TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
W Lotosie ostatni mecz zagrała Ines Ajanovic a na testach przebywa rozgrywająca Constance Jinks.
-
reaktywacja
- Junior
Bardzo mnie bawi to krakowskie przekonanie o tym, że Wisła to dla Biby wymarzony koszykarski raj, do którego musi przecież trafić. No bo w końca ma dom pod Krakowem.
No cóż za niefart, że Aga jeździ po świecie i do domu owszem zagląda, na halę przy Reymonta również, ale w charakterze gościa.
Powodzenia w Polko Biba. Fajnie będzie Cię zobaczyć na polskich parkietach, szkoda, że w kolorze pomarańczowym, a nie żółtym, no ale to nie ten czas.
PS. Sam z przyjemnością wybudowałbym sobie dom pod Krakowem, co naprawdę nie oznacza, że zagrałbym w Wiśle.
))
No cóż za niefart, że Aga jeździ po świecie i do domu owszem zagląda, na halę przy Reymonta również, ale w charakterze gościa.
Powodzenia w Polko Biba. Fajnie będzie Cię zobaczyć na polskich parkietach, szkoda, że w kolorze pomarańczowym, a nie żółtym, no ale to nie ten czas.
PS. Sam z przyjemnością wybudowałbym sobie dom pod Krakowem, co naprawdę nie oznacza, że zagrałbym w Wiśle.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
reaktywacja pisze:Bardzo mnie bawi to krakowskie przekonanie o tym, że Wisła to dla Biby wymarzony koszykarski raj, do którego musi przecież trafić. No bo w końca ma dom pod Krakowem.![]()
Kto z Wisły tutaj tak pisał?
reaktywacja pisze:
PS. Sam z przyjemnością wybudowałbym sobie dom pod Krakowem, co naprawdę nie oznacza, że zagrałbym w Wiśle.))
Nie sadze by Ciebie ktoś w Wiśle chciał
A kwestia domu pod Krakowem, jak i koleżanek była traktowana li tylko jako dodatkowe argumenty. Głównym - jak zwykle w tej zabawie sa pieniądze, najwyraźniej Polkowice dały więcej (o ile w ogóle Wisła coś dawała) i tak jak napisał Paulo jest to niejako uzasadnione - dla Polkowic ma ona większe znaczenie niż dla nas, choć raczej głównie na ligę (no chyba ze dojdzie do konfrontacji Wisła - Polkowice w PO euroligi). Mnie zdecydowanie bardziej żal ze np Dubljevic pogra sobie w Orenburgu a nie u nas, juz nie mówiąc o tym ze przede wszystkim przydałby sie ktoś z umiejętnościami i parametrami pewnej pani która nas przed sezonem olała.
Natomiast rzeczywiście nie jest dla nas dobra wieści ze Biba wybrała właśnie Polkowice. tez wolałbym ja w Lotosie
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
reaktywacja pisze:Bardzo mnie bawi to krakowskie przekonanie o tym, że Wisła to dla Biby wymarzony koszykarski raj, do którego musi przecież trafić. No bo w końca ma dom pod Krakowem.![]()
PS. Sam z przyjemnością wybudowałbym sobie dom pod Krakowem, co naprawdę nie oznacza, że zagrałbym w Wiśle.))
A mnie niesamowicie bawią Twoje kompleksy, które po raz kolejny ujawniasz. Zapewne jakby Biba miała dom w Sopocie, Rumii czy choćby na Helu, to krzyczałbyś o jej moralnym zobowiązaniu do przywdziania koszulki Lotosu, nawet za znacznie mniejsze pieniądze niż gdzie indziej. Bo przecież pieniądze nie są wszystkim, liczą się inne wartości - jak nieraz mówił Mietek (choćby przy pozyskaniu Catchings).
A poza tym, zapewne z wypiekami na twarzy oczekujesz od kilku dni na ropoczynający się za chwilę mecz w Toruniu i odprawiłeś już stosowne gusła w celu porażki wiślaczek.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
reaktywacja
- Junior
paulo2907 pisze:A poza tym, zapewne z wypiekami na twarzy oczekujesz od kilku dni na ropoczynający się za chwilę mecz w Toruniu i odprawiłeś już stosowne gusła w celu porażki wiślaczek.
O kurcze, jakbyś przy tym był... Inwigilacja! Permanentna inwigilacja!
Wcześniejszej części wywodu nie skomentuję, bo zachowujesz się jak dziecko neostrady co kończy jakąkolwiek dyskusję na ten temat.
Nie wiedziałem, że tak Cię ten temat uwiera.
Pozdrawiam
14 koron:
Nie skomentujesz, bo za bardzo nie masz argumentów, pomijając taki populistyczny argument. Pewne sprawy uwierają Cię chyba bardziej, czemu od dawna dajesz wyraz na tym forum. Dla mnie Biba w Wiśle nie jest potrzebna do szczęścia, o czym już wcześniej pisałem - i to wcale nie dlatego, że byłaby kolejną eks-gdynianką w tej ekipie.
Z mojej strony to wszystko na ten temat. Również pozdrawiam.
Z mojej strony to wszystko na ten temat. Również pozdrawiam.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
Jednak możemy chyba uspokoić fanów żeńskiego basketu w Gorzowie. Wiadomo, że po odejściach Brown oraz Nnamaki gorzowski klub będzie potrzebował wzmocnień, aby spokojnie utrzymać się w ósemce i mieć szanse na walkę w play-off. Okazuje się, że od kilku dni z AZS-em trenuje Aleksandra Drzewińska. Zawodniczka miała kontrakt do końca 2011 roku z INEĄ Poznań. Ta koszykarka jednak zbyt wiele w tym roku nie grała, ponieważ miała kolejną przerwę z powodu kontuzji.
Czy to oznacza, że Drzewińska będzie reprezentować barwy KSSSE AZS PWSZ? Koszykarka nie zaprzecza, mówiąc że trenuje z zespołem, aby odpracować swoją formę. Zarząd natomiast nie zaprzecza, jednak także nie potwierdza, że będzie to nowa zawodniczka akademiczek. Wszystko okaże się pewnie w najbliższych dniach. Jeżeli będziemy wiedzieć więcej to na pewno napiszemy o tym na naszym portalu.
http://www.66-400.pl/wiadomosc/3250-beda-wzmocnienia.html
Czy to oznacza, że Drzewińska będzie reprezentować barwy KSSSE AZS PWSZ? Koszykarka nie zaprzecza, mówiąc że trenuje z zespołem, aby odpracować swoją formę. Zarząd natomiast nie zaprzecza, jednak także nie potwierdza, że będzie to nowa zawodniczka akademiczek. Wszystko okaże się pewnie w najbliższych dniach. Jeżeli będziemy wiedzieć więcej to na pewno napiszemy o tym na naszym portalu.
http://www.66-400.pl/wiadomosc/3250-beda-wzmocnienia.html
W sobotni wieczór KK ROW Rybnik pokonał we własnej hali MKS Tęczę Leszno. Na ławce śląskiego zespołu można było zauważyć ciekawego gościa, jakim była wysoka czarnoskóra zawodniczka. Jak się okazało, owy gość to najnowsze wzmocnienie drużyny prowadzonej przez Kazimierza Mikołajca.
Świadkiem zwycięstwa nad Tęczą była nowa zawodniczka KK ROW Rybnik, którą niedawno została środkowa Mekia Valentiene. 24-letnia środkowa przyleciała do Polski w czwartek wieczorem, a pierwsze treningi z nową drużyną odbyła w piątek. W sobotę nie mogła zadebiutować w barwach rybnickiego zespołu, gdyż nie udało się jeszcze załatwić wszystkich potrzebnych dokumentów. ROW i bez nowego nabytku zdołał jednak wygrać.
Valentiene to mierząca 191 centymetrów wzrostu zawodniczka, która może występować na pozycji silnej skrzydłowej lub środkowej. Amerykanka ma być doskonałym uzupełnieniem w walce podkoszowej dla swojej rodaczki Sybil Dosty, która jest jedną z liderek rybnickiego zespołu. Dosty ze średnią 11,4 zbiórki na mecz najlepiej zbierającą koszykarką Ford Germaz Ekstraklasy. W sobotę, w meczu z Tęczą, uzbierała 14 punktów i 14 zbiórek.
Nowa zawodniczka ROW-u ma pomóc Dosty w dominacji pod koszami. - Jak na razie trudno dokładnie powiedzieć, w czym najbardziej nam pomoże. Widać, że jest aktywna pod tablicami, lubi walkę fizyczną i dobrze ustawia się pod koszami. Na pewno pomoże nam zabezpieczyć walkę pod tablicami, gdzie z pewnością jest w stanie wykorzystać swój olbrzymi zasięg ramion - komplementuje swoją nową podopieczną Kazimierz Mikołajec, szkoleniowiec rybnickiego zespołu.
Nowa koszykarka rybnickiego zespołu to absolwentka University of California - Santa Barbara. Ostatni sezon w koszykówce uczelnianej zakończyła ze średnimi 11,1 punktu, 11,7 zbiórki oraz 3,7 bloku na mecz. Między innymi takie wskaźniki spowodowały, że została wybrana do ligi WNBA przez włodarzy New York Liberty. W najlepszej lidze świata jednak nie zadebiutowała, a jej przygoda z Liberty zakończyła się na meczach przedsezonowych.
Pierwszą część sezonu spędziła w Izraelu, gdzie broniła barw drużyny Hapoel Tel Awiw, będąc jedną z podstawowych zawodniczek tego zespołu. - Oczywiście, że ma szansę zostać naszym dużym wzmocnieniem. Widać, że ma duży potencjał w sobie i jest chętna oraz gotowa do pracy oraz treningu - dodaje Mikołajec.
Bez dwóch zdań Valentiene może okazać się doskonałym uzupełnieniem dla Dosty, której z pewnością potrzebna jest zmienniczka na wysokim poziomie. Dotychczas do podkoszowej gry ROW-u nie można było się doczepić, ale zawsze dodatkowy zawodnik daje większe pole manewru trenerowi. Nowa zawodniczka może okazać się przede wszystkim pomocna w defensywie, gdzie może siać popłoch wśród rywalek.
- Na pewno trzeba jej dać czas, aż pozna naszą filozofię gry. Musi się zgrać z drużyną i poznać naszą taktykę. W sobotę zobaczyła, że w naszej lidze nikomu nic nie przychodzi za darmo, co z pewnością jeszcze bardziej zmobilizuje ją do ciężkiej pracy - ocenia Mikołajec. Czy nowa zawodniczka ROW-u zadebiutuje w kolejnym meczu rybnickiego zespołu, kiedy to rywalem będzie toruńska Energa? - To zależy od pewnych kwestii. Jeżeli zostaną spełnione wszystkie warunki organizacyjne i odpowiednie dokumenty trafią do PLKK, to z pewnością tak się stanie.
http://beta.sportowefakty.pl/koszykowka ... wce-kk-row
Świadkiem zwycięstwa nad Tęczą była nowa zawodniczka KK ROW Rybnik, którą niedawno została środkowa Mekia Valentiene. 24-letnia środkowa przyleciała do Polski w czwartek wieczorem, a pierwsze treningi z nową drużyną odbyła w piątek. W sobotę nie mogła zadebiutować w barwach rybnickiego zespołu, gdyż nie udało się jeszcze załatwić wszystkich potrzebnych dokumentów. ROW i bez nowego nabytku zdołał jednak wygrać.
Valentiene to mierząca 191 centymetrów wzrostu zawodniczka, która może występować na pozycji silnej skrzydłowej lub środkowej. Amerykanka ma być doskonałym uzupełnieniem w walce podkoszowej dla swojej rodaczki Sybil Dosty, która jest jedną z liderek rybnickiego zespołu. Dosty ze średnią 11,4 zbiórki na mecz najlepiej zbierającą koszykarką Ford Germaz Ekstraklasy. W sobotę, w meczu z Tęczą, uzbierała 14 punktów i 14 zbiórek.
Nowa zawodniczka ROW-u ma pomóc Dosty w dominacji pod koszami. - Jak na razie trudno dokładnie powiedzieć, w czym najbardziej nam pomoże. Widać, że jest aktywna pod tablicami, lubi walkę fizyczną i dobrze ustawia się pod koszami. Na pewno pomoże nam zabezpieczyć walkę pod tablicami, gdzie z pewnością jest w stanie wykorzystać swój olbrzymi zasięg ramion - komplementuje swoją nową podopieczną Kazimierz Mikołajec, szkoleniowiec rybnickiego zespołu.
Nowa koszykarka rybnickiego zespołu to absolwentka University of California - Santa Barbara. Ostatni sezon w koszykówce uczelnianej zakończyła ze średnimi 11,1 punktu, 11,7 zbiórki oraz 3,7 bloku na mecz. Między innymi takie wskaźniki spowodowały, że została wybrana do ligi WNBA przez włodarzy New York Liberty. W najlepszej lidze świata jednak nie zadebiutowała, a jej przygoda z Liberty zakończyła się na meczach przedsezonowych.
Pierwszą część sezonu spędziła w Izraelu, gdzie broniła barw drużyny Hapoel Tel Awiw, będąc jedną z podstawowych zawodniczek tego zespołu. - Oczywiście, że ma szansę zostać naszym dużym wzmocnieniem. Widać, że ma duży potencjał w sobie i jest chętna oraz gotowa do pracy oraz treningu - dodaje Mikołajec.
Bez dwóch zdań Valentiene może okazać się doskonałym uzupełnieniem dla Dosty, której z pewnością potrzebna jest zmienniczka na wysokim poziomie. Dotychczas do podkoszowej gry ROW-u nie można było się doczepić, ale zawsze dodatkowy zawodnik daje większe pole manewru trenerowi. Nowa zawodniczka może okazać się przede wszystkim pomocna w defensywie, gdzie może siać popłoch wśród rywalek.
- Na pewno trzeba jej dać czas, aż pozna naszą filozofię gry. Musi się zgrać z drużyną i poznać naszą taktykę. W sobotę zobaczyła, że w naszej lidze nikomu nic nie przychodzi za darmo, co z pewnością jeszcze bardziej zmobilizuje ją do ciężkiej pracy - ocenia Mikołajec. Czy nowa zawodniczka ROW-u zadebiutuje w kolejnym meczu rybnickiego zespołu, kiedy to rywalem będzie toruńska Energa? - To zależy od pewnych kwestii. Jeżeli zostaną spełnione wszystkie warunki organizacyjne i odpowiednie dokumenty trafią do PLKK, to z pewnością tak się stanie.
http://beta.sportowefakty.pl/koszykowka ... wce-kk-row
Pomscimy polskie znaki w stopkach: zażółć gęślą jaźń!
Mekia Valentiene
Valentine, a nie Valentiene:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Każde wzmocnienie mile widziane zobaczymy czy tak się stanie ale nie wiem czy nie trzeba byłoby pomysleć nad zmienniczką dla Rack bo to co jej zmienniczka robi to woła o pomste do nieba dla niej chyba nie ma czasu na rozegranie akcji kozłuje aż się kiedyś zakozłujena amen
, jest Harris no ale ona lepiej jak punktuje a nie dzieli piłkami
Wkrótce nowa koszykarka w Wiśle? Pan Piotr już nie zaprzecza 
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1157 ... czki_.html
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1157 ... czki_.html
rany boskie, co do za debil/kretyn/idiota psiał ten tekst?
kwiatek nr 1:
bzdura. Jak na ten moment Polkowice maja b. duze szanse na wyjście z grupy. Jeśli nie dadzą plamy z Sopronem (brak Krivacevic to spora stata) to awans będzie praktycznie pewny.
kwiatek nr 2:
Jak rozumiem z Bibrzyckiej zrezygnowalismy, bo to podkoszowa a tam mamy tłok!!!
kwiatek nr 1:
Tym bardziej że tylko klub z Polkowic w tym sezonie był w stanie pokonać Wisłę. Wkrótce będzie też mógł się skupić tylko na polskiej lidze, bo ma bardzo małe szanse na wyjście z grupy Euroligi.
bzdura. Jak na ten moment Polkowice maja b. duze szanse na wyjście z grupy. Jeśli nie dadzą plamy z Sopronem (brak Krivacevic to spora stata) to awans będzie praktycznie pewny.
kwiatek nr 2:
Zresztą Bibrzycka była w kręgu zainteresowań krakowskiego klubu, ale w tej chwili w kadrze ma aż sześć wysokich zawodniczek. Ważniejsze byłoby raczej wzmocnienie na obwodzie,
Jak rozumiem z Bibrzyckiej zrezygnowalismy, bo to podkoszowa a tam mamy tłok!!!
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
rany boskie, co do za debil/kretyn/idiota psiał ten tekst?
Andrzej Klemba, szef sportu w GW
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Mam nadzieję, że nie będzie to zastępstwo za Erin albo Krężel... 
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”