o BRĄZ: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Re: o BRĄZ: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Postautor: przemoe » 23 kwietnia 2012, 18:58

specu pisze:
przemoe pisze:Ziętara gra mało, bo przeciw Mitchell nie jest w stanie nic pokazać ani w ataku ani tym bardziej w obronie, gdzie fizycznie nie jest żadną przeszkodą, co było widać w sobotę i w niedzielę, chociaż tyle zmysłu taktycznego starczyło Fortowi, by to zobaczyć. Gosia Misiuk też nic nie wniosła poza dwoma ekspresowymi faulami i tak rotacja nam zdechła kompletnie.

Generalnie piach i żenada. Znowu ten sam problem na boisku co wczoraj i ten sam problem z sędziowaniem po zamojsku. Przespaliśmy zupełnie drugą kwartę po fajnym początku i znowu dogonić Torunianki było bardzo trudno a wręcz się po prostu nie dało.

Znowu mamy 0-2 ale tym razem nie ma dwóch meczy u siebie pod rząd. Żeby jednak ten medal zdobyć to trzeba też wygrać w piątek w Toruniu. Po formie i podejściu dziewczyn coś mi to się przestaje wydawać wykonalne :/ Może przez te 3 dni bez meczu coś się zmieni?

PSZEMOE MISZCZUNIU KOMENTARZA I SPOSTRZEGAWCZOŚCI,"ZNAFCO" KOSZYKÓWKI Z MOICH INFORMACJI WIEM,ŻE SZYKUJE SIĘ WAKAT NA STANOWISKU TRENERA W LOTOSIE A TY ZE SWĄ WIEDZĄ TRENERSKĄ IDEALNIE WYPEŁNISZ LUKĘ POWSTAŁĄ MIĘDZY TANASIEJCZUKIEM A RACZYŃSKIM I ZE SWOIMI UMIEJĘTNOŚCIAMI POPROWADZISZ KAŻDĄ ZAWODNICZKĘ I KAŻDY ZESPÓŁ DO MISTRZOSTWA. ALLELUJA!!!!

Przykro mi, rozczaruję Cię, bo tenże wakat jest niestety(?) już podobno nieaktualny.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 24 kwietnia 2012, 14:02

Może mi umknęło, ale co z Geraldine Robert? Ogladalem wiekszosc meczu i widziałem jak upadła. Weszła ponownie na parkiet, czy jakas kontuzja?
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 kwietnia 2012, 15:35

Shavo pisze:Może mi umknęło, ale co z Geraldine Robert? Ogladalem wiekszosc meczu i widziałem jak upadła. Weszła ponownie na parkiet, czy jakas kontuzja?

Na parkiet nie wróciła jednak z kolanem wszystko OK.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 26 kwietnia 2012, 20:06

Drogie panie, naprawdę nie jesteście jeszcze w samolotach, my ciągle gramy w tej serii. Szkoda, że musi Wam o tym trener przypominać po pierwszej kwarcie.

Dziś scenariusz niemal identyczny jak w meczu nr 2 tylko się miejscami zamieniliśmy. Energa wystartowała ostro, po pierwszej kwarcie nasze dostały wyżej wymieniony opier... wynik przejechał na drugą stronę i te około +10 trzymaliśmy potem do końca.
Niestety pewnie jutro argument "zagrajcie dla tych ludzi co tu przyszli" odpadnie a to może zadecydować.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 26 kwietnia 2012, 23:30

szanse sie wyrownały :D 2 mecz przez sedziow sper.... 3 ...rowniez!!!do zobaczenia w sumie juz dzis!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 27 kwietnia 2012, 19:18

Gratulacje dla Energi, brąz wygrały w tej serii w pełni zasłużenie. Za teorię medali nie dają, trzeba ją poprzeć praktyką i tego Lotos zrobić zapomniał/nie chciał/nie zależało po półfinale. Trudno, mieliśmy w tym sezonie niezły rollercoaster ale o tym później na spokojnie.

Planowane zmiany napawają mnie dziwnym niepokojem, ale pierwsza najważniejsza rzecz to budżet z nowym sponsorem a potem dopiero będzie można narzekać albo skakać z radości nad składem.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

sebus 80
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: sebus 80 » 27 kwietnia 2012, 19:45

JEEEEEEEEEST BRĄZOWY MEDAL DLA TORUNIA.DZIEKI KATARZYNKI. :P
sebus 80

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 kwietnia 2012, 20:12

Zamiast pochwalnych peanów jedno pytanie i odpowiedź: NAMAX I CO?

BRĄZ!

Katarzynki dziękuję!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 27 kwietnia 2012, 21:25

Gratulacje dla Torunia. Zespół z Gdyni właściwie przestał istnieć po półfinałach, gdzie dziewczyny w trzech ostatnich meczach rywalizacji dały z siebie maksa. No cóż. Najpierw sponsor, potem pomyślimy o reszcie. Mam nadzieję, że zostanie Ziętara, no i Misiuk. Szkoda, że Robert odchodzi. Reszta mnie ani ziębi, ani grzeje.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 27 kwietnia 2012, 21:29

a Robert gdzie odchodzi????

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 kwietnia 2012, 21:56

Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 27 kwietnia 2012, 22:32

piotrek2100 pisze:a Robert gdzie odchodzi????

Różnie mówią 8) , ponoć dwa polskie kluby, które jeszcze nie skończyły sezonu, są zainteresowane jej przyszłosezonową obecnością w Polsce, ale zdaje się, że dziś sama Geraldine nie wie jeszcze gdzie trafi i jaki to będzie kraj.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 27 kwietnia 2012, 22:55

Przyznam się, że zupełnie nie spodziewałem się brązu dla Katarzynek w tym roku. Zwłaszcza po tak nieciekawym początku sezonu. A potem, gdy wydawało się że porządnie złapały wiatr w żagle, przyszła cała afera z Maksimovic. Myślałem że po tym już się nie podniosą, ale paradoksalnie chyba sprawa podziałała na nie mobilizująco. Duuuże gratki dla nich!!!

Lotos, cóż, bardzo mnie zawiódł. Wiem że były zmęczone, to może ewentualnie usprawiedliwić porażkę w pierwszym meczu, ale przegrać trzy razy mając taki stosunkowo mocny skład nie miały prawa. Zupełnie nie rozumiem braku Ziętary w ostatnich dwóch meczach. Ktoś pisał że w weekendowych meczach nie radziła sobie w obronie. Dobra, ale wcześniej przez cały sezon w obronie dawała dużo pożytku. W półfinale, moim zdaniem udanym w jej wykonaniu, powiedziałbym że to właśnie obrona była jej mocną stroną – w ataku tymczasem, poza pamiętnym rzutem przez całe boisko, niewiele wniosła.

Obojętne mi w sumie kto zostanie na przyszły sezon w Lotosie – poza Robert, na której zatrzymaniu bardzo mi zależy, ale znając życie tak się nie stanie. Co do reszty to nie wiem. Henry miała dobry sezon, ale w końcówce bardzo mocno spuściła z tonu. Anderson i Jinks chyba są zbyt nierówne. Plumbi raczej za słaba – choć trzeba ją pochwalić za świetne zmiany wczoraj i dzisiaj.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 kwietnia 2012, 00:01

Gratulacje dla Torunia. Zasłużone zwycięstwo.
ObrazekObrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 kwietnia 2012, 07:45

Na posumowanie druzyn przyjdzie czas. Druzyna która w listopadzie miała w swoich szeregach ogromny szpital jakos ten sezon dograła. Lista zawodniczek ktore przeszły kontuzje lub je nadal lecza jest bardzo długa. Tym bardziej braz sie tej druzynie nalezał.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”