"Dawid o krok od pokonania Goliata".
A co do komentarza ze sportowych... troche prawdy w tym jest. Kontrakt Biby jest wiecej warty niz wszystkich zakontraktowanych dziewczyn w Gorzowie... i duzy niesmak pozostał po jej wypowiedziach na ME.
Prawda jest taka ze samej zawodniczce daleko (bardzo daleko) do formy prezentowanej przed ciaza, w meczach z mocniejszymi zespolami (mialem okazje ogladac ja na zywo w meczu z Valencja) praktycznie nie istnieje. Z zespolami nizej notowanymi w plkk radzila sobie bez wiekszych problemow (rzutu nie zapomniala), jednak jak ktos ja bardziej przycisnie to nie istnieje. Prawdopodobnie CCC zagra z Wisla w finale, jednak wiecej niz 5 meczów w tej rywalizacji nie przewiduje.
I runda PO: Orzeł Polkowice - AZS Gorzów Wlkp
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: I runda PO: Orzeł Polkowice - AZS Gorzów Wlkp
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:Prawda jest taka ze samej zawodniczce daleko (bardzo daleko) do formy prezentowanej przed ciaza, w meczach z mocniejszymi zespolami (mialem okazje ogladac ja na zywo w meczu z Valencja) praktycznie nie istnieje. Z zespolami nizej notowanymi w plkk radzila sobie bez wiekszych problemow (rzutu nie zapomniala), jednak jak ktos ja bardziej przycisnie to nie istnieje. Prawdopodobnie CCC zagra z Wisla w finale, jednak wiecej niz 5 meczów w tej rywalizacji nie przewiduje.
ktoś ją bardziej przyciśnie i nie istnieje? Czyli, że np. Wisła, Lotos czy Energa nie chciały jej wyłączyć z grania? a cudem, zrywem natury, udało się Gorzowowi? dlaczego więc, skoro jest u Was z tym tak dobrze, rozpoczęliście playoff z 7. miejsca, a nie 3, 4?
Forma Biby ma przyjść na połowę kwietnia. to, że nie zagrała (pierwszy raz od przyjścia do Polkowic!) dobrego meczu w sobotę niczego nie zmienia, a swoją klasę jeszcze zdąży udowodnić. z Walencją nie błyszczała, ale trudno żeby było inaczej, jeżeli to: a) były pierwsze niemalże mecze Biby w naszej drużynie, b) grały z Walencją. prawdopodobnie najlepszą aktualnie drużyną w Europie. (czyżby Gorzów był lepszy od RCV, skoro z nimi rzucała punkty, a wczoraj nic?
z resztą - dyskusja większego sensu nie ma. zaraz przytoczysz jakieś dziwne argumenty i kręcić bedziemy się w kółko. zapatruj się dalej w Weaver, Johnson czy Skobel, a nam zostaw tę nie nadającą się do meczów z silnymi drużynami Bibę.
bez odbioru
Endrju pisze:"Dawid o krok od pokonania Goliata".
A co do komentarza ze sportowych... troche prawdy w tym jest. Kontrakt Biby jest wiecej warty niz wszystkich zakontraktowanych dziewczyn w Gorzowie... i duzy niesmak pozostał po jej wypowiedziach na ME.
Prawda jest taka ze samej zawodniczce daleko (bardzo daleko) do formy prezentowanej przed ciaza, w meczach z mocniejszymi zespolami (mialem okazje ogladac ja na zywo w meczu z Valencja) praktycznie nie istnieje. Z zespolami nizej notowanymi w plkk radzila sobie bez wiekszych problemow (rzutu nie zapomniala), jednak jak ktos ja bardziej przycisnie to nie istnieje. Prawdopodobnie CCC zagra z Wisla w finale, jednak wiecej niz 5 meczów w tej rywalizacji nie przewiduje.
Kuba już prawie wyczerpał ten temat, ja tylko powtórzę: Biba z Wisłą - tak w lidze w lidze, jak i w PP - zagrała może nie rewelacyjnie, ale dość dobrze, będąc jedną z najlepszych w swoim zespole. Podobnie było przeciwko Lotosowi w Gdyni, a stawka tego meczu była dość wysoka - chyba nawet wyższa niż wczorajszego w Gorzowie, bo decydował on o atucie własnego parkietu w bardzo prawdopodobnym półfinale. Tutaj Bibie przytrafił się ewidentnie gorszy mecz, co zdarza się każdej zawodniczce. Skoro - jak piszesz - "wystarczy tylko ją mocniej przycisnąć, to nie istnieje", dlaczego nie udało się to zawodniczkom AZS-u w pierwszym meczu, kiedy zdobyła 17 pkt na bardzo dobrej skuteczności?...
Kuba pisze:Naszym szczęściem było to, że Musina nie weszła ani na pół sekundy w dogrywce. najbardziej ośmieszające dla niej są słowa Maciejewskiego na konferencji - "odpuszczaliśmy Musinę, niech rzuca, a wyłączyć chcieliśmy Bibrzycką".
No to Darek równo z tym tekstem pojechał.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Endrju pisze:"
A co ona takiego mówiła, bo nie przypominam sobie?
Bibencjusz to zawodniczka bardzo wysokiej klasy i po ciążulce potrzebuje trochę czasu aby złapać formę. Na play off powinna już pokazać pełnię swoich możliwości, jeżeli tego nie zrobi to pomimo tego, iż jest moją ulubioną koszykarką czeka ją sroga krytyka
Oj żebyśmy mieli więcej takich Bibsonów to ta nasze repa jakoś by wyglądała....
paulo2907 pisze:Kuba pisze:Naszym szczęściem było to, że Musina nie weszła ani na pół sekundy w dogrywce. najbardziej ośmieszające dla niej są słowa Maciejewskiego na konferencji - "odpuszczaliśmy Musinę, niech rzuca, a wyłączyć chcieliśmy Bibrzycką".
No to Darek równo z tym tekstem pojechał.Chociaż było to ryzyko, bo jeśli mnie pamięć nie myli, ta sama Musina miała w sezonie zasadniczym w Gorzowie 5/5 za 3 pkt. Cóż, nic dwa razy się nie zdarza, ale i teraz mogła nieco skaleczyć ekipę z Gorzowa, mając więcej swobody. Tak jak Urbaniak w 2010, kiedy była odpuszczana i w finale trafiła siedem "trójek", kładąc na łopatki taktykę Maciejewskiego.
No Maciejewski powtórzył swój manewr, przy czym o ile w meczu finałowym z Lotosem był on dla mnie bezsensowna zagrywką prosząca sie wrecz o kare (bo AZS był wowczas wystarczająco silny by ograc rywalki bez takich ryzykownych sztuczek) o tyle w spotkaniu sobotnim uwazam go za absolutnie uzasadniony. Przy takiej przewadze w potencjale jaką miały Polkowice, nie bylo szans by Gorzów byl w stanie ustac broniac w sposb tradycyjny. Musiał skupić sie na kryciu najgrozniejszych rywalek, nieco odpuszczajac rownoczesnie taka Musine. Oczywiscie byla to gra na zasadzie: albo sie uda i bedzie walka, albo nie - bo Musina bedzie tarfiac jak w RS - i bedzie pogrom, ale przynajmniej dawała cień nadziei na sukces. I brawa dla Darka ze zaryzykował.
Btw.. na podobnej zasadzie pewnie przyjdzie nam grac z Jekami i Walencja..
PS, Endrju, coz za zmiama stanowiska w stosunku do tego co pisałeś po meczu z Polkowicami w RS
Jedno zdanie o meczu:
Było to zderzenie malucha z czołgiem.
Dla mnie CCC jest głownym kandydatem do zdobycia MP. i musze powiedziec ze pierwszy raz po wielu latach udalo im sie trafic ze styczniowymi transferami. Bibrzycka naprawdeee robi roznice. Sklad jest kompletny. Levender swietne warunki i swietna motoryka. Dla mnie osobiscie w finale to nie CCC bedzie mialo problemy z Wisla... a Wisla z CCC.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Tamto napisalem pod wpywem zobaczenia jednego meczu. Jednak czlowiek wyciaga wnioski. Sorry ale AZS nie jest mocna druzyna na podstawie ktorej mozna oceniac forme przeciwnej druzyny. A juz piekielne meczarnie CCC z 5-osobowym przeciwnikiem ktorego budzet wyplat jest równy jednej zakontraktowanej zawodniczce w Polkowicach... nie swiadczy dobrze o tym zespole.
Uwazam ze Biba do swojej normalnej dyspozycji wroci... ale w dopiero w nastepnym sezonie.
Zaopatruje sie w Weaver, Johnson ?? Smiesz zartowac czy kpisz ?
"Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma."
Uwazam ze Biba do swojej normalnej dyspozycji wroci... ale w dopiero w nastepnym sezonie.
Zaopatruje sie w Weaver, Johnson ?? Smiesz zartowac czy kpisz ?
"Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma."
kpię z Ciebie, bo z Tobą czasami inaczej nie można.
"AZS nie jest mocna druzyna na podstawie ktorej mozna oceniac forme przeciwnej druzyny." - a co zrobiłeś parę postów wcześniej?
oszczędź nam, błagam.
"AZS nie jest mocna druzyna na podstawie ktorej mozna oceniac forme przeciwnej druzyny." - a co zrobiłeś parę postów wcześniej?
oszczędź nam, błagam.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:kpię z Ciebie, bo z Tobą czasami inaczej nie można.
oszczędź nam, błagam.
Czlowieku skoncz wstydu oszczedz. Czytania ze zrozumieniem uczyli w podstawówce.
Endrju pisze:"Dawid o krok od pokonania Goliata".
a moze zinterpretowac ?
Bez odbioru
(tak na marginesie to myslalem ze jak twoja druzyna zacznie wreszczie wygrywac z AZS-em to ty przestaniesz sie wreszcie spinac... jednak bardzo sie mylilem i kolejny raz utwierdzam sie w przekonaniu ze Stanislaw Lem wypowiadal te slowa m.in. o tobie).
Ostatnio zmieniony 28 marca 2012, 20:36 przez Endrju, łącznie zmieniany 2 razy.
jeżeli nie masz argumentu w dyskusji - nazwij oponenta idiotą. może poczuje się dotknięty i nie odpowie 
powodzenia w walce o 5.lokatę
powodzenia w walce o 5.lokatę
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”