EUROLIGA - FINAL EIGHT

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: EUROLIGA - faza grupowa

Postautor: Greebo » 02 lutego 2012, 08:39

Tu się zgadzam. Przewaga własnego parkietu to atut, ale tez i większe obciążenie psychiczne. Przez 4 miesiące nasze zawodniczki ciężko walczyły o to by być rozstawione w PO, a tym samym zwiększyć szanse na F8, głupio byłoby teraz to wszystko zaprzepaścić gdy do pokonania pozostała już tylko ostatnia przeszkoda.

----------------------

Jeśli chodzi o Polkowice to szans na awans nie widzę żadnych. Ta para wydaje się być najmniej wyrównana, i to nie ze względu na siłę Polkowic ale na to co prezentuje ostatnio Walencja. Owszem, dwa razy sensacyjnie przegrała w tym sezonie, ale kiedy dochodziło do kluczowych spotkań pokazywała swoją siłe. Jekaterinburg w dwumecz dostał 26 punktów, Galatasaray aż 48. W ostatnim meczu do przerwy rzuciły Turczynkom niemal 60pkt. To robi wrażenie, podobnie jak i siła podkoszowa. Polkowice nie radziły sobie pod koszem z Fenerbahce, potem ze Schio, wczoraj z Orenburgiem.. z Walencja będzie tam jeszcze zdecydowani ciężej.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Re: EUROLIGA - faza grupowa

Postautor: Marco » 02 lutego 2012, 13:40

Galeria z meczu Wisła - Gospić
WislaLive.pl

Druga Galeria
Obrazek
WislaLive.pl
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

krz81
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Re: EUROLIGA - play-off

Postautor: krz81 » 03 lutego 2012, 13:19

Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 lutego 2012, 20:31

Polkowice najwyraźniej chcą trochę powalczyć z Walencja, bo dokonano zamiany w kadrze euroligowej Frazee na Lavender.

Natomiast nasz rywal, Praga, zgłosił do Euroligi Ukrainke Mircheva, pozyskana w ostatniej chwili z VC Praga, bo najprawdopodobniej z gry jest wyłączona Burgrova
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 16 lutego 2012, 14:33

Ostatnio w Pradze na parkiet nie wychodzi DMJ, ktoś wie co się z nią dzieje?
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 18 lutego 2012, 19:47

Milton dziś nie zagrała już po raz kolejny, (nie gra od spotkania z Lotosem, czyli już łącznie coś 7 spotkań). Uraz jakiś ma, bo nie sadze by robiono az taka zasłonę dymną by wybić ja całkowicie z rytmu meczowego a na ile poważny to się pewnie okaże we wtorek. Zapewne zrobia wszystko by ją postawić na nogi..

Na pewno za to nie wystąpi Burgrova, a dziś w lidze dodatkowo nie zagrała Montatana :roll:

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 18 lutego 2012, 20:09

Greebo pisze:Milton dziś nie zagrała już po raz kolejny, (nie gra od spotkania z Lotosem, czyli już łącznie coś 7 spotkań). Uraz jakiś ma, bo nie sadze by robiono az taka zasłonę dymną by wybić ja całkowicie z rytmu meczowego a na ile poważny to się pewnie okaże we wtorek. Zapewne zrobia wszystko by ją postawić na nogi..

Na pewno za to nie wystąpi Burgrova, a dziś w lidze dodatkowo nie zagrała Montatana :roll:

Rzeczywiscie Montanana dzis nie zagrała, a co do DMJ jesli nawet miala czy tez ma kontuzje to nie zagra w duzym wymiarze minut. Wydaję mi się, że w dużej mierze odegra dyspozycja Whalen a w szczegolnosci Evzy.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 lutego 2012, 10:32

Wg tego co twierdzi trener Pragi na ich stronie klubowej, Milton raczej nie wystąpi w Krakowie, natomiast powinna być gotowa na mecz piątkowy w Pradze. Jesli tak sie stanie to w 1 meczu nasze szanse znacznie rosną, tercet: Kulichova, Montanana, Mircheva (forumowiczka Ałgaja uzmysłowiła mi skąd ją kojarzę: z występów w Pabianicach..) jest o klasę słabszy niż zestawienie z Milotn i Burgrovą. A strefa pod koszowa to było strefa gdzie mogliśmy mieć największe problemy (Milton pomijając już to ile dokłada punktów i zbiórek, to wymusza b. duża liczbę fauli, wiec Ewka musiałby bardzo uważać).

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 lutego 2012, 11:51

Wtorek:21.02.2012
14:00 UMMC Ekaterinburg -Good Angels Kosice
15:00 Sparta&K M.R. Vidnoje -Nadezhda
17:30 Ros Casares -Orzeł Polkowice
19:45 Wisla Kraków -ZVVZ USK Prague
20:00 Rivas Ecopolis -Bourges Basket
19:30 Fenerbahce -Basket Lattes Montpellier
20:30 Perfumerias Avenida -Beretta-Famila
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 lutego 2012, 13:14

Greebo pisze:Wg tego co twierdzi trener Pragi na ich stronie klubowej, Milton raczej nie wystąpi w Krakowie, natomiast powinna być gotowa na mecz piątkowy w Pradze. Jesli tak sie stanie to w 1 meczu nasze szanse znacznie rosną, tercet: Kulichova, Montanana, Mircheva (forumowiczka Ałgaja uzmysłowiła mi skąd ją kojarzę: z występów w Pabianicach..) jest o klasę słabszy niż zestawienie z Milotn i Burgrovą. A strefa pod koszowa to było strefa gdzie mogliśmy mieć największe problemy (Milton pomijając już to ile dokłada punktów i zbiórek, to wymusza b. duża liczbę fauli, wiec Ewka musiałby bardzo uważać).

Hehe, mi też to nazwisko gdzieś się obiło o uszy, tylko nie pamiętałem gdzie... 8) Sprawdziłem i proszę bardzo:
http://plkk.pl/index.php?p=archive&s=8&ss=players&id=787 (oczywiście jako Polka, co na stronie PLKK nie jest rzadką praktyką...)
http://www.fibaeurope.com/euroleaguewomen/cid_-tmRPCfrIrYRSO2M5V49E1.playerID_39091.compID_jr6ZiXqeGhMBtfq1yxqV83.season_2012.roundID_8580.teamID_2070.html
Pod koszem może jeszcze pograć Necaskova (190 cm), ale patrząc na staty w Eurolidze - chyba raczej tylko w razie absolutnej konieczności lub jak będzie po zawodach.
Dla mnie największe zagrożenie (chyba nie będę tu oryginalny) to Viteckova. W tym sezonie ma w Eurolidze 48% skuteczności za 3 pkt. Nicole albo Anke będą musiały sie nią solidnie zaopiekować. No i - jak wspominałem - ciężko może wyglądać sprawa na rozegraniu, chociaż Whalen w tym sezonie póki co nie błyszczy, punktowo odstając od osiągnięć z poprzedniego sezonu. Jednak umiejętności tej zawodniczki są bardzo wysokie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 lutego 2012, 13:38

Ja w wypadku braku Milton jednak najbardziej obawiam sie Whalen. Viteckova to świetna koszykarka, od kilku sezonów otwiera moja europejską listę życzeń, ale ona – trochę podobnie jak u nas Powell – „żyje” z podań koleżanek. Gdy jest wyprowadzona na czysta pozycje to zabija rywala, ale sama łatwości wyrabiania czystych pozycji wielkiej nie ma (tak jak np. Biba czy Maltsi) . Jeśli nasze zawodniczki będą ją blisko pilnowały, to na jakieś szaleńcze akcje raczej się nie zdecyduje. Co innego Whalen – ona lubi mięć piłkę w ręce a jest na tyle wszechstronna ze potrafi w zależności od krycia rywali bać rzucać z dystansu, bądź penetrować , bądź tez wyrabiać pozycje partnerkom. My takiej zawodniczki nie mamy – Erin to co prawda dla mnie ta sama „półka” ale jednak w kreowaniu gry jest gorsza (natomiast przewyższa Amerykankę w grze obronnej a także w sprawności fizycznej). Jeśli uda się ja zatrzymać to i Viteckovej i ich podkoszowym będzie się ciężej grało.

Poza ta dwójka na pewno wzmożona uwaga też na Elothova (jak wpadnie rytm to może być cięższa do upilnowania od Evy V) i Montanana która już kilka razy nas boleśnie krzywdziła.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 20 lutego 2012, 22:28

oba mecze naszych drużyn bedą pokazane w TVP Sport Wisłe chyba piewrszy raz bedą pokazywać, czy nowe zawodniczki zagrają też w Eurolidze?

dezali
Amator

Postautor: dezali » 20 lutego 2012, 22:30

W przypadku Polkowic tak, w przypadku Wisły nie

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 20 lutego 2012, 22:31

bodek38 pisze:oba mecze naszych drużyn bedą pokazane w TVP Sport Wisłe chyba piewrszy raz bedą pokazywać, czy nowe zawodniczki zagrają też w Eurolidze?

Taj McWilliams nie zagra ze względu na limit. Podobna sytuacja jest w CCC gdzie za Frazee wrzucili do składu Lavender, no i oczywiście Bibę.

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 20 lutego 2012, 22:42

Jeśli chodzi o Wisłę to Taj nie zagra - nie została zgłoszona (musiałaby zająć miejsce Powell lub Philips).

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”