklamowany moim zdaniem)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 12 września 2011, 14:08

rzymi pisze:Justyna Żurowska --> Lotos Gdynia

:shock: poważnie chodzi o tę Panią, która ze łzami w oczach mówiła, że w tym sezonie na pewno w Polskim klubie nie zagra?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 12 września 2011, 14:43

Tegoroczne transfery Lotosu Gdynia świadczą o jednym. Wielokrotny mistrz Polski znów chce wrócić na najwyższy stopień podium. Po podpisaniu sześciu zagranicznych zawodniczek, przyszedł czas na wzmocnienie polskiej części drużyny.
Kolejną zawodniczką, która dołączyła do Lotosu Gdynia jest Justyna Żurowska. 26-letnia zawodniczka, która ostatnie siedem sezonów spędziła w drużynie KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. występuje na pozycji silnej skrzydłowej i będzie wsparciem dla Ines Ajanovic oraz Aneiki Henry pod koszem. Była kapitan gorzowskiej drużyny, w ubiegłym sezonie notowała średnio 12.1 pkt, 6.4 zbiórki, 1.3 asysty oraz 1.5 przechwytu na mecz.

Justyna Żurowska ma również na swoim koncie występy na europejskich parkietach. W poprzednim sezonie w Eurolidze zdobywała średnio 8.6 pkt, miała 4.6 zbiórki oraz 1.3 przechwytu. Nowa zawodniczka Lotosu wystąpiła w Meczu Gwiazd Euroligi Kobiet, który odbył się w 2011 roku w Gdyni. Żurowska brała również udział w tegorocznym EuroBaskecie, który rozgrywany był w Polsce.

- Obecność Justyny Żurowskiej w naszej drużynie daje nam bardzo wiele możliwości. Przede wszystkim, będzie to rotacja pod koszem. Kontuzja Małgorzaty Misiuk sprawiła, że brakowało nam wysokiej, polskiej zawodniczki, a Justyna gra nie tylko bardzo szybko i skutecznie, ale również zbiera dużo piłek i gra w obronie. Bardzo dobrze wpasuje się
w nasz system gry - powiedział o nowej zawodniczce Javier Fort Puente.

- Justyna Żurowska bardzo długo zastanawiała się czy przyjść do naszej drużyny, stąd jest ostatnią zawodniczką, którą zakontraktowaliśmy w tym sezonie - powiedział Prezes Mieczysław Krawczyk. - Trzeba pamiętać, że Żurowska jest pierwszoplanową postacią reprezentacji Polski i przez wiele lat była niekwestionowaną gwiazdą gorzowskiej drużyny. Tym bardziej, pozycja na której występuje pozwoli trenerowi Javierowi na rotację i komfort gry podkoszowych zawodniczek - dodał.

Źródło spotowe fakty
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... mocnienie/

brak mi słów . zawiedziony to delikatne określenie tego jak się czuje

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 12 września 2011, 15:13

:shock: Taaaakie oczy zrobiłem jak to przeczytałem. W sumie zrozumiałbym to, gdyby nie jej patriotyczne słowa jak opuszczała Gorzów. Bo przecież ma prawo iść gdzie chce, ale po co było to gadanie. Jak się okazuje "nigdy nie mów nigdy" Justyno. No nic mimo wszystko życzę Ci powodzenia, ale niesmak pozostaje..

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 września 2011, 15:39

Dla mnie ten kierunek po ME był bardzo prawdopodobny i absolutnie nie jestem zdziwiony tym transferem. Nie wątpię tez ze był to dla niej bardzo ciężka decyzja :lol:

PS. Osobiście juz wole zachowanie Leuchanki. Wiadomo ze idzie za forsa bez skrupułów, ale przynajmniej obywa sie bez łzawych konferencj i podniosłych słów.

PS2. Gdynia zmontowała w miare przyzwoity skład, choć daleki od standardów do których przyzwyczaiła przez lata.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 września 2011, 16:19

Bleee wyjątkowo tandetny transfer Lotosu :x . Nie wiem co się dzieje, ale coś chyba jest nie tak : Orczyk (chyba) w MUKSie, Żurowska w Lotosie.... bez komentarza.

Dziwi mnie, że klub z naszje czołówki zatrudnił Panią Ż. mając podaną jej gre na tacy podczas dwóch ostatnich ME. Jeden nieudany występ można by jeszcze jakoś zrozumieć, ale po drugim trucie bzdur o nietrafieniu z formą nalezy włożyć między bajki.

Dla mnie duży zawód ze strony Lotosu, trzeba było Mielocha na siłę zostawić....

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 września 2011, 16:25

nie rozumiem zdziwienia ze strony fanów Gorzowa. Zdaje się ann tuż po legendarnej konferencji ze łzami w tle taki scenariusz przewidziała tzn. Żurowska w Polskę, a nie do klubu zagranicznego. Też byłem, kiedyś taki naiwny odnośnie jednej zawodniczki. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 12 września 2011, 16:50

Ja jestem mimo wszystko zaskoczony. Niespodziewalem sie takiego ruchu ze strony Justyny... tym bardziej, ze to wlasnie z Gdynia walczylismy o braz wiosna tego roku. Nizej link do wspomnianej konferencji ... i jej najwazniejszego fragmentu (w kontekscie dzisiejszej informacji o pozyskaniu Zurowskiej przez Gdynie).

http://www.youtube.com/watch?v=2Mn3bG5D06I&feature=related#t=6m02s

Pozostanie niesmak ... ale jest dorosla i podejrzewam, ze na chlodno i bez lez to sobie przekalkulowala i wyszlo, ze sie oplaci.

PS. Zurowska grala w Gorzowie przez 9 lat.
PS2. Czyzby w przyszlym sezonie Krakow? ;)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 września 2011, 17:07

Saletra pisze:Bleee wyjątkowo tandetny transfer Lotosu :x . Nie wiem co się dzieje, ale coś chyba jest nie tak : Orczyk (chyba) w MUKSie, Żurowska w Lotosie.... bez komentarza.

Dziwi mnie, że klub z naszje czołówki zatrudnił Panią Ż. mając podaną jej gre na tacy podczas dwóch ostatnich ME. Jeden nieudany występ można by jeszcze jakoś zrozumieć, ale po drugim trucie bzdur o nietrafieniu z formą nalezy włożyć między bajki.

Dla mnie duży zawód ze strony Lotosu, trzeba było Mielocha na siłę zostawić....

Chodziły słuchy o Elce, ale jak nam się Gosia posypała to trzeba było skołować większą Polkę. W sumie uważam, że nie jest źle, mogła to być Piekara ;) Też bym wolał Mielocha, ale z niewolnika nie ma zawodnika.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”