26 kolejka FGE- temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 26 kolejka FGE- temat zbiorczy
jużto tez znalazłem no ale wg mnie to aż taka przewaga nie musi być wystarczy wygrana a co do składu nie wiem skąd w Rybniku Laima się znalazła 
bodek38 pisze:jużto tez znalazłem no ale wg mnie to aż taka przewaga nie musi być wystarczy wygrana a co do składu nie wiem skąd w Rybniku Laima się znalazła
Inea AZS - Lotos 63:59. Sport jest jednak piękny
A w typerach to blisko zera będzie.
-
reaktywacja
- Junior
Kolejna kompromitacja Lotosu. Dobrze, że ten sezon już się kończy. Tylko trzy zawodniczki z obecnego składu zasługują na grę w tej drużynie w przyszłym sezonie. Resztę rozgonić. Tyle w temacie.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
dobre przetarcie przed ewentualnym finałem. Maltsi na plus na plus również to, że Gajda tak długo wytrzymała, no ale wyjścia innego nie miała. bądź co bądź, niech 'Szarni' wraca! Biba również na plus. niesmak pozostaje, ale cóż, nie zawsze wpada. Musina? zachowanie i oburzenie, za co dostajemy techniczny dla mnie naganne, rozumiem emocje i wole walki, ale hamować się powinna, bo bóg wie jaką gwiazdą nie jest. Dla mnie po tym co zrobiła, już nie powinna parkietu powąchać.
na koniec pozdrawiam tam kogoś(nie pamietam kto) co pisał o czyszczeniu butów Musinie. Właśnie w takich meczach z tak wielkimi rywalami, pokazuje dana zawodniczka cały swój potencjał i umiejętności. Nie sztuką jest rzucić 15 pkt. Tęczy, czy innemu MUKSowi, z całym szacunkiem dla tych klubów.
na koniec pozdrawiam tam kogoś(nie pamietam kto) co pisał o czyszczeniu butów Musinie. Właśnie w takich meczach z tak wielkimi rywalami, pokazuje dana zawodniczka cały swój potencjał i umiejętności. Nie sztuką jest rzucić 15 pkt. Tęczy, czy innemu MUKSowi, z całym szacunkiem dla tych klubów.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!
reaktywacja pisze:Kolejna kompromitacja Lotosu. Dobrze, że ten sezon już się kończy. Tylko trzy zawodniczki z obecnego składu zasługują na grę w tej drużynie w przyszłym sezonie. Resztę rozgonić. Tyle w temacie.
Które? Ziętarsson plus Robert i Henry?
W Krakowie emocje do ostatniej sekundy. Sędziowie dramatycznie, szczególnie Fiedler. W pierwszej połowie gwizdali w dwie strony, ale w drugiej to wynajdywanie nie stworzonych rzeczy, z korzyścią dla CCC. A już kompromitacją ze strony sędziów było, gdy piłka po rzucie którejś zawodniczki z CCC odbiła się od obręczy i uderzyła w górna część (róg) tablicy, a oni pozwolili grać dalej, czego efektem była ofensywa zbiórka Pałki....
Może już przejdę do sedna, czyli samych zawodów. Najgorzej z CCC zagrała Musina, natomiast u nas kichę odwaliła Ujhelyi. Ta pierwsza, wykonywała beznadziejne rzuty bez przygotowanej pozycji, wejścia pod kosz, które kończyły się krokami... cóż, ona nie jest dużo warta, bo w meczu z ŁKS nie jest trudno rzucić przynajmniej 10 punktów, ale już przeciwko lepszym zespołom ona robi przysłowiową "kaszanę". Tak jak napisal przedmówca, dyskusja z arbitrem, która jest niesłuszna i kończy sie daszkiem to już skrajnie nieodpowiedzialne. Ta druga, czyli Petra zagrała dziś za długo i nie wiem właściwie czemu (czemu grała w końcówce?) Popełniła strasznie duzo błedów, przykładami są podania w out. A gdy w jednej z ostatnich akcji dostała piłkę i zaczęła biec przez połowe boiska zmierzajac do kosza, dostałem prawie zawału serca
Na szczeście sie opanowała i wycofała piłkę. Smaczkiem meczu były alleyoop Milka-Erin no i ostatnia akcja punktowa Wisly, która dała zwycięstwo. A było tak blisko dogrywki.
Teraz z ŁKSem rozegrzewka i ćwiczenie taktyki na Spartak. Mam nadzieje, ze to zaprocentuje
Może już przejdę do sedna, czyli samych zawodów. Najgorzej z CCC zagrała Musina, natomiast u nas kichę odwaliła Ujhelyi. Ta pierwsza, wykonywała beznadziejne rzuty bez przygotowanej pozycji, wejścia pod kosz, które kończyły się krokami... cóż, ona nie jest dużo warta, bo w meczu z ŁKS nie jest trudno rzucić przynajmniej 10 punktów, ale już przeciwko lepszym zespołom ona robi przysłowiową "kaszanę". Tak jak napisal przedmówca, dyskusja z arbitrem, która jest niesłuszna i kończy sie daszkiem to już skrajnie nieodpowiedzialne. Ta druga, czyli Petra zagrała dziś za długo i nie wiem właściwie czemu (czemu grała w końcówce?) Popełniła strasznie duzo błedów, przykładami są podania w out. A gdy w jednej z ostatnich akcji dostała piłkę i zaczęła biec przez połowe boiska zmierzajac do kosza, dostałem prawie zawału serca
Teraz z ŁKSem rozegrzewka i ćwiczenie taktyki na Spartak. Mam nadzieje, ze to zaprocentuje
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
Ja bym nie przesadzał z tym sędziowaniem pod CC w drugiej części, na nasza korzyść tez popełnili sporo błędów
Co do meczu:
1 udało sie wygrać, mimo ze Hernandez trochę go poświecił w celu przygotowania drużyny do F8 (inaczej nie potrafię uzasadnić tylu minut zwłaszcza Ujhelyi)
2. Ta zas Ujhelyi zrobiła na prawdę dużo by Polkowice ten mecz wygrały. W 1 kwarcie było jeszcze w miarę ok, ale 3 makabryczne straty w kwarcie oraz jedna - za to połączona z faulem umyślnym - w samej końcówce.. to zdecydowanie za duzo dla moich nerwów.
3. Juz choćby z powyższego, a takze z braku Zoll można wyciągnąć łatwy wniosek ze potencjalne finały beda wyglądać jednak zupełnie inaczej.
4. kolejne nie udane wejście Dabovic, która wyglądała tak, jakby za cel postawiła sobie by grac przeciwko zaleceniom Hernandeza.
5. W Polkowicach Musina starała sie rywalizować z Ujhelyi o miano najgorszej na placu. Wynik tej walki uważam za nie rozstrzygnięty. Naszym największym problemem byly jej faule, a w konsekwencji dłuższa przerwa na ławce.
6. Biba (mimo nie rewelacyjnych statsów) to jedna klasa.
7. Maltsi miała swój dzien, a jak taki sie trafia to człowiek ma wraznie ze ogląda ADF z dobrych czasów.
8. Na boisku nie było Walich, o od razu nasze podkoszowe miały dużo większych problem z punktowaniem, choć po części jest to tez zasługa...
9 .. strefy. Granie taka obrona od 5-tej minuty w meczu o nic to jednak dość smutna zagrywka.
Co do meczu:
1 udało sie wygrać, mimo ze Hernandez trochę go poświecił w celu przygotowania drużyny do F8 (inaczej nie potrafię uzasadnić tylu minut zwłaszcza Ujhelyi)
2. Ta zas Ujhelyi zrobiła na prawdę dużo by Polkowice ten mecz wygrały. W 1 kwarcie było jeszcze w miarę ok, ale 3 makabryczne straty w kwarcie oraz jedna - za to połączona z faulem umyślnym - w samej końcówce.. to zdecydowanie za duzo dla moich nerwów.
3. Juz choćby z powyższego, a takze z braku Zoll można wyciągnąć łatwy wniosek ze potencjalne finały beda wyglądać jednak zupełnie inaczej.
4. kolejne nie udane wejście Dabovic, która wyglądała tak, jakby za cel postawiła sobie by grac przeciwko zaleceniom Hernandeza.
5. W Polkowicach Musina starała sie rywalizować z Ujhelyi o miano najgorszej na placu. Wynik tej walki uważam za nie rozstrzygnięty. Naszym największym problemem byly jej faule, a w konsekwencji dłuższa przerwa na ławce.
6. Biba (mimo nie rewelacyjnych statsów) to jedna klasa.
7. Maltsi miała swój dzien, a jak taki sie trafia to człowiek ma wraznie ze ogląda ADF z dobrych czasów.
8. Na boisku nie było Walich, o od razu nasze podkoszowe miały dużo większych problem z punktowaniem, choć po części jest to tez zasługa...
9 .. strefy. Granie taka obrona od 5-tej minuty w meczu o nic to jednak dość smutna zagrywka.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
piotrek2100
- Amator
Krew mnie zalewa i szlak mnie trafia jak widze to RUSKIE BABSKO na parkiecie... ewidentnie ustawiła się i wie z kim kręcić żeby grać, bo gdyby nie to, że ... (każdy wie o co chodzi) to nie powinno być jej w tym zespole... i właśnie po dzisiejszym meczu to ona powinna lizać buty Maltsi i to bez dwóch zdań!!!!! Krótko można streścić jej grę... rzut=pudło, podanie=strata, pyszczenie tą mordą=techniczny, latanie na parkiecie bez celu=kroki i straty, obrona jej=faul!!!!!!!!! Tyle mam do napisania po tym meczu 
Tu jeden z "miodzików" : http://sport.tvp.pl/koszykowka/ford-germaz-ekstraklasa/wideo/plkk-wisla-ccc-nieslusznie-zaliczone-punkty-kosz-po-czasie/6774628
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
Shavo pisze:(...)A już kompromitacją ze strony sędziów było, gdy piłka po rzucie którejś zawodniczki z CCC odbiła się od obręczy i uderzyła w górna część (róg) tablicy, a oni pozwolili grać dalej, czego efektem była ofensywa zbiórka Pałki....
Shavo gdy pilka sie w ten sposob odbije nadal jest w grze.. gdyby odbila sie od rogu i konstrukcji lub tabliczki 24s wtedy mamy aut..
________
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
ta kolejka to kuriozum, jakiego należało się spodziewać (wielu szkoleniowców ekip 1-8 wrzuciło na typowy personalny luz)
, ale porażka Lotosu nawet w meczu o "worek ziemniaków" takiemu zespołowi zwyczajnie nie przystoi. Zdaje się, że tylko Energa z drużyn 3-6 wygrała swoje spotkanie. 
paździoch-osanka pisze:Shavo pisze:(...)A już kompromitacją ze strony sędziów było, gdy piłka po rzucie którejś zawodniczki z CCC odbiła się od obręczy i uderzyła w górna część (róg) tablicy, a oni pozwolili grać dalej, czego efektem była ofensywa zbiórka Pałki....
Shavo gdy pilka sie w ten sposob odbije nadal jest w grze.. gdyby odbila sie od rogu i konstrukcji lub tabliczki 24s wtedy mamy aut..
Tak właśnie było, odbila się od rogu krawędzi. Z resztą można oglądnąć na powtórce
Ta decyzja sędziów była prawidłowa. Pilka może odbić sie od krawędzi (którejkolwiek) tablicy, nie może natomiast dotknąć konstrukcji tablicy, jej tyłu ani zegara, co miejsca nie miało.
23.1.2 Piłka jest poza boiskiem, kiedy dotyka:
• Zawodnika lub innej osoby będącej poza boiskiem.
• Podłogi lub obiektu na, ponad lub poza liniami ograniczającymi boisko.
• Konstrukcji podtrzymujących tablice, tyłu tablic lub jakiegokolwiek obiektu ponad boiskiem
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
reaktywacja
- Junior
Saletra pisze:reaktywacja pisze:Kolejna kompromitacja Lotosu. Dobrze, że ten sezon już się kończy. Tylko trzy zawodniczki z obecnego składu zasługują na grę w tej drużynie w przyszłym sezonie. Resztę rozgonić. Tyle w temacie.
Które? Ziętarsson plus Robert i Henry?
Dokładnie. Ale znając życie tylko Ziętara z wymienionej trójki zostanie, bo ma ważny kontrakt. Robert podkupi jakiś możniejszy w Polsce lub dziewczyna wróci do Francji, a Henry pojedzie w świat. Przynajmniej tak wynika z praktyki ostatnich kilku sezonów.
14 koron:
Rozumiem rozemocjonowanie przebiegiem meczu i jego wynikiem (na styku) ale nieznajomość przepisów gry w koszykówkę (Shavo) jest porażająca........... 
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”