o BRĄZ: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: o BRĄZ: Lotos Gdynia - Energa Toruń

Postautor: Saletra » 28 kwietnia 2012, 10:15

Gratulacje dla Torunia, bez Maksimovic udało im się pokonać Lotos - b. duze zaskoczenie.

Jednoczesnie to bardzo złe wiesci dla Lotosu - zdaję sobie sprawę, że ten zespół jest przyzwyczajony do walki o finały, ale skład został gruntownie przemeblowany i tylko nieliczne zawodniczki pamiętają batalie o finał sprzed dwóch lat, także postawy nowych koszykarek, którym nie zależało na medalu ciężko zrozumieć.

Zdobycie brązu byłoby progresem w stosunku do poprzedniego sezonu, gdzie Lotos był czwarty. # miejsce pokazałoby, że zespół jednak idzie w górę. A tak to mamy to co w zeszłym sezonie: słabo w lidze i tragedia w euro. Szkoda.

Jedyny plus to dużo minut dla Ziętary w przekroju całego sezonu. Szkoda,ze Misiuk załapała kontuzję, bo tez by zapewne sporo pograła.

Ciekawi mnie jakie będą dalsze losy toruńskiej koszykówki - medal jest pretekstem do przedłuzenia umowy z Edo, bo przeciez wywalczył największe sukcesy w historii toruńskiego basketu. No zobaczymy.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 28 kwietnia 2012, 12:04

Gratulacje dla Katarzynek za drugi medal w historii klubu.

Sam już zwątpiłem w pewnym momencie, że możliwy jest taki sukces, nawet przed meczami z Lotosem byłem sceptykiem. Jednakże dziewczyny pokazały wolę walki, a trener wykonał swoją pracę wzorowo. Z pewnością MVP wśród Katarzynek w meczach o 3 miejsce to Bridget Mitchell, trochę szkoda, że dopiero na koniec sezonu zrozumiała, że jej miejsca to walka pod koszem, a nie rzucanie na siłę z pół dystansu - chociaż w meczach z gdyniankami, akurat praktycznie wszystko jej wychodziło.

Dużo lepiej smakuje ten brąz niż ten wygrany w Polkowicach przed 2 laty, ale wiadomo, że na swoim parkiecie zupełnie inaczej się to wszystko świętuje.

Mam nadzieję, że ten sukces sprawi, że przyszłoroczny zespół nie będzie gorszy od tego zebranego w tym roku, a i przynajmniej należy mieć nadzieję, że z pieniędzmi będzie nieco lepiej.

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 28 kwietnia 2012, 12:11

ja mam przede wszystkim nadzieje, że uda sie utrzymać na przyszłe rozgrywki trzon zespołu. Wiem, że z zagranicznymi zawodniczkami to różnie bywa, ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że Sepulveda czy Page powinny dalej występować w Enerdze :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 kwietnia 2012, 13:01

Energa- fenomen, Edo- szarlatan. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 28 kwietnia 2012, 13:17

Gratulacje dla Energi za zdobycie brązowego medalu. Ja również po półfinałach nie spodziewałem się, że Lotos może tą rywalizacje przegrać. No ale chyba w dużej części wyszło tu zmęczenie gdyńskiej ekipy i zarazem rozczarowanie, że nie udało sie wejść do finału, a było tak blisko. W sferze motywacyjnej to Energa była w dużo lepszej sytuacji, poza tym drużyna była mniej zmęczona. Poza tym znowu sprawdziło się, że zespół to nie jedna koszykarka, nawet najlepsza w tym zespole. I bardzo dobrze.

Saletra pisze:Jednoczesnie to bardzo złe wiesci dla Lotosu - zdaję sobie sprawę, że ten zespół jest przyzwyczajony do walki o finały, ale skład został gruntownie przemeblowany i tylko nieliczne zawodniczki pamiętają batalie o finał sprzed dwóch lat, także postawy nowych koszykarek, którym nie zależało na medalu ciężko zrozumieć.

Po pierwsze - jeśli chodzi o sezon sprzed dwóch lat, czyli 2009/2010, to tam była nie tylko batalia Lotosu o finał, która okazała się potem wygrana, ale że potem zdobycie tytułu. Tutaj odnośnie zawodniczek trzeba użyć liczby pojedynczej, a nie mnogiej, bo z obecnego składu w gdyńskiej ekipie była wówczas tylko Magda Kaczmarska, i to jako nr 10 czy 11, czyli w zasadzie nie mająca wpływu na grę i wyniki.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 kwietnia 2012, 13:26

a ja ze swej strony dodam, że Lotos również miał swoje wewnątrz klubowe problemy, ale o tym się nie mówi.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 kwietnia 2012, 15:20

rodgers-kibic z torunia pisze:ja mam przede wszystkim nadzieje, że uda sie utrzymać na przyszłe rozgrywki trzon zespołu. Wiem, że z zagranicznymi zawodniczkami to różnie bywa, ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że Sepulveda czy Page powinny dalej występować w Enerdze :)

Do tej listy dodałybym Metcalf i Mitchell. Tutaj trzeba według mnie przypomniec sobie jedno nazwisko z poprzedniego sezonu i dołaczyc dobra centerke. No i oczywiscie czekamy na pewna Eweline z ...Krakowa 8)
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 28 kwietnia 2012, 20:08

A ja z całym szacunkiem Metcalf już w tej drużynie nie chcę.
Bum

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 28 kwietnia 2012, 20:16

też bym widział na rozegraniu jakąś lepszą zawodniczkę. Zobaczymy co nasi działacze i trener wymyślą. No i pewnie kasa tu będzie decydujaca.

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 28 kwietnia 2012, 20:20

rodgers-kibic z torunia pisze:też bym widział na rozegraniu jakąś lepszą zawodniczkę. Zobaczymy co nasi działacze i trener wymyślą. No i pewnie kasa tu będzie decydujaca.

"Kto nie idzie naprzód ten się cofa" i coś w tym musi być. 8)
Bum

santos
Nowy na forum

Postautor: santos » 29 kwietnia 2012, 00:40

Czy pamietacie jaki kontrakt podpisywała Idczak ? Mam nadzieje, ze tez zostanie.
TORUN GO !!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”