TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: Greebo » 15 kwietnia 2012, 20:26

Ok, zakładałem ze wymieniane zawodniczki sa alternatywa dla Maksimovic.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 15 kwietnia 2012, 20:27

Greebo pisze:Ok, zakładałem ze wymieniane zawodniczki sa alternatywa dla Maksimovic.

Nie podawałem tylko przyklady wzmocnien na kilka pozycji. Tak jak juz wiele osob pisało, w Wiśle chętnie bym zobaczył Dubljevic.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 kwietnia 2012, 20:31

Shavo pisze:Poza tym z tego co sie orientuje kontakty Milki z Jeleną są dosyć mocne. Jeśli sie nie mylę to zarowno Milki jak i Jeleny pierwszym klubem byla Crvena Zvezda. Więc kilkanascie lat z pewnoscia sie juz znają :roll: Również nie chciałbym ujrzeć Maksimovic w trykocie Wisły. Tak jak napisal paulo mozna by bylo sprowadzic Tamane, albo Godin czy chociazby Kaltsidou. Jest wiele wolnych zawodniczek, a co z tego wyjdzie przekonamy sie wkrótce.

Kaltisdou to co najwyżej PF, a raczej potrzebna będzie typowa "piątka". Już lepiej pod tym względem wygląda Godin, ale jakoś co do niej jestem średnio przekonany.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 15 kwietnia 2012, 20:42

paulo2907 pisze:
Shavo pisze:Poza tym z tego co sie orientuje kontakty Milki z Jeleną są dosyć mocne. Jeśli sie nie mylę to zarowno Milki jak i Jeleny pierwszym klubem byla Crvena Zvezda. Więc kilkanascie lat z pewnoscia sie juz znają :roll: Również nie chciałbym ujrzeć Maksimovic w trykocie Wisły. Tak jak napisal paulo mozna by bylo sprowadzic Tamane, albo Godin czy chociazby Kaltsidou. Jest wiele wolnych zawodniczek, a co z tego wyjdzie przekonamy sie wkrótce.

Kaltisdou to co najwyżej PF, a raczej potrzebna będzie typowa "piątka". Już lepiej pod tym względem wygląda Godin, ale jakoś co do niej jestem średnio przekonany.

Tak, Styliani to PF/SF, ale tak jak juz pisalem wczesniej, pisalem ogolnie, nie chodzilo mi o pozycje 5. Co do Godin - ten sezon miala slabszy, z reszta jak cale Taranto. Myslalem tez kiedys nad Berezhynska, ale to jako opcja "zapasowa".
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 kwietnia 2012, 10:56

Greebo pisze:Ok, zakładałem ze wymieniane zawodniczki sa alternatywa dla Maksimovic.

Szukajcie kogoklowiek tylko nie Makismovic, bo znów ja "ktos" pobije. :lol: :lol: Szczerze poznaliscie Jej sposób bycia i watpliwości czy klub krakowski widzac co ta pani odwaliła w Toruniu bedzie chciał sobie robic pod górke.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 kwietnia 2012, 11:17

Nie przenoś tu tematu Jeli człowieku...i nikt nie poznał sposobu bycia Maksimović.....To jedynie jakaś tam wersja klubowa...
Maksimović sobie poradzi - bo bronią ją umiejętnośći . To niestety nasz klub będzie się ewentualnie wstydził i tłumaczył.
I to jest przykre - bo jednak jest się sympatykiem klubu od zawsze. I takie sytuacje nie przynoszą chluby nikomu.

Ale nie będę zaskoczony jak Maksimović wyląduje w Wiśle. W Eurolidze sobie by poradziła. Chyba więcej da niż Ujhelyi - a przecież nie byłaby podstawową opcją ale jedną z wielu..

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 18 kwietnia 2012, 11:35

Koszykarz (Toruń) pisze:Ale nie będę zaskoczony jak Maksimović wyląduje w Wiśle. W Eurolidze sobie by poradziła. Chyba więcej da niż Ujhelyi - a przecież nie byłaby podstawową opcją ale jedną z wielu..

A ja dziękuję za Maksimovic w Wiśle. Nie chcę kolejnej średniej podkoszowej (jeśli tak można nazwac Maksimovic :roll: ). Potrzebna nam jest oprócz Ewki druga na przynajmniej jej poziomie podkoszowa. Bez tego, jak z resztą pokazały mecze chocby na F8 nie mamy szans z potentatami. Jedna dobra wieża nie wystarczy... Jeśli natomiast Kobryn miałaby rzeczywiście odejść to jestem za sprowadzeniem centra z Ameryki. Ale, jeśli Ewa zostaje można pomyśleć o Europejce - chociażby Verameyence.

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 18 kwietnia 2012, 22:26

Zoll na kolejne dwa sezony w CCC Polkowice

Po meczu na konferencji wypowiedział się również prezes polkowickiego klubu, Krzysztof Korsak i jednocześnie przekazał kibicom miłą niespodziankę. - Gratuluję Lotosowi kapitalnej gry i przyznam się szczerze, że nie spodziewałem się z ich strony aż tak dużego oporu. Życzę im z całego serca pokonania torunianek w meczu o brązowy medal. Pojawiłem się też między innymi tutaj po to, aby zakomunikować państwu, że przedłużyliśmy kontrakt z Sharnee Zoll na kolejne dwa lata. - Zatem po takiej decyzji przyszłość polkowickiego klubu może jawić się tylko w różowych kolorach.

źródło: sportowefakty.pl

CCCPOLK
Nowy na forum

Postautor: CCCPOLK » 25 kwietnia 2012, 17:51

WEDŁUG SERWISU LOVEWOMENBASKETBALL:

Dora Horti => Wisla Can-Pack
Yelena Leuchanka => Wisla Can-Pack
Milka Bjelica => CCC Polkowice
Ewelina Kobryn => Famila Schio

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 26 kwietnia 2012, 19:01

Gdyby rewelacje LOVEWOMENBASKETBALL się potwierdziły Wisła nie straciłaby sportowo w kontekście gry w Eurolidze (o ile oczywiście na 5 minut przed sezonem Yelena nie znalazłaby nowego klubu), w lidze byłaby znacznie słabsza (chyba, że przyszłaby Bibrzycka, w co wątpię).
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 27 kwietnia 2012, 10:05

http://www.sport.pl/sport/1,78975,11626 ... erkta.html

-------------------------
"Gazeta" poznała nazwisko nowego trenera bydgoskiego Artego. Klub chce zatrudnić Tomasza Herkta. To szkoleniowiec z wielkimi sukcesami na koncie - poprowadził polską reprezentację koszykarek do mistrzostwa Europy. Zna dobrze nasze miasto - trenował Astorię, kiedy grała w ekstraklasie.

Według informacji "Gazety" szefowie Artego już się skontaktowali z Tomaszem Herktem. Drużyna zajęła w ekstraklasie 9. miejsce - taki wynik rozczarował klub i sponsorów. Już pod koniec nieudanego sezonu zawieszono trenera Adama Ziemińskiego. Drużyna zagrała ostatnie mecze pod wodzą jego asystenta, Piotra Kulpekszy. Przypomnijmy, że z Ziemińskim zespół awansował do Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. Największym sukcesem był awans do najlepszej ósemki i play-off w ub. roku.

Szefowie Artego postanowili poszukać nowego szkoleniowca poza Bydgoszczą. 56-letni Herkt ma w swej trenerskiej biografii wiele osiągnięć, szczególnie w pracy z kobietami. W latach 90. stworzył potęgę Olimpii Poznań, która w 1993 roku zdobyła Puchar Ronchetti. Jest autorem jednej z największych sensacji w dziejach polskiego sportu. W 1999 roku doprowadził reprezentacją Polski do złotego medalu w mistrzostwach Europy. Potem zajął z biało-czerwonymi 4. miejsce na ME 2001. Był także na olimpiadzie w Sydney (8. pozycja).
Herkt jest doskonale znany bydgoskim kibicom, bo razem z Wojciechem Krajewskim trenował męską drużynę koszykarzy Astorii, kiedy grała ona w ekstraklasie. W tamtym sezonie 2004/2005 zajęła w niej 6. miejsce - najlepsze w krótkich dziejach występów w PLKK. Potem pracował m.in. w kobiecej Wiśle Can-Pack Kraków.

Ostatnio także prowadził ekipy koszykarzy. Dwa lata temu awansował z Zastalem Zielona Góra do ekstraklasy.

Wczoraj nie udało się nam z nim skontaktować.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 27 kwietnia 2012, 16:13

Bardzo prawdopodobne zaangażowanie Herkta wskazuje, że w Bydgoszczy chyba bardzo chcą powtórzyć "wyczyn" z tego sezonu... :roll:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 kwietnia 2012, 22:30

Po pierwsze Olimpia nie zdobyła Pucharu Ronchetti, a po drugie nasze koszykarki zdobyły 4 miejsce w 2003 roku, a nie w 2001 :evil:

W 2001 roku zdobyliśmy s raczej uzyskaliśmy 6 miejsce, gdzie na nosie zagrały nam najpierw Litwinki a potem Jugosłowianki.

Herkt to dobry trener dla przeciętnych zespolow- coś tam z nich wyciśnie. gorzej jak dostanie mu sie zespoł z aspiracjami.

Jak mu kupią jakies 3-4 zawodniczki zagraniczne to może 5-6 miejsce w lidze wydusi.

CCCPOLK
Nowy na forum

Postautor: CCCPOLK » 28 kwietnia 2012, 22:24

NIEOFICJALNE INFORMACJE:

Agnieszka Bibrzycka, Evanthia Maltsi, Iva Perovanovic - zostają na kolejny sezon

mają dojść:
- Styllani Kaltsidou
- Marina Kuzina

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 28 kwietnia 2012, 22:39

No to byłyby ciekawe transfery. Kaltsidou a Musina to różnica klas, pomijając już fakt, że ta pierwsza to bardziej SF/PF.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”