TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Ewentualnie sam to robił bo jest jej agentem. Lub też to CV doszło do niego bo Amber liczyła, że załatwi jej "fuchę" w Toruniu.

-
reaktywacja
- Junior
Generalnie uważam, że transfer Holt to dobre posunięcie. Spodziewałem się jej w Gdyni, ale po tym co wyczynia Robert to już jej tu nie chcę i dobrze, że wylądowała w Pruszkowie.
Jeśli będzie w Liderze jeszcze ktoś sensowny pod kosz, to spodziewam się, że Lider włączy się w walkę o miejsca 4-5 przed PO.
Jeśli będzie w Liderze jeszcze ktoś sensowny pod kosz, to spodziewam się, że Lider włączy się w walkę o miejsca 4-5 przed PO.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
- Warszawiak
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
markylipek pisze:Nie wiedziałem gdzie to dać, chyba najbardziej pasuje to tu.
Możliwa reaktywacja sekcji koszykówki żeńskiej
Koszykarki Polonii Warszawa? Już wkrótce będzie to możliwe. Komitet Honorowy Obchodów 100-lecia KS Polonia Warszawa poparł inicjatywę reaktywacji tej sekcji.
Z inicjatywą odbudowy sekcji koszykówki żeńskiej wystąpiło Stowarzyszenie 93 Basket Family, które skupia rodziców zawodniczek wywodzących się ze szkoły sportowej przy ul. Konwiktorskiej. Stowarzyszenie posiada obecnie 3 drużyny, od nowego sezonu dojdzie kolejny rocznik juniorski. Zespół seniorek występuje w lidze I B, czyli odpowiedniku III ligi. Na zakończenie minionego sezonu zajął 4 miejsce. "Jesteśmy środowiskiem związanym emocjonalnie z Polonią. Jeśli ta idea spodoba się Państwu, to od września moglibyśmy grać jako Polonia Warszawa" – zadeklarował przedstawiciel Basket Family Przemysław Zając, radny Dzielnicy Śródmieście. Zastrzegł, że przez najbliższe lata sekcja będzie mogła funkcjonować jedynie na zasadach amatorskich.
Do inicjatywy entuzjastycznie odniosła się była koszykarka „Czarnych Koszul”, mistrzyni Europy z 1999 r. Katarzyna Dulnik. "To jest moje marzenie, żeby ta sekcja powróciła na swoje miejsce" – powiedziała. Komitet Honorowy jednogłośnie poparł wniosek Stowarzyszenia 93 Basket Family, uznając tę inicjatywę za symbol żywotności klubu w roku jubileuszu 100-lecia. Wszystko wskazuje więc na to, że we wrześniu po raz pierwszy od 11 lat zobaczymy na parkiecie zawodniczki w czarnych koszulach. Na dodatek inicjatorzy reaktywacji podejmą starania, aby polonistki rozgrywały mecze w starej hali koszykarskiej na stadionie przy Konwiktorskiej. Sekcja prawdopodobnie zachowa charakter autonomicznego stowarzyszenia. (Więcej informacji nt Stowarzyszenia 93 Basket Family można znaleźć na stronie internetowej http://s93bf.pl/)
Sekcja koszykówki żeńskiej KS Polonia Warszawa została rozwiązana w 2000 roku z przyczyn finansowych. Koszykarki z Konwiktorskiej przez wiele dziesięcioleci występowały w rozgrywkach ekstraklasy, zdobyły mistrzostwo Polski w latach 1934 i 1935 oraz wicemistrzostwo w latach 1933, 1937, 1949 i 1976.
Źródło: http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,545 ... skiej.html
Inicjatywa doszła do skutku!
Więcej info w tym temacie na tutejszym forum:
Polonia Warszawa - reaktywacja 2011/2012
viewtopic.php?f=30&t=10800
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Derby Mazowsza za 2-3 lata? 
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Łukasz_UFB pisze:Derby Mazowsza za 2-3 lata?
Najpierw będą mieli derby z AZS Warszawa, Żyrardowianką, Piasecznem, Łomiankami itd... więc nie będzie lekko
Ooo to bardzo miłe wieści. Od razu przypominają się pojedynki Olimpii Poznań przeciwko Polonii w składzie z Kasią Dulnik i Karoliną Moczydłowską.
Fajna była wtedy ta liga- prawie same Polki, które prezentowały wysoki poziom, prawie wcale zawodniczek zagranicznych...
Teraz proporcje sie odmieniły, a po naszych boiskach truchta wiele zawodniczek z Ameryki prezentujących tandetny poziom. Cóż, znak naszych czasów.
To długa droga ale Polonia Warszawa by się w e-klasie przydała. Plus jeszcze Ślęza Wrocław.
Fajna była wtedy ta liga- prawie same Polki, które prezentowały wysoki poziom, prawie wcale zawodniczek zagranicznych...
Teraz proporcje sie odmieniły, a po naszych boiskach truchta wiele zawodniczek z Ameryki prezentujących tandetny poziom. Cóż, znak naszych czasów.
To długa droga ale Polonia Warszawa by się w e-klasie przydała. Plus jeszcze Ślęza Wrocław.
Saletra pisze:To długa droga ale Polonia Warszawa by się w e-klasie przydała. Plus jeszcze Ślęza Wrocław.
no i Pabianice (kibice tego klubu dodawali znaczącego "koloru" tym rozgrywkom), ale wyrzucić z tej ligi też trzeba by było kilka zespołów. Co do reszty to ZGADZAM SIĘ. Prawie same Polki, ale i poziom repry całkiem inny przecież.
Tarbes signs Daria Mieloszynska
Daria Mieloszynska (188-F-83, agency: Data Plus Group, college: Texas) will continue her career in France. The Polish forward penned a deal with Tarbes. Mieloszynska arrives to Tarbes from Lotos Gdynia, where she spent last season. She appeared 23 times in PLKK averaging 9 points and 5 rebounds. Mieloszynska also added 8.3 ppg and 3.3 rpg for 10 Euroleague games. She was named Eurobasket.com Polish PLKK All-Domestic Players Team -11. From 2008 until the last summer, Daria Mieloszynska played for CCC Polkowice. She helped them reach PLKK Semifinals in both teams. In 2010, Mieloszynska participated at the PLKK All-Star Game. Daria Mieloszynska played for the Polish NT from 2008 to 2010.
http://www.eurobasket.com/France/basketball.asp?Women=1
Daria Mieloszynska (188-F-83, agency: Data Plus Group, college: Texas) will continue her career in France. The Polish forward penned a deal with Tarbes. Mieloszynska arrives to Tarbes from Lotos Gdynia, where she spent last season. She appeared 23 times in PLKK averaging 9 points and 5 rebounds. Mieloszynska also added 8.3 ppg and 3.3 rpg for 10 Euroleague games. She was named Eurobasket.com Polish PLKK All-Domestic Players Team -11. From 2008 until the last summer, Daria Mieloszynska played for CCC Polkowice. She helped them reach PLKK Semifinals in both teams. In 2010, Mieloszynska participated at the PLKK All-Star Game. Daria Mieloszynska played for the Polish NT from 2008 to 2010.
http://www.eurobasket.com/France/basketball.asp?Women=1
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..
Powodzenia Didi zatem we Francji
no i jednak zobaczymy Cię w Eurolidze na parkiecie Polkowic. szkoda tylko, że w barwach rywala 
edit - czyli kontuzjowana zawodniczka, bez gry na Eurobaskecie z polskim paszportem jest w stanie znaleźć silny europejski klub w Eurolidze
ciekawe co na to JŻ8 
edit - czyli kontuzjowana zawodniczka, bez gry na Eurobaskecie z polskim paszportem jest w stanie znaleźć silny europejski klub w Eurolidze
-
shineonball
- Żak
Kuba pisze:Powodzenia Didi zatem we Francjino i jednak zobaczymy Cię w Eurolidze na parkiecie Polkowic. szkoda tylko, że w barwach rywala
edit - czyli kontuzjowana zawodniczka, bez gry na Eurobaskecie z polskim paszportem jest w stanie znaleźć silny europejski klub w Eurolidzeciekawe co na to JŻ8
Zgadzam się!
..no ale pewnie troche pomogła była Gdynianka - Pauline Krawczyk,
która również tam zagra.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:Powodzenia Didi zatem we Francjino i jednak zobaczymy Cię w Eurolidze na parkiecie Polkowic. szkoda tylko, że w barwach rywala
edit - czyli kontuzjowana zawodniczka, bez gry na Eurobaskecie z polskim paszportem jest w stanie znaleźć silny europejski klub w Eurolidzeciekawe co na to JŻ8
W tym wypadku to akurat jej atut
Jimenez zostaje,a Long odchodzi.
Od trzech tygodni w drużynie Artego przebywały dwie Amerykanki, Shonda Long i Lauren Jimenez. Oprócz codziennych treningów miały możliwość zaprezentować swoje umiejętności podczas turniejów w Jeleniej Górze i Bydgoszczy.
Sztab szkoleniowy zdecydował o przedłużeniu umowy z jedną z zagranicznych koszykarek, środkową Lauren Jimenez. "W miejsce Long będzie inna zawodniczka, którą już oczywiście szukamy" - komentuje trener, Adam Ziemiński.
W najbliższy weekend Artego Bydgoszcz weźmie udział w turnieju rozgrywanym w Toruniu. W grodzie Kopernika zagrają gospodynie, Energa Toruń, Artego Bydgoszcz, Nadezhda Orenburg (Rosja) i Mistrzynie Rosji, UMCC Jekaterynburg.
www.basket25.pl
Od trzech tygodni w drużynie Artego przebywały dwie Amerykanki, Shonda Long i Lauren Jimenez. Oprócz codziennych treningów miały możliwość zaprezentować swoje umiejętności podczas turniejów w Jeleniej Górze i Bydgoszczy.
Sztab szkoleniowy zdecydował o przedłużeniu umowy z jedną z zagranicznych koszykarek, środkową Lauren Jimenez. "W miejsce Long będzie inna zawodniczka, którą już oczywiście szukamy" - komentuje trener, Adam Ziemiński.
W najbliższy weekend Artego Bydgoszcz weźmie udział w turnieju rozgrywanym w Toruniu. W grodzie Kopernika zagrają gospodynie, Energa Toruń, Artego Bydgoszcz, Nadezhda Orenburg (Rosja) i Mistrzynie Rosji, UMCC Jekaterynburg.
www.basket25.pl
znalezione.
----
Iwona Jabłońska poprowadzi drużynę MUKS Poznań w ekstraklasie, choć wcześniej planowała roczny urlop. - Za późno podjęta została decyzja o naszej grze w ekstraklasie i nie udało się już znaleźć nikogo innego. Dlatego zostałam - tłumaczy.
Iwona Jabłońska wywalczyła z MUKS awans do ekstraklasy - po sezonie przygotowywała jeszcze z Dariuszem Raczyńskim (obecnie trener Tęczy Leszno) młodzieżową reprezentację Polski do Mistrzostw Europy, a później w tychże mistrzostwach w Serbii wywalczyła brązowy medal.- Chcę odpocząć od koszykówki, zrobić sobie urlop. Jestem zmęczona - mówiła jeszcze w sierpniu. MUKS więc szukał trenera, który poprowadziłby zespół w ekstraklasie. Nie udało mu się osiągnąć porozumienia z Romanem Skrzeczem, później odpadła kandydatura Mirosława Orczyka, który chciał mieć gwarancję zatrudnienia do końca rozgrywek. Planowana była jeszcze opcja zatrudnienia młodego szkoleniowca, którego pracę nadzorowałaby Jabłońska, ostatecznie jednak była koszykarka m.in. Olimpii i AZS Poznań zgodziła się dalej pracować z drużyną. Jej asystentem będzie Maciej Brodziński.
MUKS rozegrał dwa pierwsze mecze sparingowe - rywalem była wzmocniona Amerykankami Tęcza Leszno. - Swój zespół oceniam pozytywnie. Graliśmy swoim, młodym składem. W piątek w Poznaniu przegraliśmy różnicą siedmiu punktów, w niedzielę w Lesznie byliśmy gorsi o jednego kosza. Teraz poczekamy na swoje wzmocnienia, ale nie wiem czy w pełnym składzie uda nam się rozegrać choć jeden mecz - przyznaje Jabłońska.
We wtorek do Poznania przyleci Amerykanka Martha White - silna skrzydłowa, która w lidze uniwersyteckiej zdobywała prawie 13 pkt w meczu i miała blisko osiem zbiórek. Do drużyny dołączy jeszcze jedna wysoka koszykarka. - Wkrótce podejmiemy decyzję czy będzie to klasyczna środkowa czy też silna skrzydłowa, ale świetnie zbierająca piłkę z tablic. Mamy dwie kandydatury, wybierzemy jedną z nich - zdradza wiceprezes MUKS Krzysztof Dutkiewicz. Nie wiadomo jednak, czy poznańskiej drużynie uda się zatrudnić rozgrywającą. - Jeśli uda się pozytywnie zakończyć negocjacje ze sponsorem, to taka koszykarka do nas trafi - przyznaje Dutkiewicz. W innym wypadku grę będą musiały prowadzić Żaneta Durak i Dominika Owczarzak, a w styczniu ten duet wzmocni jeszcze Ramona Casimiro, która przechodzi rehabilitację po kontuzji kolana.
MUKS rozpocznie sezon 1 października meczem z Widzewem Łódź - prawdopodobnie rozegra go w hali AWF przy Drodze Dębińskiej.
źródło wielkopolskisport.pl
--------------------------------
to chyba dobrze się stało, że jednak Iwona zostaje - przy tych możliwych wariantach z Orczykami itp. Zapowiadają się ciekawe derby Poznania o miejsca w przedziale 11-14.
----
Iwona Jabłońska poprowadzi drużynę MUKS Poznań w ekstraklasie, choć wcześniej planowała roczny urlop. - Za późno podjęta została decyzja o naszej grze w ekstraklasie i nie udało się już znaleźć nikogo innego. Dlatego zostałam - tłumaczy.
Iwona Jabłońska wywalczyła z MUKS awans do ekstraklasy - po sezonie przygotowywała jeszcze z Dariuszem Raczyńskim (obecnie trener Tęczy Leszno) młodzieżową reprezentację Polski do Mistrzostw Europy, a później w tychże mistrzostwach w Serbii wywalczyła brązowy medal.- Chcę odpocząć od koszykówki, zrobić sobie urlop. Jestem zmęczona - mówiła jeszcze w sierpniu. MUKS więc szukał trenera, który poprowadziłby zespół w ekstraklasie. Nie udało mu się osiągnąć porozumienia z Romanem Skrzeczem, później odpadła kandydatura Mirosława Orczyka, który chciał mieć gwarancję zatrudnienia do końca rozgrywek. Planowana była jeszcze opcja zatrudnienia młodego szkoleniowca, którego pracę nadzorowałaby Jabłońska, ostatecznie jednak była koszykarka m.in. Olimpii i AZS Poznań zgodziła się dalej pracować z drużyną. Jej asystentem będzie Maciej Brodziński.
MUKS rozegrał dwa pierwsze mecze sparingowe - rywalem była wzmocniona Amerykankami Tęcza Leszno. - Swój zespół oceniam pozytywnie. Graliśmy swoim, młodym składem. W piątek w Poznaniu przegraliśmy różnicą siedmiu punktów, w niedzielę w Lesznie byliśmy gorsi o jednego kosza. Teraz poczekamy na swoje wzmocnienia, ale nie wiem czy w pełnym składzie uda nam się rozegrać choć jeden mecz - przyznaje Jabłońska.
We wtorek do Poznania przyleci Amerykanka Martha White - silna skrzydłowa, która w lidze uniwersyteckiej zdobywała prawie 13 pkt w meczu i miała blisko osiem zbiórek. Do drużyny dołączy jeszcze jedna wysoka koszykarka. - Wkrótce podejmiemy decyzję czy będzie to klasyczna środkowa czy też silna skrzydłowa, ale świetnie zbierająca piłkę z tablic. Mamy dwie kandydatury, wybierzemy jedną z nich - zdradza wiceprezes MUKS Krzysztof Dutkiewicz. Nie wiadomo jednak, czy poznańskiej drużynie uda się zatrudnić rozgrywającą. - Jeśli uda się pozytywnie zakończyć negocjacje ze sponsorem, to taka koszykarka do nas trafi - przyznaje Dutkiewicz. W innym wypadku grę będą musiały prowadzić Żaneta Durak i Dominika Owczarzak, a w styczniu ten duet wzmocni jeszcze Ramona Casimiro, która przechodzi rehabilitację po kontuzji kolana.
MUKS rozpocznie sezon 1 października meczem z Widzewem Łódź - prawdopodobnie rozegra go w hali AWF przy Drodze Dębińskiej.
źródło wielkopolskisport.pl
--------------------------------
to chyba dobrze się stało, że jednak Iwona zostaje - przy tych możliwych wariantach z Orczykami itp. Zapowiadają się ciekawe derby Poznania o miejsca w przedziale 11-14.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
po czesci moze i masz racje... ale czy Tarbes to silny klub w Eurolidze to mam do tego duze watpliwosci...
Cos na styl Lotosu (tego bez wielkich pieniedzy)...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
mówię w nawiązaniu do wywiadu video z Żurowską, jaki pojawił się ostatnio, gdzie mówiła, że chciała Hiszpanię, Francję albo Włochy, "ale juz składy zamknięte" i w akcie desperacji wybrała Lotos, bo nie miała wyboru. - taki generalnie był wydźwięk. A tu okazuje się, że nie dość, że w tym kraju, co chciała, że Euroliga, że zawodniczka na tę samą/zbliżoną pozycję bez możliwości pokazania się na Eurobaskecie, po ciężkiej kontuzji, to jest przyjmowana, a JŻ8, zdrowa, ograna gwiazda - nie
nie powiem, że nie mam z tego powodu dużej radości
no nic, ale niech się jej wiedzie w gdyńskiej zagranicy...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”