TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Gdzie zagra Biba nie wiem, ale na pewno z wypowiedzi Dunina nie należy wyciągać jakichkolwiek wniosków na temat naszych ewentualnych transferów. lub ich braku.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Drogi Paulo!!
Jeżeli chce się coś napisać zrozumiałego i żeby pasowało do myśli to używa się słów zgodnie z ich znaczeniem. Proponuję zajrzeć do słownika. A domyślać się co miał autor na myśli używając słów, które w 3% pasują do sytuacji jest śmieszne. Koncyliacja niestety wprost odnosi się do sporów MIĘDZYNARODOWYCH. "Znalezienie porozumienia czy nawiązanie współpracy ..." - można opisać znacznie lepszym i prostszym słowem, które będzie do tego pasowało w 100%. Koniec dyskusji na ten temat.
I jeszcze jedno. Ponieważ ktoś próbuje mnie zidentyfikować jako niejaki Łukasz-Fan, uprzejmie informuję, że jestem tutaj nowy, trochę się przedstawię i nie mam drugiego Nicka.
Jestem starym dobrym kibicem, który pamięta jeszcze mecze AZSu Poznań walczącego o mistrzostwo Polski w 1978 roku. Chodziłem na poznańską koszykówkę przez całe lata 80-te, 90-te. Obecnie chodzę trochę mniej z różnych powodów. Oprócz tego zaglądam na mecze koszykówki męskiej, kiedyś piłki ręcznej (jak była Posnania), hokej na trawie itp. Od roku 1980 jestem prawie na każdym meczu Lecha i dość często Warty.
Nie mam nic wspólnego z żadnym klubem. Kiedyś tyko trenowałem sport i należałem do poznańskich klubów, ale nigdy do AZSu. Jestem tylko kibicem.
Jestem tradycjonalistą i przywiązany do dobrych klubów z historią.
Dla mnie najlepszy klimat do koszykówki był na Młyńskiej.
Pozdrawiam
Jeżeli chce się coś napisać zrozumiałego i żeby pasowało do myśli to używa się słów zgodnie z ich znaczeniem. Proponuję zajrzeć do słownika. A domyślać się co miał autor na myśli używając słów, które w 3% pasują do sytuacji jest śmieszne. Koncyliacja niestety wprost odnosi się do sporów MIĘDZYNARODOWYCH. "Znalezienie porozumienia czy nawiązanie współpracy ..." - można opisać znacznie lepszym i prostszym słowem, które będzie do tego pasowało w 100%. Koniec dyskusji na ten temat.
I jeszcze jedno. Ponieważ ktoś próbuje mnie zidentyfikować jako niejaki Łukasz-Fan, uprzejmie informuję, że jestem tutaj nowy, trochę się przedstawię i nie mam drugiego Nicka.
Jestem starym dobrym kibicem, który pamięta jeszcze mecze AZSu Poznań walczącego o mistrzostwo Polski w 1978 roku. Chodziłem na poznańską koszykówkę przez całe lata 80-te, 90-te. Obecnie chodzę trochę mniej z różnych powodów. Oprócz tego zaglądam na mecze koszykówki męskiej, kiedyś piłki ręcznej (jak była Posnania), hokej na trawie itp. Od roku 1980 jestem prawie na każdym meczu Lecha i dość często Warty.
Nie mam nic wspólnego z żadnym klubem. Kiedyś tyko trenowałem sport i należałem do poznańskich klubów, ale nigdy do AZSu. Jestem tylko kibicem.
Jestem tradycjonalistą i przywiązany do dobrych klubów z historią.
Dla mnie najlepszy klimat do koszykówki był na Młyńskiej.
Pozdrawiam
Greebo pisze:Gdzie zagra Biba nie wiem, ale na pewno z wypowiedzi Dunina nie należy wyciągać jakichkolwiek wniosków na temat naszych ewentualnych transferów. lub ich braku.
Zgodzę się - w końcu pewna "oficjalna tajemnica" obowiązuje do momentu ogłoszenia, że kontrakt został zawarty i dziwne byłoby, jakby Dunin opowiadał, że podpisali kontrakt z wybitną skrzydłową, bo od razu prawie wszyscy domyśliliby się o kogo chodzi. Jednak nie szedłbym tą drogą, że skoro Biba ma dom pod Krakowem i czasem wpadnie na mecz wiślaczek, to na pewno podpisze kontrakt z Wisłą. To tylko moje domysły.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
piotrek2100
- Amator
CCC się wzmacnia...
Rozmowa z Krzysztofem Korsakiem, prezesem klubu CCC Polkowice
A skład zespołu sprawdził
się w 100 procentach?
– Niestety muszę przyznać, że nie do końca. Przed
sezonem słyszeliśmy dużo dobrych opinii o Ginarze
Petronyte, dlatego zdecydowaliśmy się pozyskać tę
zawodniczkę. Niestety, nie spełniła naszych oczekiwań.
Myśleliśmy, że będzie wspierała drużynę, zbierała piłki,
dogrywała do pozostałych zawodniczek. Transfer okazał
się jednak nie do końca trafiony, dlatego musieliśmy
zrezygnować z tej koszykarki.
Czyli rozumiem, że już
niedługo w CCC zobaczymy
nową zawodniczkę?
– Tak. Myślę, że już niedługo podpiszemy z nią kontrakt.
Póki co, nie mogę podać jeszcze jej nazwiska, ale
zdradzę, że będzie to Amerykanka.
Szykujecie jeszcze jakieś
wzmocnienia?
– Myślimy o pozyskaniu jeszcze jednej zawodniczki.
Na razie trwają rozmowy. Okres między świętami a
Nowym Rokiem był dla nas bardzo gorący. Otrzymaliśmy
sporo ofert zarówno od zawodniczek krajowych, jak i
tych spoza Polski. To świadczy o tym, że nasza drużyna jest
szanowana w środowisku.
źródło: slowosportowe.pl
Ps. fragment wyjęty z kontekstu...
Rozmowa z Krzysztofem Korsakiem, prezesem klubu CCC Polkowice
A skład zespołu sprawdził
się w 100 procentach?
zawodniczkę. Niestety, nie spełniła naszych oczekiwań.
Myśleliśmy, że będzie wspierała drużynę, zbierała piłki,
Czyli rozumiem, że już
niedługo w CCC zobaczymy
nową zawodniczkę?
– Tak. Myślę, że już niedługo podpiszemy z nią kontrakt.
Póki co, nie mogę podać jeszcze jej nazwiska, ale
zdradzę, że będzie to Amerykanka.
Szykujecie jeszcze jakieś
wzmocnienia?
– Myślimy o pozyskaniu jeszcze jednej zawodniczki.
Na razie trwają rozmowy. Okres między świętami a
Nowym Rokiem był dla nas bardzo gorący. Otrzymaliśmy
sporo ofert zarówno od zawodniczek krajowych, jak i
tych spoza Polski. To świadczy o tym, że nasza drużyna jest
szanowana w środowisku.
źródło: slowosportowe.pl
Ps. fragment wyjęty z kontekstu...
akar pisze:bartas pisze:Niestety, ale buc Raczynski powoli doprowadza leszczynski klub do ruiny, az przykro patrzec jak prezes Pielech dzieki ktoremu mamy ten basket od kilku lat je Raczynskiemu z reki. To juz nie jest ten klub co kiedys. Gro ludzi juz sie odcielo. Z bolem serca stwierdzam, ze Tecza juz umarla, teraz tylko powoli 'zdycha'. Robienie dobrej miny do zlej gry. Mukosiej odwazyla sie cos wiecej powiedziec. Efekt? O powachaniu parkietu moze juz zapomniec. Ludzie, ktorzy od samego początku jezdzili za tym klubem po calej Polsce zostaja wyrzuceni z hali bo facetowi ktory zajmuje stanowisko trenera sie cos nie podoba.
Łza się w oku kreci patrzac na to co sie w tym klubie wyprawia. Przyszedl jakis cwaniak, sciagnal swojego przydupasa i zniszczyl ten klub, doslownie zniszczyl, a prezes na to pozwala.
Rozumiem rozżalenie mieszkańca Leszna spowodowane ciężką sytuacją klubu któremu kibicuje, ale to chyba nie zwalnia Go z używania poprawnej polszczyzny, a raczej używania polskich znaków w pisowni. Tego nie da się płynnie czytać.
Kolego, napisz to jeszcze raz używając polskich znaków, a zobaczysz różnicę.
Wszelkiej pomyślności w Nowym 2012 Roku.
Dla Twojego komfortu płynnego czytania specjalny prezent od Dziadka Mroza - zastosowanie polskich znaków w poście Bartasa. / rz.
Dzięki za zadbanie o mój komfort płynnego czytania. A co do Dziadka Mroza - nigdy nie należałem do jego wyznawców ( w przeciwieństwie do Ciebie).
Ale jeszcze raz bardzo dziękuję.
Za łódzką wyborczą - Trofimowa w Pruszkowie, Hoewisch w Szwecji.
--------------------------
Zaledwie sześć zawodniczek ŁKS Siemend pojawiło się w hali przy al. Unii na pierwszych zajęciach w Nowym Roku.
W sekcji koszykarskiej dziewięciokrotnego medalisty mistrzostw Polski kobiet ostatnich dniach starego roku było dość nerwowo. Koszykarki nie pojechały na mecz z CCC Polkowice. Oficjalna wersja o odwołaniu wyjazdu, była taka, że zachorowało osiem zawodniczek, ale można było usłyszeć także opinie, że powodem były kłopoty finansowe sekcji.
Do Nowego Roku ełkaesianki miały wolne, ale w tym czasie dużo się działo w łódzkiej drużynie. Na poniedziałkowym treningu zabrakło niektórych zawodniczek. Przede wszystkim nie było Natalii Trofomowej, która przebierała w ofertach z ROW Rybnik, Lotosu Gdynia i Lidera Pruszków, w którym chciałaby występować. W poniedziałek po południu Białorusinka z polskim paszportem trenowała z drużyną z Pruszkowa, a po zajęciach podpisała kontrakt.
Trener Jarosław Zyskowski miał na zajęciach za to Justynę Jeziorną, która ostatnio miała propozycję gry w AZS Gorzów. Ćwiczyły także: Katarzyna Kenig, Olga Urbanowicz, Angelika Kowalska i Roksana Schmidt. We wtorek i środę na treningu mają być Amerykanki: Stephanie Raymond i Lauren Prochaska oraz Kanadyjka Melisa Dalembert, które dopiero wracają z urlopów świątecznych.
Niestety, Trofimowa nie będzie chyba jedyną zawodniczką, która odejdzie z ŁKS. Nieoficjalnie wiadomo, że rozgrywająca Celeste Hoewisch ma zamiar dokończyć sezon w lidze szwedzkiej. - Czekamy spokojnie, bo nic jeszcze nie zostało przesądzone - tłumaczy Zyskowski, trener łodzianek.
W sobotę o godz. 18 drużyna z al. Unii zmierzy się we własnej hali z Lotosem Gdynia.
-----------------------------------
http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117109 ... adzie.html
--------------------------
Zaledwie sześć zawodniczek ŁKS Siemend pojawiło się w hali przy al. Unii na pierwszych zajęciach w Nowym Roku.
W sekcji koszykarskiej dziewięciokrotnego medalisty mistrzostw Polski kobiet ostatnich dniach starego roku było dość nerwowo. Koszykarki nie pojechały na mecz z CCC Polkowice. Oficjalna wersja o odwołaniu wyjazdu, była taka, że zachorowało osiem zawodniczek, ale można było usłyszeć także opinie, że powodem były kłopoty finansowe sekcji.
Do Nowego Roku ełkaesianki miały wolne, ale w tym czasie dużo się działo w łódzkiej drużynie. Na poniedziałkowym treningu zabrakło niektórych zawodniczek. Przede wszystkim nie było Natalii Trofomowej, która przebierała w ofertach z ROW Rybnik, Lotosu Gdynia i Lidera Pruszków, w którym chciałaby występować. W poniedziałek po południu Białorusinka z polskim paszportem trenowała z drużyną z Pruszkowa, a po zajęciach podpisała kontrakt.
Trener Jarosław Zyskowski miał na zajęciach za to Justynę Jeziorną, która ostatnio miała propozycję gry w AZS Gorzów. Ćwiczyły także: Katarzyna Kenig, Olga Urbanowicz, Angelika Kowalska i Roksana Schmidt. We wtorek i środę na treningu mają być Amerykanki: Stephanie Raymond i Lauren Prochaska oraz Kanadyjka Melisa Dalembert, które dopiero wracają z urlopów świątecznych.
Niestety, Trofimowa nie będzie chyba jedyną zawodniczką, która odejdzie z ŁKS. Nieoficjalnie wiadomo, że rozgrywająca Celeste Hoewisch ma zamiar dokończyć sezon w lidze szwedzkiej. - Czekamy spokojnie, bo nic jeszcze nie zostało przesądzone - tłumaczy Zyskowski, trener łodzianek.
W sobotę o godz. 18 drużyna z al. Unii zmierzy się we własnej hali z Lotosem Gdynia.
-----------------------------------
http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117109 ... adzie.html
-
piotrek2100
- Amator
dzieje się, dzieje... będzie gorąco do końca okienka transferowego...
-
piotrek2100
- Amator
I mamy potwierdzenie z plkk.pl i oficjalnej strony Lidera Pruszków!!!
Nowa twarz w Liderze
Natalija Trofimowa będzie nową zawodniczką Matizolu Lidera Pruszków. Białorusinka z polskim paszportem zastąpi Charity Szczechowiak, której wraz z końcem roku wygasł kontrakt z mazowiecką drużyną
Urodzona w Tichorze koszykarka do Polski przyjechała w 1999 roku. Od tego czasu wystąpiła w sześciu klubach ekstraklasy, trzykrotnie zdobywając mistrzostwo Polski z krakowską Wisłą. Trofimowa ostatnio grała w ŁKS Siemens AGD Łódź, gdzie w trzynastu spotkaniach (wszystkie w pierwszej piątce) notowała średnio 10 punktów, 5,5 zbiórki oraz 2,3 asysty na mecz.
Mierząca 186 cm wzrostu zawodniczka spore sukcesy odnosiła również z reprezentacją Białorusi. W 2007 roku zdobyła wraz z kadrą brązowy medal mistrzostw Europy, dwanaście miesięcy później na igrzyskach olimpijskich w Pekinie jej drużyna narodowa uplasowała się na czwartym miejscu.
Trofimowa w drużynie Lidera zastąpi Charity Szczechowiak, której kontrakt wygasł wraz z końcem 2011 roku.
Adam Wall
źródło: plkk.pl oraz http://www.liderpruszkow.pl/
Nowa twarz w Liderze
Natalija Trofimowa będzie nową zawodniczką Matizolu Lidera Pruszków. Białorusinka z polskim paszportem zastąpi Charity Szczechowiak, której wraz z końcem roku wygasł kontrakt z mazowiecką drużyną
Urodzona w Tichorze koszykarka do Polski przyjechała w 1999 roku. Od tego czasu wystąpiła w sześciu klubach ekstraklasy, trzykrotnie zdobywając mistrzostwo Polski z krakowską Wisłą. Trofimowa ostatnio grała w ŁKS Siemens AGD Łódź, gdzie w trzynastu spotkaniach (wszystkie w pierwszej piątce) notowała średnio 10 punktów, 5,5 zbiórki oraz 2,3 asysty na mecz.
Mierząca 186 cm wzrostu zawodniczka spore sukcesy odnosiła również z reprezentacją Białorusi. W 2007 roku zdobyła wraz z kadrą brązowy medal mistrzostw Europy, dwanaście miesięcy później na igrzyskach olimpijskich w Pekinie jej drużyna narodowa uplasowała się na czwartym miejscu.
Trofimowa w drużynie Lidera zastąpi Charity Szczechowiak, której kontrakt wygasł wraz z końcem 2011 roku.
Adam Wall
źródło: plkk.pl oraz http://www.liderpruszkow.pl/
piotrek2100 pisze:Trofimowa w drużynie Lidera zastąpi Charity Szczechowiak, której kontrakt wygasł wraz z końcem 2011 roku.
propozycja dla Artego i trenera Ziemińskiego......BRAĆ Cherry!!!
Bum
-
shineonball
- Żak
dodatkowo fragment ze sportowychfaktów:
'Czy pozyskanie Trofimowej to jedyna zmiana w pruszkowskiej drużynie? Dużo spekuluje się również na temat kolejnych wycieczek na linii Łódź - Pruszków. Nie od dziś wiadomo bowiem, że w Łódzkim Klubie Sportowym nie dzieje się dobrze pod względem finansowym, a najlepsze zawodniczki już szukają alternatywy. Trener Prabucki z pewnością chętnie widziałby w Pruszkowie Stephanie Raymond, a dużo mówi się również o Melissie Dalembert. Patrząc na aktualne miejsce w tabeli pruszkowskiej drużyny, pojawienie się w tej ekipie Trofimowej to nie jedyne wzmocnienie.'
'Czy pozyskanie Trofimowej to jedyna zmiana w pruszkowskiej drużynie? Dużo spekuluje się również na temat kolejnych wycieczek na linii Łódź - Pruszków. Nie od dziś wiadomo bowiem, że w Łódzkim Klubie Sportowym nie dzieje się dobrze pod względem finansowym, a najlepsze zawodniczki już szukają alternatywy. Trener Prabucki z pewnością chętnie widziałby w Pruszkowie Stephanie Raymond, a dużo mówi się również o Melissie Dalembert. Patrząc na aktualne miejsce w tabeli pruszkowskiej drużyny, pojawienie się w tej ekipie Trofimowej to nie jedyne wzmocnienie.'
shineonball pisze:dodatkowo fragment ze sportowychfaktów:
Patrząc na aktualne miejsce w tabeli pruszkowskiej drużyny, pojawienie się w tej ekipie Trofimowej to nie jedyne wzmocnienie.'
patrząc raczej na zasobność klubowego portfela, który w tym wypadku jest większy od łódzkiego.
Bum
Na takim szarym pasku w poznańskiej telewizji WTK jest informacja, że Sissoko ma podpisać kontrakt z Ineą.
Toffi w Liderze, a to - jak wskazują informacje - nie koniec rozbioru ŁKS-u. Czyli wcześniejsze przecieki o problemach z kasą były prawdziwe. No ale Miro T. może zacierać ręce, bo przecież utrzymanie jest już w zasadzie pewne. Gość kilka lat uczył się na błędach, żeby wpaść na to, że jak się zacznie sezon z porządnym składem i w zasadzie zapewni ligowy byt mniej więcej w środku sezonu, wówczas można już pożegnać się z czołowymi zawodniczkami, mającymi już dość mamienia wypłatą zaległych pensji...
A ja muszę przyznać, że zdumiony jestem słowami pana Korsaka. Sztab euroligowej ekipy co nieco się nasłuchał o zawodniczce i ją zatrudnił? Wow, fajnie.
Może to przejęzyczenie, bo wręcz nie wierzę, żeby nie widzieli żadnego nagrania z występem Petronyte przed podpisaniem kontraktu. Jednak obrazuje to też w jakiś sposób myślenie - skoro grała choćby w Galacie (na dobrą sprawę głównie grzała tam ławę), to 30 minut i double-double w prawie każdym meczu zapewni jak w banku. A już tzw. specyfikę zawodniczki, jej styl gry, sprawność, charakter - po co to nam wiedzieć?!
zawodniczkę. Niestety, nie spełniła naszych oczekiwań.Myśleliśmy, że będzie wspierała drużynę, zbierała piłki,
A ja muszę przyznać, że zdumiony jestem słowami pana Korsaka. Sztab euroligowej ekipy co nieco się nasłuchał o zawodniczce i ją zatrudnił? Wow, fajnie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Nie Nie NIe - SISSOKO w ARTEGO 
Natomiast z rozbioru - do Energi wziąłbym Żyto
Sissoko blisko Artego Bydgoszcz
Szefowie bydgoskiej drużyny kończą negocjacje z Malijką Djenobou Sissoko. Są duże szanse, że silna skrzydłowa przejdzie z leszczyńskiej Tęczy do Artego.
Bydgoski ekstraklasowiec potrzebuje dobrej zawodniczki pod kosz, gdzie klasyczną środkową jest tylko mało doświadczona Amerykanka Lauren Jimenez. Przed świętami na testach była jej rodaczka Melissa D'Amico, ale trener Adam Ziemiński nie do końca był do niej przekonany, a zawodniczka nie zgodziła się na dalsze sprawdziany i wyjechała.
Szefowie klubu długo szukali kolejnej, dobrej oferty. Zwlekali, ale opłaciło się. Kontraktu z Tęczą nie chce przedłużyć Djenobou Sissoko. Ze względów finansowych.
- Prowadzimy z nią bardzo poważne rozmowy. Wysłaliśmy nawet propozycję kontraktu. Jeśli nie zmieni zdania, we wtorek powinna odesłać umowę i w środę przylecieć do Bydgoszczy. Znamy Djenobou z polskiej ligi doskonale, ostatnio zagrała przeciwko nam bardzo dobry mecz. Na pewno da punkty i zbiórki potrzebne drużynie - mówi Jarosław Kotewicz, dyrektor Artego.
Sissoko ma 30 lat i mierzy 182 cm. Gra wymiennie na pozycji silnej skrzydłowej lub środkowej, a braki w centymetrach nadrabia niesamowitą skocznością. W tym sezonie w 7 meczach w Tęczy grała średnio po 27 minut z dorobkiem 12,3 pkt i 8,6 zb. W połowie grudnia w przegranym 12 punktami meczu z Artego w Lesznie zaliczyła 18 punktów i 17 zbiórek.
Obecny sezon to jej trzeci w Polsce. Trzy lata temu grała w MUKS Poznań (16,9 pkt, 12,9 zb.), później w Liderze Pruszków (14,5 pkt., 10,5 zb.). W poprzednim sezonie występowała w szwajcarskim Heliosie, gdzie miała w dorobku 23,3 pkt. i 12,2 zb.
źródło : Pomorska
Natomiast z rozbioru - do Energi wziąłbym Żyto
Sissoko blisko Artego Bydgoszcz
Szefowie bydgoskiej drużyny kończą negocjacje z Malijką Djenobou Sissoko. Są duże szanse, że silna skrzydłowa przejdzie z leszczyńskiej Tęczy do Artego.
Bydgoski ekstraklasowiec potrzebuje dobrej zawodniczki pod kosz, gdzie klasyczną środkową jest tylko mało doświadczona Amerykanka Lauren Jimenez. Przed świętami na testach była jej rodaczka Melissa D'Amico, ale trener Adam Ziemiński nie do końca był do niej przekonany, a zawodniczka nie zgodziła się na dalsze sprawdziany i wyjechała.
Szefowie klubu długo szukali kolejnej, dobrej oferty. Zwlekali, ale opłaciło się. Kontraktu z Tęczą nie chce przedłużyć Djenobou Sissoko. Ze względów finansowych.
- Prowadzimy z nią bardzo poważne rozmowy. Wysłaliśmy nawet propozycję kontraktu. Jeśli nie zmieni zdania, we wtorek powinna odesłać umowę i w środę przylecieć do Bydgoszczy. Znamy Djenobou z polskiej ligi doskonale, ostatnio zagrała przeciwko nam bardzo dobry mecz. Na pewno da punkty i zbiórki potrzebne drużynie - mówi Jarosław Kotewicz, dyrektor Artego.
Sissoko ma 30 lat i mierzy 182 cm. Gra wymiennie na pozycji silnej skrzydłowej lub środkowej, a braki w centymetrach nadrabia niesamowitą skocznością. W tym sezonie w 7 meczach w Tęczy grała średnio po 27 minut z dorobkiem 12,3 pkt i 8,6 zb. W połowie grudnia w przegranym 12 punktami meczu z Artego w Lesznie zaliczyła 18 punktów i 17 zbiórek.
Obecny sezon to jej trzeci w Polsce. Trzy lata temu grała w MUKS Poznań (16,9 pkt, 12,9 zb.), później w Liderze Pruszków (14,5 pkt., 10,5 zb.). W poprzednim sezonie występowała w szwajcarskim Heliosie, gdzie miała w dorobku 23,3 pkt. i 12,2 zb.
źródło : Pomorska
Prezes Jabłoński składa życzenia Prezesowi AZSu Poznań !!
"Życzę prezesowi INEI AZS, żebyśmy w końcu się porozumieli i stworzyli potężny zespół, ale nie na podstawie stuletniej tradycji, tylko na podstawie obecnych osiągnięć szkoleniowych, czyli z ostatniej dekady..."
Dla mnie brak taktu i kultury. Podważanie tradycji i dokonań jest klasyczne dla ludzi o chorych ambicjach.
Czytaj te słowa tak: "Potężny klub to tylko JA - MUKS"
Jakie sukcesy w pracy z dorosłą koszykówką ma MUKS??? Dziewczyny grają za darmo i nic nie dokonały w polskiej lidze. A Paulina Antczak nawet nie załapała się do Lidera Pruszków.
Przypomnę AZS w roku 2004 zdobył vicemistrzostwo Polski - ekstraklasy.
Panie Jabłoński !!! - z historią i tradycją się nie dyskutuje. A już w ogóle nie podważa!!
"Życzę prezesowi INEI AZS, żebyśmy w końcu się porozumieli i stworzyli potężny zespół, ale nie na podstawie stuletniej tradycji, tylko na podstawie obecnych osiągnięć szkoleniowych, czyli z ostatniej dekady..."
Dla mnie brak taktu i kultury. Podważanie tradycji i dokonań jest klasyczne dla ludzi o chorych ambicjach.
Czytaj te słowa tak: "Potężny klub to tylko JA - MUKS"
Jakie sukcesy w pracy z dorosłą koszykówką ma MUKS??? Dziewczyny grają za darmo i nic nie dokonały w polskiej lidze. A Paulina Antczak nawet nie załapała się do Lidera Pruszków.
Przypomnę AZS w roku 2004 zdobył vicemistrzostwo Polski - ekstraklasy.
Panie Jabłoński !!! - z historią i tradycją się nie dyskutuje. A już w ogóle nie podważa!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”