TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
w MUKS od dzisiaj treningi ma prowadzic J.Zyskowski a na zajęciach mają się pojawic 2 nowe zawodniczki z USA : rozgrywajaca i wysoka.....tak więc konkretne wzmocnienia przed derbami co może znacząco wpłynąc na układ sil tych zespołów co czyni raczej faworyta z zespołu MUKS
Jak już w innym miejscu wspomniałem kiepsko jest w Brzegu myslą nawet nad wycofaniem drużyny i znów byłoby nieparzyście
info: http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ubu-z-eks/
info: http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ubu-z-eks/
w MUKS Monique Hudson
w Pruszkowie Ugo Oha
W Toruniu Jessica Dickson
w Pruszkowie Ugo Oha
W Toruniu Jessica Dickson
tommiiii pisze:w Pruszkowie Ugo Oha
No wreszcie ktoś pomyślał. To może być strzał w dziesiątkę. Dziwił mnie fakt, że żaden z klubów spoza wielkiej trójki nie chciał zakontraktowac tej koszykarki. Trochę to wyglądało to tak, jakby w lidze panował nadmiar i przesyt dobrych środkowych. Tymczasem w miarę porządnych zawodniczek pod kosz w naszej lidze jest jak na lekarstwo.
Zakontraktowanie Sissoko przez Leszno i Ohy przez Pruszków może okazać się bardzo przydatnym ruchem w kontekście spotkań z średniakami ligowymi.
W Toruniu to dwie pilki na parkiecie nie wystarcza by zadowolić amerykanki 
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:W Toruniu to dwie pilki na parkiecie nie wystarcza by zadowolić amerykanki
Jak w Krakowie dało rade pogodzić to i w TRN się da pogodzić
Saletra pisze:tommiiii pisze:w Pruszkowie Ugo Oha
No wreszcie ktoś pomyślał. To może być strzał w dziesiątkę. Dziwił mnie fakt, że żaden z klubów spoza wielkiej trójki nie chciał zakontraktowac tej koszykarki. Trochę to wyglądało to tak, jakby w lidze panował nadmiar i przesyt dobrych środkowych. Tymczasem w miarę porządnych zawodniczek pod kosz w naszej lidze jest jak na lekarstwo.
Zakontraktowanie Sissoko przez Leszno i Ohy przez Pruszków może okazać się bardzo przydatnym ruchem w kontekście spotkań z średniakami ligowymi.
Nie do końca jestem przekonany czy to jest efektem myślenia czy raczej swego rodzaju "noża na gardle".
W czasie prezentacji Lidera wymieniono w składzie Mirandę Ayim, ale jak na razie nic na temat jej przyjazdu nie wiadomo. Osamotniona Ola Chomać (duży postęp od poprzedniego sezonu) pod koszem nie da rady ( bo na "Wielebną" nie ma co liczyć) dlatego potrzebna jest szybka pomoc pod "dziurę". Stąd Oha.
No to oficjalnie:
Zyskowski trenerem MUKS Poznań
Były koszykarz reprezentacji Polski, szkoleniowiec m.in. Polonii Warszawa, Śląska Wrocław i AZS Koszalin Jarosław Zyskowski został w poniedziałek trenerem beniaminka żeńskiej ekstraklasy - MUKS Poznań - poinformował PAP prezes klubu Andrzej Jabłoński.
Zyskowski zastąpił Iwonę Jabłońską, która zrezygnowała z prowadzenia zespołu po trzech wysokich porażkach. W ostatnią sobotę MUKS uległ Lotosowi Gdynia 51:88 i zajmuje ostatnie miejsce w tabeli.
- Podpisaliśmy kontrakt do końca sezonu. Cel przed nowym szkoleniowcem postawiliśmy jasny - utrzymanie drużyny w ekstraklasie. Iwona Jabłońska będzie pełniła funkcję drugiego trenera - wyjaśnił prezes MUKS.
Nowy szkoleniowiec poznańskiego beniaminka, który ostatnio pracował w niemieckim SV Halle Lions, zadebiutuje w najbliższą sobotę podczas derbowego spotkania z Ineą AZS.
Źródło: PAP
Zyskowski trenerem MUKS Poznań
Były koszykarz reprezentacji Polski, szkoleniowiec m.in. Polonii Warszawa, Śląska Wrocław i AZS Koszalin Jarosław Zyskowski został w poniedziałek trenerem beniaminka żeńskiej ekstraklasy - MUKS Poznań - poinformował PAP prezes klubu Andrzej Jabłoński.
Zyskowski zastąpił Iwonę Jabłońską, która zrezygnowała z prowadzenia zespołu po trzech wysokich porażkach. W ostatnią sobotę MUKS uległ Lotosowi Gdynia 51:88 i zajmuje ostatnie miejsce w tabeli.
- Podpisaliśmy kontrakt do końca sezonu. Cel przed nowym szkoleniowcem postawiliśmy jasny - utrzymanie drużyny w ekstraklasie. Iwona Jabłońska będzie pełniła funkcję drugiego trenera - wyjaśnił prezes MUKS.
Nowy szkoleniowiec poznańskiego beniaminka, który ostatnio pracował w niemieckim SV Halle Lions, zadebiutuje w najbliższą sobotę podczas derbowego spotkania z Ineą AZS.
Źródło: PAP
Jasny pisze:Greebo pisze:W Toruniu to dwie pilki na parkiecie nie wystarcza by zadowolić amerykanki
Jak w Krakowie dało rade pogodzić to i w TRN się da pogodzić
Nie przypominam sobie byśmy kiedykolwiek mieli zestaw tylu i tak grających amerykanek.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
A pakiecik ? z Szamikłą na czele ?
Poza tym , no póki co panie Metcalf czy Mitchell robią pozytywne wrażenie , zresztą takich zawodniczek oczekiwano od dawna w Toruniu. Lepsze takie niż Bortelova , Mazić , czy Radunović.
Poza tym skład wąski , a panie Szczechowiak , Ratajczak , Jujka po kontuzjach , Idczak wciąż się uczy - więc w sumie nie powinno dziwić , że panie Metcalf i Mitchell liderują w drużynie.
Mam nadzieje , że pani Dickson również będzie podobnym graczem.
Poza tym skład wąski , a panie Szczechowiak , Ratajczak , Jujka po kontuzjach , Idczak wciąż się uczy - więc w sumie nie powinno dziwić , że panie Metcalf i Mitchell liderują w drużynie.
Koszykarz (Toruń) pisze:A pakiecik ? z Szamikłą na czele ?Poza tym , no póki co panie Metcalf czy Mitchell robią pozytywne wrażenie , zresztą takich zawodniczek oczekiwano od dawna w Toruniu. Lepsze takie niż Bortelova , Mazić , czy Radunović.
Jaki pakiecik? Były max 3 amerykanki równocześnie, i taka ADF trudno porównywać do Dickson czy Mitchell (pojecie podania u niej istniej? czy to w ataku pozycyjnym czy w kontrze jak sie ma piłke to trzeba ja rzucic w stronę kosza nieważnie jak sa ustawione koleżanki). Jest różnica miedzy liderowaniem drużynie a graniem pod własne statsy.
Przepis o nieograniczonej liczbie nie-europejek jest chory.
10. października 2011 r. funkcję asystenta trenera MKS Tęcza Leszno Dariusza Raczyńskiego, objął Jacek Szczechowiak. Zastąpił on na tym miejscu Krzysztofa Zajca z Leszna.
Jacek Szczechowiak pochodzi z Torunia, jest byłym koszykarzem i obecnie mężem koszykarki Energi Toruń pochodzącej z USA Charity Szczechowiak ( z domu Egenti).
www.tecza.leszno.pl
PS. wymiana za Kryjoma ? haha
Jacek Szczechowiak pochodzi z Torunia, jest byłym koszykarzem i obecnie mężem koszykarki Energi Toruń pochodzącej z USA Charity Szczechowiak ( z domu Egenti).
www.tecza.leszno.pl
concierge pisze:10. października 2011 r. funkcję asystenta trenera MKS Tęcza Leszno Dariusza Raczyńskiego, objął Jacek Szczechowiak. Zastąpił on na tym miejscu Krzysztofa Zajca z Leszna.
http://www.tecza.leszno.pl
No to chyba straciliśmy ostatnie co leszczyńskie w tym klubie. Az przykro patrzec co sie u nas dzieje. Przyszedl wielki 'trener' z zewnatrz i rozstawia wszystkich po katach. Teraz Zajc mu nie pasuje. Niestety, ale gramy ostatni rok w ekstraklasie.
- markylipek
- Młodzik
Tak się zastanawiałem dlaczego na meczu z Tęczą Black Jack siedział na trybunach a nie na ławce obok Omanicia i Jasnowskiej jak w poprzednim sezonie. Sądziłem, że nie chce być między młotem a kowadłem gdyby doszło do jakiś słownych nieporozumień między Edo a Charity ale teraz widzę, że może już wtedy coś było na rzeczy? Ciekawe kiedy (i cz w ogóle) Charity podąży za mężem.
Osobę na funkcję asystenta zazwyczaj wskazuje I trener i myślę,że tak było i w przypadku Jacka Blacka (zna Darka R. przecież nie od dziś), który ma też zapewne i o wiele ambitniejsze aspiracje. Dlaczego nie jest dalej w Enerdze? ja wiem,ale tak jak kilku innych tutaj tylko i wyłącznie zaglądających (w poszukiwaniu czegoś ciekawego lub nie posiadających zezwolenia przełożonych, aby coś konkretnego napisać ?
) torunian oficjalnie nie powiem (tylko proszę nie pisać, że o tym wie pół basketowej Polski
).
PS.O Jacka się nie martwię, bo w takim czy innym charakterze do Torunia jeszcze powróci. Zresztą nie tylko on. Markylipek na zawodniczkę pokroju Charity (pochodzi z Lagos, a to Nigeria nie USA niestety) trzeba mieć też troszeczkę inne pieniążki
Bartas.....zgadzam się z tobą tym razem w 100%.
PS.O Jacka się nie martwię, bo w takim czy innym charakterze do Torunia jeszcze powróci. Zresztą nie tylko on. Markylipek na zawodniczkę pokroju Charity (pochodzi z Lagos, a to Nigeria nie USA niestety) trzeba mieć też troszeczkę inne pieniążki
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”