TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: bigbird » 21 października 2011, 23:41

Xyz pisze:PS A w którym miejscu Ty się przedstawiłaś, skoro mi zarzucasz "anonimowość"? (notabene na forum internetowym którego jedną z głównych cech jest anonimowość... stąd np. używanie nicków np. takich jak ann...)

Ann, też chciałbym wiedzieć na jakiej podstawie nazwałaś użytkownika Xyz „anonimem”...

Xyz
Nowy na forum

Postautor: Xyz » 22 października 2011, 00:49

ann pisze:ale Dickson już chyba raczej długo w Toruniu nie pobędzie...
dobra już nie zabieram głosu w sprawie waszego klubu, bo po co mi więcej wrogów niż dotychczas;)

PS A w którym miejscu Ty się przedstawiłaś, skoro mi zarzucasz "anonimowość"

:lol:

Najwyraźniej moja skromna "anonimowa" osoba nie zasługuje na odpowiedź od "wszechwiedzącej i nie anonimowej ann"...
Uprzejmie więc proszę kogoś z pozostałych użytkowników forum, oczywiście tych, którzy zdaniem ann nie są anonimowi, by zechcieli zadać jej identyczne pytanie... Może Wy będziecie mieli więcej szczęścia i zasłużycie na merytoryczne wyjaśnienie zarzutów formułowanych przez ww. nie anonimową osobę... :)

Z wyrazami głębokiego szacunku
"Anonimowy" Xyz

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 października 2011, 07:59

Ja nie ann ale sprobuje wytłumaczyć jak to działa.

W każdym klubie wśród kibiców sa jakieś osoby które mają lepsze lub gorsze dojścia do informacji na temat co się w światku koszykówki dzieje dzięki znajomościom z zawodniczkami, działaczami czy managerami. To co sie od nich dowiadują to często rzeczy które albo wogóle nie powinny wypłynąć na forum publiczne, albo wypłynąć ale bez podawania "informatora". W tym drugim przypadku forumowicz dowiadując sie ze np zawodniczka a podpisała juz kontrakt z drużyna b ma dwa wyjścia: albo zachować tą tajemną wiedzę dla siebie, albo podzielić sie nia na forum wg zasady "wiem, ale nie powiem skąd"

A inni forumowicze maja możliwość uwierzyć w to lub nie. I tutaj pojawia sie kwestia "forumowej" anonimowości i wiarygodności. Jak ktoś śledzi forum przez dłuzszy czas (liczony co najmniej w miesiacach) to wie czego sie spodziewać po osobach "schowanych" za poszczególnymi nickami. Sprawa jest prosta: im więcej ktos pisze tym jest mniej anonimowy, im to co pisze częściej pokrywa sie z rzeczywistością: tym jest bardziej wiarygodny.

Do tego spora cześć osób zna sie juz także z widzenia w "realu". Jestem pewien ze większości miast w których gra PLKK sa osoby które przynajmniej kojarzą Ann, tak jak pewnie duzo osób kojarzy Kube, Endrju czy Rzymiego przez co automatycznie ich wiarygodność jest większa, niz forumowicza xyz, wiec ich opinie typu "transferowego' czy "finansowego" sa bardziej godne uwagi. Proste.

A co do niechęci do Omanica.. to myślę ze każdy ma jakis zawodników czy trenerów których lubi bardziej lub mniej, z mniej lub bardziej wyszukanych powodów, znanych tylko sobie. Chce sie nimi podzielić, jego sprawa, nie chce - tez, byleby tylko nie przekraczał jakiś podstawowych zasad kultury. Tyle.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 października 2011, 08:17

dziękuję Greebo za wyjaśnienia:)
kończąc swój udział w temacie toruńskim dodam, że życzę kibicom Katarzynek, aby nowo pozyskana zawodniczka zagrała w swoim nowym klubie sezon życia czyli żeby miała troszkę większą skuteczność z gry niż dotychczas( nieco ponad 30%). a panu trenerowi Omaniciowi aby podczas przerw w spotkaniach( gdy drużynie nie idzie) miał swoim podopiecznym więcej do powiedzenia niż tylko " co wy w ogóle robicie...?",a później nie wyśmiewał swojej drużyny na konferencjach prasowych, tylko odpowiedzialność za przegrane brał również na siebie.
dziękuję za uwagę:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Xyz
Nowy na forum

Postautor: Xyz » 22 października 2011, 09:50

Greebo pisze:Ja nie ann ale sprobuje wytłumaczyć jak to działa.

Kilka słów gwoli ścisłości od mojej, teraz już nie tylko "anonimowej", ale również "niewiarygodnej" osoby...

Nigdy nie interesowało mnie źródło "wszechwiedzy" ann. Nie pytałem o to, nie kwestionowałem, ani nie podważałem tego. Nic mi do tego, nie mój cyrk, nie moje małpy. Jestem bardzo daleki od tego by ingerować w czyjąś prywatność, zaglądać komuś do łózka i publicznie pytać skąd czerpie swoje informacje, kto z kim sypia i kto ile zarabia. Pozwoliłem sobie w kulturalny i merytoryczny sposób zapytać o hipotezę stworzoną przez ann i przesłanki na których została zbudowana.

Łopatologicznie. Ann napisała: "jedyne kryterium doboru to takie, żeby nie zarabiała więcej niż szanowny pan i władca." Zainteresowały mnie więc przesłanki na podstawie których powyższa hipoteza została sformułowana. O ile mi wiadomo, kontrakty są tajemnicą handlową strzeżoną przez literę prawa i nikt (czytaj: sama zawodniczka, trener, czy agent) nie zdradzi jakie kwoty wpisane są w umowie. Oczywiście można spekulować, można posiadać jakieś "przecieki", ale kategoryczne sądy w tych sprawach uważam za wierutne bzdury. A do tego jeśli jeszcze ktoś na swoich "informacjach" buduje tak jednoznaczne, szkalujące opinie (czytaj: "prywatny folwark w Toruniu Omanic sobie urządził"), to ciekawi mnie jak zechce to udowodnić.

I o to poprosiłem. Niestety nie doczekałem się odpowiedzi. Liczyłem na rzeczową wymianę argumentów, ale najwyraźniej komuś ich zabrakło by bronić swojego zdania, gdyż był zbyt zaślepiony swoimi uprzedzeniami...

I tyle w tej kwestii z mojej strony.
Pozdrawiam serdecznie
Xyz

PS @Greebo: "wiem, ale nie powiem (co wiem)", to nie to samo co "wiem, ale nie powiem (skąd to wiem)"

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 22 października 2011, 10:16

Trener Omanić jest już w Polsce od 6 lat - i każdy może o nim wyrazić już jakieś swoje zdanie.
Był trenerem w Krakowie więc Ann tym bardziej ma prawo do oceny tego trenera . Zresztą Ann chyba też nigdy nie ukrywała tego , że jest blisko zawodniczek / znajoma / koleżanka / kibicka / fanka . wiem z doświadczenia , ze wtedy łatwo o najmniejsze nawet newsy m przecieki , informacje . Można oczywiście rzucić jakąś kwotę - i wtedy albo ktoś wierzy albo nie 8)
Jednak EDO jest już właśnie od 6 lat w PL - więc - chyba juz nie ma wiekszego sensu przyczepiać się do niego bo po co ? Skoro każdy zna jego temperament itp .
Póki co ma ciężkie zadanie - by obecnym składem ugrać jak najwięcej .

PS . Ja np: ciesze się że nie ma w Toruniu Wielebnowskiej - a chcialem ją.... Ale to co gra w Liderze to woła o pomstę do nieba .

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 22 października 2011, 10:55

Ja bym się zdecydowanie przychylił do negatywnego zdania o Omaniciu. Podpadł mi zwłaszcza w czasach kiedy był trenerem Wisły - miał zwyczaj dawania karnecików podstawowej piątce i bardzo niechętnie desygnował do gry Polki za co miałem ochotę go zatłuc. Ostatnio zresztą spojrzałem na poprzedni mecz ze Spartakiem Moscau Region wygrany przez Wisełkę na wyjeździe i fakty przeze mnie wspomniane znalazły potwierdzenie. Monika Krawiec - liczba minut na parkiecie - chyba 3....

Zwłaszcza faktem braku ogrywania Krawiec w euro ten "szkoleniowiec" się dla mnie skompromitował. Miał wiele innych wad- przede wszystkim bardzo chętnie korzystał z koszykarek zagranicznych- tak jak wspominali Kibice Krakowscy najchętniej to by chyba korzystał z pierwszej piątki streetbolowych grajków ( idealnie w jego koncepcje by się wpisała Maurita Reid).

Dodatkowo skandale z uzyciem siły fizycznej związane z DeForgią oraz Galą, teraz jeszcze konflikt z Egenti..... A na dodatek pajacowanie podczas meczów i karykaturalne tracenie cierpliwości, oraz non stop pretensje do sędziów... Cytując klasyka na miejscu włodarzy toruńskiego klubu powiedziałbym mu "spieprzaj dziadu" i wywaliłbym go z klubu. Ale to tylko moje zdanie.

Co do reprezentacji - dobrze, że dziadostwo z polskiego związku koszykówki wreszcie dało jakiś koumunikat bo przecież to parodia żeby podsumowywać przez tak długi czas pracę trenerów.

Szkoda, że Maciejewskiemu się nie udało ale niestety- jest cos takiego jak odpowiedzialnośc za wynik, a ten był tragiczny. Czas na jakiegoś zagranicznego coacha - Pokey Chatman by się nadała. Niestety - kasa, misiu kasa. Może być ciężo.

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 22 października 2011, 14:04

Xyz pisze: Może Wy będziecie mieli więcej szczęścia i zasłużycie na merytoryczne wyjaśnienie zarzutów formułowanych przez ww. nie anonimową osobę... :)

a może tak Ty będziesz lepszy i merytorycznie odeprzesz zarzuty? Merytorycznie to powinieneś wytłumaczyć co najmniej kilka zagranicznych transferów(o tym w końcu jest ten temat) za kadencji trenera Omanicia. 8) Wielu ludzi, którzy kibicują Toruniowi nie tylko od czasów Energi na to czeka. Jedno zdanie jeszcze do tego wszystkiego. Ann czasami napisze to o czym w Toruniu mówi się zwyczajnie po kątach,a na pewno nie w klubowych kręgach. XYZ.....siedzisz czasami na trybunach Spożywczaka czy tylko na miejscach VIP lub stanowiskach komentatorskich? Ot i cała filozofia.
PS.A może same zainteresowane (zawodniczki) lub zainteresowany (trener) wypowiedzą się na ten temat. Na to nie liczę. 8) Najgorzej to włożyć kij w mrowisko. Pamiętaj o tym ann.
Bum

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 22 października 2011, 15:17

Czy ktoś mi powie czy są jakieś transmisje z meczy dzisiejszych i jutrzejszych ? Najlepiej telewizyjnych ale mogą być też radiowe

Xyz
Nowy na forum

Postautor: Xyz » 22 października 2011, 15:22

Radomenes pisze:
Xyz pisze: Może Wy będziecie mieli więcej szczęścia i zasłużycie na merytoryczne wyjaśnienie zarzutów formułowanych przez ww. nie anonimową osobę... :)

a może tak Ty będziesz lepszy i merytorycznie odeprzesz zarzuty? Merytorycznie to powinieneś wytłumaczyć co najmniej kilka zagranicznych transferów(o tym w końcu jest ten temat) za kadencji trenera Omanicia. 8) Wielu ludzi, którzy kibicują Toruniowi nie tylko od czasów Energi na to czeka. Jedno zdanie jeszcze do tego wszystkiego. Ann czasami napisze to o czym w Toruniu mówi się zwyczajnie po kątach,a na pewno nie w klubowych kręgach. XYZ.....siedzisz czasami na trybunach Spożywczaka czy tylko na miejscach VIP lub stanowiskach komentatorskich? Ot i cała filozofia.
PS.A może same zainteresowane (zawodniczki) lub zainteresowany (trener) wypowiedzą się na ten temat. Na to nie liczę. 8) Najgorzej to włożyć kij w mrowisko. Pamiętaj o tym ann.

Szanowny Radomenesie,

Nim zabierzesz głos w danej kwestii pokuś się wcześniej o dokładne przeczytanie wcześniejszych postów. Żadna z moich wypowiedzi nie dotyczyła ruchów transferowych. Tym bardziej więc nie rozumiem dlaczego oczekujesz ode mnie tłumaczenia "co najmniej kilku zagranicznych transferów"? Zdradzę Ci sekret... niestety nie ja za nie odpowiadam, ale mam dla Ciebie też radę. Jeśli tak Cię to interesuje, podejdź po jakimś meczu i sam zadaj to pytanie odpowiedzialnym za to osobom...

I jeszcze jedno. Skąd wiesz "o czym się nie mówi w klubowych kręgach"? Ja tego nie wiem, ale skoro Ty posiadasz taką wiedzę, to do tego kręgu musisz najwyraźniej należeć...

Na koniec wyjaśnię Ci, że cała dyskusja zaczęła się od tego, że zapytałem ann ile zarabia Omanic, gdyż na podstawie jej wypowiedzi wniosek o jej wiedzy w tej kwestii jest logiczny. Tylko i aż tyle chciałem się dowiedzieć.

Pzdr.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 22 października 2011, 21:42

Xyz pisze:Na koniec wyjaśnię Ci, że cała dyskusja zaczęła się od tego, że zapytałem ann ile zarabia Omanic, gdyż na podstawie jej wypowiedzi wniosek o jej wiedzy w tej kwestii jest logiczny. Tylko i aż tyle chciałem się dowiedzieć.

Pzdr.

To prawda, ale też ann nie ma potrzeby się tą wiedzą z Tobą dzielić. :roll: Jak Cię to tak bardzo interesuję to proponuje wybrać się do Omanica i samemu go zapytać zamiast dawać podobne rady Radamesowi :lol:

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 28 października 2011, 11:03

Sydnej Colson trenuje z Pruszkowem

http://www.strefalidera.waw.pl/

od czwartku z naszymi LIDERkami trenuje Sydney Colson ... czy zostanie z nami na dłużej ??? przekonamy się już za kilka dni ... krótkie info pojawiło się także na oficjalnej stronie klubu ...
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 28 października 2011, 19:10

podobno Malaszewska w Odrze a Z tej druzyny odchodza Rzeznik i prawdopodobnie Płciennik

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 października 2011, 19:52

tommiiii pisze:podobno Malaszewska w Odrze a Z tej druzyny odchodza Rzeznik i prawdopodobnie Płciennik

nie podobno tylko na pewno. Podobno Energa ma na celowniku zawodniczkę z.......Portoryko. 8)
PS.Szkoda mi Iwony, bo myślałem, że jej kariera potoczy się nieco inaczej.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 28 października 2011, 20:25

No tak - przecież z Dickson nie wyszło...Więc na 2 jest sama Róża.
Ale i tak najpoważniejsze straty mamy na pozycjach 4 , 5 gdzie nowa Page i JELA nie mają zmienniczek . musi przyjść choćby jedna zmienniczka . Kadrowo wciąż jest kiepsko... I chyba tylko drugi sponsor tytularny zbawi klub - to dopiero początek ligi.

PS . Sepulveda w Enerdze . Ta z Odry... Dobre i to - póki co.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”