TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kanpak
Nowy na forum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: kanpak » 13 września 2011, 09:23

Oczywiście postępek Leuczanki był mniej elegancki niż Justyny. Po pierwsze pisemna umowa to coś więcej niż słowa rzucone w afekcie. Zresztą moim zdaniem zachowanie Żurowskiej nie było nieszczere, po prostu brak dobrych ofert z zagranicy zmusił ją do zrewidowania planów. Można jej pewnie zarzucić zbyt dużą pewność siebie ("posypią się oferty z zagranicy"), ale nie jest to wcale wielka wada u sportowca, który ma ambitne cele.

Po drugie: zapowiedź zawodniczki, że gdzieś NIE ZAGRA jest o wiele mniej kłopotliwa niż podpis mówiący, że gdzieś Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ ZAGRA. Leuchanka rozwaliła Wiśle wizję zespołu i poważnie utrudniła sytuację na rynku transferowym.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 września 2011, 09:36

W jakim afekcie?! To bylo na specjalnie przygotowanej konferencji a nie 2 minuty po zakonczeniu dramatycznego meczu.. chciała z siebie zrobic meczennika - miała prawo, ale skoro okazało sie ze to sa puste słowe to jest to żałosne i tyle.

Do Leuchanki szacunku nie mam, ale i tak z dwojaga złego wole jej "charakter" niż Zurowskiej.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 września 2011, 09:54

Oczywiście , że żalosne...Przecież było mnóstwo news'ów /wywiadów gdzie Żurowska przedstawiała ten sam kabaret....Wszędzie według tego samego scenariusza..

Porównywać ją z Leuczanką trochę nie wypada - no chyba że niektórym tu zależy tylko by się odgryźć..

Leuczanka to jednak gwiazda pierwszej wielkośći - każdy laik wie że dla takich zawodniczek liczy się kasa - i podobnie jak Catchings kiedyś nawet próbowała wmówić , że dla Lotosu grałaby nawet bez oka....to też nie można w to wierzyć.
Matović - gdy dostała lepszą kasę w Fener - też szybko poszła z Lotosu..

Nie porównujmy więc do tego Żurowskiej - która konkretnie się błaźni na najważniejszych imprezach/ pomijam fakt , że gdyby nie osoba trenera - to by nie miała przyzwolenia ani pozycji jednej z liderek kadry..... / Inna sprawa że inne kadrowiczki powiedziały NIE dla Żurowskiej...

Balonik napompowała sama zawodniczka - a chyba DAREK jeszcze ją uświadamiał w tym że jest ,, NAJ'' . Czyżby ??? 8)
Żurowska od zawsze budzi kontrowersje - ale chyba tą dezyzją dobitnie pokazała że jest niewiarygodna...

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 13 września 2011, 10:47

Właśnie dlatego, że Leuczanka jest wielką zawodniczką, powinna była wykazać się profesjonalizmem i dopełnić kontraktu. Zwłaszcza, że była nauczona wcześniejszym doświadczeniem z Gorzowem, że nie podpisuje się przedwczesnych kontraktów na prowincji. A że to była mocna karta przetargowa, pozwalająca wywindować przyszły kontrakt w Rosji?

Moim zdaniem Żurowska była rozdarta między sentymentem do klubu z Gorzowa a żądzą (potrzebą?) pieniędzy. Jeśli ktoś podziwia Leuczankę za brak sentymentów i twardy, konsekwentny pragmatyzm (posunięty aż do makiawelizmu:D biorąc pod uwagę jak zaszkodziła Wiśle) - to ok.

Poza tym pamiętajmy, że to tylko ludzie. I tylko sport. A przy podpisywaniu kontraktów w grę wchodzą także pozaboiskowe sprawy.

I nikt mnie nie posądzi tu o stronniczość (koronny argument na tym forum), bo ani z Gorzowem, ani z Gdynią nie mam nic wspólnego, jako że jestem z Łodzi;)

nurneee
Nowy na forum

Postautor: nurneee » 13 września 2011, 14:55

Murphy opuściła Pruszków

Stefanie Murphy nie jest już zawodniczką Matizolu Lider Pruszków. Kontrakt z koszykarką będącą na tryoucie mazowiecka ekipa rozwiązała za porozumieniem stron.

Mierząca 193 cm wzrostu Murphy ma za sobą udane występy w konferencji ACC, wchodzącej w skład NCAA Division I. Do Polski przyjechała jednak nieprzygotowana do rozpoczynającego się na początku października sezonu. - To ciekawa, ale jeszcze niedoświadczona w Europie zawodniczka i chyba z tego powodu wykazała się brakiem profesjonalizmu. Przyjechała do nas z nadwagą, która uniemożliwia jej szybkie dojście do optymalnej formy. Nie mogliśmy sobie na to pozwolić, dlatego zdecydowaliśmy się rozwiązać kontrakt z koszykarką za porozumieniem stron - tłumaczy prezes klubu Paweł Kędzierski.

Po rozwiązaniu umowy z pruszkowską drużyną Murphy nie powróciła jednak do Stanów Zjednoczonych. We wtorek ma się pojawić na testach w Super Pol Tęczy Leszno. Matizol Lider szuka zaś zawodniczki na jej pozycję. - Mamy w kręgu zainteresowań cztery zawodniczki i wśród nich dokonamy wyboru - kończy Kędzierski.

http://liderpruszkow.pl/murphy-opuscila-pruszkow.html

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 13 września 2011, 16:21

Koszykarz (Toruń) pisze: :lol: :lol: :lol: Znowu ją trzeba będzie oglądać...I znowu będzie mnie irytować swoją osobą... :evil: :twisted:

Dotychczas - właściwie poza Gorzowem - cała reszta koszykarskiej Polski - miała o tej Pani już wyrobioną opinię... Głównie ze względu na charakter...
Ciekaw jestem teraz czy kibice Lotosu będą jej tu bronić...... Bo przecież przyszła do was... 8) To co - zmiana stanowiska ? :lol: :lol: :lol:

haters gonna hate 8) słaba napinka, następnym razem postaraj się bardziej.... albo lepiej nie, strach się bać co możemy przeczytać... zresztą i tak Twoje "wypracowania" przechodzą bez echa, do tej pory nikt poza mną głuptasem się do nich nie odniósł... w każdym razie skoro już pokazałeś światu swoją (a przy okazji i całej kadry) nienawiść do Justyny Ż. i Gdyni to mam nadzieję, że możesz spać spokojnie i kiedy gaśnie światło - pojawia się satysfakcja....

przechodząc do meritum.... biorąc pod uwagę aspekt czysto sportowy to tak - cieszę się, że Justyna trafiła do nas, zwłaszcza w obliczu kontuzji Gosi Misiuk (opuści cały sezon) i szczerze to wolę ją niż Izabelę P.

Natomiast z tej nieco mniej przyjemnej strony - wielka szopka naprawdę niepotrzebna i "na pokaz". może przeliczyła się co do swoich umiejętności?
Wiele zostało już powiedziane - ja ze swojej strony dodam tylko tyle, że jestem w stanie okazać jej odrobinę zrozumienia, nawet jeśli było to na zasadzie "lepszy Lotos niż nic" (chyba wiadomo, nowy trener, nowa drużyna, nowe możliwości)... mimo to zdecydowanie nie pochwalam i nie toleruję takiego zachowania bo jeśli nie ma pewności czy uda się dotrzymać danego BARDZO MOCNEGO słowa to się nie p... bez sensu (tu współczuję kibicom z Gorzowa, też dziwnie bym się czuł). W każdym razie teraz jest już w Gdyni... Jednak wszelkie jej deklaracje nie będą dla mnie wiarygodne i będę je traktował z LEKKIM przymrużeniem oka.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 13 września 2011, 16:26

Żurowska powiedziała dzisiaj w Radiu RMG, że dogadała się już z trenerem Lotosu i w meczu przeciwko Gorzowowi grać nie będzie.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 13 września 2011, 16:35

zancia_a pisze:Żurowska powiedziała dzisiaj w Radiu RMG, że dogadała się już z trenerem Lotosu i w meczu przeciwko Gorzowowi grać nie będzie.

tego można się było spodziewać....nawet w walce o ewentualne medale? No nie róbcie sobie z tego parodii.:lol: W sezonie będą co najmniej dwa takie mecze, a nie mecz.
PS.Rzymi,co do ostatnich Twoich zdań....zgadzam się z Tobą w zupełności. To co teraz powie Justyna należy włożyć tam, gdzie każdy chce. Ktoś kto co innego mówi, a co innego robi nie jest już niestety wiarygodny.
Ostatnio zmieniony 13 września 2011, 16:57 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 13 września 2011, 16:56

Koszykarz (Toruń) pisze:
Nie wiem jak ona może spojrzeć w oczy innym - przede wszystkim kibicom z Gorzowa..

za pewne tak jak Pawlak ktora jako kapitan pierwsza uciekla z "tonacego statku" :twisted:
i na dobre i na ZŁE!!!

akar
Żak

Postautor: akar » 13 września 2011, 19:06

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 13 września 2011, 19:07

W tej sytuacji najbardziej ciekawi mnie czy Pan Maciejewski dalej będzie powoływał Justynę do kadry :)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 września 2011, 19:13

rodgers-kibic z torunia pisze:W tej sytuacji najbardziej ciekawi mnie czy Pan Maciejewski dalej będzie powoływał Justynę do kadry :)

A tak przy okazji to miała być wydana po męskich ME decyzja, czy Maciejewski zostaje czy nie, na co więc włodarze polskiej koszykówki czekają? Tak ciężko wydać jedno oświadczenie informujące o losie selekcjonera i kończące stan zawieszenia? I nie bądź tu malkontentem.

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 13 września 2011, 19:20

Haha jednak Żurowska jest żałosna. Z tym dogadywaniem się z trenerem i opuszczaniem meczów z Gorzowem to już przesada. Gra dla Lotosu, ale sercem jest z Gorzowem? Czy jak ona to sobie tłumaczy? Brak profesjonalizmu do kwadratu, ma robić wszystko, żeby jej drużyna wygrywała, a nie... Masakra.

Niech lepiej gra z Gorzowem i rzuca punkty do własnego kosza, dopiero by pokazała wielkie serce.

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 13 września 2011, 20:29

Piekarska zagra w Turcji
Po dwóch udanych sezonach w Ford Germaz Ekstraklasie Izabela Piekarska zdecydowała się na ofertę tureckiego Optimum TED Ankara Koleji, z którym związała się roczną umową.

Ostatnim klubem środkowej był KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski. Z gorzowską drużyną koszykarka sięgnęła po wicemistrzostwo Polski w sezonie 2009/2010, a rok później po brąz. W swoim ostatnim sezonie na polskich parkietach notowała średnio 10,9 punktu oraz 5,6 zbiórki na mecz.

Nowy klub Piekarskiej oprócz tureckiej ekstraklasy rywalizował będzie w międzynarodowych rozgrywkach Eurocup. Rywalami drużyny z Ankary w grupie C będą: belgijska Dexia Namur, portugalski Ad Vagos oraz francuski Nantes Reze Basket. Zmagania w Eurocupie rozpoczną się 2 listopada.

www.plkk.pl

friel
Kadet

Postautor: friel » 13 września 2011, 21:26

zancia_a pisze:Żurowska powiedziała dzisiaj w Radiu RMG, że dogadała się już z trenerem Lotosu i w meczu przeciwko Gorzowowi grać nie będzie.

Nie wiem jak mam to odebrać przesłuchałem i ....
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”