TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

reaktywacja
Junior

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: reaktywacja » 12 grudnia 2011, 19:23

nie rozumię :?

Nie rozumieM o co Ci chodzi.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 12 grudnia 2011, 19:27

papageno pisze: bo nie rozumię :?

chyba ... "bo nie rozumiem" -> http://www.sjp.pl/rozumie%E6
ogolnie to przygadal kociol garnkowi :)

Natomiast co do trenera... mysle, ze Winnicki bedzie dobrym wyborem. Wole goscia, ktory jeszcze nie mial swojej szansy niz odgrzewane kotlety. Ostatnio z zagranicznych kandydatow zglosil sie Tanasejczuk i jakis Wloch (starszej daty), ktorego nazwiska w tej chwili nie pamietam. Obu podziekowano w pierwszej kolejnosci ... na Tanasejczuka skusil sie pozniej Mietek i wyszedl na tym jak Zablocki na mydle. Winnicki to ostatni gosc, ktoremu mozna dac szanse ... po nim juz naprawde nie bedzie nikogo ... no chyba, ze pojawia sie nowi kandydaci. Ogolnie na dzien dzisiejszy kompetentnych trenerow mamy w Polsce tylu, ze na palcach mozna policzyc.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 12 grudnia 2011, 19:33

ciekawe kto bedzie asystentem....????? Winnicki musi znalezc kogos zaufanego kto pracuje w żenskiej lidze......

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 12 grudnia 2011, 23:51

tommiiii pisze:ciekawe kto bedzie asystentem....????? Winnicki musi znalezc kogos zaufanego kto pracuje w żenskiej lidze......

Jak to kto niezmiennie prof Arek Koniecki :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 grudnia 2011, 03:39

w sumie mozesz nie "rozumię" bo jakby nie patrzec ta wypowiedz miała konkretnego adresata.I ta osoba chyba zrozumiała intencje mojej wypowiedzi. Mam nadzieje tylko ze Winnicki nie bedzie trenerem "na zapas" czyli ma swój klub i na zapas kadre
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 grudnia 2011, 18:03

Mam mieszane uczucia do do trenera kadry - chciałem zagraniczniaka - z tymże nawet w przypadku trenera zagranicznego nie mielibyśmy pewności "zrobienia wyniku".

Moim faworytem była Algis Palauskas, który niepotrzebnie wrócił do pracy z repą Litwy... Dupa więc blada. W przypadku Hiszpana i Francuza to nie wiadomo czy by trafił do zawodniczek mentalnie....
A na Pokey Chatman by nas było nie stać.

W Polsce została spalona trenerska ziemia. Winnicki? Na bezrybiu pies i ryba- czy jakoś tak. Czemu więc nie Ślimak? Innych kandydatów nie widać. Z drugiej strony cały czas pamiętam jak przeciętnie prowadził Lotos w Euro i jak tragicznie jego zespół pomimo posiadania w składzie Philips i Matovic spisywał się na wyjazdach. Proponuję paru osobom przejrzeć występy euroligowe za czasów Ślimaka.

Alternatywy zbyt wielkiej nie mieliśmy więc co robic- kto wie może ten trener okaże się przysłowiowym "strzałem w dziesiątkę" :roll: . Reprezentacja gra ostatnimi laty tak plugawie, że gorzej juz być chyba nie może - może jemu uda się zmobilizować do występów Kobryn, Bibę, Pałkę, Krawiec, Mielocha i parę innych koszykarek.... Zobaczymy..

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 grudnia 2011, 18:48

tak wszystko sie zgadza tylko przypomnij sobie jak kadre mial objac "guru polskiej koszykówki". Wszystko było super tylko jakos wyników w Eurolidze nie miał. Potem skłocił na maksa wszystkie kadrowiczki, ktore po kolei pasowały z gry.

Nie jestem jakos przekonany do Ślimaka, ale patrzac na tych którzy mogliby spróbowac swoich sił z kadra rozmienili sie na bardzo ale to bardzo drobne
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 grudnia 2011, 21:23

Gosia Babicka podpisała we Francji kontrakt do końca sezonu i zdążyła już zadebiutować w nowej drużynie Cavigal Nicea. 6pkt, 3zb w 16minut. Powodzenia dalej! :)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 23 grudnia 2011, 11:18

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2011/12/23/bibrzycka-juz-trenuje-jaki-wybierze-klub/

Agnieszka Bibrzycka wznowiła już treningi. Najlepsza polska koszykarka pod koniec stycznia powinna wrócić już do gry. Jak na razie nie wiadomo jednak, jaki wybierze klub.

Czy "Biba" tęskni już za piłkami? - Owszem, dlatego już od pewnego czasu trenuję. Dwa razy w tygodniu pojawiam się w sali, poza tym jest siłownia, ćwiczenia w terenie, bieżnia. Czuję się dobrze, wróciłam do dawnej wagi, ale czeka mnie jeszcze sporo pracy - poinformowała w rozmowie z Przeglądem Sportowym.

Fani koszykówki spekulują, gdzie będzie grała Agnieszka Bibrzycka. Najczęściej w typach pojawia się Wisła Can Pack Kraków. - Zastanawiam się. Chciałabym spędzić gdzieś pół sezonu. Po rozmowie z moim Bartkiem i mamą nie wykluczam kontraktu zagranicznego. Wisłę też biorę pod uwagę, choć nikt na ten temat ze mną nie rozmawiał. Zostawiam to agentowi. On bada rynek i zbiera propozycje - stwierdziła "Biba".

Przypomnijmy, że Agnieszka Bibrzycka miała 10-miesięczny rozbrat z koszykówką. Trzy miesiące temu czołowa europejska koszykarka urodziła córeczkę Małgosię, która waży już siedem kilogramów i co najważniejsze - jest zdrowa.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 grudnia 2011, 14:11

Ciekawe gdzie wyląduje Bibrzycka. Z polskich klubów to raczej tylko Wisłę na nią stać. Tylko czy Wiśle opłaca się na pół sezonu kontraktować zawodniczkę, która przez prawie rok nie grała? Mam wątpliwości. Zwłaszcza, że na pozycji Biby w Wiśle jest raczej bogato. Obstawiam, że pójdzie gdzieś za granicę.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 grudnia 2011, 16:52

Biba byłaby niepomiernym wzmocnieniem ofensywnym Wisły - taką zawodniczkę brałbym z pocałowaniem ręki. Mogłaby się okazać nie lada wzmocnieniem w play-off Euro. A w Wiśle brakuej trochę wyborowego strzelca - póki co najwięcej pkt dostarcza Nikol - są w stanie ją wesprzeć Ajrin plus niekiedy Ewka plus ewentualnie Bjelica ale... na tytanów euroligowych to może być trochę mało - wyborowy strzelec taki jak Bibencjusz bardzo by się przydał.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 23 grudnia 2011, 16:57

Jeszcze oprócz Biby wolna jest Dubljevic, więc moze jesli nie Agnieszka to Jelena 8)
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 23 grudnia 2011, 17:01

stało się to o czym mówiono od jakiegoś czasu: w AZS od nowego roku zmiana na stanowisku trenera.....info pewne na 100%....trener z powodów rodzinnych opuścił Poznań.....ciekawe kto w zamian......

oficjalne potwierdzenie
http://www.wielkopolskisport.pl/najwazn ... enera.html
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2011, 21:17 przez tommiiii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 grudnia 2011, 18:52

Shavo pisze:Jeszcze oprócz Biby wolna jest Dubljevic, więc moze jesli nie Agnieszka to Jelena 8)

Niestety, Jelena poszła do Orenburga. A nie ukrywam ze wolałbym ja od Biby bo a) jest w grze, b) bardziej potrzebujemy kogoś kto może wspomóc nas w walce na desce niż snajpera.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 grudnia 2011, 10:58

Melissa D'Amico nie zagra (nie przystała na kolejne dwa tygodnie testów) już dla Artego. Klub z nad Brdy szuka kolejnej zawodniczki na pozycję środkowej.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”