EUROLIGA - FINAL EIGHT

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: EUROLIGA - play-off

Postautor: Greebo » 24 lutego 2012, 21:37

Idealnie by bylo, gdyby awansowały: Schio, Orenburg i Bourges, wówczas w grupie byśmy mieli oprócz Walencji Orenburg i Familie..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 lutego 2012, 22:13

paulo2907 pisze: ale komentatorów tego meczu nie dało się słuchać - że pokazały charakter, szczęśliwie wpadła Walencji trójka w ostatniej akcji, bo tak byłoby tylko 17 pkt, szkoda, że nie ma jeszcze jednej kwarty...

nie pierwszy już raz zresztą. Dzisiaj było coś na wzór: pleść byle pleść. 8) Pan Starowicz ostatnio też przeszedł samego siebie. No,ale to jest czasami tak, jak się z piłki ręcznej na koszykówkę przerzuca.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2012, 22:18 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 24 lutego 2012, 22:16

paulo2907 pisze: ale komentatorów tego meczu nie dało się słuchać - że pokazały charakter, szczęśliwie wpadła Walencji trójka w ostatniej akcji, bo tak byłoby tylko 17 pkt, szkoda, że nie ma jeszcze jednej kwarty...

To akurat łatwo wytłumaczyć: klient (CCC) płaci, klient wymaga, klient musi być zadowolony 8)

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 24 lutego 2012, 22:19

matrix pisze:

nie pierwszy już raz zresztą. Dzisiaj było coś na wzór: pleść byle pleść. 8) Pan Starowicz ostatnio też przeszedł samego siebie. No,ale to jest czasami tak, jak się z piłki ręcznej na koszykówkę przerzuca.

:shock:

Chyba żartujesz - sprawdź sobie czym się Starowicz zajmował i czym się obecnie zajmuje (nie mówiąc kim była jego żona).
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2012, 22:23 przez zenga2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 lutego 2012, 22:21

matrix pisze:

Nie wiem co opowiadał Starowicz, ale tego debilizmu na pewno nie przebił..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 24 lutego 2012, 22:24

do usunięcia - źle sobie kliknąłem :(

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 lutego 2012, 22:26

zenga2 pisze:Chyba żartujesz - sprawdź sobie czym się Starowicz zajmował i czym się obecnie zajmuje (nie mówiąc kim była jego żona).

gościu chyba żartujesz......ja panią Martę na parkietach nawet oglądałem, a pana Starowicza też mam dokładnie rozpracowanego (zresztą, jak każdego dziennikarza sportowego) i jeśli odpowiada Ci jego styl to gratuluję. W krakowskim ośrodku to dla mnie wzorem zawsze będzie śp. Andrzej Szeląg.

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 24 lutego 2012, 22:32

matrix pisze:
zenga2 pisze:Chyba żartujesz - sprawdź sobie czym się Starowicz zajmował i czym się obecnie zajmuje (nie mówiąc kim była jego żona).

gościu chyba żartujesz......ja panią Martę na parkietach nawet oglądałem, a pana Starowicza też mam dokładnie rozpracowanego (zresztą, jak każdego dziennikarza sportowego) i jeśli odpowiada Ci jego styl to gratuluję. W krakowskim ośrodku to dla mnie wzorem zawsze będzie śp. Andrzej Szeląg.

Niezależnie od tego czy podobają nam się komentarze p. Starowicza to nie można pisać, że przesiadł się z piłki ręcznej na koszykówkę. Kiedyś zdarzyło mu się komentować mecze piłki ręcznej, ale jego główną domeną jest koszykówka. Aktualnie trenuje też drużynę męską.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 lutego 2012, 22:34

zibiz pisze:Niezależnie od tego czy podobają nam się komentarze p. Starowicza to nie można pisać, że przesiadł się z piłki ręcznej na koszykówkę. Kiedyś zdarzyło mu się komentować mecze piłki ręcznej, ale jego główną domeną jest koszykówka. Aktualnie trenuje też drużynę męską.

jeśli trenowanie i komentowanie meczów to jedno to ja tego nie komentuję.

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 24 lutego 2012, 22:36

matrix pisze:

Nie chciałem Cię urazić. Nie chcę być tutaj obrońcą Starowicza, ale facet całe życie jest związany z koszykówką i przynajmniej nie opowiada takich bzdur jak np. Łabędź. A poza tym ma jedną WAŻNĄ cechę: stara się być obiektywnym w transmisjach meczy pomiędzy polskimi drużynami, a przecież wszyscy doskonale wiedzą jak jest związany z Wisłą (jest przecież obecnie trenerem II-ligowych koszykarzy)

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 24 lutego 2012, 22:37

matrix pisze:
zibiz pisze:Niezależnie od tego czy podobają nam się komentarze p. Starowicza to nie można pisać, że przesiadł się z piłki ręcznej na koszykówkę. Kiedyś zdarzyło mu się komentować mecze piłki ręcznej, ale jego główną domeną jest koszykówka. Aktualnie trenuje też drużynę męską.

jeśli trenowanie i komentowanie meczów to jedno to ja tego nie komentuję.

Wyjaśniłem Ci tylko, że nie przerzucał się z piłki ręcznej na koszykówkę a nie, że trenowanie i komentowanie to to samo.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 lutego 2012, 22:39

zenga2 pisze:A poza tym ma jedną WAŻNĄ cechę: stara się być obiektywnym w transmisjach meczy pomiędzy polskimi drużynami, a przecież wszyscy doskonale wiedzą jak jest związany z Wisłą (jest przecież obecnie trenerem II-ligowych koszykarzy)

i tu się z Tobą zgadzam. Ocenę danego komentarza, co jest rzeczą normalną każdy też może mieć inną. Odnośnie pana Starowicza chodziło mi wyłącznie o komentarz, a czym się zajmuje i jaką drogę przeszedł doskonale wiedziałem.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 lutego 2012, 22:42

Mnie komentarz Starowicza nie przeszkadza (inna sprawa ze rzadko mam okazje go słuchać) wazne dla mnie jest ze koszykarze pod jego wodzą zaskakują mnie od początku sezonu bardzo pozytywnie.

A wracając do spraw istotnych: Schio ograło Salamanke, wiec znamy już 6 finalistów. Pewnym tez jest ze w grupie A zagrają Fenerbahce i Galatasaray, a w grupie B Walencja i my. Pozostałe miejsca zalezą od wyników spotkań Spartak - Orenburg i Rivas - Bourges

I tak:

1) Wygrywane Spartak i Rivas - gramy z Walencją, Spartakiem i Jekami
2) Wygrywają Spartak i Bougres - gramy z Walencją, Jekami i Schio
3) Wygrywają Orenburg i Rivas - gramy z Walencją, Jekami i Schio
4) wygrywają Orenburg i Bourges - gramy z Walencją, Schio i Orenburgiem

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 24 lutego 2012, 22:42

mistrz Euroligi z Salamanki wyeliminowany.

Wiemy już na pewno, że w grupie A będą derby Stambułu, a w grupie B Wisła zagra z Walencją. Oprócz tych zespołów w turnieju finałowym zagra Jekaterynburg oraz Schio. Jednak od wyników decydujących spotkań między Spartakiem i Orenburgiem oraz Madrytem i Bourges będzie zależał dalszy przydział zespołów w turnieju finałowym.

Dla Wisły, jak wspomniał Greebo, najlepszym rozwiązaniem byłyby zwycięstwa gości, czyli Orenburga i Bourges, wówczas Wisła grałaby z Walencją, Orenburgiem i Schio.

Jeśli wygra Madryt i Spartak - to Wisła zagra z Walencją, Jekaterynburgiem i Spartakiem

Jeśli wygra Madryt i Orenburg - to Wisła zagra z Walencją, Jekaterynburgiem i Schio

Jeśli wygra Bourges i Spartak - to Wisła zagra z Walencją, Jekaterynburgiem i Schio

Czyli reasumując wygrana Spartaka daje Wiśle na pewno Jekaterynburg, zwycięstwo Orenburga tylko w przypadku wygranej Madrytu. Osobiście obstawiam wygrane Bourges i Spartaka w decydujących spotkaniach

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 24 lutego 2012, 22:49

Gratulacje dla Wisły!

Bardzo podoba mi się postawa determinacji aby wygrać w dwóch meczach a nie nastawiać się na domowe zwycięstwo.

Duze słowa pochwały dla Jose - zarówno w zeszłym jak i w tym roku dobrze przygotował zespól do walki w decydującej fazie.

Dobrym zwyczajem należy się jednakże do czegoś p... - więc dzisiaj akurat pochwalę za wprowadzenie Krężel ( i nasuwa sie pytanie - tak ciężko było ja w prowadząc w kazdym poprzednim meczu Euro na 10 min? Wydłużyłoby to rotacje, a ponadto jako zawodniczka zadaniowa mogłaby walnąć 'trójkę" i odciążyc podstawowe zawodniczki w zdobywaniu pkt) natomiast zrugać za Lecię. Musimy pamiętać, że Mircheva to naprawdę nie jest znakomita koszykarka. Skoro ona biegała po parkiecie w Pradze (ok jest to wymuszone kontuzjami, ale jednak w dwumeczu grała dość sporo) to nie ma co się bać tka wprowadzać Leci, skoro grała Ujheli.

To "kiszenie ogórków" jest u Jose irytujące. To jednak chyba jeden z nielicznych mankamentow poki co tego szkoleniowca. Duze słowa pochwały i brawa za awans, ale na litośc Boską, rotacja Jose, ROTACJA!

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”