TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Olo_13 » 10 grudnia 2011, 10:40

A Urbanowicz :?: Ponoć plecy popsute ma.
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 10 grudnia 2011, 12:39

Karuzela ze zmianami trenerskimi ruszyła w najlepsze. Okazało się, że Prabucki nie porzucił roboty, bo umowę miał już wcześniej rozwiązaną, a potem nieoczekiwanie zgłosił się Lider - tak przynajmniej powiedział w wywiadzie na plkk.pl.
Może w tym sezonie uczepiłem się nieco Artego, ale wydawało mi się, że są w stanie więcej osiągnąć. Mrozińska i Urbaniak faktycznie nie zachwycały i rozwiązanie z nimi umów to zrobienie miejsca dla przynajmniej jednej Amerykanki. Jednak tak się zastanawiam, czy ten zespół osiągnąłby lepsze wyniki, jakby miał lepszego trenera. Ziemiński trochę zasiedział się w Bydgoszczy i mam wrażenie, że nie potrafi wyciągnąć więcej z tej ekipy. No ale chyba ma pełne zaufanie działaczy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 10 grudnia 2011, 14:00

matrix pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze: Co do Mitchell - miała dobre wejście - potem gorzej - ale nie róbmy z niej kozła ofiarnego bo nim nie jest. Trzeba tu wysokiej

moim zdaniem transfer Marty (już raz w swojej karierze była blisko Torunia) jest przygotowaniem gruntu pod to co wydarzy się w styczniu. 8) Z wytłuszczonym tekstem oczywiście się zgadzam, ale tu w Toruniu nie ma "zmiłuj". Taka będzie wola nieba i z nią się zgadzać trzeba.
PS. Martę Urbaniak kojarzę z dwoma nazwiskami wśród Katarzynek: Z Werą Idczak (Olimpia Poznań) i z drugą Martą (grały obie w Gdyni).

Nie bardzo, jak Wera zaczynała grę w Olimpii to Urbaniak już grała w SMS Łomianki....
Ale początkowymi ich klubami była faktycznie Olimpia.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 12 grudnia 2011, 11:21

Winnicki poprowadzi kadrę koszykarek

Jacek Winnicki, trener PGE Turowa Zgorzelec, zostanie nowym selekcjonerem reprezentacji Polski kobiet. Stanowisko obejmie na początku przyszłego roku - informuje "Przegląd Sportowy".

Szkoleniowiec wicelidera Tauron Basket Ligi poprowadzi biało-czerwone w przyszłorocznych eliminacjach mistrzostw Europy, w których ich rywalkami będą Czarnogórki, Serbki, Estonki i Szwajcarki.

"Trener wicemistrzów Polski ze Zgorzelca jest tak blisko porozumienia z szefami Polskiego Związku Koszykówki, że o sprawie można pisać w trybie dokonanym" - ocenia "Przegląd Sportowy".

44-letni Winnicki w Zgorzelcu pracuje od 2010 roku i radzi sobie w tym klubie bardzo dobrze. W ubiegłym sezonie zdobył wicemistrzostwo kraju i został wybrany najlepszym trenerem TBL. Wcześniej pracował w Lotosie Gdynia i Sportino Inowrocław.

Winnicki już raz starał się o stanowisko selekcjonera żeńskiej reprezentacji - w 2009 roku, jednak ówczesny prezes PZKosz Roman Ludwiczuk postawił na Dariusza Maciejewskiego. Maciejewski odszedł po tegorocznych mistrzostwach Europy, na których Polki występowały jako gospodynie turnieju, ale zajęły dopiero 11. miejsce.

wp.pl

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 grudnia 2011, 13:05

jak dla mnie dobra decyzja. po cichu liczyłem na taką nominację, jeżeli rozpatrywani byli tylko Polacy.

czekamy na potwierdzenie w takim razie i efekty pracy Ślimaka

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 12 grudnia 2011, 13:45

Mam nadzieje, że informacja o trenerze Winnickim to duże nieporozumienie. Trenuje on mężczyzn i od prawie 2 lat nie ma kontaktu z żeńską koszykówką. Trenerem jest dobrym. Brak jednak rozeznania może wpływać negatywnie.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 12 grudnia 2011, 16:08

zibiz pisze:Mam nadzieje, że informacja o trenerze Winnickim to duże nieporozumienie. Trenuje on mężczyzn i od prawie 2 lat nie ma kontaktu z żeńską koszykówką. Trenerem jest dobrym. Brak jednak rozeznania może wpływać negatywnie.

a czy od tych 2 lat wypłynęły nam jakieś młode talenty, żeby je Ślimak mógł teraz ominąć - poważnie pytam?
Repa to będzie dalej to samo - 3 się obrażą, 2 zajdą, 1 będą chcieli naturalizować i tak dalej..
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 12 grudnia 2011, 17:55

to juz nie ma jakis przyzwoitych trenerów koszykówki DAMSKIEJ w tym kraju?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 grudnia 2011, 17:57

hermes46 pisze:to juz nie ma jakis przyzwoitych trenerów koszykówki DAMSKIEJ w tym kraju?

poza Edo nie :mrgreen:
a poważnie, to co Ci sie nie podoba w Winnickim drogi hermesie46?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 12 grudnia 2011, 18:01

Ann czy po dwóch latach nie uzywanie pewnych rzeczy czy pracy jestes 100% przygotowana do wykonywania pewnych czynności.
Nie chce żeby Edo był trenerem kadry narodowej. Bardziej tu mysle o innych trenerach.

PS Bedac zlosliwy proponowałbym pana Downar-Zapolskiego i Raczyńskiego :lol: :lol: :lol: No wtedy to chyba bysmy wygrywali juz tylko z Belzudna Wyspa
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 grudnia 2011, 18:04

ale Winnicki cały czas pracuje w koszykówce, owszem męskiej, ale pracuje w Polsce, ma rozeznanie w PLKK, jest ze wszystkim na bieżąco, zna koszykarki.
jeżeli brani byli pod uwagę tylko Polacy, to moim zdaniem jest to najlepszy możliwy wybór.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 12 grudnia 2011, 18:05

Ann zobaczymy w praniu :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 grudnia 2011, 18:24

kael12 pisze: Winnicki poprowadzi kadrę koszykarek

Cieszę się bardzo, bo nabrałem szacunku do tego szkoleniowca.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

papageno
Amator

Postautor: papageno » 12 grudnia 2011, 18:45

hermes46 pisze:Ann czy po dwóch latach nie uzywanie pewnych rzeczy czy pracy jestes 100% przygotowana do wykonywania pewnych czynności.
Nie chce żeby Edo był trenerem kadry narodowej. Bardziej tu mysle o innych trenerach.

PS Bedac zlosliwy proponowałbym pana Downar-Zapolskiego i Raczyńskiego :lol: :lol: :lol: No wtedy to chyba bysmy wygrywali juz tylko z Belzudna Wyspa

czy to jest po polsku? bo nie rozumię :?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 grudnia 2011, 19:17

Jak dla mnie wybór najlepszy z możliwych w naszej sytuacji (tzn bez szans na ściągniecie kogoś z zagranicy z nazwiskiem a nie wypalonego).

Koszykówkę kobieca zna wystarczająco dobrze (argument ze nie ma rozeznania bo przez 1,5 roku trenował mężczyzn jest dla mnie absurdalny) a co ważne nie jest obecnie związany z żadna Polska drużyna, wiec powinno się obyć bez niezdrowych sytuacji i bez większych tarć wewnątrz drużyny.

Jak dla mnie kolejne cele ktore przed nim sie stawia powinny wyglądać następująco:

- awans na ME 2013
- w mistrzostwach europy awans do min do 12-tki ale w lepszym stylu niz obecnie i przy stworzeniu "kręgosłupa" drużyny na kolejna imprezę
- awans do ME 2015
- awans do górna zespołów mających prawo dalszej walki o IO
- awans na IO 2016
- miejsce w 8-ce IO 2016
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”