niech mnie poprawią więksi znawcy, ale czy to powszechne, że debiutant zapewnia sobie awans do playoff mając jeszcze ewentualnie 2 mecze do rozegrania?
EUROLIGA - FINAL EIGHT
Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81
Re: EUROLIGA - faza grupowa
brawa dla dziewczyn! bardzo fajne, szybkie granie! Dziś już chyba nikt nie bedzie narzekał na ciężkie treningi zaraz po przerwie 
niech mnie poprawią więksi znawcy, ale czy to powszechne, że debiutant zapewnia sobie awans do playoff mając jeszcze ewentualnie 2 mecze do rozegrania?
Kuba pisze:brawa dla dziewczyn! bardzo fajne, szybkie granie! Dziś już chyba nikt nie bedzie narzekał na ciężkie treningi zaraz po przerwie
Różnie bywa. Np Rivas zapewniło sobie kiedyś awans do PO chyba po 6 czy 7 kolejkach na 10. (zaczęli od 4 wygranych). To po pierwsze. Po drugie sporo zależy od grupy. Jak jest bardziej wyrównana - to z reguły walka o PO jest do końca, jak jest duża różnica poziomów to awans rozstrzyga sie szybciej (w naszej grupie póki co nawet 6 wygranych nie gwarantuje awansu..)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- pafelek
- Żak
- Kontaktowanie:
18.12.2011 CCC Polkowice [83] - [50] UE Sopron

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=140

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=140
Montpellier było blisko sfrajerzenia (dogrywka mimo +7 na 2 min do końca) ale ostatecznie ograło Gospic. Tym samym Chorwatki straciły szanse na awans, a Francuski są o krok od niego (wystarczy jedna porażka Taranto - najlepiej jutro z nami, lub jedna wygrana Montpellier). Pewny awansu natomiast jest już Rivas, tak więc uczestniczki PO są niemal w komplecie 
Edit: Salamanka ograła Orenburg, co ma mniejsze znaczenia, ważniejsze jest to że jeśli rzeczywiście liczą się do rozstawienia tylko mecze z top5 w grupach, to mamy je juz pewne na 100% i to w najgorszym razie z 5 pozycji (a z realnymi nawet na pozycje nr 1)
Edit: Salamanka ograła Orenburg, co ma mniejsze znaczenia, ważniejsze jest to że jeśli rzeczywiście liczą się do rozstawienia tylko mecze z top5 w grupach, to mamy je juz pewne na 100% i to w najgorszym razie z 5 pozycji (a z realnymi nawet na pozycje nr 1)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Jeżeli mielibyśmy zwycięstwo zespołu polkowickiego odnosić do kategorii kulinarnych, to z czystym sumieniem moglibyśmy określić je jako przepyszne. Zarówno przystawki (pierwsza połowa) jak i danie głowne ( druga) mogły poruszyć nawet najbardziej wybredne podniebienia - a to m. in za sprawą wyniki końcowego czyli zwycięstwa +33 punktowego, czyli wyniku który nasze zespoły bardzo rzadko osiągają. Na palcach jednej ręki możemy policzyć zwycięstwa polskich zespołów w przedziale plus 30 pkt ( Ach ten wspaniały mecz Lotosu z Como zakończony bodajże wynikiem 102 : 62..cos wspaniałego).
Dlatego wielkie gratulacje dla Polkowic! Wreszcie nie muszę biadolić nad rozmiarami zwycięstwa polskiego zespołu i z czystym spokojem iść spać snem sprawiedliwego
.
Jednocześnie warto zachęcić nasze pozostałe eksportowe zespoły - miażdzcie rywalki, nie bawcie się i przede wszystkim nie miejcie litości. Dla Wisełki szanse już juz jutro - myślę, że nikt z form nie obrazi się na zwycięstwo w rozmiarach co najmniej dwucyfrowych
.
Ach, jak to dobrze nie musieć wreszcie narzekać po zwycięstwie polskiego zespołu... To bardzo rzadki splendor dlatego póki co carpe diem, oby nie tylko do jutra
Dlatego wielkie gratulacje dla Polkowic! Wreszcie nie muszę biadolić nad rozmiarami zwycięstwa polskiego zespołu i z czystym spokojem iść spać snem sprawiedliwego
Jednocześnie warto zachęcić nasze pozostałe eksportowe zespoły - miażdzcie rywalki, nie bawcie się i przede wszystkim nie miejcie litości. Dla Wisełki szanse już juz jutro - myślę, że nikt z form nie obrazi się na zwycięstwo w rozmiarach co najmniej dwucyfrowych
Ach, jak to dobrze nie musieć wreszcie narzekać po zwycięstwie polskiego zespołu... To bardzo rzadki splendor dlatego póki co carpe diem, oby nie tylko do jutra
http://foto.ziolo.eu/galeria/ccc-polkow ... sopron/987
dobrze widzieć, że obie Panie w dobrych humorach są już w Polkowicach. Jeśli ich dołączenie do składu ma jeszcze poprawić i polepszyć grę,to już nie mogę się doczekać

dobrze widzieć, że obie Panie w dobrych humorach są już w Polkowicach. Jeśli ich dołączenie do składu ma jeszcze poprawić i polepszyć grę,to już nie mogę się doczekać

Cóż, ja mam trochę inne podejście niż Saletra. Wole wygrać 5 razy 1 punktem a raz przegrać 30-toma, niż na odwrót. Rozmiary zwycięstw mają dla mnie znaczenie tylko wówczas, jeśli mają znaczenie w dalszej rozgrywce (tak jak np. wczoraj Polkowic). Dlatego też nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia czy dziś rzucimy 100 punktów czy 50. Co więcej, ze względu na naszą sytuacje nawet porażkę „przełknę” spokojnie. Skoro regulamin jest taki a nie inny, i rozstawienie mamy pewne, to dla mnie kluczowe jest teraz by zespół jak najlepiej zdołał się przygotować na 21 lutego. (gorzej jeśli jednak liczą się mecze ze wszystkimi rywalami, wtedy do rozstawienia ciągle potrzebujemy jeszcze 1 wygranej)
Teraz parę zdań o tym dlaczego uważam ze rozstawienie jest już pewne, w sytuacji gdy liczą się tylko mecze z 5 najlepszych drużyn.
Grupa A. tu już sytuacja była klarowna tydzień temu, awans do PO mają zapewnione Walencja, Galatasaray, Jekaterinburg, Bourges i Praga.
Mała tabelka wygląda tak (klub, wygrane-porażki, procent wygranych, stosunek koszy):
Walencja 5-1, 83%, 1,22
Galatasaray 4-2, 66%, 1,00
Jekaterinburg 4-3, 57%, 1,05
Bourges 2-5, 29%, 0,92
Praga 2-6, 25%, 0,90
Mecze istotne do rozegrania:
Kolejka 13
Jekaterinburg – Walencja
Galatasaray – Bourges
Kolejka 14
Walencja – Galatasaray
Grupa B: Tu tez wszystko jasne w kwestii awansu do PO, Polkowice wysoko ogrywając Sopron dołączyły do Fenerbahce, Salamanki, Orenburga i Schio
Mała tabelka:
Fenerbahce 6-0, 100% 1,16
Salamanka 4-3, 57%, 1,09
Familia 3-5, 38%, 0,97
Orenburg 2-4, 33%, 0,93
Polkowice 2-5, 29%, 0,89
Kolejka 13
Orenburg – Fenerbahce
Kolejka 14
Fenerbahce – Salamanka
Polkowice – Orenburg
Grupa C. Tu sytuacja tez znacznie czytelniejsza, niż tydzień temu. Wisła, Spartak, Koszyce i Rivas są pewne awansu, a do rozstrzygnięcia (mam nadzieje ze nastąpi ono już dziś) została kwestia kto piąty: Montpellier czy Taranto, przy czym dużo bliżej tego są Francuzki. Do awansu wystarczy im bądź jedna wygrana (wyjazd do Koszyc lub u siebie ze Spartakiem) bądź jakakolwiek porażka Taranto (gra z nami i Rivas u siebie, oraz w Moskwie). I prawdę mówiąc ciężko sobie wyobrazić, by Włoszki nagle zaczęły grac o klasę lepiej niż dotychczas, i wygrały wszystkie 3 mecze z teoretycznie najsilniejszymi grupowymi rywalami. Ale skoro sa jakieś szanse i na taki scenariusz, to znaczne od jego „analizy”.
Tabelka na ten moment wygląda tak:
Wisła 5-1 83%, 1,09
Spartak 4-3, 57%, 1,01
Koszyce 4-4, 50%, 1,03
Rivas 3-3, 50% 0,99
Taranto 0-5, 0%, 0,87
Ale ponieważ warunkiem zaistnienia tego scenariusza sa 3 wygrane Taranto, można uwzględnić wiec i te mecz (oczywiście pomijając stosunek koszy, bo ten ulegnie zmianie)
Wisła 5-2 71%
Koszyce 4-4 50%
Spartak 4-4 50% (stosunek koszy na pewno gorszy od Koszyc)
Rivas 3-4 43%
Taranto 3-5 38%
Jedyna niewiadomą wynik meczu Rivas – Wisła, ale nawet w razie porażki mięlibyśmy bilans 5-3, a wiec lepszy do wszystkich innych rywali w grupie, a także od większości zespołów z grup A i B.
Zbiorcza tabelka wyglądałaby wówczas tak:
Fenerbahce 6-0, 100%
Walencja 5-1, 83%,
Wisła 5-2 71%
Galatasaray 4-2, 66%,
Jekaterinburg 4-3, 57%,
Salamanka 4-3, 57%,
Koszyce 4-4 50%
Rivas 3-4 43%
Taranto 3-5 38%
Familia 3-5, 38%,
Orenburg 2-4, 33%,
Polkowice 2-5, 29%,
Bourges 2-5, 29%,
Praga 2-6, 25%,
Wiec wygrywając z Rivas mielibyśmy pewne 3 miejsce ( z szansami na 2 przy 2 porażkach Walencji) a dodatkowo: rozstawione byłyby też: Fenerbahce, Walencja, Jekaterinburg (chyba ze przegra z Walencja tak 30pkt..), Salamanka (chyba ze przegra z Fenrbahce tak 40-pkt), Koszyce oraz Spartak lub Orenburg (Nadezda musiałaby wygrać – i to wysoko – oba mecze)
Natomiast ciężko cos pisać o naszym potencjalnym rywalu, bo mógłby nim być każdy grupy: Rivas, Taranto, Familia, Orenburg, Polkowice, Bourges, Praga..
natomiast przegrywając z Rivas bylibyśmy na miejscach 3-5 (zależy od spotkań Jeków i Salamanki), w PO zagrałby wówczas także te zespoły co w scenariuszu powyżej, z ta różnicą ze obok Spartaka i Orenburga szanse na ostatnie miejsce dające rozstawienie miałoby także Rvas, odpadając równocześnie z górna naszych potencjalnych rywali.
Teraz wariant bardziej prawdopodobny, czyli awans Montpellier
Mała tabelka grupy wyglada wówczas tak:
Wisła 6-1, 86%, 1,12
Rivas 4-3, 57%, 1,04
Spartak 4-3, 57%, 0,97
Koszyce 2-5, 0,29%, 0,96
Montpellier 1-6, 17%, 0,92
Kolejka 13
Rivas – Wisła
Koszyce – Montpellier
Kolejka 14
Montpellier – Spartak
Zbiorcze zestawienie wygląda wówczas tak:
Fenerbahce 6-0, 100%
Wisła 6-1, 86%,
Walencja 5-1, 83%,
Galatasaray 4-2, 66%,
Jekaterinburg 4-3, 57%,
Salamanka 4-3, 57%,
Rivas 4-3, 57%,
Spartak 4-3, 57%,
Familia 3-5, 38%,
Orenburg 2-4, 33%,
Koszyce 2-5, 0,29%,
Polkowice 2-5, 29%,
Bourges 2-5, 29%,
Praga 2-6, 25%,
Montpellier 1-6, 17%,
W tym wypadku bez względu na to czy wygramy z Rivas, czy przegramy, będziemy na miejscach 1-3, przy czym w razie proszki byłaby to raczej pozycja 3, a w razie wygranej byłyby duże szanse na pozycje nr 2.
Rozstawione byłyby tez: Walencja i Fenerbahce, oraz najprawdopodobniej Jekaterinburg, Salamanka, Rivas i Spartak. Choć teoretyczne szanse na wyprzedzenie kogoś z ostatniej 4-ki miałaby Orenburg.
Nasz potencjalny rywal wyłoniliby się natomiast z grupy: Orenburg, Koszyce, Polkowice, Bourges, Praga i Montpellier
Jak widać grono zespołów z kotnych wyłoni się nasz rywal jest prawie takie samo, bez względu na to czy awansuje Montpellier czy tez Taranto.. (natomiast proszę zerknąć na Koszyce: wchodzi Taranto, Słowaczki są rozstawione, wchodzi Montpellier a szans na rozstawienie nie ma..) Co więcej: każdy z naszych potencjalnych rywali jest jak najbardziej do ogrania, choć „pewniakiem” bylibyśmy pewnie tylko w rywalizacji z Montpellier.
Teraz parę zdań o tym dlaczego uważam ze rozstawienie jest już pewne, w sytuacji gdy liczą się tylko mecze z 5 najlepszych drużyn.
Grupa A. tu już sytuacja była klarowna tydzień temu, awans do PO mają zapewnione Walencja, Galatasaray, Jekaterinburg, Bourges i Praga.
Mała tabelka wygląda tak (klub, wygrane-porażki, procent wygranych, stosunek koszy):
Walencja 5-1, 83%, 1,22
Galatasaray 4-2, 66%, 1,00
Jekaterinburg 4-3, 57%, 1,05
Bourges 2-5, 29%, 0,92
Praga 2-6, 25%, 0,90
Kolejka 13
Jekaterinburg – Walencja
Galatasaray – Bourges
Kolejka 14
Walencja – Galatasaray
Grupa B: Tu tez wszystko jasne w kwestii awansu do PO, Polkowice wysoko ogrywając Sopron dołączyły do Fenerbahce, Salamanki, Orenburga i Schio
Mała tabelka:
Fenerbahce 6-0, 100% 1,16
Salamanka 4-3, 57%, 1,09
Familia 3-5, 38%, 0,97
Orenburg 2-4, 33%, 0,93
Polkowice 2-5, 29%, 0,89
Kolejka 13
Orenburg – Fenerbahce
Kolejka 14
Fenerbahce – Salamanka
Polkowice – Orenburg
Grupa C. Tu sytuacja tez znacznie czytelniejsza, niż tydzień temu. Wisła, Spartak, Koszyce i Rivas są pewne awansu, a do rozstrzygnięcia (mam nadzieje ze nastąpi ono już dziś) została kwestia kto piąty: Montpellier czy Taranto, przy czym dużo bliżej tego są Francuzki. Do awansu wystarczy im bądź jedna wygrana (wyjazd do Koszyc lub u siebie ze Spartakiem) bądź jakakolwiek porażka Taranto (gra z nami i Rivas u siebie, oraz w Moskwie). I prawdę mówiąc ciężko sobie wyobrazić, by Włoszki nagle zaczęły grac o klasę lepiej niż dotychczas, i wygrały wszystkie 3 mecze z teoretycznie najsilniejszymi grupowymi rywalami. Ale skoro sa jakieś szanse i na taki scenariusz, to znaczne od jego „analizy”.
Tabelka na ten moment wygląda tak:
Wisła 5-1 83%, 1,09
Spartak 4-3, 57%, 1,01
Koszyce 4-4, 50%, 1,03
Rivas 3-3, 50% 0,99
Taranto 0-5, 0%, 0,87
Ale ponieważ warunkiem zaistnienia tego scenariusza sa 3 wygrane Taranto, można uwzględnić wiec i te mecz (oczywiście pomijając stosunek koszy, bo ten ulegnie zmianie)
Wisła 5-2 71%
Koszyce 4-4 50%
Rivas 3-4 43%
Taranto 3-5 38%
Jedyna niewiadomą wynik meczu Rivas – Wisła, ale nawet w razie porażki mięlibyśmy bilans 5-3, a wiec lepszy do wszystkich innych rywali w grupie, a także od większości zespołów z grup A i B.
Zbiorcza tabelka wyglądałaby wówczas tak:
Fenerbahce 6-0, 100%
Walencja 5-1, 83%,
Wisła 5-2 71%
Galatasaray 4-2, 66%,
Jekaterinburg 4-3, 57%,
Salamanka 4-3, 57%,
Koszyce 4-4 50%
Rivas 3-4 43%
Taranto 3-5 38%
Familia 3-5, 38%,
Orenburg 2-4, 33%,
Polkowice 2-5, 29%,
Bourges 2-5, 29%,
Praga 2-6, 25%,
Wiec wygrywając z Rivas mielibyśmy pewne 3 miejsce ( z szansami na 2 przy 2 porażkach Walencji) a dodatkowo: rozstawione byłyby też: Fenerbahce, Walencja, Jekaterinburg (chyba ze przegra z Walencja tak 30pkt..), Salamanka (chyba ze przegra z Fenrbahce tak 40-pkt), Koszyce oraz Spartak lub Orenburg (Nadezda musiałaby wygrać – i to wysoko – oba mecze)
Natomiast ciężko cos pisać o naszym potencjalnym rywalu, bo mógłby nim być każdy grupy: Rivas, Taranto, Familia, Orenburg, Polkowice, Bourges, Praga..
natomiast przegrywając z Rivas bylibyśmy na miejscach 3-5 (zależy od spotkań Jeków i Salamanki), w PO zagrałby wówczas także te zespoły co w scenariuszu powyżej, z ta różnicą ze obok Spartaka i Orenburga szanse na ostatnie miejsce dające rozstawienie miałoby także Rvas, odpadając równocześnie z górna naszych potencjalnych rywali.
Teraz wariant bardziej prawdopodobny, czyli awans Montpellier
Mała tabelka grupy wyglada wówczas tak:
Wisła 6-1, 86%, 1,12
Rivas 4-3, 57%, 1,04
Spartak 4-3, 57%, 0,97
Koszyce 2-5, 0,29%, 0,96
Montpellier 1-6, 17%, 0,92
Kolejka 13
Rivas – Wisła
Koszyce – Montpellier
Kolejka 14
Montpellier – Spartak
Zbiorcze zestawienie wygląda wówczas tak:
Fenerbahce 6-0, 100%
Wisła 6-1, 86%,
Walencja 5-1, 83%,
Galatasaray 4-2, 66%,
Jekaterinburg 4-3, 57%,
Salamanka 4-3, 57%,
Rivas 4-3, 57%,
Spartak 4-3, 57%,
Familia 3-5, 38%,
Orenburg 2-4, 33%,
Koszyce 2-5, 0,29%,
Polkowice 2-5, 29%,
Bourges 2-5, 29%,
Praga 2-6, 25%,
Montpellier 1-6, 17%,
W tym wypadku bez względu na to czy wygramy z Rivas, czy przegramy, będziemy na miejscach 1-3, przy czym w razie proszki byłaby to raczej pozycja 3, a w razie wygranej byłyby duże szanse na pozycje nr 2.
Rozstawione byłyby tez: Walencja i Fenerbahce, oraz najprawdopodobniej Jekaterinburg, Salamanka, Rivas i Spartak. Choć teoretyczne szanse na wyprzedzenie kogoś z ostatniej 4-ki miałaby Orenburg.
Nasz potencjalny rywal wyłoniliby się natomiast z grupy: Orenburg, Koszyce, Polkowice, Bourges, Praga i Montpellier
Jak widać grono zespołów z kotnych wyłoni się nasz rywal jest prawie takie samo, bez względu na to czy awansuje Montpellier czy tez Taranto.. (natomiast proszę zerknąć na Koszyce: wchodzi Taranto, Słowaczki są rozstawione, wchodzi Montpellier a szans na rozstawienie nie ma..) Co więcej: każdy z naszych potencjalnych rywali jest jak najbardziej do ogrania, choć „pewniakiem” bylibyśmy pewnie tylko w rywalizacji z Montpellier.
Greebo pisze:Cóż, ja mam trochę inne podejście niż Saletra. Wole wygrać 5 razy 1 punktem a raz przegrać 30-toma, niż na odwrót. Rozmiary zwycięstw mają dla mnie znaczenie tylko wówczas, jeśli mają znaczenie w dalszej rozgrywce (tak jak np. wczoraj Polkowic). Dlatego też nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia czy dziś rzucimy 100 punktów czy 50. Co więcej, ze względu na naszą sytuacje nawet porażkę „przełknę” spokojnie. Skoro regulamin jest taki a nie inny, i rozstawienie mamy pewne, to dla mnie kluczowe jest teraz by zespół jak najlepiej zdołał się przygotować na 21 lutego. (gorzej jeśli jednak liczą się mecze ze wszystkimi rywalami, wtedy do rozstawienia ciągle potrzebujemy jeszcze 1 wygranej)
W tym kontekście jak najbardziej się zgadzamy - pewnie, że lepiej wygrać wszystkie mecze nisko i np jeden wtopić masakrycznie niż wygrać dwa wysoko, a resztę przerżnąć - tego absolutnie nie kwestionuję. Natomiast cieszą mnie niezmiernie bardzo wysokie, niestety jednostkowe zwycięstwa naszych zespołów. Szkoda, że jest ich tak niewiele. Jezeli jednak nastąpią, to wreszcie można odetchnąć z ulga i nie ma się d oczego za przeproszeniem "przypierd...alać".
Oceny występów poszczególnych zespołów w Euro zostawię sobie na koniec sezonu - ale i tak gołym okiem widać, że największe laury zbierze Wisła. I tutaj nie ma większego znaczenia, iż większość spotkań została wygrana małą ilościa pkt (aczkolwiek wynik ze Spartakiem u siebie bardzo przyjemny) - nalezy zyczyc pozostalym naszym zespolom takiego bilansu zwyciestw.
Kazdy lubi co innego - ja zawsze bardzo lubiłem, kiedy nasze zespoły bacą, tudzież miazdza przeciwnika - niestety takie sytuacje sa tak rzadkie, iz poszczególne zwycięstwa nalezy zdecydowanie docenić. Większośc osób nie ceni sobie małych pkt, bilans koszy, pojedynki między poszczegolnymi zespolami i ich historię, statystyki itp itd. i należy to uszanować. Ja natomiast należę do drugiej grupy i bardzo lubię statystyki, bilans bezposrednie a przede wszystkim bilans koszy i małe pkt. Denerwuje mnie mentalnośc polskich zespołów, które w końcowkach spotkań odpuszcają różnicę pkt miast pieczołowcie dusic pkt aby wygrac jak najwyzej.
Zwycięstwa 30 pkt i wyzej sprawiają, że w statsach ciężko będzie przeciwnikowi nadrobić taką różnicę przez dłuższy czas, tak więc bilans na jakis czas mamy odhaczony. A przede wszsytkim takie zwycięstwo ma cenny ładunek psychologiczny - pokazuje supremacje rywalowi nakreślając mu dobitnie miejsce w szeregu. Tak jak wspomniałem na początku - dla każdego cos miłego
Coz, bardzo często to odpuszczanie w końcówkach, wynika z wpuszczania rezerw, czyli Polek 
Greebo pisze:Coz, bardzo często to odpuszczanie w końcówkach, wynika z wpuszczania rezerw, czyli Polek
Które powinny być umiejętnie wkomponowywane w zespół od początku sezonu, występując w rotacji juz w pierwszej połowie aby byłz nich jakikolwiek pożytek, a nie zło konieczne wpuszczane jedynie na końcówkę meczu
Saletra pisze:Greebo pisze:Coz, bardzo często to odpuszczanie w końcówkach, wynika z wpuszczania rezerw, czyli Polek
Które powinny być umiejętnie wkomponowywane w zespół od początku sezonu, występując w rotacji juz w pierwszej połowie aby byłz nich jakikolwiek pożytek, a nie zło konieczne wpuszczane jedynie na końcówkę meczu
Najpierw muszą cos umieć, potem mogą byc ogrywane w Eurolidze. Nie na odwrót
A mecz zapowiada sie smutno
krysti pisze:jak narazie Włoszki rzucają nam za dużo trójek, słaba obrona Wiślaczek i za dużo strat oraz fauli w ataku ... faul Dabović mocno odczuła na sobie Balladini 8)
ta znana aktorka włoskich filmów... co chwile udaję, że ją coś popchnęło
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Greebo pisze:Najpierw muszą cos umieć, potem mogą byc ogrywane w Eurolidze. Nie na odwrót
Owszem, natomiast jezeli będziemy asekuranccy i nie będziemy probowali ogrywać chociaż jednej, najlepszej Polki ze składu rocznie, która na początku nie będzie grała fajerwerków, tylko odpali po przełamaniu to będziemy skazani rok w rok na armię zaciężną a o kadrze w ósemce na Ojro mozemy zapomniec
Tutaj aż się prosi przykład na jednakze znacznie mniejszą skalę ligową Miro Orczyka - jego ekstensywna polityka ogrywania wyłącznie Amerykanek po 40 minut skutecznie wydrenował i tak niezbyt silny budzet tego klubu - co rok trzeba było sięgać po kolejne koszykarki z zagranicy, bo Polki stanowiły spaloną ziemię, która nierzadko przez cały sezon nie powąchała parkietu.
A co do Wisełki - do boju - Cras Basket Cienianto wygrał ledwie 4 z 11 meczów i czas skończyć się z nim bawić
Gorzej będzie w Madrycie - grający głupkowato niekonsekwentnie Rivas może być ciężkim przeciwnikiem - znowu są na fali wznoszącej...
Co do tej noty - to moim zdaniem, dotyczy ona tylko i wyłącznie sytuacji, gdyby gospodarz Final Eight Euroligi - Galatasaray Stambuł był poza czołową piątką w swojej grupie, i trzeba byłoby wyłonić dwa najlepsze zespoły spośród trzech, które zajęły piąte miejsca w swoich grupach. Grupa polkowicka była tylko siedmiozespołowa, więc zespół z tej grupy byłby w gorszej sytuacji. A tak dla tych zespołów byłaby stworzona tabela z wynikami osiągniętymi z zespołami, które były przed tymi zespołami w pierwszej fazie.
Mój angielski nie jest najlepszy ale dla mnie jest to sformułowane jasne - Dla rankingu najlepszych zespołów, które zajęły piąte miejsce będą brane pod uwagę TYLKO wyniki pomiędzy 5 czołowymi zespołami w poszczególnych grupach (wcześniej adnotacja o awansie 4 najlepszych zespołów plus dwóch najlepszych, które zajęły piąte miejsca).
Dalej jest informacja, że jeśli organizator F8 będzie w gronie pięciu najlepszych w swojej grupie, to awans do dalszej fazy Euroligi uzyskają wszystkie zespoły, które zajmą piąte miejsce w swojej grupie.
Galatasaray zajmie miejsce w czołowej piątce swojej grupy Euroligi, więc do fazy play-off będą liczyły się wszystkie mecze uzyskane w fazie grupowej. Także nieszczęsna porażka z Brnem będzie brana pod uwagę przy bilansie Wisły Kraków po fazie pucharowej.
Mój angielski nie jest najlepszy ale dla mnie jest to sformułowane jasne - Dla rankingu najlepszych zespołów, które zajęły piąte miejsce będą brane pod uwagę TYLKO wyniki pomiędzy 5 czołowymi zespołami w poszczególnych grupach (wcześniej adnotacja o awansie 4 najlepszych zespołów plus dwóch najlepszych, które zajęły piąte miejsca).
Dalej jest informacja, że jeśli organizator F8 będzie w gronie pięciu najlepszych w swojej grupie, to awans do dalszej fazy Euroligi uzyskają wszystkie zespoły, które zajmą piąte miejsce w swojej grupie.
Galatasaray zajmie miejsce w czołowej piątce swojej grupy Euroligi, więc do fazy play-off będą liczyły się wszystkie mecze uzyskane w fazie grupowej. Także nieszczęsna porażka z Brnem będzie brana pod uwagę przy bilansie Wisły Kraków po fazie pucharowej.
Ta wersja wydaje się bardzo sensowna. Mam nadzieję, że to dobre tłumaczenie.
Niestety Wiślaczki koszmarnie przegrały w końcówce. Makabrycznie przegrana walka na deskach. Bardzo dużo fauli w ataku. Chaos w ataku i ewidentny brak Erin. Szkoda bo Taranto było do ogrania. Wygląda na to, że będziemy musieli przeżyć 2 porażki pod rząd.
Niestety Wiślaczki koszmarnie przegrały w końcówce. Makabrycznie przegrana walka na deskach. Bardzo dużo fauli w ataku. Chaos w ataku i ewidentny brak Erin. Szkoda bo Taranto było do ogrania. Wygląda na to, że będziemy musieli przeżyć 2 porażki pod rząd.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2012, 22:05 przez zibiz, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”