EUROLIGA - FINAL EIGHT

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

rzymi
Oldboy

Re: EUROLIGA - faza grupowa

Postautor: rzymi » 09 listopada 2011, 19:44

No i koniec... Szkoda całego wysiłku włożonego w poprzedni mecz ze Schio... bo teraz taka porażka... Jedyny pozytyw jest taki, że Monika Jasnowska pograła w III kwarcie. Niestety, waleczność Musiny nie doda jej umiejętności... Które i tak są marne... Petronyte w ogóle nie ogarnia boiska, podania od Zoll do niej lądują na aucie bądź w rękach przeciwniczek.. No może poza jednym po miodzio crossie Zoll na Furesz o ile dobrze widziałem. Od trzeciej kwarty to już bardziej trening dla Sopronu, z lekkim skokiem adrenaliny na początku IV kwarty..

Co do Lotosu... -11 do przerwy to nie taki zły wynik. No ale 2 asysty, średnio 1 na kwartę... :shock: przydałoby się utrzymać tak niską przewagę do końca, może powalczyć o zmniejszenie... A jeśli doszłoby do szybkiego +20 to nie wiem czy nie lepiej byłoby odpuścić bo w perspektywie mamy ciężki mecz w Rybniku, prawdopodobnie prosto z marszu... Zobaczymy co przyniesie druga połowa.
ObrazekObrazek

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 09 listopada 2011, 19:55

No Musina rzeczywiście dziś kanał ale może popatrzycie na to co pokazuje typowana na gwiazde zespołu Maltsi.Toż to chyba największe nieporozumienie transferowe CCC poza Petronyte oczywiście.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 listopada 2011, 19:57

NAMAX pisze:No Musina rzeczywiście dziś kanał ale może popatrzycie na to co pokazuje typowana na gwiazde zespołu Maltsi.Toż to chyba największe nieporozumienie transferowe CCC poza Petronyte oczywiście.

Takie przypadki zawsze się znajdą. Mam Ci podać przykłady gwiazd, które nad Wisłą już tak nie zaistniały? Petronyte to zawodniczka na tzw. dorobku, a od Maltsi trzeba wymagać już więcej!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 09 listopada 2011, 19:59

matrix pisze:
NAMAX pisze:No Musina rzeczywiście dziś kanał ale może popatrzycie na to co pokazuje typowana na gwiazde zespołu Maltsi.Toż to chyba największe nieporozumienie transferowe CCC poza Petronyte oczywiście.

Takie przypadki zawsze się znajdą. Mam Ci podać przykłady gwiazd, które nad Wisłą już tak nie zaistniały? Petronyte to zawodniczka na tzw. dorobku, a od Maltsi trzeba wymagać już więcej!!!

No podaj. A te zawodniczki zostały ściągnięte żeby grac w EUROLIDZE a nie uzupełniać skład.Maltsi 40 min na placu a jakoby jej nie było.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 listopada 2011, 20:02

NAMAX pisze:No podaj.

pamiętasz na przykład panią Riley z Lotosu lub Tangellę Smith też z Polkowic? 8) ja wiem, że to jest irytujące nie tylko dla sportowych działaczy, gdzie pobierana kasa nie współgra z prezentowanymi umiejętnościami. Wracając do Polko.....to Perovanović również nie gra "swojego". W FGE to się jeszcze da wybronić, a w Eurolidze już niekoniecznie. 8)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 09 listopada 2011, 20:05

matrix pisze:
NAMAX pisze:No podaj.

pamiętasz na przykład panią Riley z Lotosu lub Tangellę Smith też z Polkowic? 8) ja wiem, że to jest irytujące nie tylko dla sportowych działaczy, gdzie pobierana kasa nie współgra z prezentowanymi umiejętnościami. Wracając do Polko.....to Perovanović również nie gra "swojego". W FGE to się jeszcze da wybronić, a w Eurolidze już niekoniecznie. 8)

No dziś jaśniejszy punkt zespołu i wogóle ostatnio coś drgnęło.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 listopada 2011, 20:06

A co w tym dziwnego ?? To juz chyba tradycja ze najwiekszy hit transferopy Polkowic jest zawsze niewypalem :)

(Smith, Ford, Maltsi...)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 listopada 2011, 20:08

NAMAX pisze:No dziś jaśniejszy punkt zespołu i wogóle ostatnio coś drgnęło.

moim zdaniem to duże gratki dla pani Sharnee.....rządzi i dzieli w Polkowicach,a ewentualne błędy wynikają raczej z braku należytego wsparcia na tej pozycji.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 09 listopada 2011, 20:40

No to postraszyliśmy Galatę w Stambule. W zasadzie mecz już był na styku ale przy -4 2x3 Taurasi i znowu mimo naszych trafień zrobiło się -7 i tak zostało. Fatalna skuteczność naszych, Anderson chociaż zaczęła trafiać w czwartej kwarcie, Henry ze statów wygląda jak starsza siostra Charles :shock: (w ogóle Tina coś się obija, ostatnio w lidze Lavender zrobiła jej coś koło 30+10)

W zasadzie jak na lekkie łatwe i nieprzyjemne -20 z bomby wyszedł na mecz na poważnie do wygrania. Galata jak na mecz u siebie też nieźle cegliła. Nie wykorzystaliśmy tego i w końcówce też złapały rytm (co ciekawe jedne i drugie prawie w tym samym momencie zaczęły wszystko trafiać..). Trudno, ale pewnie morale trochę skoczy w górę.

Mimo wyniku brawo laski!
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 09 listopada 2011, 20:42

Galatasaray - Lotos 77-71. :shock:

Nie powiem, jestem zaskoczony i to pozytywnie.. Na 2 minuty do końca mieliśmy 2 razy rywali na różnicy 4 punktów ale Prints trafiła najpierw za 2 a później za 3 i duuuuuuu.....żo wysiłku na nic. Henry pokazuje, że jest naszym najpewniejszym punktem na chwilę obecną a 15/17 przeciw Galacie i pani Charles to bardzo dobry wynik. Knezevic również dochodzi do formy, już w poprzednich 2 meczach grała bardzo dobrze. No i Jolene Anderson... 20 punktów na w miarę dobrej jak na nią skuteczności... 7/18 to już lepiej niż 8/27.

Cóż, teraz będziemy się zachwycać, że nawet z Galatasaray możemy powalczyć... Oczywiście, to fajna sprawa tylko co nam to daje? Nic. Wolałbym przegrać ten mecz nawet 30 punktami a 2 kolejki temu wywieźć choćby 1-punktowe zwycięstwo z Gyoru. Miejmy nadzieję, że ta "piękna porażka" (za którą a raczej za postawę w niej oczywiście należą się ogromne gratulacje) będzie bodźcem dla naszych dziewczyn, przede wszystkim dla Jolene.

No i gratulacje dla Wisły za zwycięstwo.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 09 listopada 2011, 20:47

W meczu Bourges - Ros jednocześnie na boisku LJ,Uszata i Lyttle. I kto tu jest SMALL forwardem???
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 09 listopada 2011, 21:06

Jednym słowem dziewczyny z Gdyni zostawiły dzis sporo sił na parkiecie zobaczym czy to w piatek bedzie widoczne?Może w końcu pierwszy triumf Rybnika nad Gdynią

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 listopada 2011, 21:16

przemoe pisze:W meczu Bourges - Ros jednocześnie na boisku LJ,Uszata i Lyttle. I kto tu jest SMALL forwardem???

Lyttle - najzwinniejsza. ;)

Wielkie brawo dla dziewczyn za walkę. Nie pamiętam takiego wyniku z potentatem i faworytem rozgrywek na jego boisku w ostatnich pięciu latach... Według mnie Jolene jest bardzo leniwa. Mobilizuje się tylko wtedy, gdy wie, że za kolejną wtopę ją wyrzucą. W okresie przedsezonowym fantastyczna dyspozycja, potem ostre hamowanie, potem znowu kilka efektownych meczów w lidze, potem już gra na wstecznym i teraz znowu zupełnie przyzwoicie, czego akurat się spodziewałem z dwóch powodów:
- bo Turcję ona lubi ---> vide poprzedni sezon, czyli chętnie pewnie tam wróci i mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie
- dlatego bo musiała się zaniepokoić sytuacją w Izraelu i faktem, że jest na wylocie, a do Świąt niekoniecznie łatwo będzie można znaleźć nowego pracodawcę...

W każdym razie ten jej mecz nie powinien w żadnym razie zmieniać kursu na pożegnanie z tą zawodniczką. Ona rozwala nam grę, rozbija taktykę i młóci na potęgę rzuty. Jak wchodzą jest fajnie, inaczej jest antygraczem.

A przy okazji - podobno do Turcji poleciała z kontuzją kostki... pozostawię to bez komentarza...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 09 listopada 2011, 22:00

A Rivas pokazało jak się gra z Brnem...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 listopada 2011, 22:50

A grupa Wisły zdecydowanie najciekawsza. Wisła jest dziś w bardzo dobrej sytuacji wyjściowej do wygrania grupy, ale jedna, dwie porażki mogą ją zepchnąć na 4-5 miejsce w grupie. W najbliższej kolejce trzy bardzo ważne mecze. Rivas jest na fali, więc będzie ciężko wygrać. Jeśli się uda, Wisła będzie już blisko rozstawionej ósemki przed PO.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”